Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Beyaz masayı bombalıyoruz!

From: IETT Halkla ilişkiler [mailto:iett@iett.gov.tr]
Sent: Thursday, June 10, 2010 9:30 AM
To: ulasimkoordinasyon@ibb.gov.tr
Subject: İETT görüş öneri sayfasına yaptığınız başvuru

Sayın ulasimkoordinasyon@ibb.gov.tr,

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Öncelikle değerli öneriniz için çok teşekkür ederiz. Dile getirmiş olduğunuz konu ile ilgili teknik inceleme ve araştırmalar yapılacaktır. Bu araştırmalardan elde edilecek sonuçların analizi doğrultusunda gerekli faaliyetler programa alınacaktır. İlgi ve anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Bu şekilde bir mesaj aldım. Bunlar klasik, ümit vaad etmeyen mesajlarmış gibi görünebilir. Hatta bazılarımıza donkişotluk yapıyormuşuz hissi de verebilir ama bizler en azından rahatsızlığımızı bildiriyoruz. Şimdi bir mail, yarın yüzlerce mail rahatsızlıktan öte hasta olduğumuzu gösterelim, gözlerine sokalım. Ağlamayana meme yok. :)

Scudo
@Serap Erdogan

Serap hanım bizi özgüven eksikliğinden bile böyle bir mesajı atamayan iki kelimeyi bir araya getirip şikayetini dile getiremeyen birileri donkişot olarak adlandırsa nolur olmasa nolur...
valla bu iş böyle kimse kusura bakmayın demiş ya konfüçyus karanlığa küfredicene bir mum yak diye... bu milleti böyle böyle sindirdiler işte..
rahatsızlıkları zamanında söylemeyi adet edinseymiş geçmiş nesiller şuan ülkemizde halk diye bir olgu oluşmuştu... halk istesin herşey olurda herşey yapılırda...

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
Şu an mesajı yolladım sistem hata verdi mesaj iletilmezse tekrar tekrar yazacağım.

Rahatsız olduğumuz konuları yazmazsak haberdar olmaları zor. Kaba bir tabir ama ağlamayana emzik yok.

Herkesi duyarlı olmaya çağıralım.

Gerekirse bir dernek veya topluluk olarak yetkili birilerini bisiklet turuna davet edelim. Sahilde yüksek kaldırım kenarlarını, cam kırıklarını , olmayan bisiklet yolunu , karadelik gibi tekerlek yutan mazgalları gösterelim.

Her ne kadar sevmesemde belediye başkanı bu tip faaliyetleri seven sosyal bir insan. Bu tip girişimler illa ki sonuç alacaktır.

Belki biz kısa vadede güzel yollarda süremeyeceğiz. Ancak çocuğum işine rahatça bisikletle gitsin isterim.

Ben mesajı yazana kadar onay geldi bile :D

Başvuru Numaranız:
819925

@ermanatasoy

bak burada yollarımız ayrıldı erman usta
yengeyi niye annesine yolluyorsun

al bir bisiklet o da gelsin...
bak ben öyle yapıyorum kafam rahat :)

@kerem seckin

Kerem usta bizimki sevmiyo ancak adada 1 saat sürebiliyo çok fena baskılarım devam etmekte ama dur bakalım bu yaz belki olumlu sonuçlanır baskılarım :)

@ermanatasoy

bu haftanın fotoğraflarını bir gösterirsin
haftaya bakırköy buluşmasına kesin gelir...

ben işyerinde duvarkağıdı yaparım
tüm arkadaşlara da email atarım resimleri bu haftanın

olay olacak olay!! :)

@Kudret Kurtcebe

abi sen gideceğin zaman önceden haber ver gidelim konuşalım gerekirse savaşıp dayağımızı yiyelim ve dağıttıkları scott'larımızı sırtımıza alıp evimize dönelim.böylece karbonları değiştirme şansımız da artar..ben scott'ın karbon yol pisikletine :D hasta olur gibiyim de..her an 7. bisikletimi alabilirim...

Bakın büyük bisiklet firmalarıyla görüşmezsek onları lobicilik için yol göstermezsek ve bu işten ihaleyle yüklü para kazanacakarını göstermezsek sonuç alınabiliceğini düşünmüyorum.MEsela sevgili delta elli tane magazası var sahibi gidicek bir akşam yemeği yicek belediyenin ulaştırmadan sorumlu olan beyfendinin özel kalemiyle projeyi söylücek özel kalem ben bir danışim dicek müdürüme.Müdür ihale açalım bu işte para dicek herkez kazanıcak.Bisikleti olandan muhtemelen oraya asması içinde akbil basması istenir ek gelir daha.Ne yazıkki maille muille işlemez bu ülkede işler en geçerli yöntem bu.Biz isviçrede norveçde yaşamıyoruz.

@derşan sezer

mantıklı

:in: :in: :in:

@enver avcı

valla olur enver üstad bu pazartesi gideceğim zincirlikuyuna sabahtan ablama uğrayıp öğle sonrası orda olurum bir konuşayım bilgi alayım ben tek olarak geçmek istiyorum diyeceğim bunun için bana her vakit izin verilip verilmeyeceğini sorarım
valla bana ulaştırma bakanlığı bir kart verse bende görevlilere bu kartı gösterip bisikletimle ücretsiz geçsem bu kart süresiz olsa ne olur sanki dünyamı yıkılır köprümü yıkılır

@kerem seckin

hoşbulduk.

yazı biraz "duygusal" ve "aslansınız, kaplansınız" oldu ama paylaşayım yine de :D

-----------------------------------------------
Sayın yetkili,

Öncelikle biz İstanbullulara böyle bir platform vasıtasıyla kulak verdiğiniz için teşekkürler.

Benim sizden talebim, bisikleti sadece bir hobi/gezi aracı değil ciddi bir ulaşım aracı olarak değerlendirmenizdir.

Bisiklete “bu açıdan” bakabildiğimizde ise şu hususlar hayati önem taşımaktadır:

1.Her “modern” şehirde olduğu/olması gerektiği gibi İstanbul’da da bisiklet yollarının yaygınlaştırılması,
2.Toplu taşıma araçlarının hepsine bisiklet ile binmenin serbest olması ve ekstra ücret alınmaması,
3.Daha çok sayıda ve daha güvenli bisiklet parklarının yapılması,
4.Köprülerin bisiklet geçişleri için uygun hale getirilmesi ve bisikletlilere açılması

İstanbulumuzun doğasının ve İstanbulluların ruh ve beden sağlıklarının korunmasında büyük bir adım olacak “Bisiklet Kullanımını Teşvik Hareketi”nin tarafınızca başlatılacağına ve biz bisiklet severler ile çığ gibi büyüyeceğine inancım sonsuzdur.

İstanbulumuzun kaderi sizlerin ellerinde!

Saygılarımla,

@derşan sezer

Derşan beye katılmamak mümkün değil... böyle bir lobinin oluşması için en büyük görev bireysel kullanıcıdan ziyade firma sahipleri... elini en çok taşın altına koyması gereken maddi manevi desteği vermesi gereken onlar... yarın birgün bağış kampanyası oluşsa benim verebilceğimle firma sahiplerinin verebileceği farklı.. onların verdiği para ileride bisiklete binen sayısıyla tekrar onlara geri dönücek.. devlet kurumları bisiklet için kafa yorsa bunu Derşan beyin dediği gibi yine kendine yarar sağlayarak geri döndürebilir... aslında alan razı veren razı durumu yaşanıcak.. ama biz daha çok sesimi çıkarıcaz uğraşıcaz didinicez bolbolda insanları bisiklete teşvik edicez yollarda bisikletli sayısı artıcak.. herkes çok büyük görev düşüyo... yineliyorum herşeye varım...

şimdi adını vermiyim ama herkesin bildiği bir firma (zaten kaç tane firma varki) sahibi ile birgün bir vesile ile tanışmıştık çok ilgili çokda beyefendi biri.. bence firma sahiplerinden ilk etapta ulaşım a.ş ile beraber bisiklet ile ilgili istanbulun çeşitli bölgelerinde seminerler toplantılar vb. çeşitli organizasyonlar için çaba göstermeliler buna teşvik edilmeliler ? burdada göre benden ziyade forumun bisiklet derneklerinin ismi hatrı sayılır kişilerine düşüyo bence...

not: istanbul üzerine konuşuyoruz nedenini mantığını umarım çözüyodur istanbul dışındaki arkadaşlar.. bugün istanbul yarın izmir ankara vs vs... biryerden başlanması lazım malum..

@derşan sezer

size katılıyorum.
ikili görüşmelerde bile kişi, karşı taraf için nelerin iyi olacağından çok kendisinin ne kazanacağını hesaplar. karşı tarafa iş yaptırabilmek için onun bu işten "kazanacakları"nı vurgulamak daha faydalı sonuçlar verecektir.

ayrıca biz yine de birey olarak taleplerimizi iletelim, tepkimizi gösterelim derim.
sonuçta önce biz kendi sesimizi duyacağız ki karşımızdakilere duyurabilelim.

yaşasın yaşasın cevap gelmiş :D :in:

öncelikle iş telefonumdan ulaştılar çok nazik bir bayan e-mail adresimi istedi vereceğimiz cevap biraz uzun o yüzden e-mail ile ulaşmak istiyoruz dediler hayhay dedim ve saolsunlar aşağıdaki maili yolladılar... e açıkçası zaten biliyoruz bunları bilmiyoruz değil değilde... o bisiklet yolunu camdan arındırıcaklar tabela koyucaklar halkı bilinçlendiricekler vs. vs.. öyle yolu yaptık susun artık olmaz işte olmazki susmayalım tabelası eksik şusu eksik bunuda isterim jölesi nerde kremasız olmazki filan :)

T.C.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü

BEYAZMASA

Sayın ERMAN ATASOY;

İlgi : 11/06/2010 08:58:26 Tarih ve 819950 Nolu Başvurunuz

Başvurunuzdaki bisiklet yolu talebiniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğüne (0212 449 40 80) iletilmiş ve aşağıdaki cevap alınmıştır;

İlgi başvurunuz incelenmiştir. Ulaşım Planlama Müdürlüğümüz tarafından “İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları ve Yaya Yollarının Etüt, Planlama, Projelendirilmesi ile Bölgesel Ulaşım ve Trafik Etütlerinin Yaptırılması İşi” adı altında ihale çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Bu çalışma kapsamında; öncelikle yurtiçi ve yurtdışı uygulamalardan örnekler belirlenmiş, bu örneklerin planlama-projelendirme-uygulama aşamaları detaylı şekilde incelenmiş, mevcut yasal durum incelenerek çalışmalar esnasında uyulması gereken ilgili kanun ve yönetmelikler, çeşitli kriterlerin belirlendiği TSE Standartları ve AB normları tespit edilmiştir. Bu tespitlerin ve mevcut doku, sosyal yapı, arazinin eğim durumu, vb. planlama kriterlerinin dikkate alınması ile, İstanbul genelinde mevcut ve planlanan ulaşım sistemlerine (toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler, transfer merkezleri, vb.) entegrasyonu sağlanacak şekilde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur.

Planlanan bisiklet yolları ve yaya yollarının mevcut ve planlanan ulaşım sistemleri, toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler ve transfer merkezleri ile entegrasyonun sağlanması, alt-üst geçitler ve kavşak geçişlerindeki geometrik düzenlemelerin yapılması, bisiklet ve motosiklet park yerlerinin düzenlenmesi gibi detaylı çalışmalar projenin en önemli safhalarındandır.

Bu ihale kapsamında 5216 sayılı yasa ile belirlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 630km. uzunluğundaki proje alanı içerisinde “Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” oluşturulmuştur. Bu sistem içerisinde ilçeler arasındaki bağlantıların ve güzergah devamlılığının sağlanmasına yönelik 630km’lik bisiklet yoluna ara bağlantılar ilave edilerek toplam bisiklet yolu uzunluğu 1004km’ye çıkartılmıştır.

“Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi” kapsamındaki güzergahlar; 2023 hedef yılı olmak üzere kendi içerisinde uygulamaya yönelik 1., 2., 3. ve 4. öncelikli bisiklet yolları olmak üzere 4 gruba ayrılmış durumdadır. Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli bisiklet yolları arasından Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve Üsküdar-Kartal Arası güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiş olup, söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır.

Ayrıca "Bisiklet ve Yaya Yolları Projelerimiz" hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıda verilen Müdürlüğümüzün internet linkini ziyaret edebilirsiniz.

(link)

Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel tarafından bilgilendirileceksiniz.

------------------------------------------------------

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

(link)

İyi günler dileriz.

ZEHRA BETÜL AKÇA

İBB BEYAZ MASA

TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI

02124551752

zbetul.akca@ibb.gov.tr

ALO 153 BEYAZMASA

• Beğen
@Serap Erdogan

Beyaz masa beni sallamıyo. Hala cevap gelmedi ama:):D

İşte bana verilen cevap

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA

Sayın TOYGAR YONTGAN;

İlgi : 07/06/2010 15:16:54 Tarih ve 818523 Nolu Başvurunuz

Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları yapılmasıyla ilgili olarak proje çalışmaları yapılmaktadır.
05.09.2008 Tarih ve UTK2008/24-23 Sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) kararıyla İstanbul' un koşulları, cografi yapısı,
güzergâhların durumu ve fiziki konumları gözönünde bulundurularak yeni bisiklet yolları planlanmaktadır. Proje kapsamındaki
çalışmaların uygulamaya geçirilmesi için uygulayıcı birim olarak Yapı İşleri Müdürlüğü belirlenmiştir. Bakırköy - Sirkeci Sahil Yolu'
nda 7 Km' lik bir bölüm "Bisiklet Yolu" olarak düzenlenmiştir. İlk etapta, sahil yollarında güzergâh planlamaları yapılmıştır. Eminönü
pilot bölge olarak belirlenmiştir ve kademeli olarak İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için uygulama proje çalışmaları devam
etmektedir.
İlk kademede planlanan bisiklet yolu güzergâhları :
- Bakırköy İDO - Alibeyköy arası (Sahil güzergâhı) : 24 Km
- Eminönü - Beşiktaş Meyadanı arası (Sahil güzergâhı) : 4,5 Km
- Üsküdar - Kartal arası (Sahil güzergâhı) :32,5 Km

------------------------------------------------------

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

(link)

İyi günler dileriz.

MUSTAFA SÖNMEZ
İBB BEYAZ MASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124495853
mustafa.sonmez

ALO 153 BEYAZMASA

• Beğen
İlk kademede planlanan bisiklet yolu güzergâhları :
- Bakırköy İDO - Alibeyköy arası (Sahil güzergâhı) : 24 Km
- Eminönü - Beşiktaş Meyadanı arası (Sahil güzergâhı) : 4,5 Km
- Üsküdar - Kartal arası (Sahil güzergâhı) :32,5 Km

bu forumdaki bütün arkadaşlarımın bu projelerin takipçisi olmasını istiyorum yukardaki güzergahların ne vakit başlayacağınıda sormalıyız telefonla görüşme yapabiliriz bilgi alabiliriz
benim telefon karşıya kapalı olduğu için artı cepte kullanmadığım için 153 beyaz masaya şimdi telefon açtım direk mustafa sönmeze beni yönlendirdiler bir de bu gün mesai bitti bu iş pazartesine kaldı
bu pazartesi ben zincirlikuyu karayolları şefliğine gideceğim ve köprü
için bisiklet yollarının yapılıp yapılamıyacağını yetkililerden öğreneceğim en azından bir hareket yapmış olurum

@derşan sezer

derşan hocam yapıl-malı edil-meli tabi
ama biz ne yaptık bireyler olarak o önemli

biz üstümüze düşeni yapalım, bir mail sallamak 5 dakika. yani boşuna bile olsa 5 dakika sadece...

senin yayıncılıkla alakan var tanıdıkların da vardır
sen neler yapmayı düşünüyorsun
iyi haberler var mı bize?

• Beğen
Geri