Scudo Sports

Bike-Discount

Merhaba, Bike Discount'tan aldığım ürünler gümrüğe takıldı ve geri gönderilecek. Daha öncesinde böyle bir refund almış veya süreç yaşamış olan birileri varsa ve biraz bilgi alabilirsem çok iyi olur.

Scudo
Gümrüge takılma degil de, aldığım ürün kargoya verilmeden siparişi iptal etmiştim. 8-9 gün içinde kredi kartıma iade yapılmıştı.

Sizin durumunuzda sanırım gümrüge takılan ürün onların eline ulaştıktan 1 hafta sonra kartınıza iade yansır diye düşünüyorum.

Gümrük bedelini ödeyip neden teslim almıyorsun? Yasak ürünler mi almıştın?

Mineral drink vardı bi yasaklı olan, hep geçiyordu ama kutu küçük olunca takıldı. Ayrıca 3 çift lastik vardı, 6 tane lastiği ne yapacaksın diyerekten vermediler.

Kendilerinden kaynaklanmayan bir sorun yüzünden iade olduğu için, muhtemelen gidiş-dönüş kargo ücretlerini mahsup ederek ücret iadesi yapacaklardır.

@Ali.K

Paranı illa geri alırsın. Sonuçta teslim almadın.

Paypal ile ödeme yaptıysan Paypal'a teslim almadım diye şikayet oluştur. Kredi kartı ile aldıysan bankana ürün teslim edilmedi, tutarı iade edin diye faks ile başvur.

Gümrüğe takılma ve iade edilme sebeplerinden bahsetme.

@muratcolakoglu Kredi kartıyla aldım ancak malzemeler ellerine geçmeden refund yapacaklarını çok zannetmiyorum. Benim derdim kargo yola çıkınca onların da iade sürecini başlatmaları. Sonuçta ne kadar sürede varacağı belli olmuyor kargonun. Ayrıca maillere de 72 saat içinde dönüş yapılacağını belirten otomatik bir maille dönüş yapıyolar, o çok sinir bozucu. Milletin işi gücü yok Bıke Discount'a mail atıyor sanki..

@Ali.K

Bu saatten sonra bu konuyu firma ile tartışma derim. Teknik olarak ürün sana teslim edilmedi. Bankana faks gönder siparişim tarafıma teslim edilmemiştir gibi bir cümle yaz. Aşağıda örnek bir metin gönderiyorum.

"Konu: Kredi Kart Harcama İtirazı
Kart No: xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxx tarihli xxxxxxx isimli firmaya yapılan xxxx USD’lik harcamaya itirazımdır.
- Ürün tarafıma teslim edilmemiştir.
- Firma yazılı taleplerime cevap vermemektedir.
Bu sebeple kartımdan çekilen xxxxx USD’lik işlemin iptal edilmesini rica ederim.

İsim Soyad

İmza
"

Zaten bankanın süreci zaman alacaktır. Geri iadesini falan bekleme derim. Tabi karar senin. Firmayla yazışarak sorunu çözebilir misin bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
O iş o kadar basit yürümüyor. PayPal'e veya bankanıza başvurduğunuzda, paranız sorgusuz-sualsiz iade edilmez. PayPal veya banka önce işlemi yapan firma ile temasa geçer ve konunun izahatını ister. Satıcı firma da, kendinden kaynaklanmayan sebeplerden ürünlerin teslim alınmadığına, bu yüzden zararını karşılayacak bir miktar kesinti yapıldıktan sonra ücret iadesi yapılacağına dair bir savunma geliştirebilir. Sonuçta gönderiler kayıt altında ve ispatlı bir şekilde savunma verebiliyorlar. %100 haklı çıkacaksınız veya paranızın tamamını geri alacaksınız diye bir durum söz konusu değil.

Ayrıca bu tür sitelerden yaptığınız alışverişlerde, ödeme işlemi öncesinde kabul ettiğiniz satış sözleşmesinde, gümrük masraflarının tamamını üstlendiğinize ve bu sebepten dolayı doğacak zararlardan firmanın mesul olmadığına dair bir madde vardır.

@Mehmet Altuğ

Paypal ve Bankalardan defalarca iade aldım. Başvurup da alamadığım olmadı. Banka ve Paypal tek şeye bakarlar: teslim belgesi, teslimatın ispatlanmasını isterler. Firma bunu sağlayamazsa para iade olur. Ürünün teslim edilememe sebepleri ile ilgilenmezler çünkü o iş mahkemelerin işidir.

Bir keresinde çok ilginç bir iade aldım.

Ürün DHL ile gelmişti. DHL in taşıma ücretini de Paypal ile ödemiştim. Ürün yasaklıymış (yasaklar yeni başlamıştı bilmeden sipariş etmiştim). Paypal'da şikayet açıp DHL in taşıma bedelini iade aldım. Halbuki DHL Türkiye'ye kadar paketi taşımıştı yani kendi payına düşen işi yapmıştı. Ama teslim edememişti. Bu durumda dahi Paypal paramı sorgusuz iade etti. "Teslimat" işinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için yazdım.

Ben de birçok defa "harcamaya itiraz" ile iade aldım, ama siz buna benzer bir olay yaşadınız mı? Çok daha karmaşık bir olay söz konusu çünkü.

@Mehmet Altuğ

Zaten alınan iadeler hep "harcamaya itiraz" ismi altında alınır. Yukarda gönderdiğim örnek mesajın konu kısmında "harcamaya itiraz" yazar. "Teslim edilememe" durumu da harcamaya itiraz olarak değerlendirilir. Siz "harcamaya itiraz" dereken ne kast ediyorsunuz?

bi örnek de benden.
tr kredi kartıyla abd'de bir yerel restaurantta eşim yemek yemişti. aradan 1 ay geçti bankadan aradılar sizin 900 küsür tl'lik bir alışverişiniz oldu mu diye sordular. çok şaşırdık. kartınız kopyalanmış olabilir dediler. akabinde de bir iki defa aradık sorduk bankayı ve parayı iade ettiler. bu durumda şöyle bakıyor bankalar: demek ki ben yeterice güvenlik geliştirememişim ve kartım kopyalanmış bu müşteriden degil benden kaynaklı.

Firmayla mailleştik, mutabakata vardık sayılır. Shipping dahil refund yapacaklarını söyledi ordaki bir çalışan. Ancak her seferinde yeni mail oluşturmaktan kaynaklı herhalde, sürekli farklı kişiler cevap veriyor maile ve şimdi de birisi "tam olarak neyden bahsettiğinizi anlamadım, biraz daha detaylı anlatır mısınız yazmış" Ben de, boş ver biz hallettik yazdım :)

Bende şöyle bir olay oldu jant seti aldım QR yerine sokma milli geldi. Gümrük ödedim. Adamlar benden DHL ile ürünü aldı aynı gün bana bana QR gönderildi. Ben gene gümrük ödemek zorunda kaldım ki içindeki fatura 0 olarak belirtilmesine rağmen İnternet r fiyatı bulunup üzerinden işlem yapılmış. Bunu chain reaction a bildirdim ve ödediğim 2. Gümrük için mağaza da kullanacağım hediye çeki verdiler. Bende Lastik aldım. :) durumum da benim böyle..

Kocaman paket 3 kiloluk bir sürü kargo parası ödemek zorunda kaldılar ve gümrük iadesi aldım kısaca sadece müşteri memnuniyeti adına yapılan işlemler bunlar.

yasaklı ürünlerde paypal ile yapılan ödemeler nasıl iade alınıyor? gümrükte imza attırıp geri yolluyorlarmış k.kartına dilekçe bu durumdada işe yaıyor mu?

bike discount ta vergi iadesi oluyor mu arkadaşlar?

@Ebubekir

bu sitede ne kadar diye merak ettim almayı düşündüğüm kask mojito veya kask vertigo

mojito 162 yuro 486 lira vertigo 253 yuro yani 760 lira bir de bunlara vergi ve kargo dahil değil. artık siz düşünün bunlar eklenirse ne olur

peki türkiye de ne kadar: mojito: 334 vertigo 421 lira.

demek ki her zaman yurt dışı karlı değil.

@ebayusuff ben de kask mojito bakıyorum bike24 de 2014 modeli 88 Euro +kdv, tabi sıkıntı 20 Euro kargo ücreti. 2014 model alcaksan tr den almak daha mantıklı.

(link)

Geri