Scudo Sports

Bike-Components

Scudo
@deadlistcach 31.03.2017 bike-components'ten siparişi verdim, 07.04'te yola çıktı, 12.04'te Türkiye'ye ulaştı, şu an teslim ptt gönderi takipten bakarak edilmesini bekliyorum. 30 euronun üzerinde alışveriş yaptım. Kargo hariç rakam 4 ile çarpılıp gümrük vergisi hesaplandı. İlave olarak 0,60 TL damga vergisi ve 4,00 TL gümrüğe sunma ücreti ödeyeceğim. Vatana millete hayırlı olsun(!)

Edit:Ürünü bugün teslim aldım (13.04). Böylece 1 hafta tedarik 1 hafta kargo beklemiş oldum.

@brdtl

sitelerinde DHL ile gönderdiklerini belirtmişler. Ptt ile nasıl teslimat oldu? birde siparişin içindeki parça sayısı önemli mi? 20-25 farklı ürün olunca gümrük vergisinden başka bir masraf çıkartabilirler mi?

@Ferhat O. DHL yurtdışından getiriyor. Ülkeye giriş yaptıktan sonra devreye PTT giriyor.

@Ferhat O. Sorunsuz teslim ettiler. @Hasan Ç. nin dediği gibi Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra PTT devralıyor. Gümrükte vergi ve diğer masrafları hesaplandıktan sonra hemen dağıtıma gönderiyorlar. Aynı sipariş altında tek fatura düzenlenerek alışveriş yapmışsanız adetine bakılmadan fatura toplamı üzerinden vergilendiriliyor olması gerek. Aksi için her ürünü ayrı sipariş verip ayrı faturalandırılmasını sağlamak gerekir diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Örnek gönderi takibi için isteyen şu gönderi koduyla aşağıdaki linkten süreci izleyebilir:
CA785418298DE
(link)

bike-compenent de nisan 10 da verdiğim siparis Almanya nın sehirleri arasında dolasmıs bide polanya ya gitmis sonra almanya ya geri donmus ??
dhl de mi sorun var yoksa nedir anlamadım..

Brdmgg.jpg

@tsahna

Firmaya mail gönderip sorman lazım. Geri gitmişe benziyor ya da yanlış adrese gitmiş ya da senin paketin değil.

@clubber
Evet geri dönmüş li-on battery kullandığı için air cargo kabul etmemiş..

Benimde kargo gümrüğe girdi bugün 36,6 tl vergi yüklediler şükür kargo hariç hesapladılar hafta sonuna ulaşır muhtemelen :)

KDv dahil oluyor dimi bu fiyatlar örneğin :
(link)

bunda kdv dahil yaklaşık 11 euro değilmi? bazı siteler kargo gelince alıyor kdv yi de

@tsahna
Ben Amazon.de sitesinden mart.2017'de sorunsuzca getirttim.

@tsahna evet Garmin ama aklınızda bulunsun içinde Türkiye haritası olmuyor. Haritaları internette bulabilirsiniz veya distribütörden satın alabilirsiniz.

Geri