Scudo Sports

Beşiktaş'ta 2 sığırın bana saldırısı (video)

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Başlık ne kadar doğru ya da mantıklı bilmiyorum ama fiziksel olmasa da bu bi saldırıdır. Her şey görüntüler de apaçık ortada ne yazık ki. O esnada neden "abi" kelimesini dahi kullandığımın farkında değilim. Olaydan sonraki sinirimi size anlatamam. Videonun sonunda küfür vardır bilginiz olsun, bir an önce yaymak için editle bile uğraşmadım.

"Beşiktaş Barbaros'tan yukarı çıkacakken "sinyal vermiş olan" araç ayna kontrolü yapmadan üzerime sürdü. "Sinyal verdi niye oraya girdin" diyenleri duyar gibiyim, orta şeritten devam etmemem gerekiyordu o esnada. Sağdaki sokağa girecekken böyle bi talihsizlik yaşadık. Aracın plakası ve sığırların yüzleri kamerada gayet net gözükmekte."

Not: videoyu net izleyemeyenler farklı ekranda veya youtube uygulamasıyla açsın.

Scudo
Adrenalin yüksek, şehir içinde biraz münakaşadan uzak durmakta fayda var...

Alttan aldığını belli eden ifadeleri olay sonrasında, olayı tekrar tekrar düşündüğünde "ben orda neden böyle dedim" diye düşünmen, senin orda küçük düştüğünü zannetmene sebep olabilir. Bu şekilde düşünmen bir sonraki benzer bir durumda adrenalinin daha çok yükselmesine ve ağzından daha farklı cümleler çıkmasına sebep olabilir. Belki manyağın biri o kıyafet ve ayakkabı ile ona karşı gelemeyeceğini bildiği icin saldırabilir(şikayetçi olduğunda kamu davasına kadar gider). Sana ve eşyalarına zarar verebilir.

Kısacası bir çarpışma ve ciddi yaralanmalara sebebiyet vermeyen bu tur şehir içinde ki münakaşalarda, karşı tarafa bakıp gülmen emin ol 1.000 laftan daha güzel bir hareket oluyor.

Edit: sağlığın ve vücûd bütünlüğün ailene ve sana lazim, çoğunlukla haklısın ama insanlarımıza bunu anlatamıyoruz. O yüzden o tatlı Canini hiç sıkma

Uzak durmak lazım bu tiplerden. Fiziksel şiddete yatkın, gelişi öyle, muhtemelen daha tenha bir yer olsa ona gidecek. Medeniyet sıfır, ehliyeti nasıl alabilmiş merak konusu. Tutup fiziksel şiddet sonrası polise gitsen, herhangi bir şey çıkmayacağı ayan beyan ortada. Bu tipler gidip mini etek giydi, ramazanda kolsuz tişört giydi vs. diye kadınlara tekme tokat saldırıyor da, medya baskısıyla bile 1 hafta tutup geri salıyorlar biliyorsunuz.

Sığır çok memlekette, ben de karakola gidip birinden davacı oldum şahidim de vardı. Bisikletli değildim de, herif ters yönde üzerime gelip bi de inip tehditler hakaretler neler neler. Özellikle İstanbulda araç kullananlarda suç işleme potansiyeli yüksek, dikkatli olmakta yarar var.

Ehliyeti ne zaman nasıl aldığını bilmediğimiz bu tip vatandaşlara trafik kanunundan örnek vermeniz de pek bir ironik olmuş. Videonun sonunu kırpsaydınız daha iyi olurdu...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Olaya birde başka açıdan bakma tarafındayım. Video görüntülerinde minibüs içindeki tiplerden beklenemeyecek şekilde sağa sinyal veriyor tam bu noktada bisikletli arkadaşımız minibüsün sağına doğru girmeye başlıyor. Elbette efor harcıyor onun için frene basıp yavaşlamak aklının ucundan bile geçmiyor. Hata bu noktada başlıyor zaten. Hatalı olan minibüstekilerin kullanım şeklinden ziyade tutumları. Hatalı olan trafikle ilgili olan hareketleri yolun sağında durup adres sormaları.

Düzeltme : Sinyal diye gördüğüm şey fren lambası olabilir eğer öyleyse yukarıda yazdıklarımın herhangi bir hükmü yoktur.

Bu tür durumlarda herşeyi karşı taraftan beklememek lazım, o an düşündüğün hareketi, manevrayı adı her neyse en olumsuz şekilde düşünüp ona göre hareket etmek bizim yararımıza. Aksi takdirde kendimizi Allah korusun ya kamyonun ya da minibüsün altında buluruz. Böyle kalaslar ile de alttan alttan almayacaksın, dikine dikine iddialı, ciddi konuşacaksın, kendinden emin olacaksın. Sonrası kimse tutamaz seni.

@Bugraacik geçmiş olsun... Trafikte başımıza oldukça sık gelen bir olay... Çoğu zaman gülüp geçiyorum. Bazen "niçin önüme kırıyorsun" diyorum. Bazıları "görmedim" deyip özür diliyor. Bazılarıda sizin videodaki gibi münakaşaya giriyor. Önemli olanın can sağlığımız olduğunu düşünüyorum. Yolda giderken her an tetikte olmamız lazım... Maalesef yapacak çokta birşey yok... :(

Ben ortada sığır mığır göremiyorum. Ortada düpedüz iki insan var. Lütfen sığırlara hakaret etmeyelim. Etinden, sütünden,derisinden yararlanılan sığırların kendini savunacak bir imkanlarıda yok üstelik.

Bu tür olaylarda "cool" olacaksın kardeşim. Hiç takmayacaksın. İnan bana karşı taraf eğer bilerek bir şey yaptıysa bile sen cevap vermeyip hiç olmamış gibi devam edersen daha iyi olur. Ben 1 senedir her gün işe bisikletle gidip geliyorum neler neler atlatıyorum ama inan hiç durmuyorum, söylenmiyorum bile karşı tarafa. Onlara benim öfkemden zevk alma tadını tattırmam. Taksicileri örnek al. Adamlar her saat trafikte bir sürü hata yapıyorlar, başkalarının hatalarından etkileniyorlar. Adamın önüne kır, ÇOĞU kornaya bile basmaz geçer yanından gider. Bir taksici bana bir şey söylemişti. Bunlar yollardaki çöpler gibidir, niye o çöpü evime arabama alayım ki demişti. Çöp burada trafikteki sıkıntılar olarak anlaşılsın, yanlışlık olmasın :) Sinirlenip vücudundaki kanser hücrelerini stresle beslemek gereksiz :D Birde unutma, ayağına taş değse Allahtan bileceksin kardeşim. O adamlara değil onu gönderene bak :) Kazasız belasız sürüşler dilerim.

''Bisiklet yolu mu burası diyor'' ne diyeceğimi, nasıl davranacağımı kestiremedim biran. Bu nasıl kendini bilmezlik yahu. Forumdaşların dediği gibi en iyisi bu magandalarla hiç muhatap olmamak.

Geçmiş olsun.
Kuşa sormuşlar , belayı görünce nasıl uçuyorsun?
Bela yüksekteyse alttan , alttaysa yüksekten uçuyorum.
bu tip olaylara hiç bulaşmaman en güzeli, ettiğin küfre neden olan psikolojik öfkeye değmez, keyfin bozulur.

Trafikte sık sık olan bir durum. Ya aynanın kör noktasına geliyoruz , ya sağından o esnada araba geçemeyeceği için bakmıyor.

Geçen benim üstüme istinyede biri kırdı. Sahilde dik park edebildiğin yerler var. Ama öyle bir kırdıkı fren e basarak onunla birlkte bende parkettim :) Kendimde araba kullandığım için bi yandanda sağ arka camdan adama bakıyorum. Adam arabanın önüne bakıyor , yani dönerken hiç ayna , sinyal ve gözüyle arka tarafı kontrol etmedi. Neyse durdu , camı açmadan pardon yaptı. Bende park ettiği yerin sakat yeri olduğunu görmüştüm. Hem sinyal vermiyorsun , hemde sakat yerine parkediyorsun dedim. Hee öylemi pardon dedi. Kısacası , aşırı dikkatsiz olduğunu biraz espirili bir şekilde söyledim. Tartışmaya girsem küfürleşmeye kadar gidicek ki , biraz zor sakinleşen biriyim belki bütün turum sinir içinde geçiçekti. Mesela senin videoda ben olsam , bu adamlara birşey anlatamayacağımı bildiğimden ilk aynaya bak muhabettinden sonra çok uzatmazdım..

Zaten bu adamlara anlatsan nolur. Şimdi artık bisikletlilere dikkat edeceklermi. Bence hayır. Birde çok sinir yapmamak lazım soförlere. Gülerek söylemek bile karşı tarafı yumuşatabilir. Sonra bunlar bisiklet düşmanı oluyor. Zaten trafikte çok bisiklet ve motor düşmanı var daha fazla düşman kazanmaya gerek yok.

Başımdan geçen bir olay yine. Fulyada bir sokağı arabalarla kapatmışlar. Bende oraya girmeye çalıştım sokmadılar. meğer bir mafya babası oturuyormuş. neyse adamlarla tartışmaya girdim ufaktan (eskiden tabi şimdi olsa hiç takmam) sonra cadillac cip çıktı iki tane garajdan arka cam açıldı. sanırım bu mafya babası noldu hocam dedi. dedim yolumu kestiler izin vermiyorlar. kusura bakma kardeşim dedi. hakkını helal et dedi. ben kaldım öyle. isteseler paket ederler ama adam bulaşmadı. Demem o ki en mafyası bile durduk yere kendine dert açmıyor. Efendi olmakta fayda var çünkü o adamı değiştiremezsin. Eminim "A bisikletli bize kızdı tüh bir daha dikkat edeyim bari" diyebileceklerini hiç sanmıyorum :) Aksine inadına artık bir bisikletli görse belkide sıkıştıracak.

Toplum içerisinde örnek olacak efendi tavırlar iyidir. Bizlerden nefret etmelerini değil sevmelerini sağlamak lazım. Koca koca adamlara neyi anlatabiliriz ki bu saatten sonra. Anadolu yakasında oturuyorum. Arkamdan gelen araçlar beni bekliyorlar mesela çoğu öyle. Bende bu davranışlarından dolayı hep elimle teşekkür etmeye dikkat ediyorum. Beni kibirli biri sanmasınlar, yol vereceksin tabi, bekleyeceksin tabi diyen insanlardan bilmesinler diye. Hatta bir kere selam veririken yere yapışıyordum :D Selamımı veririm arkadaş. Bizleri kötü bilmesinler. Bisikletlileri iyi bilsinler. Trafikte iyi şeyler düşünün. Kötü şeyler düşünüp trafiğe çıkarsanız gergin başlarsınız sürüşe. Herkese sevgiler.

Geçmiş olsun. Bisikletlerinde taşıt olduğunu bilmeyen adamla neyi tartışacaksın. Onlara göre bisiklete çocuklar mahallede evin önünde biner. Basarım frene yavaşlarım. Varsın geçsin gitsin. Her bisikletle çıktığımızda karşılaştığımız sıradan olaylar oldu artık bunlar.

Hemen uzerine dogru geliyor serefsiz.
Mekan besiktas ta olsa, tipler bagcilar-esenler.
Halkimizin herhangi bir durumda hemen kaba kuvvete yönelme meraki.. Iletisim sifir.
Halbuki orada "kusura bakma kardes, gormemisim" dese, biz de burada sigir gibi serefsiz gibi ifadeler kullanmayacagiz.

Dikkat etmek lazim. Bu sehirde herkes dik basli. Herkes hakli. Kimse geri adim atmiyor.

Yetiskin bir toplum olamadigimiz surece bizden bi numara olmaz.
En kotusu de, kirsaldan gelen bu insanlarin sehir hayatina adapte olmak yerine kirsali buraya tasimak istemeleri.
Ulen bi adapte olmayi denesen ne kaybedersin serefsiz?

Geri