Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Fiyatı çok bulanlar profesyonel yardım almak yerine bikefit videolarından, bikefit için hazırlanmış app'lardan yardım alarak kendi fitlerini kendileri yapabilirler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@cazci siz nereye bike fit yaptırdınız

@sadi imren
Biz B.T.K. olarak Aktif Pedal aracılığı ile Barış arkadaşımızı Bursa ya davet ettik, ufak bir indirimle bu hizmeti aldık..

teşekkürlerr cevap ve yorumunuz için @cazci

@ndhakara

Ingiltere paunduna gore bile 750 ise buradaki 500 lira asırı fahiş bir fiyat kardesim. Neden anlamak istemiyorsun. Çok iste çok

Olaya birde şöyle bakmak lazım, hizmet ücreti 100tl olunca 20 kişi hizmet alacak olsun. 500TL olunca 4 kişi hizmet alıyor. Burada hizmet veren nokta, doğal olarak daha az yorularak gelir elde etmek isteyecektir. Peki sen hangisini destekliyorsun? 20 bisiklet severin sağlıklı bir şekilde bu sporu yapmasını mı yoksa 4 zenginin yapmasını mı?(zenginlerle bir alıp veremediğim yok) Fiyatlar düşünce ekonomisi yeterli gelmeyen kişide uygun fiyata bu hizmeti alacakken, zengin kişide yine bu hizmeti alacaktır. Sadece hizmet veren nokta biraz daha çalışması gerekecektir. Durum böyle olunca hemen hemen her ilde bu hizmetten faydalanmak isteyen bisikletçiler sıraya girecektir, bir istihdamda sağlanacaktır. Ha dersenki ekipmanlar çok pahallı, herkes buna ulaşamıyor, anlarım. Ulaşabilende bu işi yapacaktır. Genel olarak bike fit ücretlerinin düşürülmesinden yanayım. Hatta bikefitciler, bir araçla il il dolaşıp hizmet verseler on numara olur. Her ilden gelen talepler doğrultusunda, farklı illere gidip hizmet verebilirler. Ama tabi bütün bunlar girişimci kişiler tarafından yapılırsa yapılır. Diğer türlü yüksek ücretlerle, lüks araçlarıyla gelen kişilerle sınırlı kalacaktır diye düşünüyorum.
Dip not:Gerekli techizat ve kurallarına uygun hizmet almadıktan sonra yapılan bikefitin bir anlamı yok. Zaten az çok, onların vereceği hizmeti internetten kendinizde alabilirsiniz. O yüzden ekipmanların bazıları eksik ama ücreti iyi diye bir şey pek doğru gelmiyor bana.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Hiç
@muratcolakoglu

Hiç mi kilo alıp vermediniz ?

Iyi bir bike fit için harcanan süre 3 saatten az değil. Vücut ölçümü, esneklik ölçümü, bisiklet ayarlarının tespit edilmesi onların uygulanıp geri bildirim alınması, bisiklet ayakkabı ayarları vs ciddi süre tutuyor. Sadece işçilik de değil mesele, kullanılan âlet edevatın da maliyeti var. Bu şartlar altında işini iyi bilen, talep gören birisinin emeğinin karşılığının yüksek olması doğal.
Profesyonel yardım almak istemeyenler için de internet üzerinde dünya kadar kaynak var basit âlet edavatla yapılabilecek. Profesyonel iş kadar iyi olmasa da gelişi güzel ayarlanmış bir bisikletten daha iyi sonuç verecektir.
Ayda 200-300 km'den fazla süren herkes bence yaptırmalı ya da kendi/arkadaşlarının imkanları ile yapmalı. Rahat ettiğimi zannettiğim ayarların aslında uzun vadede ne kadar verimsiz ya da zararlı olduğunu gördüm bike fitting sonrası.

Bu hizmetin amme hizmeti olmadığının, arkasında birçok etkenin olduğunun ve aldığımız her özel hizmet gibi bunun da ücretinin genel hizmetlere göre biraz daha yüksek olmasının normal olduğunun farkına varmak gerekir bence. Ben Çağrı beye bike fit yaptırmıştım yaklaşık iki sene önce İzmir'e geldiğinde, yol bisikletine yeni geçtiğimden bilgim sıfıra yakındı, 3 saate yakın ilgilendi benimle, tüm sorularımı cevapladı, mail adresini verdi daha sonra ulaşmam için, vb. Ben o dükkandan çıkarken verdiğim paranın hakkını %100 almış olarak çıktım. Samimi olarak söylüyorum, fiyat 100 lira deselerdi bu kadar aldığım hizmete bu kadarcık para mı vericem diye utanırdım. Bence meblağdan ziyade bunun alınan hizmete değip değmediği (kalite/fiyat dengesi) daha önemli.

@OmerKa

Kilo alıp verme ne farkettirecek? Bacak boyun mu kısalacak yoksa uzayacak mı, kol boyun mu kısalacak? Bik fit'in ne olduğunu okuyun önce sonra cevap yazın. Bir senede 20 kilo aldıysan, zaten bisikletini de değiştirmek zorunda kalabilirsin.

@muratcolakoglu
İnanın kilo fit ayarlarınızı oldukça değiştiriyor. Bel bölgesinden giden kilo droplara daha fazla eğilebilmenizi sağlıyor en basitinden. Ben 20kg verdim mesela. Selem, gidon ve sti açılarım, gidon boğaz yüksekliğim ve bunlara bağlı olarak sele ileri geri ayarım değişti. Fit işlemi sporcunun vücuduna göre yapılıyor ve vücuttaki değişim bisiklete de yansıtılmalı ?

Ben daha önce iki kez bikefit yaptırdım birisini Bora Özçivit'e diğerini İzmir Sundu Biskletten Emrah Bayındır'a İkisi arasında kesinlikle dağlar var. İlki 20 dakika diğeri iki saat sürdü :)

Sundu işine özen gösteren iyi bir işletme. Ne yazık ki Emrah bey Sundu Bisiklette artık çalışmıyor diye duydum. oysaki yetenekli işini severek yapan bir arkadaştı.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@muratcolakoglu

Murat bey ben aslında başka bir niyetle sormuştum açıklamamıda yapacaktım fakat mesajlarınıza bakıyorum o kadar değişik sorunlu bir yaklaşımınız varki gerek görmüyorum artık hiç yazmadım sormadım varsayın size kolay gelsin.

Bence fiyatı 750TL olmalı,kredi kartına taksitte yapılmalı. Yaptıramayanlar,kıçlarının altına yastık koysun :D 2bin lira maaş alıp birde bike fit yaptıracaklarmış, senin neyine bike fit,pis fakir?... :))
Her şey baktığınız açıya göre şekil alır,zorlamaya gerek yok artık:harika::)

Konu biraz kısır tartışmaya doğru kaymış. Olaya bir de şu açıdan bakabilirsek, naçizane fikir belirtmek isterim:

Bike fit ayarlamasını internette biraz araştırıp kendimiz de yapabileceğimiz kaynaklar mevcut. Biraz ingilizcesi olan, yabancı forumlardan daha detaylı bilgi edinebilir. Bilgisayarlı kadar olmayacak elbette ama arada bariz performans kaybedecek kadar fark da olmayacaktır. İkisi arasında oluşacak milimetrik ayarsızılıklara karşı vücut uyum sağlayacak, bariz enerji kayıpları yaşanmayacaktır.

Kendimden örnek vereyim; yedi ay aradan sonra, hafta içi bir iki küçük ısınma turu ile bünyeyi uyandırdıktan sonra bu pazar 150 Km'lik bir tur yaptım ((link)). Gidonum olması gerekenden 3 cm daha aşağıdadır (daha fazla yatıp, daha az rüzgar yemek için). Turdan sonra iki gün kendime gelemem diye düşünürken en ufak bir ağrım, sızım falan yok çok şükür. Hatta şu an çalışıyor olmasam turda olurdum. Bütçem de uygun olmasına rağmen bilgisayarlı bike fit ihtiyacı duymuyorum, zaten şu an burada bu işi yapan bir yer de yok.

Gönül isterdi ki bu iş daha uygun fiyata olsun. Fakat bisiklet bir zevk, hobi aracı, temel bir ihtiyaç değil. Profosyonel anlamda bike fit yaptıracak olan kişi ona göre bütçe ayarlar, zaten önce bisikletine bir bakar ona göre karar verir...

Uzun lafın kısası; bütçeniz uygun değilse önce sağlığınız için bike fit ayarını etrafınızda bu işten anlayan birine yaptıracaksınız, o kadarına da bütçeniz yoksa internetten ulaşacağınız kaynaklarla yapacağınız bike fit, turnuvalara falan katılmıyorsanız yeterli olacaktır.

-Skynet-
hocam adeta benden bahsetmişsiniz :koptum: maaş asgari ama kıç cebinde 5bin liralık ayfonla hava atarım hesabı:acpsnr: yaptıramayınca sanırsam vücudum zamanla velespide uyum sağladı;)

Bir özel doktora muayeneye gittiğinde neden bu muayene 150 Lira, veya dişçiye gittiğinde neden bu dolgu 300 Lira, çok pahalı, deyip
hakkında ileri geri konuşuyor mu bikefit hizmetinin bedelini pahalı bulanlar? Uzmanlık isteyen işler her zaman pahalı malesef.

• Beğen
Tepkiler: onur caliskan
Fit fiyatlarını çok bulanlar, tourney ile her şey yapılıyor diyenler kadar bağnazlar. Fit gereçlerinin fiyatlarını, eğitim sürecini araştırıp gelin de öyle tartışalım.

Geri