bende gönderdim :
İyi Günler sayın yetkili;
Uzun yıllardır bisiklet kullanıcısıyım. Avrupa başkenti olan olan İstanbulumuza yakışmayacak bir konu ile karşı karşıyayız. "Bisiklete teşvik ve bisiklet yolları". Bu güzel şehrimizde bisiklet yollarını arttırma çabasını pek göremiyoruz maalesef. Aşağıda bisiklet kullanıcıları ile olan aramızdaki geçen ve mutlaka büyük şehirlerde olması gereken maddeleri yazıyorum.
1)Bisiklete teşvik. (Hem trafik sorununu çözen hemde çevreci araç)
2) Bisiklet yolları. Sadece sahilde değil oraya inerkende canımızın tehlikede olmadığını bilerek, D100 karayolundan güvenle, sırtımızda bisikletimizi taşımadan karşıya geçebilmek.) Yurtdışındaki örneklerine bakabilirsiniz. Paris, Londra; Newyork, Tianjin, Pekin
3) Toplu taşıma araçlarında bisiklet taşıyabilmek. Yurtdışında birçok aparat var otobüsler için.
4) D-100 karayoluna en azından metrobüslerde yapıldığı gibi sadece 1 metre genişliğinde özel yol ayrılması. Sadece D-100 için değil diğer caddelere de uygulanması.
5) Köprülerin bisiklet trafiğine açılması. Kenar boşluklarından çok rahatlıkla geçilebilir.
6) Güvenli bisiklet parklarının olması. Sadece ön teker değil 2 tekerein de bağlanabilmesi. Zira ön tekeri söküp bisikleti çalabiliyorlar.
Avrupa Başkenti olabilmemiz için kültürün ve gelişmişliğin simgesi olan çevreci araç bisikletin yaygınlaştırılıp, teşvik edilmesi ve çocukların evde bilgisayar oyunlarına gömülüp asosyal yaşantından kurtarılması için için bir an önce girişimlerin başlamasını umuyorum.
Unutmayın lütfen başlamak bitirmenin yarısıdır. En azından bir yerden başlayalım hep birlikte...
Başvuru Numaranız:
818449 Güvenlik numaranız:
44053