Büyükçekmece Bisiklet Klubünün konu ile ilgili bir çalışması var bildiğim kadarıyla. Yeni düzenleme gelebilir bisiklet yoluna. Geçen hafta çıktığımda yola yolda yürüyen bir amcamız yassakkkk gardaşım bisiklet yolu bu saatte dedi. Ben de yasağın haziran ayında başladığını bu mevsimde başlamadığını dilerse zabıta noktasına gidip sorabileceğini söyledim. Bu olayda ki ince nüans şu aslında sen saat 20:30 dan sonra bisiklet yolu yasaktır diye anons yapıp bu saatten önce bisiklet yolunda yürümek yasaktır diye anons yapmazsan olacağı bu bizim millet yanlış birşey yaptığında özür dilemez hemen boku karşı tarafa atar çünkü. O mavi yol onun yürümesi için oradadır. Bu yol niye mavi diye sorgulamaz. Mis gibi deniz varken onun kıyısında yürümez. İçimi dökmüşken yazayım o mavi yoldaki mavi boya yağmurda bisiklete binmeyin diye oradadır. Belediyemiz bizi düşündüğü için o yolu minik bir su gördüğünde buz pistine çevirecek boya ile boyarlar ki yağmurda bisiklete binmeyelim.
@hgercek
Yasakçı görünmemek dert. Bakın şu saatlere izin verdik diyorlar. Dışarıdan pozitif görünme çabası... Tabi bisiklet yolu yaptık diye bütçeyi de almışlardır mis gibi
Ekrem İmamoğlu Yakuplu sahili projesini bitirme noktasına geldi. Ama açmadılar. Şu an oralar harap oluyor. Serseriler bankları bile kısmen sökmüşler. Palmiyeler bile sökülür bu gidişle. Sokak lambaları bile bitmişti aydınlatma çalışıyordu. Sanırım büyük şehir belediyesi yoluna bir taş koydu. Bisiklet içinde güzel olucaktı bitseydi. Ben zıpkın için gitmeye devam edeceğim bu sene. Geçen haftasonu gittim bir aile mangal yapıyordu. Sonra 6 kişilik bir Suriyeli gurup geldi yiyip içmeye başladılar. Arkalarından da 11 kişilik bir başka gurup daha geldi ve deniz kenarında selfie yapıp ayaklarını denize söküp selfie yapıp gittiler. Bu yaz marinanın sahilini de hizmete açacaklarmış bunu oradaki bir dükkan sahibine sordum. O yokuş bisikletle güzel inilirde nasıl çıkılır bilmiyorum ? Ben arabamla gittim. Bisiklet elimde bir saatte çıkarım herhalde. Presta dönüştürücü uç sipariş ettim. Gelsin benzinci de şişirip tekerleri yol bisikleti alemine giriş yapacağım. Bisikletin taksitleri bitti ben daha yeni bineceğim. Presta muhabbetinin linki aşağıdaki linkte. Yaptığım video sayesinde yorum yazanlardan ek bilgiler de alarak işin doğrusunu öğrendim. İşte linki 5 liralık şeyi neden 2000 TL lik bisikleti satarken yanında vermezler insanları uğraştırıcı ar arkadaş ..
Büyükçekmece Bisiklet Klubüne buradan bir eleştirim olsun. Spor sever belediye başkanımıza teşekkürler diye sosyal medyada fotoğraflar paylaşacaklarına, bisiklet yolumuzu geri kazanmak için birşeyler yapsınlar.( Yapalımda her türlü desteği veririm ) Belkide yapıyorlar bilmiyorum ama bu fotoğraftan sonra bir türlü samimi gelmiyorlar bana.
Zamanında bu konuyla ilgili BİMER'den tutun CHP Ankara yerel yönetimlere kadar şikayette bulundum. Büyükçekmece belediyesinin bisiklet yolunu yasaklama sebebi ise bir o kadar komik insanların can sağlığını tehlikeye atıyormuşuz ! Oysa ki bizim yolumuzdan geçen koca demir yığını tren insan hayatını tehlikeye atmıyor sözüm ona birde çevreciler... Hatta bisikleti yasakladınız bari şunu elektrikli yapında insanları zehirlemeyin diye tavsiyede de bulunmuştum ama vizyon meselesi tabi bu işler
Hanımefendinin birisi de bana YASSSAAAHHH diye çemkirdi bende sebebini sorduğumda canımızı tehlikeye atıyorsunuz demişti. Allah aşkına dedim şu trenmi size çarpsa canınız tehlikeye düşer bisiklet mi diye sorduğumda ZABITAAAA diye haykırmıştı.
Sırf bu yüzden hiçbir bisiklet klubüne üye değilim, olmayıda düşünmüyorum.