Scudo Sports

Bike-Components

25 Mayıs'ta verdiğim siparişi 2 Haziran günü teslim aldım.

Scudo
Merhaba dun sparislimle ilgili bu mail geldi 2015-06-11-12-04-31.png
Bende bu mail uzerine adresimin dogru oldugunu Turkiyedeki alisverislerim de de ayni adresi problem yasamadan kullandigimi ama yine de degistirmek gerekiyorsa neleri va nasil degistiricegimi bilmek istedigim vu maili attim
2015-06-11-12-04-54.png
Ama henüz cevap gelmedi.Ne yapmam lazim?
Edit : demin hatanin onlardan kaynaklandigini urunu bugun yolluycaklarina dail mail geldi sorun cozuldu yani

Merhabalar,

Ekim ayında yapmayı planladığım tur için hazırlıklarımı yapmaya başladım.

Alışverişlerimin hemen hemen tamamını internet üzerinden yapıyorum. Bazıları Türkiye'den bazıları ise yurtdışından.

bike-components.de sitesinden ortlieb back-roller-city heybe çanta siparişi vermek istiyorum. Çantanın fiyatı 67.18€.

Yurtdışından 75€ kargo hariç alışveriş yapıldığında vergi ödenmediğini biliyorum. Ama son zamanlarda özellikle ayakkabı alanlara, fiyatına bakılmaksızın 77TL vergi kesildiğini internet üzerinden okuyorum. Bazı giyim ürünleri alanlarada aynı vergi kesilmiş.

Benim sorunum bu ürünü aldığımda vergi öder miyim olacak.

Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Ürünün linkide aşağıda.

(link)

Sağlıklı pedallamalar.

Şu iki siteyi buldum, ilgilenenlerin işine yarayabilir.

Anladığım kadarıyla özellikle uzakdoğudan çok ucuza ürün getirip, ticari amaçla kullananları önlemek için yapılmış bir uygulama.

Ama kapsamı, nelere vergi kesiliyor belli değil.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mert.saribasak
O siteden sürekli alışveriş yapıyorum böyle birşeyle karşılaşmadım içiniz rahat olsun

• Beğen
Tepkiler: osiosborn
bike-components de sıkıntı olmaz, ön ve arkada Ortlieb çanta, bagaj vb. onlarca ürün aldım. 74.99 euroyu vergisiz, 75,14 euroyu vergili aldığım oldu(kargo hariç). Rakam neyse o.

Bir sıkıntı çıkarsa da ptt den kaynaklanır, muhtemelen gerekli yerlerle görüşürsen de geri alırsın paranı.

benim de ufak bir sorum olacak. eylül ayı başında çıkacağım tur için bagaj alacağım. fakat hangisini alsam diye kararsız kaldım.
(link)
(link)
bu iki ürün arasında kaldım. yoksa yurtdışı yoluyla
(link)
bunu almak daha mı mantıklı

Geçen hafta ekim de yapacağım sakız turu için bike-components den tubus logo ve ortlieb in aynı çantalarını aldım...Hatta gelsin önümüzdeki haftalarda inceleme videolarını da çekip kanalımda yayınlayacağım...
Kesinlikle tubus çok daha mantıklı...
İsterseniz bekleyin benimkiler gelsin buradan yazarım vergi durumunu falan ama panik yapmanıza gerek yok çünkü kanalımda incelediğim tüm aksiyon kameraları da dahil olmak üzere bir sürü şey alıyorum yurtdışından ve bugüne kadar herhangi bir vergiyle karşılaşmadım... :)

An itibari ile bike-components.de adresinden tubus logo bagaj siparişi verdim. 54.58 euro fiyatı vardı. 14.95 euro da kargo parası verdim. totalde 226.40 lira çekmiş. umarım bi sıkıntı olmadan elime ulaşır :)

Hayırlısı olsun benimkiler istanbula girmiş, elime geçer geçmez buradan yazarım, önümüzdeki haftalarda youtube kanalımda inceleme videolarını seyredersiniz :)

@Özgür K.
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama 75 euro üzeri alışverişlerde 75 i geçen miktar için vergi ödendiğini okumuştum yani 75.14 için 0.14 Ün %18 i kadar doğrumudur bu bilgi ?

@Çağrı Soylu
@BF Okuru
Hangisi doğru şimdi bunların acaba hcaliskan şans eseri sizden Ücret alınmamış olabilir mi bu durumla karşılaşan çok olmuş

@Çağrı Soylu
T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü
tarih:24/02/2015
Sayı:2********
Konu:Oğuzhan B…t-Posta/Hızlı Kargo Maufiyeti
Sayın Oğuzhan B….t
İlgi: 06.03.2014 tarihli bilgi edinme başvurunuz.
İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiştir.
Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyaya ilişkin 2014/7 sayılı Genelge, 2011/39 sayılı Genelgenin posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın gümrük işlemlerine ilişkin hükümlerini yürürlükten kaldırmış olup, yurtdışından yılda 5 kez posta ya da hızlı kargo eşyası getirme sınırı da bu kapsamda kaldırılmıştır.
2014/7 sayılı Genelgenin 2. maddesi, Türkiye gümrük Bölgesindeki bir kişiye, posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen bedeli gönderi başına 75 avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktarda ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğinin önem arz etmeyeceğini hükme bağlamıştır. Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.
Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya
Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro’yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
– AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
– Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.
Söz konusu eşyanın,
– Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
– Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
– Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekmektedir.
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.
Şeklinde cevap verilmiştir. Ayrıca siz ziyaretcilerimizin aklında soru kalmasın diye bilgi edinme hakkımızı bu şekilde kullanmış olduk ve cevabımızı aldık. Ancak hala beklediğim cevaplar da var. Ama nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı hala cevap verilmedi.

Yurtdışı Gümrük Limiti 2015
2015 yurtdışı alışveriş limiti düzenlemesi gerçekten çok güzel olmuş ancak. Şu şekilde dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Önceden belirli bir hakkımız vardı. 5 defa olunca hak bitiyordu ama şimdi bu ortadan kalkarak sınırsız hak tanındı. Kanuna eklenen muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir. cümlesi olayın akışını değiştirebilir. Burada devreye insiyatif girmiş durumda. İstenirse 5 defa alışverişte süreklilik arz etti diyerek sizlere sınırlama getirilebileceği gibi 20 alışverişte de sınırlama getirebilir. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 hakkındaki makalemizde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta burası. Maddeye çok takılmamak lazım sadece işi abartmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Limit kalktı diye de alışveriş sayısını abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Kısıtlamaya takıldığında kısıtlamanın ne olduğu ve ne kadar süre geçerli olduğuna dair bir bilgi verilmedi. Yurtdışı Gümrük Limiti 2015 makalemizde anlatacaklarım bu kadar.
Yakında yeni yurtdışı alışveriş makalelerimiz ile birlikte olacağız arkadaşlar.Yurtdışı Gümrük Limiti 2015hakkındaki Sorularınıza bilgimin yettiği kadar ve elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. Yorum kısmına sorularınızı belirtebilirsiniz. Artık 75 euro limiti aşmamak şartı ile istenildiği kadar alışveriş yapılabilecek. 75 euro – 1500 euro arasında ise vergisini ödeyerek yine limitsiz bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.
Hayırlı alışverişler Selametle…
Yurtdışı Gümrük Limiti 2015

@irbc

Burada ki sıkıntı artık Oradan gelen fatura bilgilerine hiç bakılmıyor.
Buradaki satış fiyatlarına netten bakan memur piyasa fiyatına yakın bir vergilendirme yetkisine sahip

Ben limitlerde kaldığımdan başıma hiç gelmedi ama özellikle Japonya'dan Daiwa, Shimano ürün alan arkadaşlar önceden Topkapıya gidip birazda memura şirinlik yapanlar hiç vergi ödemeden aldıklarıda vakadır ama dediğim gibi senin 14 centlik fazlalığına bakmadan fiyasadan da fiyatlandırabiliyor. ( Şimdi Başakşehir taraflarına taşınmış )

@Anonim
Aynen

Bike-component faturalamayı güzel yapıyor. Ondan dolayı memur hata yapmazsa 75 euro altına gümrük vergisi çıkarmıyorlar. Ayrıca o fatura sayesinde itiraz hakkınız bile var diye biliyorum.

@BF Okuru
Benim merak ettiğim 100 euro'luk ürün için 25 euro nun mu yoksa 100 euro nun mu vergisini ödüyoruz ?

Geri