Bisikleti perşembe akşamı aldım, bugün hariç perşembeden beri kullanıyorum, kendi çapımda iyi ve kötü olarak algıladıklarımı kısaca aktarayım.
Öncelikle bisikleti Bakırköy'deki Metin Bisiklet'ten aldım, liste fiyatı 1296 TL. Aldığım aksesuarlar ile toplamdan bir indirim yaptığı için bisiklete şu kadar indirim yapıldı falan diyemiyorum maalesef. Karta taksit ile aldığım için de ufak bir miktar indirim yaptılar zaten.
Şu ana kadar bisikletten memnunum, ancak katlanır mekanizması beni tatmin etmedi. Ön tekeri sabitlemesi gereken mıknatıs çok başarılı değil. Yamuk vs. de durmuyor düzelttim. Bisiklet sabit durduğunda sağlam tutuyor, ayırırken güç istiyor ancak katlayıp iterek götürmek istediğinizde daha 2. 3. adımda tekerler birbirinden ayrılıyor. Çok inat ettim, çok şeyler denedim ancak sürüyerek götürmeyi başaramadım, metroda taşıyarak kullanmak durumunda kaldım.
Konusu gelmişken, metroda katlanır ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım, en ufak bir olumsuzluk olmadı ne yolcular ne de görevliler tarafından.
Bisikletin boyutlarından dolayı belli bir hızın üstüne çıkmak mümkün değil. Yokuş performansı kesinlikle iyi ama kondisyon eksikliğimden dolayı ben zorlandım, kondisyonu yerinde olan biri yokuşlarda zorluk çekmeyecektir.
Gidonun katlanır kısmında hafif bir oynama var gibi, ama var diyemiyorsunuz belli belirsiz bir hareketlilik bu. Kasıtlı olarak yapmayı denediğinizde oynama durumu söz konusu değil, çok nadiren denk gelen saliselik bir boşluk hissi oluyor. Bisikletin arka tekerinde ufak bir şişlik vardı, ertesi gün gidip gösterdim, birebir aynı marka bir tekerle değiştirdiler.
Vites kollarından çok memnun değilim, büyük ihtimalle ileri bir tarihte fren-vites birlikte olan mekanizmalardan birine geçiş yaparım gibi gözüküyor. Mevcut sistemde sürekli vites değiştirmek istediğinizde gerçek manada biraz zahmetli olmaya başlıyor.
Sele kesinlikle güzel gözüküyor, ama ben popo konusunda gerek hamlık gerek ise ebatlardan dolayı çok ağrı çektim
İtalyan marka bir XXL sele taktırdım, çok daha iyi geldi benim için.
Kısıtlı vaktimde aklıma gelenleri hızlıca aktarmaya çalıştım, sizin sormak istedikleriniz var ise kendimce bilgilendirmeye çalışırım. Bisikleti metro gibi ulaşım araçlarıyla kullanacak olan arkadaşlar eğer ki katlanır mekanizmasına önem veriyorsa, bu bisiklet onları tatmin etmeyecektir. Bu kadar para verdikten sonra pişman olmak hoş olmaz. Ama yokuş vs. gibi durumlar için de 21-V kesinlikle sağlam bir performans gösteriyor.
Son olarak, carraro 121 ve bianchi v-21 birebir aynı, kadrolarındaki kaynak noktalarına kadar. Bianchi'yi seçmemin tek sebebi uzun yıllardır bildiğim bir marka olması.
Bisiklet ile ilk turumda heyecandan fotoğraf çekmeyi akıl etmedim, ettiğimde ise aldığım keyfi yarım bırakmak istemedim
Evde çektiğim birkaç basit fotoyu ekliyorum, ilerleyen günlerde başka fotoğraflar da eklemeye çalışacağım.
Saygı ve Sevgilerimle