Scudo Sports

Bike-Components

Tekrar gönderirler merak etmeyin benimde bike discounttan gelicek kargom gelmedi 1 ayda iletişime geçtim ve dhl de kaybolmuş yenisini gönderdiler sağolsunlar elime ulaştı.Şu hizmet Türkiye deki firmalarda yok.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Scudo
@Okan Örs 17 kasimdaki kargom gecen gun geldi. Gectigimiz donemde kargolarda cok sorun olmus. Almanyadan gelen kargolarda da ingiltere kargolarinda da sorun olmus. Benim 2 kargom vardi birisi bike tan digeri chain den arkadasimin da chain den- gelen kargo 1.5 ayi buldu. Her iki siteden de irtibata gectik ikisi de yeni siparis olustururuz dedi ancak biz bekleyeyim demistik. Merak etmeyin ilgileniyorlar.

• Beğen
@hüseyingürgah Tamam hocam,demek genel bir sıkıntı...
Umarım hallolur bu da...
Gelişmeleri bende buraya yazarım.

@Okan Örs
Bende aynı şekilde Bike24 den sipariş vermiştim onlarda DHL ile gönderiyorlar 27 aralıkta sevk işkemi gerçekleştirilmiş henüz türkiyeye giriş yapmamış yılbaşından dolayı gecikiyor şimdiye kadar hiç kargom kaybolmadı er yada geç kargo gelecektir sabırlı olmak gerekiyor.

• Beğen
@Kerim BEŞER
Evet beklemekten baka çare yok.
Bir diğer takıldığım nokta,sipariş verdiğimde vergi sınırı 75 euro idi.Tutar ise kargo hariç 75 euronun altında.
Şimdi sınır bilindiği gibi 30 euro. T.C. acaba sipariş tarihine göre mi değerlendirecek yoksa ''ben bilmem arkadaş,ükeye giriş tarihine bakarım'' mı diyecek?
Vay anan vay,yoksa astarı yüzünden pahalıya gelicek bu iş...

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
@Okan Örs
Ürün sipariş tarihine göre olması lazım bizi kapsamıyo aslında ama şans iste kapsatırlarsada ödemek zorundayız .

• Beğen
Ben de bike discount dan sipariş vermiştim Aralık 13 müydü neydi, ilk defa sipariş kayboldu, şimdiye kadar 10 kere gelirdi. Adamlarla irtibata geçtim, dhl den durumu öğrenelim geri dönelim falan dediler, ses yok. O dönemde Almanya'dan gelen kargolarda muhtemelen bir sorun oldu. Christmas dan mıdır artık nedendir bilmiyorum.

@ratm
Yılbaşı yoğunluğu ve kötü hava şartlarından dolayı birikim olduğunu düşünüyorum. 1 1.5 haftaya turkiyeye giriş yapmazsa bike24 e durumu bildiririm. Neyseki bu firmalar müşterisini mağdur etmezler bi şekilde orta yol bulunur. Sadece süreç uzuyor işte....

@Okan Örs
Bi gelişme varmı? benimki neredeyse 1 ay oldu turkiyeye giriş yapmadı. Sizde bi gelişme varmı ?

@Kerim BEŞER Hocam o paket kesinlikle kaybolmuştur. Mümkün değil bike-components den 1 ayda gelmemesi. Benim paketimle ilgili bike-discount tan paketin kaybolduğu bilgisi geldi, tekrar ürünleri yolladılar.

@ratm
Bike24 e durumu anlattım. Onlardan cevap bekliyorum. Bakalım ne diyecekler.

@Kerim BEŞER
Yok hocam.7-8 kere yazıştık,haber vereceğiz dediler.Kaybolursa süreç nasıl işleyecek dedim.İsterseniz paranızı iade ederiz isterseniz yeniden yollarız dediler.
Eyvallah dedim,beklemedeyim hala....

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Bike24 kargoyu tekrar göndericek. Fazla üzerime gelmeden olayı çözdüler. Sonuçta gelmemesi onların suçu değil nakliyatla alakalı problem firma olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri sevindirici.

17 kasım siparişim nihayet dün ulaştı.
Tahmin ettiğim gibi 75 euro barajı,yılbaşında düşürüldüğü için(zamanında gelseydi takılmıyacaktı) extra 54 tl. vergi ödemek zorunda kaldım.
Gecikme mağduriyetini bc sitesine hemen iletip tepkilerini alacağım.
2.5 ay gecikme + 54 tl zarar! bakalım ne diyecekler?

arkadaşlar boşuna panik yapmayın, almanya'dan ne sipariş ettiysem geç geldi. bike-components'tan daha kasımda jant söylemiştim ben de, 1.5 ay sürmüştü gelmesi.
air mail ile gönderilen şeyin o kadar geç gelmesinin nedenini merak ediyorum, ya geliyor ve gümrükte bekliyor ya da almanya'dan gelen kargoda bir sıkıntı var.

DHL'de genel olarak bir yavaşlık var şu sıralar, 1 ay normal bir teslim süresi. Bike components'a sorduğumda DHL'e iletiriz durumu inceleme başlatırlar ama 6 haftadan önce sonuçlanmaz inceleme demişlerdi.

Arkadaşlarla genel bakış açımız bundan sonra Almanya üzerinden birşey almamak. Merlin wiggle falan ücretsiz kargo ile 10 günde teslim ederken, hem kargo parası verip hemde 1 ay beklemeye gerek yok.

• Beğen
Son durum.
2,5 aylık gecikme + gümrük bedeli (+54 tl.) ödemem nedeni ile, her ne kadar kargo gecikmesi DHL'yi bağlasa da)bu alışverişden memnun kalmadığımı ileten mail attım.
Kargo nedeni ile gecikmenin onları da üzdüğünü,telafi için bir sonraki herhangi bir siparişimden kargo bedelini almayacaklarını(14.99 euro) bildirdiler.
Teşekkür edip hemen ikinci siparişimi geçtim :)
Tam olmasa da mutlu son!

arkadaşlar merida cw 300 ümün lastiklerini değiştireyim diyorum. aşağıda belirteceğim ürünleri seçtim bike components den, seçimlerim doğru mudur? ve en uygun bu site midir ? teşekkürler..

Dış Lastik
Schwalbe Marathon Plus Tour Performance SmartGuard Endurance Wired Tyre
37-622 - 700x35c - 28x1.40
Link : (link)

İç Lastik
Schwalbe Tube No. 17 for 28" Tyres
28/47-622/635 Schrader
Link : (link)

Seçtikleriniz çok dayanıklı ve iyi tur lastikleri ve muhtemelen en uygun fiyatlar da bike-comp.'ta. Geçen yıl öyleydi. İhtiyaç duyuyorsanız, yani artık stok merida lastikleri sizi yolda bırakıyorsa alın tabii.

• Beğen
Tepkiler: Murat O
@dramorey

nasıl oldu sonuç?

Geri