Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike fit yaptırmak

Formdan kastınız nedir ? Nasıl bir form ki indirim yapıyorlar ?
İnternet üzerinden ad soy ad vb bilgiler , sembolik bir form yeni bike fit e başladıklarıiçin lansman amaçlı indirim yapmışlar.

• Beğen
Tepkiler: Trakyalı
Scudo
Of of, yaptırılacak ve alınacak şeylerin bir listesini şuraya yazacak olsam...
Abi sıralama yapıyorum, kendime ait her şey en arkada ve onlara da sıra sanıyorum bi 5 yılda ancak gelir :(
Bikefit öncesinde neler var neler. Keşke yaptırabilsem :)
Ah şu sorumluluk duygusu yok mu...

Of of, yaptırılacak ve alınacak şeylerin bir listesini şuraya yazacak olsam...
Abi sıralama yapıyorum, kendime ait her şey en arkada ve onlara da sıra sanıyorum bi 5 yılda ancak gelir :(
Bikefit öncesinde neler var neler. Keşke yaptırabilsem :)
Ah şu sorumluluk duygusu yok mu...
İşte bu duygu, ben yaşayamadım çocuğum en iyisini yaşasın a gidiyor daha sonra :)
İnternet üzerinden ad soy ad vb bilgiler , sembolik bir form yeni bike fit e başladıklarıiçin lansman amaçlı indirim yapmışlar.
İndirim form falan deyince merak ettim bende nasıl bir form acaba diye:) Teşekkür ederim bilgi için.

Değerli dostlar bike fit yaptırmış ve çok büyük bir şokla karşılaşmış bulunmaktayım bisikletimi satan yer sele boyunu neredeyse 2-3 cm kısa tutmuş öyle binmişim 5000+ km yapmışım Allah korudu bizi yani çok ama çok memnunum yaptırdığıma @Barış OKUDUCU'ya ve Aktif Pedal Karşıyaka'ya sonsuz teşekkürler. Mutlaka yaptırın dostlar çok faydasını görürsünüz

Barış bey İstanbul'a döndüğünde ben de bir kapısını çalacağım. Boostcamp vs derken dm den yanıt alamadım🙂

Çok güzel bir konu . Detaylarla anlatan ve bikefit yaptırarak tecrübelerini aktaran arkadaşlara teşekkürler
Ben de Antalya’da bikefit hizmeti olmadığından , üşenmeyip bisikleri yanıma alıp bikefit yapan bir şehre gideceğim günübirlik. İstanbul aklımda vardı (aktif pedal) ancak İzmir’de de Sundu bisiklet yapıyorsa ve yapılam işlemde farklılık olmuyorsa tercih edebilirim zira daha yakın ve daha sakin bir şehir.
Tavsiyeniz ne olurdu?
Hemen ara yarın Aktif Pedal Karşıyaka şube sorumlusu Halil beyden randevu al @Barış OKUDUCU İzmir'deyken kaçırma derim yani
Ben yaptıralı iki gün oldu hiç uzun deneyim yapmadım ama özellikle bugün daha güçlü basabildiğimi daha iyi hızlanabildiğimi geliştiğimi hissettim başka şeylerden vazgeçip yaptırın bence

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Hemen ara yarın Aktif Pedal Karşıyaka şube sorumlusu Halil beyden randevu al @Barış OKUDUCU İzmir'deyken kaçırma derim yani
Ben yaptıralı iki gün oldu hiç uzun deneyim yapmadım ama özellikle bugün daha güçlü basabildiğimi daha iyi hızlanabildiğimi geliştiğimi hissettim başka şeylerden vazgeçip yaptırın bence

Teşekkürler , yarın bir görüşeyim kendisiyle ...

Bugün görüştüm ; Barış bey C.tesi ayrılıyormuş oradan .. Tabii bu kadar kısa sürede izin alıp gitmem mümkün değil ancak , Antalya 'ya arada geliyormuş Bikefit isteyenlerin sayısı belli kotaya ulaşınca.. İsim/soyisim/telefon numarası bırakım , umarım en kısa sürede burada olur ..

Forum'da Antalya başlığına bu bilgiyi detayıyla yazayım yaptırmak isteyen arkadaşlar çıkarsa hızlıca kotayı doldururuz belki...

Sayın @Barış OKUDUCU ilk soruyu ben sorayım o zaman... Öncelikle şimdiden teşekkürler.

Bisikletimi ve onu kullanmayı çok seviyorum.

Kol, bilek, avuç, omuz, bel, kalça, diz vb boyun dışında hiçbir yerimde bir ağrı veya uyuşma yaşamıyorum.

Boyle bir durumda boyun ağrısının tek çözümü kısa gidon boğazı kullanmak mıdır? teşekkürler
Öncelikle Selamlar,
Boyun agrısının (keza vucuttaki bisiklete baglı diger agrıların da) çözümü sadece gidon bogazı kısaltmak olmayabilir. Her kişide o kişiye özel bir çözüm oluşturmalı ve ezbere yaklaşmaktan kaçınmalıyız. Bu yüzden ayarlarına müdahale edilecek kişiyi , fitter ın tanıması bilmesi muhabbet etmesi ve hangi karakterde bisiklet sürdüğüne hakim olması gereklidir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Merhaba Barış bey bende Bike fit yaptırmak için İzmir Aktif Pedal ile görüştüm Haziran ayında bana dönüş yapacaklarını söylediler beraber gün ve saati belirleyeceğiz. Ben Nazillide ikamet ediyorum sadece İzmir'e getirebilirim bisikletimi umarım faydalı olur ve umarım kadrom bana büyük değildir. Merida s/m beden kadromla alakalı böyle bir şüphe söz konusu şu anda belki siz gelirsiniz ve şimdiden tanışmışlığımız başlamış olur hızlı sonuca ulaşırız ...
İzmirde Buluşup sizinle fit seansını başarılı bir sekilde gecirdigimizi düşünüyorum. Deneyimlerinizi de ayrıca paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
İyi günler.
Konunun uzmanı geldi @Barış OKUDUCU uzun zamandır yetkili bir abinin yazılanları okumayıp yazmasını bekliyorduk :)
Estagfurullah ben sadece sizlerle birlikte öğrenen ve arştıran ve sürekli gelişmeye çalışan birisiyim. Uzman olarak adledemiyorum halen kendimi:)
Benim seleyi ne zaman değiştireceğiz Barış? 😊
telefonumdan ulaşabilirsiniz efenim :=)
Barış bey İstanbul'a döndüğünde ben de bir kapısını çalacağım. Boostcamp vs derken dm den yanıt alamadım🙂
telefonum : 05558372163 aramadktan çekinmeyiniz, mesajları son donemde takip edememeye başladım ve ciddi anlamda büyük bir yoğunluk ile karşı karşıyayım.

Öncelikle Selamlar,
Boyun agrısının (keza vucuttaki bisiklete baglı diger agrıların da) çözümü sadece gidon bogazı kısaltmak olmayabilir. Her kişide o kişiye özel bir çözüm oluşturmalı ve ezbere yaklaşmaktan kaçınmalıyız. Bu yüzden ayarlarına müdahale edilecek kişiyi , fitter ın tanıması bilmesi muhabbet etmesi ve hangi karakterde bisiklet sürdüğüne hakim olması gereklidir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

İzmirde Buluşup sizinle fit seansını başarılı bir sekilde gecirdigimizi düşünüyorum. Deneyimlerinizi de ayrıca paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
İyi günler.
Merhaba Barış bey deneyimlerim giderek artan bir performansa ulaşmış olmak aynı zamanda seleyi değiştirmiştim ben bu yüzden alışma süreci biraz zaman alsada özellikle daha iyi hızlanabilme kaydedebiliyorum ve artık yol yarıi bisikleti sürdüğüme inanmaya başladım kendimi zorlayarak sınırlarımı belirleyebiliyorum.:)
Estagfurullah ben sadece sizlerle birlikte öğrenen ve arştıran ve sürekli gelişmeye çalışan birisiyim. Uzman olarak adledemiyorum halen kendimi:)

telefonumdan ulaşabilirsiniz efenim :=)

telefonum : 05558372163 aramadktan çekinmeyiniz, mesajları son donemde takip edememeye başladım ve ciddi anlamda büyük bir yoğunluk ile karşı karşıyayım.

merhabalar,
10 gün önce yaptığım 90 km bir sürüş sonrası sağ el baş ve işaret parmağımda güç kaybı oluşmuştu. evin kapısını anahtarla çeviremedim o seviyedeydi. 1 hafta içinde tamamen kayboldu ama arada 2-3 sürüş daha yapmıştım onlardan sonra birşey olmadı.
Sonra yine bu hafta başında 50 km civarı bir sürüş sonrası daha az seviye de benzer etki oldu ama kısa süre sonrasında yine normale döndü. son olarak bu hafta içi yaptığım 50 km bir sürüş sonrası sağ el dirseğimde bir ağrı gibi oldu ama bileğim tamamen normale döndüğünü söyleyebilirim.

sorum şu, yaklaşık 4bin kmdir hiç bir ayar değişikliği yapmadan sorunsuz sürüşler yapıyorum. acaba bu elde güç kaybına bikefit çözüm olabilir mi? Nöroloğa mı kontrole gitmeliyim.
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mazot
Değerli dostlar bike fit yaptırmış ve çok büyük bir şokla karşılaşmış bulunmaktayım bisikletimi satan yer sele boyunu neredeyse 2-3 cm kısa tutmuş öyle binmişim 5000+ km yapmışım Allah korudu bizi yani çok ama çok memnunum yaptırdığıma @Barış OKUDUCU'ya ve Aktif Pedal Karşıyaka'ya sonsuz teşekkürler. Mutlaka yaptırın dostlar çok faydasını görürsünüz
Hiç ağrı olmadı mı 5000 km boyunca?

Kilo vermeden önce aynı şekilde sıkıntısız kullandığım bisikletim kilo verdikten sonra dirsekte tahammülü zor olan ağrılara sebebiyet verdi. Gidonu 2 spacer aşağıya aldım 130 km lik -100 km lik-80 km lik sürüşlerde sıfır sıkıntı yaşadım. Sizin de kg verme gibi bir durumunuz oldu mu acaba.
merhabalar,
10 gün önce yaptığım 90 km bir sürüş sonrası sağ el baş ve işaret parmağımda güç kaybı oluşmuştu. evin kapısını anahtarla çeviremedim o seviyedeydi. 1 hafta içinde tamamen kayboldu ama arada 2-3 sürüş daha yapmıştım onlardan sonra birşey olmadı.
Sonra yine bu hafta başında 50 km civarı bir sürüş sonrası daha az seviye de benzer etki oldu ama kısa süre sonrasında yine normale döndü. son olarak bu hafta içi yaptığım 50 km bir sürüş sonrası sağ el dirseğimde bir ağrı gibi oldu ama bileğim tamamen normale döndüğünü söyleyebilirim.

sorum şu, yaklaşık 4bin kmdir hiç bir ayar değişikliği yapmadan sorunsuz sürüşler yapıyorum. acaba bu elde güç kaybına bikefit çözüm olabilir mi? Nöroloğa mı kontrole gitmeliyim.
teşekkürler

Kilo vermeden önce aynı şekilde sıkıntısız kullandığım bisikletim kilo verdikten sonra dirsekte tahammülü zor olan ağrılara sebebiyet verdi. Gidonu 2 spacer aşağıya aldım 130 km lik -100 km lik-80 km lik sürüşlerde sıfır sıkıntı yaşadım. Sizin de kg verme gibi bir durumunuz oldu mu acaba.
Merhaba,

evet, ilk başlağımda 92-93 kg idim. şuan 85'e düştüm.
kendimi çok dinliyorum her türlü tutuş pozisyonunu mevcut şartlarda denedim ancak bi yerde bir sorun var.
ben en iyisi hızlıca bi bike fit yaptırayım.

Merhaba,

evet, ilk başlağımda 92-93 kg idim. şuan 85'e düştüm.
kendimi çok dinliyorum her türlü tutuş pozisyonunu mevcut şartlarda denedim ancak bi yerde bir sorun var.
ben en iyisi hızlıca bi bike fit yaptırayım.
Bence önce doktora gidin. Karpal tünel sendromu olabilir.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
merhabalar,

teşekkürler
Buyuk bir ihtimalle karpal tuneldir.

Sorunun temel kaynagi surus pozisyonunuz gergi ellere asiri yuk binmesi. Bikefit mutlaka yardimci olur.

Sikayetiniz bitene kadar ozellikle geceleri bileginize atel takmaniz ve mumkun oldugu kadar dinlenmeniz gerek. Bu sekilde uzun suruslere devam ederseniz sorun ilerleyebilir. Daha sonrasinda iyilesme suresi de uzayacaktir.

Benim onerim, bike fitten once jel dolgulu bir eldiven kullanmaniz ve yol bisikleti kullaniyorsaniz, 2-3 mm silikon destekli gidon bandi kullanmaniz. Surus esnasinda da belli arliklarla gidondan elinizi cekip kan akisini saglamaniz da yararli olur.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Buyuk bir ihtimalle karpal tuneldir.

Sorunun temel kaynagi surus pozisyonunuz gergi ellere asiri yuk binmesi. Bikefit mutlaka yardimci olur.

Sikayetiniz bitene kadar ozellikle geceleri bileginize atel takmaniz ve mumkun oldugu kadar dinlenmeniz gerek. Bu sekilde uzun suruslere devam ederseniz sorun ilerleyebilir. Daha sonrasinda iyilesme suresi de uzayacaktir.

Benim onerim, bike fitten once jel dolgulu bir eldiven kullanmaniz ve yol bisikleti kullaniyorsaniz, 2-3 mm silikon destekli gidon bandi kullanmaniz. Surus esnasinda da belli arliklarla gidondan elinizi cekip kan akisini saglamaniz da yararli olur.

çok teşekkürler bilgiler için.

randevu aldım yarın bi kontrole gideceğim.

ayrıca jelli eldiveni de sipariş ettim haftaya gelecektir diye düşünüyorum, yakın zamanda gidon bandını değiştirmiştim Fizik Vento idi sanırım yeni aldığım.
dün 90 km civarı bol inişli çıkışlı bi sürüş sonrası sağ elde uyuşukluk ve zayıflık vardı ancak öğlen sonra çocukla havuza girdim ve tamamen iyileştiği söyleyebilirim. telefon kullanımı, bilgisayar kullanımı ve en son yoğun bisiklet antrenmanı ile biraz fazla yüklendik ellere. sanırım en iyi tedavi yüzme gibi duruyor.
bu hafta randevu alabilirsem Bike fit içine cuma gününe randevu alacağım aktif pedal Barış beyden.

süreç hakkında bilgi veririm sizlere.

Ben de cumartesi için randevumu aldım. Bakalım neler çıkacak..

Unutmuşum ben yazmayı iyi oldu hatırlattığınız.

aktif pedalda retül bike fit yaptırdım barış beyle.

En büyük sıkıntım kasık bölgemde uyuşma oluyordu, tamamen geçmedi ama oldukça azaldı. Ki sele ölçüsü tam ucu ucunaymış, biraz daha kullan gerekirse alternatif bakarız dedi ki ben de mutabık kaldım. Ufukta power comp veya pro stealth var..

En önemli getirisi şu oldu, pedala çok daha iyi basıyorum ya da bana öyle hissettiriyor. Ki strava ortalamalarım da aynı yol aynı saat(rüzgar değişebilir evet) saatte 2 km ye yakın arttı. 23.5 24 giderken 25.5 26 görüyorum artık. Ya da ortalamamın 24 olduğu günlerde de oldukça az yorulmuş oluyorum.
Bisikletle daha bütünleşik oldum, oturuşum daha derli toplu kompakt hale geldi diyebilirim.

Bunlar tamamen subjektif yargılar ama faydası olduğu kesin..

Ekleme : Barış bey yaklaşık 1 ay sonra ne durumdayız diye takip için aradı. Oldukça ilgiliydi.

Son düzenleme:
Geri