Konu biraz kısır tartışmaya doğru kaymış. Olaya bir de şu açıdan bakabilirsek, naçizane fikir belirtmek isterim:
Bike fit ayarlamasını internette biraz araştırıp kendimiz de yapabileceğimiz kaynaklar mevcut. Biraz ingilizcesi olan, yabancı forumlardan daha detaylı bilgi edinebilir. Bilgisayarlı kadar olmayacak elbette ama arada bariz performans kaybedecek kadar fark da olmayacaktır. İkisi arasında oluşacak milimetrik ayarsızılıklara karşı vücut uyum sağlayacak, bariz enerji kayıpları yaşanmayacaktır.
Kendimden örnek vereyim; yedi ay aradan sonra, hafta içi bir iki küçük ısınma turu ile bünyeyi uyandırdıktan sonra bu pazar 150 Km'lik bir tur yaptım ((link)). Gidonum olması gerekenden 3 cm daha aşağıdadır (daha fazla yatıp, daha az rüzgar yemek için). Turdan sonra iki gün kendime gelemem diye düşünürken en ufak bir ağrım, sızım falan yok çok şükür. Hatta şu an çalışıyor olmasam turda olurdum. Bütçem de uygun olmasına rağmen bilgisayarlı bike fit ihtiyacı duymuyorum, zaten şu an burada bu işi yapan bir yer de yok.
Gönül isterdi ki bu iş daha uygun fiyata olsun. Fakat bisiklet bir zevk, hobi aracı, temel bir ihtiyaç değil. Profosyonel anlamda bike fit yaptıracak olan kişi ona göre bütçe ayarlar, zaten önce bisikletine bir bakar ona göre karar verir...
Uzun lafın kısası; bütçeniz uygun değilse önce sağlığınız için bike fit ayarını etrafınızda bu işten anlayan birine yaptıracaksınız, o kadarına da bütçeniz yoksa internetten ulaşacağınız kaynaklarla yapacağınız bike fit, turnuvalara falan katılmıyorsanız yeterli olacaktır.