Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Beyaz masayı bombalıyoruz!

@derşan sezer

Size kıyıya vuran deniz yıldızlarını, denize atan adamın hikayesini hatırlatırım. Her türlü eyleme ihtiyaç var bu ülkede iyi niyetle yapılan hiç bir çaba boşuna değil bence...

Scudo
Dostum yayıncılık olarak ben desteği her ay ototrend dergisinde gösteriyorum.Mesela kısa bir örnek bu ay ototrende bir otomobil bir otobüs birde bisikletle işe giden arkadaşları konu aldık ve çekimleri yaptık yaklaşık 8 sayfalık bir haber fotoları şimdi buraya yüklüyorum.Hangisi ile gitmek daha karlı avantajlı gibisinden pek çok şeyi açıkladık araştırdık.Ben her ay 2 sayfa özel bisiklet ve motorsiklet bölümü yapıyorum inanın hiçbir feedback bile gelmedi şu güne kadar.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs346.ash1/29483_397205782046_681957046_4743535_3576728_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs337.snc3/29483_397205807046_681957046_4743536_7215491_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs337.snc3/29483_397205812046_681957046_4743537_5618521_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs357.snc3/29483_397205867046_681957046_4743543_2841657_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs337.snc3/29483_397205892046_681957046_4743546_6379005_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs337.snc3/29483_397205932046_681957046_4743552_989060_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs357.snc3/29483_397205902046_681957046_4743548_7493871_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs357.snc3/29483_397205922046_681957046_4743550_4271175_n.jpg

Daha napim.Mail atmak elimin kiri ama ben mallarımı biliyorum inanın hergün bu adamlarla iş yapıyorum bu adamlar sizi ne görüyor söylüm hippi :)
Bunlar bürokrat zihniyette insanlar onların beynine girmek istiyorsak büyük başları zorlamalıyız o büyük başlar onların cebine giricek meblayı anlattıkları vakit o trenlere o otobüslere hatta o uçaklara güle oynuya binersiniz.

Cevap gelmiş
T.C.İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞIBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler MüdürlüğüBEYAZMASA Sayın MURAT YALÇIN; İlgi : 10/06/2010 23:33:45 Tarih ve 819939 Nolu Başvurunuz Başvurunuzun 1. maddesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğüne (0212 449 40 80) iletilmiş ve aşağıdaki cevap alınmıştır; İlgi başvurunuz incelenmiştir. Ulaşım Planlama Müdürlüğümüz tarafından “İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları ve Yaya Yollarının Etüd, Planlama, Projelendirilmesi ile Bölgesel Ulaşım ve Trafik Etüdlerinin Yaptırılması İşi” adı altında ihale çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında; öncelikle yurtiçi ve yurtdışı uygulamalardan örnekler belirlenmiş, bu örneklerin planlama-projelendirme-uygulama aşamaları detaylı şekilde incelenmiş, mevcut yasal durum incelenerek çalışmalar esnasında uyulması gereken ilgili kanun ve yönetmelikler, çeşitli kriterlerin belirlendiği TSE Standartları ve AB normları tespit edilmiştir. Bu tespitlerin ve mevcut doku, sosyal yapı, arazinin eğim durumu, vb. planlama kriterlerinin dikkate alınması ile, İstanbul genelinde mevcut ve planlanan ulaşım sistemlerine (toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler, transfer merkezleri, vb.) entegrasyonu sağlanacak şekilde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur. Planlanan bisiklet yolları ve yaya yollarının mevcut ve planlanan ulaşım sistemleri, toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler ve transfer merkezleri ile entegrasyonun sağlanması, alt-üst geçitler ve kavşak geçişlerindeki geometrik düzenlemelerin yapılması, bisiklet ve motosiklet park yerlerinin düzenlenmesi gibi detaylı çalışmalar projenin en önemli safhalarındandır. Bu ihale kapsamında 5216 sayılı yasa ile belirlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 630km. uzunluğundaki proje alanı içerisinde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur. Bu sistem içerisinde ilçeler arasındaki bağlantıların ve güzergah devamlılığının sağlanmasına yönelik 630km’lik bisiklet yoluna ara bağlantılar ilave edilerek toplam bisiklet yolu uzunluğu 1004km’ye çıkartılmıştır. “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” kapsamındaki güzergahlar; 2023 hedef yılı olmak üzere kendi içerisinde uygulamaya yönelik 1., 2., 3. ve 4. öncelikli bisiklet yolları olmak üzere 4 gruba ayrılmış durumdadır. Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli bisiklet yolları arasından Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve Üsküdar-Kartal Arası güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiş olup, söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır. Ayrıca "Bisiklet ve Yaya Yolları Projelerimiz" hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıda verilen Müdürlüğümüzün internet linkini ziyaret edebilirsiniz. (link) Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel tarafından bilgilendirileceksiniz. ------------------------------------------------------ Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır. (link) İyi günler dileriz. ZEHRA BETÜL AKÇAİBB BEYAZ MASATANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI02124551752zbetul.akca@ibb.gov.tr ALO 153 BEYAZMASA

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
derşan hocam biz maillere devam edelim
maksat bir hatırlatmak
sayımızın çoğaldığını hissettirmek olsun

deniz yıldızı hikayesindeki gibi. ağır adımlarla
ama adım atarak en azından

• Beğen
bana da cevap gelmiş arkadaşlar.
gönderdiğim maili sanırım 2 ayrı konu olarak incelemişler ki tek maile iki cevap atmışlar. aşağıda paylaşıyorum:

1.

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA

Sayın EMIR CIHAN SEÇKİN;

İlgi : 10/06/2010 13:53:20 Tarih ve 819747 Nolu Başvurunuz

Başvuru iletinizde yer alan konulardan bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ile ilgili olarak gereği için;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki
gibidir;

"Ulaşım Planlama Müdürlüğümüz tarafından “İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları ve Yaya Yollarının Etüd, Planlama, Projelendirilmesi
ile Bölgesel Ulaşım ve Trafik Etüdlerinin Yaptırılması İşi” adı altında ihale çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Bu çalışma kapsamında; öncelikle yurtiçi ve yurtdışı uygulamalardan örnekler belirlenmiş, bu örneklerin
planlama-projelendirme-uygulama aşamaları detaylı şekilde incelenmiş, mevcut yasal durum incelenerek çalışmalar esnasında
uyulması gereken ilgili kanun ve yönetmelikler, çeşitli kriterlerin belirlendiği TSE Standartları ve AB normları tespit edilmiştir. Bu
tespitlerin ve mevcut doku, sosyal yapı, arazinin eğim durumu, vb. planlama kriterlerinin dikkate alınması ile, İstanbul genelinde
mevcut ve planlanan ulaşım sistemlerine (toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler, transfer merkezleri, vb.) entegrasyonu sağlanacak
şekilde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur.

Planlanan bisiklet yolları ve yaya yollarının mevcut ve planlanan ulaşım sistemleri, toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler ve transfer
merkezleri ile entegrasyonun sağlanması, alt-üst geçitler ve kavşak geçişlerindeki geometrik düzenlemelerin yapılması, bisiklet ve
motosiklet park yerlerinin düzenlenmesi gibi detaylı çalışmalar projenin en önemli safhalarındandır.

Bu ihale kapsamında 5216 sayılı yasa ile belirlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 630km. uzunluğundaki
proje alanı içerisinde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur. Bu sistem içerisinde ilçeler arasındaki bağlantıların ve
güzergah devamlılığının sağlanmasına yönelik 630km’lik bisiklet yoluna ara bağlantılar ilave edilerek toplam bisiklet yolu uzunluğu
1004km’ye çıkartılmıştır.

“Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” kapsamındaki güzergahlar; 2023 hedef yılı olmak üzere kendi içerisinde uygulamaya yönelik 1.,
2., 3. ve 4. öncelikli bisiklet yolları olmak üzere 4 gruba ayrılmış durumdadır. Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli
bisiklet yolları arasından Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve Üsküdar-Kartal Arası
güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiş olup, söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008
tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır.

Konu hakkında Ulaşım Planlama Müdürlüğü yetkilileri ile 0212 449 40 80 - no`lu telefon numarasından görüşebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel
tarafından bilgilendirileceksiniz.

------------------------------------------------------

2.

T.C.
BEYAZMASA

Sayın EMIR CIHAN SEÇKİN;

İlgi : 10/06/2010 13:52:55 Tarih ve 819745 Nolu Başvurunuz

Başvuru iletinizde yer alan sorun, (4. madde) gereği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerine
iletilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu alınan cevap aşağıdaki gibidir :

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü' ndeki teknik bakım, onarım ve işletmesi Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge
Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
Köprülerin bisiklet geçişleri için uygun hale getirilmesiyle ilgili talebinizi (bol17@kgm.gov.tr 0 212 274 68 00 - 20 hat) adresine veya
telefonuna iletebilirsiniz.
Ek bilgiler :
- Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları yapılmasıyla ilgili olarak proje çalışmaları yapılmaktadır.
05.09.2008 Tarih ve UTK2008/24-23 Sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) kararıyla İstanbul' un koşulları, cografi yapısı,
güzergâhların durumu ve fiziki konumları gözönünde bulundurularak yeni bisiklet yolları planlanmaktadır. Proje kapsamındaki
çalışmaların uygulamaya geçirilmesi için uygulayıcı birim olarak Yapı İşleri Müdürlüğü belirlenmiştir. Bakırköy - Sirkeci Sahil Yolu'
nda 7 Km' lik bir bölüm "Bisiklet Yolu" olarak düzenlenmiştir. İlk etapta, sahil yollarında güzergâh planlamaları yapılmıştır. Eminönü
pilot bölge olarak belirlenmiştir ve kademeli olarak İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için plan-proje çalışmaları devam
etmektedir.

• Beğen
esasında beni gelen cevaplardan ziyade bizim gönderdiğimiz başvurular ilgilendiriyor. zira gelen mesajlar - hepimizin tahmin edebileceği gibi- kopyala yapıştır yöntemi ile aynı...

maksat bakın ne kadar çok kişiyiz diyebilmek
ama malesef şu başlıkta 5-10 kişi arasında dönüp duruyor.

ama kron mu tron mu , trek mi şrek mi, pembe mi mavi alayım diye
paragraflarca yazı yazabiliyoruz...

• Beğen
@kerem seckin

katılıyorum 80 den sonra bu toplum duyarsızlaştırıldı organize olma yeteneğihiç yok ne acıdırki 5-10 kişiden öteye geçmiyor herkes köprü olayını duyunca koşturuyor ama iş arkadaşlar bisiklet için elimizi taşın altına atalım sorunlarımızıhalledelim yoluna gelince arkanıza döndüğünüzde kimseyi bulamıyorsunuz
bisiklet adına ayağa kalktık arkamıza baktık kimseyi bulamadık
ben donkişotluğu severim harekete geçerek karayollarını bir ziyaret edelim bakalım ne derler

:in: :in: :in:

@Kudret Kurtcebe

Duyarsız toplum siyasetçinin en sevdiği türdür.

Cevap gelmiş bu arada

o kadar yazı içinden cımbızla bi tane seçmişler...

T.C.
BEYAZMASA

Sayın HASAN İLKER ÇOM;

İlgi : 11/06/2010 11:04:06 Tarih ve 819995 Nolu Başvurunuz

Başvuru iletinizde yer alan konulardan İETT araçlarında bisiklet için ayrı bir bölüm yapılması ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir
Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü ile görüşülmüş olup alınan cevap aşağıdaki gibir.
"Kurumumuz toplu taşıma araçlarında diğer yolcuların rahat seyehat etmesini engelleyeceğinden, otobüslere iniş binişlerde sorun
yaşanacağından talepleriniz uygun görünmemiştir."
Konuyla ilgili detaylı bilgi için 0212 444 18 71 numaralı telefondan İETT Genel Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.

“Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel
tarafından bilgilendirileceksiniz.”

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

(link)

İyi günler dileriz.

KADRİYE KÖKDEN
İBB BEYAZ MASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02125213687
kadriye.kokten@ibb.gov.tr

ALO 153 BEYAZMASA

valla bana cevap bile gelmedi son derece de saygılı yazmıştım ama... acaba dilimi sertleştirsem mi bilemedim??

Merhabalar,
bana da cevap geldi, aynı şeyleri yazmışlar, boğaz köprüsü için
topu Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü ne atıyorlar.
Ancak toplu taşıma araçlarına ilişkin herhangi bir şey yazmamışlar.

Sağlıcakla kalın.

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Size hiç mi hiç katılmıyorum. Öyle rock dinleyip, feyste çilek yetiştirdiğimize bakmayın hiç, gerektiğinde Kuvva-i milliye” ruhunu bizde yaşatırız. Mustafa Kemal Atatürk gibi çok umutluyum ülkemden, milletimden ve çok güveniyorum. Her ne konuda olursa olsun yüreklerimize umutsuzluk ekmek isteyenler hiç bir zaman muvafak olamayacaklar...

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ATILGAN
@Serap Erdogan

herkesin düşüncesine saygım var yalnız bu ülkede mustafa kemalcilik
1938 de bitti ondan sonra gelen hükümetler ve inönüde dahil abd ile yakın ilişkiye girdi 1947 de içimize giren ve girmekle kalmayıp tankını topunu bize satıp arkasından bizi natoya alan ve bizimde koşa koşa bu pakta girmemizle köleliği kabul etmiş olduk
şimdi 500 milyar dolara yaklaşan dış ve iç borçlarımızla bu ülkede doğan çocuklar artı borçlu doğuyorlar inatla küresel sermaye türkiyeyi bir pazar haline getirmeye çalışırken buna karşı durmaya çalışan erbakanı -eceviti -ve demireli ve hatta menderesi saf dışı ettiler küresel sermayeye karşı gelen bu ülkedeki hükümetlerin nasıl al aşağı edildiğini gördük ımf ve dünya bankasının baronlarının bu ülkede ne dolaplar çevirdiğini herkes biliyor bizi kendilerine bağlayıp boynumuza tasma takmak isteyen küresel sermayeye karşı dimdik durabilmek için dünden daha fazla atatürk milliyetçisi olmak gerekiyor
bunun için kendi silahınızı kendiniz yapmanız ve uzay teknolojisini geliştirmeniz ve türkiyenin dünya sahnesine 3. süper devlet olarak çıkması gerekir o vakit bizde abd ye ve rusyaya tepeden bakarız
yalnız mevcut gelişmeler şunu göstermekte gelişen bir çin hindistan ve avrupa birliği ve endonezya ve brezilya gibi ülkelerin atağa geçtiğini görmekteyiz 20 yıl içersinde dünya güç dengelerinde kaymalar olabilir bu durumda türkiyenin yabancı küresel sermayenin boyunduruğundan kurtulması ve yavaş yavaş ortadoğuda aktör olması gerekmekte
beğenelim yada beğenmeyelim bu ülkede hiç bir hükümetin başbakanı israilin en tepesindeki adama sesin çok çıkıyor sizin o sahillerde masum çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyorum dememiştir açıkçası siyonizme kafa tutamamıştır
bir de şunu unutmayalım yahudilik ve siyonizm ikisi başka başka gerçeklerdir
siyonizim tamamıyle emperyalizm adıdır kan gözyaşıdır mazlum arapların özellikle filistin halkına yapılan zulum unutulmamıştır tabi israil içinden bu durumlara karşı çıkan bir muhalefette vardır
türkiyenin şu andaki dış politikasını haysiyetli bulmaktayım açıkçası daha yeni yeni aklımız başımıza gelmiştir atatürk sadapak paktını kurmuştur iranla suriye yakın komşularımızla suriye ve iranla olan müttefikliğimiz her ölçekte devam etmelidir ortadoğunun efendileri artık siyonistler ve abd inin gözü kara küresel sermayeyi elinde bulunduran baronları olmayacaktır
türkiyeye dönersek
üretim
üretim
üretim
herşeyi a sından z sine kadar üreteceğiz ve dünya pazarlarında boy göstereceğiz borcumuz kalmayacak

evet tekrar yineliyorum bu ülkede güçlü stk lar olacak ve sivil toplum kuruluşları halkın sesi olacak ve halk derdini sorunlarını bu örgütler sayesinde dile getirecek ve ses getirecek halk kenetlenmeli ne konusunda kendisine yapılan haksız uygulamar karşısında demokratik yoldan stk lar ile kenetlenmeli
adam sen de bana dokunmayan bin yıl yaşasın mantalitesine son verilmeli
bu pazartesi karayolları 17. bölge şefliğine giderek ben de derdimi anlatacağım ha ister yaraya melhem olur yada olmaz ama bir hareket yapacağım bu forumda herkes benim yaptığımı yaparsa bir şeyler olabilir en azından taşları oynatırız burdan mail atılabilinir buna lafım yok ama yüz yüze konuşmak dertlerimizi anlatmak durumundayız ister ferdi isterse stk lar aracılığı ile
dostum kıssadan hisse çalışan demir paz tutmaz

beyaz masadan bana da cevap geldi ;

Sayın BANU AK;

İlgi : 10/06/2010 10:40:29 Tarih ve 819621 Nolu Başvurunuz

Başvuru iletinizde yer alan sorun, (4. madde) gereği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerine
iletilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu alınan cevap aşağıdaki gibidir :

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü' ndeki teknik bakım, onarım ve işletmesi Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge
Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
Köprülerin bisiklet geçişleri için uygun hale getirilmesiyle ilgili talebinizi (bol17@kgm.gov.tr 0 212 274 68 00 - 20 hat) adresine veya
telefonuna iletebilirsiniz.
Ek bilgiler :
- Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları yapılmasıyla ilgili olarak proje çalışmaları yapılmaktadır.
05.09.2008 Tarih ve UTK2008/24-23 Sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) kararıyla İstanbul' un koşulları, cografi yapısı,
güzergâhların durumu ve fiziki konumları gözönünde bulundurularak yeni bisiklet yolları planlanmaktadır. Proje kapsamındaki
çalışmaların uygulamaya geçirilmesi için uygulayıcı birim olarak Yapı İşleri Müdürlüğü belirlenmiştir. Bakırköy - Sirkeci Sahil Yolu'
nda 7 Km' lik bir bölüm "Bisiklet Yolu" olarak düzenlenmiştir. İlk etapta, sahil yollarında güzergâh planlamaları yapılmıştır. Eminönü
pilot bölge olarak belirlenmiştir ve kademeli olarak İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için plan-proje çalışmaları devam
etmektedir.

Bilgi Edinme Başvurusu
Başvuru usulü
Madde 9- Gerçek kişiler tarafından yapılacak bilgi edinme başvurusu; başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini içeren dilekçeyle, istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşa yapılır.
Tüzel kişiler tarafından yapılacak bilgi edinme başvurusu; tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçeyle, istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum ve kuruluşa yapılır.
Dilekçede, istenen bilgi veya belgeler açık ve ayrıntılı olarak belirtilir. Bilgi veya belgeye erişimin kısa sürede sağlanabilmesi amacıyla, istenen bilgi veya belgenin konusu, varsa tarihi, sayısı ve kurum veya kuruluşun hangi biriminden istendiği ve ihtiyaç duyulan diğer hususlar dilekçede belirtilir.
. İl ve ilçelerde bulunan birimler arasındaki koordinasyon ve bu işlemlere ilişkin raporların hazırlanması, valilik ve kaymakamlıklardaki bilgi edinme birimlerince sağlanır. Valilik ve kaymakamlıklarda bulunan bilgi edinme birimleri, merkez teşkilatını ilgilendiren konularda kendilerine yapılan başvuruları ilgili idareye gönderir ve durumu başvurana bildirir.
Başka bir kanun uyarınca yapıldığı belirtilmeyen başvurular, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılmış sayılır.
Başvuru dilekçelerinin veya başvuru formlarının, daktiloyla doldurulması veya bilgisayar çıktısı olması şartı aranmaz. Ancak başvuru dilekçeleri veya formları okunaklı ve anlaşılır bir şekilde yazılır veya doldurulur.
Başvurunun kurum ve kuruluşa ulaştığı tarih başvuru tarihidir.
Başvuru dilekçeleri posta yoluyla da kurum ve kuruluşlara gönderilebilir.
Başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimin kısa sürede sağlanabilmesi ve bilgi edinme taleplerinin kolaylıkla işleme konulabilmesi amacıyla, başvuru sahipleri bilgi edinme başvurusuna dair dilekçelerini verirken, gerçek kişiler için EK-1’de, tüzel kişiler için EK-2’de yer alan formlardan isterlerse yararlanabilirler. Ancak, elektronik posta ve faks yoluyla başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişilerin EK-1 ve EK-2’de yer alan formları doldurmaları zorunludur.

arkadaşlar 17. bölge şefliğine bu gün gitmeden önce internette araştırma yaptım
bol 17@kgm.gov.tr yi goggla a yazın ve iletişim bölümüne girin buradan site içi aramaya bigi edinme yazın yukardaki yazıyı aynen aldım evet herkesin boş bir anında 17. bölge şefliğine başvurarak yukardaki anlatılanları uygulamasını isterim bir tek benim gitmemle olmaz köprü geçişinde 500-600 arası bir kitle var idi bu kadar kişi en az 500 kişinin dilekçe vermesi bence bir atılım olur yalnız bu 500 kişiyi örgütlemek gerekecek haber etmek gerekecek

bu arada banu dostuma teşekkür ederim konuya daha büyük bir açıklık getirmiştir dilekçe vermek etkili bir yöntem

konu ile ilgili link
(link)

bilgi edinme hakkı

(link)

arkadaşlar bu arada bir hususu kesinleştirelim

sürekli köprü geçişi istiyoruz derken yandaki beton platformu istiyoruz değil mi? 7/24 ancak o olabilir mevcut şartlar altında.
şimdi adamlara hayır biz karayolundan gideceğiz desek istanbulun zaten yoğun trafiğinde sorun olabilir...

bu konuda hemfikir miyiz? beton platformdan mı bahsediyoruz köprü derken?!!

http://img14.imageshack.us/img14/5994/47713339.jpg

kerem dostum
bu yanda aşağıdaki yol betondan değil kalın çelik saçtan oluşmakta evet burayı istiyoruz dilekçeye yanda aşağıda kalan çelik iskele yolu istiyoruz ve hatta o korkuluk demirlerinin yüksek tutulması lazım

@Kudret Kurtcebe

hah tamam süper
ben orayı ince bir beton olarak biliyordum
neyse yani köprünün sağ ve solunda olan esasında yürüyüş yolları olarak tasarlanan yeri istiyoruz...

ve almamak için hiçbir neden yok..

tabi böyle 10 kişi ile mail göndermekle olmaz :)

Geri