Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzincide lastik şişirmek

@elric1982 aynen..aparatın içindeki oring conta prestanın vidasına takılıyor, çaresiz oda dönüyor..

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Scudo
Yani çok verimli bi yöntem değil maalesef ama ben önce penseyle sibobun uç kısmını sıkıp ondan sonra dönüşürücüyü takıyorum. Bi nebze işe yarıyor :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Shell ıstasyonlarında sarı bisiklet standları var ama hiç kullanmak veya incelemek nasip olmadi gördüğüm kadarıyla hava basmak veya küçük onarımları için aletler var net bilgisi olan var mı

youtube da biri araba sibobunu kesmiş kendi aparatını yapmış, tapa gibi geçiriyor prestanın üstüne ama 100 psi de o tapayı orda tutabilirmiyiz bilm. ben yola mini pompa götüreceğim, 70 bastım onunla ençok. 80 bassam yine yetmez, çözmek zorundayım..😐

@Ceyhun Özkan ben tur için ihtiyaç duyuyorum..ayaklı var zaten..

@HakanAydn konu epey ilerlemiş , bir önce örneğini verdiğim adaptörün kullanıcılarına dayanarak vermiştim , kendim kullanmadım yanlış örnek olabilir kusura bakmayın. Ben decathlon daki çeviriciyi almıştım daha pahalı ancak içinde aparatları da geliyor:

(link)

(link)

• Beğen
schrader sibobum var benzinlikte şişirebiliyor muyum ?
Zorda kalmadıkça benzinlikte bisiklet lastiği şişirilmez. Çünkü benzinindeki pompalar her bir basışlarında bisiklet için gereğinden fazla hava basarlar. Lastiğinizin basıncını ayarlayamazsınız. Yoksa elinizdeki sibop uygundur

@TatanQa_tr bu işe yarıyorsa alayım. peki rekorun ucundaki aparatı presta siboptan çevirerek çıkarırken şişirdiğimiz hava kaçmıyor değil mi?

Bir defa gerekli olmuştu opet den deneyerek şişirebilmiştim ancak bazı bazı hava kaçırdığı oldu ancak işime yaradı.

• Beğen
@TatanQa_tr bu işe yarıyorsa alayım. peki rekorun ucundaki aparatı presta siboptan çevirerek çıkarırken şişirdiğimiz hava kaçmıyor değil mi?
Ben kullanıyorum uzun zamandır Decathlon'un ürününü ve öyle bir sorun yaşamadım. Daha çok sibop kapağını açarken gevşetiyorum iğneyi. Çok güçlüyüm sanırım 🤣. Nasıl bilmiyorum ama öyle oluyor sanırım 😅.

@Cemal Ç. alalım...decathlon online satışı varmı şuan acaba..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@mustafamrt benzinlikteki pompalar zaten schrader siboplar(ağvam tabiriyle kalın görünümlü) için tasarlanmıştır. Arabalardaki siboplar da bunlardır. Direkt hava basabilirsiniz. Fakat presta siboplar (ince) için dönüştürücü aparatlar yardımıyla hava basılabiliyor.

• Beğen
Tadında bırakalım, konu daha fazla özel sohbetle kirlenmesin :)

• Beğen
@TatanQa_tr ben bununla şişiremedim, nerde hata yapıyorum bilmiyorum.
önce presta sibop açıyorum
aparatı takıyorum ama bu arada prestanın vidalı başı aparatı çevirirken kısmen kapanıyor
son aşamada pımpanın tabancasını aparata yerleştiriyorum ama vurmuyor çünkü tabancanın ucundaki iğne tetiklenmiyor, prestada schraderdeki gibi yaylı bir iğne yok.
bi kaç kez farklı pompada denedim olmadı. tura çıkarken araba sibobu kesip birşeyler yapmayı planlıyorum.

Ben de aynısını yaşadım. Bir türlü şişiremedim. En sonunda biraz cesaret edip aparatı daha iyi sıktım ve pompayı sağlam bastırdım; oldu. Bunu yaparken sibobun dibindeki bileziği ideal derecede sıkmak da önemli. Bastırırken, sibobun iç lastiğe baskı yapıp zarar vermesini istemezsin.

Kolay gelsin.

15 Liralık Decathlon Pompası ile 10 liralık lastik basınç ölçeri gayet sağlıklı ve yeterli bir kombinasyon. Bu konuda arayış içinde olanlar çok ekonomik şekilde ihtiyaçlarını giderebilirler. Belirtmek istedim.

15 Liralık Decathlon Pompası ile 10 liralık lastik basınç ölçeri gayet sağlıklı ve yeterli bir kombinasyon. Bu konuda arayış içinde olanlar çok ekonomik şekilde ihtiyaçlarını giderebilirler. Belirtmek istedim.

Ek olarak, özellikle yol bisikletleri (genellikle 80-130 psi) için 15 Liralık Decathlon Pompası (max. 87 psi) almak mantıklı iken, haricinde fazladan 10 liralık göstergenin alınmasını gereksiz olarak düşünüyorum. Sonuçta istesek de lastiği patlatacak kadar hava basamayız :) Bu yüzden ölçümün bir anlamı da kalmıyor.

Geri