Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

@Agacoli
Trek Bora bey illaki iyidir ancak baştan savsaklamalı yaptığı bir iki bikefit yüzünden pek olumlu yorum yapılmıyor hakkında. Sedona conceptin yeni sistemini dene bence herşeyi sisteme yaptırıyorlar bu nedenle yanılgı payı insana göre daha az. Detaylı bilgi için siteye bakabilirsin

(link)

Scudo
merhabalar son zamanlarda bike fit yaptıran arkadaşlar var mı? Memnun kaldığınız işinin ehli tavsiye verebileceğiniz?
Bu konu hakkında çok çeken var :/

• Beğen
Tepkiler: Veto8
450 500 tl bu fiyatlar ney arkadaş ne kullanıyorlar bu adamlar

malesef ülkemiz bu şekilde bende araştırma içindeyim tecrübeli memnun kalan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var

@ATALAY16
Bu ücretlere, değişmesi gereken parçaların fiyatlarıda dahil mi? :) Argoda bir tabir var bu durum için ama burası uygun değil ne yazıkki. :) Bu işin olması gereken fiyatı100TL veya maksimum 150TL olmalı. Uygun fiyatlı olmalıki herkesin bu avantajlardan faydalanması sağlanmalı, bikefitecide sürümden kazanacak bu şekilde.

Bayk fit yaptiranlarin genel profili maddi problemi olmayan beyaz yakali arkadaslar oldugu icin 500 e yapiyor olmalilar. Oyle ya adam bi kahveye 40 lira ödüyor kafelerde filan. Ayip olur adama 100 e yapsalar

Bizim toplumumuzda emeğin ve uzmanlığın değeri olmadığı için bu tarz sektörler malesef gelişemiyor. O yüzden tatmin edici bir bikefit servisi bulunursa adam yurtdışına kaçmadan ya da batmadan hemen bikefit yaptırmayı tavsiye ederim.

@Snanscam

Aktif Pedal yapıyor oraya bir danışın.

Bike fit yapılır, biraz kullanırsın olmadığını düşünüyorsan gider sorununu anlatır bir daha yaptırırsın (bunun için para almıyorlar). Bisikletini kendi vücut ölçülerine uygun almışsan sorun olmaz. Vücut ölçülerine uygun olmayan bisikletlerde sorun çıkabilir.

Ben iki bisikletime de Aktif Pedal da iki sene önce bike fit yaptırdım. Çok memnunum.

Başlıkta yazılan "fiyatı pahalı" gibi söylemlere inanmayın gidip yaptırın pişman olmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: UygarNobel
Bursa bisiklet forum (Bursa Tur Komitesi) olarak bir çok arkadaşımıza bike fit yaptırdık hepsi çok memnun kaldılar retül ü Bursa aktif bisiklete davet ederek yaptık organizasyonu kısa videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz

@muratcolakoglu sanırım bisikletim bir tık büyük bana bakalım 180 boy iç bacak 82 falan kaba tabirle. 57size kadro
tavsiyene uyup aktif pedala gideceğim.

@mariokaldato
İşte hocam sorun burada, bikefiti sanki lüks bir şey gibi görülüp, ona göre yol biçiliyor. Aslında böyle olmamalıydı, nasılki mağzadan bir giysi alırsınızda, bağzı yerleri size uygun değildir ama geneli uyar. Sonra bir terziye gidip gerekli ayarlamaları yaptırırsınız, bike fitte bisiklet için böyle olmalı, böyle görülmeli. Yaygın olmadığı için az noktalarda olduğu için istedikleri fiyatları veriyorlar.

Günümüzde bisikletli sayı ciddi oranda artışta. Giresunda yaşıyorum, burası orta büyüklükte bir şehir. Sahil kesiminde illa bisiklet süren oluyor, birkaç noktada bisiklet kiralanıp sürülüyor.Yalnız yol bisikleti kullananlar azdı veya ben rastlamıyormuşum. Geçen günkü tutumda 15-20 kişilik bir yol bisikleti grubuna rastladım, gözlerim yaşardı.Buralarda böyle yolcu olduğunu sanmıyordum. Kısacası bisikletler artık yaygın hale geldi (çevre koşulları aynı oranda gelişmesede) Her bütçeye hitap edecek bir fiyat ile bence işleri daha çok hızlandırabilirler. Şahsen, uygulamanın yapıldığı noktaların az olmasını geçtim, evin yanında bikefitci olsa bile bu fiyatlardan hizmet almam, düşe kalka yola devam ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sadece bu forumda değil, nerede emeğe değer biçerken "ÇOK" yazan birini görsem he kardeşm he diyesim geliyor! Sana göre çok olabilir ve evet fiyat bizim alım gücümüze göre yüksek! Ancak gerçekten çok mu? Hayır! Ayrıca sanki bir tekel varmış da gelen müşteriyi düzeltiyorlar gibi hizmet veren kişileri hemen yaftalayan ve karalayan kişilere ise diyecek sözüm yok. Sana çoksa yaptırma arkadaşım!

Hemen örnekleyelim! (link) neymiş fiyatları: £100 standart fit, £250 sanal rüzgar tüneli fit. TL karşılığı neymiş: Standart 773TL, sanal rüzgar tünelli fit 1932TL (Sterlin güncel kur 7,73).
Bizde kaça yapılıyor ve şikayet ediyoruz 500TL! Şu anki mevcut fiyatı bilmiyorum, yukarıdaki fiyatı baz olarak 500TL diyorum. Ha şu var bu paraya verilen hizmette bir eksik, kusur ya da memnuniyetsizlik vardır onu yaz! Bizde bilelim ve kusurlu hizmeti hep beraber eleştirelim ve hizmet kalitesini arttırmak için baskı kuralım. Ama yok sadece benim cebime uymuyor diyorsan, üzgünüm ama kimsenin emeği, bilgi birikimi ve ustalığı senin iki dudağının arasında değil. Bu kafa ile de ne hizmet alacak yer kalır ne de bu hizmeti vermek için bu işe zamanını ve parası yatıracak kişi/firma!

@Snanscam

O bisiklet bir tık değil iki üç tık büyük size.

@ndhakara senin mantığına göre fakirler ölsün , bel ağrısı , boyun ağrısından sürünsün. Ayrıca şu yurt dışı fiyatları TL çevirmekten de vazgeçin , tutarlı bir sonuç vermiyor . Buradaki sorun 500 TL çok olması , evet çok fazla , tabii emek var onlarda emeğinin karşılığını alsın ama Türkiye şartlarında fazla bir fiyat .

@ismail_32
Evet hemen bir "ölsüncü" yaftalayıcısı da selamı verdi! Yazdığımdan bunu anlıyorsan aklıma üni.'den bir hocam geldi. Soruları cevaplamaya ve puanlamaya soruyu anlamak da dahildir derdi. Neyse bir de şu yurt dışı ile fiyat karşılaştırması yapmayalım hikayesi var. Adam bunun eğitimini yurt dışından alıyor, lisansına ona göre ödüyor. Teknik ne gerekiyorsa yine yurtdışından ithal ediyor ve inanmazsınız yine doviz üzerinden ödüyor. Sonra da olmaz arkadaş bizim cebimize göre fiyat vermeli talebi de işte böyle havada kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: UygarNobel
@ndhakara en çok ben bilirim tavırlarından vazgeçin artık . O adamın aldığı maaşa göre verdiği ücret birim olarak senin alım gücünün kat ve kat üstünde .Olsuncu , bitsinci değilim. Bu fiyatlar makul olsa , bu işi yapan insanlarda sürümden daha fazla kazanır . Ayrıca bisiklete binen insanlar bu uygulamadan daha fazla yararlanır . Bu mantıkla bisiklet gittikçe üst zümre sporu olarak kalacak .

@ismail_32

Gereksiz yazışıyorsunuz. 500 TL nin altında kendi bütçenize uygun yerler de bulabilirsiniz. Mesela Hayta Bike bilgisayarsız uygun fiyata yapıyor. Bir çok yarışçı ona yaptırır.

Herkes kendi sattığı hizmetin değerini belirler. İşinize gelmiyorsa o hizmeti almazsınız.

@ismail_32
Üzgünüm ama bunlar iyi niyetli temenniler ötesine gidecek sözler değil. Ben de isterim herkesin bu hizmete ve daha iyi bisikletlere ulaşmasını ancak gerçekler ortada. Gerçekler işimize gelmiyorsa gerçekliğini yitirmiyor, orada aynı şekilde duruyorlar.
Herkesin hayali karbon gövdeli, en azından ultegra ya da denk setli bisikletler. Ancak bu hayali gerçekleştirebilecek kazanca sahip olmayan biri ayağını yorganına göre uzatmalı. Keza almak istediği hizmette de öyle! Tersi durumlar ne yazık ki başka alanlar da eğreti duruyor. Bakın cep telefonu durumu! Kişi asgari ücretli ama Iphone X ve hatta üzeri telefon kullanıyor. Bu tüketim tercihi ve alışkanlığı nasıl göze batıyorsa ve çoğumuz yadırgıyorsak, üzgünüm ama bisiklette de aynı durum söz konusu.

Bu tarz konularda fakirlik-zenginlik ajitasyonu yapılmasını anlamıyorum açıkçası. Alınan hizmet avrupa şartlarında olsun ama verilen ücret Türk standartlarına uyarlansın. Bu durum pek samimi gelmiyor bana. Herşeyin alternatifi var sonuç olarak, herkes kendi bütçesine göre seçim yapmakta özgürdür, bu diğerinin kötü olduğu anlamına gelmez. Burada konuşulması gereken asıl konunun, deneyimler neticesinde "nerede bu hizmeti iyi şekilde alabilirim" çerçevesinde olması gerektiğini düşünüyorum.

Bike-fith yaptırmış biri olarak konuşursam:
-Minüsküs, çapraz bağ ve kıkırdak aşınması yaşamış biri olarak sağlığımı hiç bir şeye değişmemek en önemlisi
-Kalan ömrümü yeni tıbbi arayışlarla geçirmemek,
-Sağlık sektöründen alacağım mal ve hizmetlerin( ciddi bir bütçe! ) önüne geçmek,
-Kilo alıp vermediğim sürece bisikletimin vücut ergonomime uyarlanmış olduğunu bilmenin gönül rahatlığı....
İlk aklıma gelenler bunlar ki 400-500 lira bunca kazanımın yanında hiç de fazla olmasa gerek...

Geri