Scudo Sports

Bike24

Merhabalar ben yeni foruma üye oldum da. Acaba nasıl konu açılıyor? Tuşu bir türlü bulamadım da :D
Daha yeni olduğunuz için konu açamazsınız.Forumda biraz araştırma yaparsanız illaki merak ettiklerinize cevap bulursunuz.

• Muhteşem
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
bayramdan önce gelmesi biraz zor ihtimal açıkçası, 15 iş gününde geliyor genellikle.
15 iş gününü geçtik halen hareket yok edi received modunda kaldı 8 temmuzdan beri.
Yazdım müşteri hizmetlerine inceleyelim dediler.
İptal de edemem indirim bitmiş en aşağı 1000 1500 tl daha pahalı aldığım fiyata göre.
Aliexpress hızında olması saçma oldu.

Derken şu an gümrükte belirdi bi anda😀

Son düzenleme:
Bike24'ten daha önce hiç bu kadar çok adette ürün almamıştım. 13 parça ve 280 Euro tutarındaki ürün paketi ,gümrükte sorun olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bike24'ten daha önce hiç bu kadar çok adette ürün almamıştım. 13 parça ve 280 Euro tutarındaki ürün paketi ,gümrükte sorun olur mu?
Ay içinde 5 ayrı paket gibi bir sınırlama var lakin bir pakette kaç ürün var gibi bir sınırlama var mı bilmiyorum ki olması saçma olur. 280 € gümrükte sıkıntı çıkartacak bir rakam değil. 50 € vergi ücretini ödeyerek sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Ürünlerin içeriği de önemli bazen krem-yağ gibi ürünlerde gümrükte sıkıntı çıkartabiliyorlar.

Ay içinde 5 ayrı paket gibi bir sınırlama var lakin bir pakette kaç ürün var gibi bir sınırlama var mı bilmiyorum ki olması saçma olur. 280 € gümrükte sıkıntı çıkartacak bir rakam değil. 50 € vergi ücretini ödeyerek sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Ürünlerin içeriği de önemli bazen krem-yağ gibi ürünlerde gümrükte sıkıntı çıkartabiliyorlar.
2 tane muc-off zincir yağı var. Ondan hariç lastik,tork anahtarı vs gibi ekipman ve alet gibi şeyler var.

2 tane muc-off zincir yağı var. Ondan hariç lastik,tork anahtarı vs gibi ekipman ve alet gibi şeyler var.
Sorun çıkmadan yağları gelen forum üyeleri oldu büyük ihtimalle sıkıntı olmaz.

Sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Geçen Wiggle'dan 9 parça malzeme aldım. Pakette 1 litre de Joe's patlak önleme sıvısı vardı, sorunsuz ulaştı.

Neredeyse her ay sipariş veriyoruz arkadaşlarla. 700-800 usd gibi rakamlara kadar çıktık. Yağ vs bir çok ürün getirttik ve hiç sorun yaşamadık. Gümrük eskisi gibi değil arkadaşlar. Vergisini ödediğiniz müddetçe çok nadir ürünler hariç herşey rahatlıkla geliyor. Rakamı da bu kadar düşünmeyin. Jant, grupset vs bir çok yüksek rakamlı alışverişler yaptık. Bir arkadaşıma 1000 usd değerinde trainer aldık ve hiç bir sorun çıkmadı. Yıllardır gümrükte kalan hiç bir ürünüm olmadı. Rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

Neredeyse her ay sipariş veriyoruz arkadaşlarla. 700-800 usd gibi rakamlara kadar çıktık. Yağ vs bir çok ürün getirttik ve hiç sorun yaşamadık. Gümrük eskisi gibi değil arkadaşlar. Vergisini ödediğiniz müddetçe çok nadir ürünler hariç herşey rahatlıkla geliyor. Rakamı da bu kadar düşünmeyin. Jant, grupset vs bir çok yüksek rakamlı alışverişler yaptık. Bir arkadaşıma 1000 usd değerinde trainer aldık ve hiç bir sorun çıkmadı. Yıllardır gümrükte kalan hiç bir ürünüm olmadı. Rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

2009/15481 (07.10.2009 t. 27369 s. R.G.) sayılı BKK 62 nci maddesi uyarınca;

Kıymeti 1500 Avro’yu geçmemek şartıyla, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyanın değeri üzerinden;
a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,
c) Kitap veya benzeri basılı yayın için %0,
ç) 6/6/2002 tarihli ve ÖTV 4 sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,
oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.

Eşyanın ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi ve 30 kg geçmemesi gereklidir

2009/15481 (07.10.2009 t. 27369 s. R.G.) sayılı BKK 62 nci maddesi uyarınca;

Kıymeti 1500 Avro’yu geçmemek şartıyla, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyanın değeri üzerinden;
a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,
c) Kitap veya benzeri basılı yayın için %0,
ç) 6/6/2002 tarihli ve ÖTV 4 sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,
oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.

Eşyanın ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi ve 30 kg geçmemesi gereklidir

Bisiklet siparişi veren birinin siparişi 30 kg üstü olmaz sanırım. Bu arada 1500 Avro üstü kadro siparişi veren arkadaşım var ve %20 hariç ekstra bir ticaret veya gümrük bedeli ödemedi. Kuralları bu kadar dikkate almıyorlar.

• İnanılmaz
Tepkiler: Road_Runner
Bisiklet siparişi veren birinin siparişi 30 kg üstü olmaz sanırım. Bu arada 1500 Avro üstü kadro siparişi veren arkadaşım var ve %20 hariç ekstra bir ticaret veya gümrük bedeli ödemedi. Kuralları bu kadar dikkate almıyorlar.
Ya alırlarsa ? Ya denk gelirse ? :D:D:D

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan

Kargo şirketinin 1500 Avroya kadar sizin adınıza gümrüğe beyanname verme hakkı vardır. Bu sebeple kargo şirketinin gümrük idaresine karşı sorumluluğu vardır.
Eğer faturası 1600 Avro ise gümrük idaresine sizin adınıza ETGB (elekronik ticaret gümrük beyannamesi) veremez sistem izin vermez, Bu sebeple özellikle uzakdoğu firmaları eşyayı satarken alıcı ülkenin limitlerini bilir ve ona göre fatura keser. (Almanyanın limitine göre, Türkiyenin limitine göre; bizde limit 1500 avro)
1500 Avro üzeri alışverişin faturası arkadaşınızın elinde var mı ?
Bu arada elbette 2000 avroluk eşyanız da gelebilir kargo yoluyla, ama bu sefer kargo firması sizin adınıza ETGB veremez ve tek ve maktu vergiye (yukarıda %20 dediğiniz) tabi olmazsınız ve eşya da kapınıza gelmez. Böyle bir durumda eşyanızı gümrüğe gidip sizin ithal etmeniz gerekecektir. Ayrıca eşyanız için ithalatta alınan tüm vergilerin hesap edilmesi gerekecek (büyük ihtimalle daha fazla vergi verirsiniz)

Kargo şirketinin 1500 Avroya kadar sizin adınıza gümrüğe beyanname verme hakkı vardır. Bu sebeple kargo şirketinin gümrük idaresine karşı sorumluluğu vardır.
Eğer faturası 1600 Avro ise gümrük idaresine sizin adınıza ETGB (elekronik ticaret gümrük beyannamesi) veremez sistem izin vermez, Bu sebeple özellikle uzakdoğu firmaları eşyayı satarken alıcı ülkenin limitlerini bilir ve ona göre fatura keser. (Almanyanın limitine göre, Türkiyenin limitine göre; bizde limit 1500 avro)
1500 Avro üzeri alışverişin faturası arkadaşınızın elinde var mı ?
Bu arada elbette 2000 avroluk eşyanız da gelebilir kargo yoluyla, ama bu sefer kargo firması sizin adınıza ETGB veremez ve tek ve maktu vergiye (yukarıda %20 dediğiniz) tabi olmazsınız ve eşya da kapınıza gelmez. Böyle bir durumda eşyanızı gümrüğe gidip sizin ithal etmeniz gerekecektir. Ayrıca eşyanız için ithalatta alınan tüm vergilerin hesap edilmesi gerekecek (büyük ihtimalle daha fazla vergi verirsiniz)

Aslında 1500 avro ve üstü bisiklet siparişi veren kişi sayısı son derece az olduğu için, konunun bu başlığı pek ilgilendirmediğini düşünüyorum. Verdiğiniz bilgilerin hepsi doğru ama bazı ürünlerde, kişisel kullanım olduğu bilinen ürünlerde gümrük mevzuatı eskisi kadar katı değil. Evet 1500 avro üstünde aldığımız kadro kutu içinde faturasıyla birlikte geldi ve harici bir ithalat vergisi vs ödemedik. Bu bir kereye mahsus bir gözden kaçırma da olabilir, iddia etmem tabii.

1500 avro'ya kadar tüm ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyerek konu başlığını takip edenlerin işine yarayacak bir yanıt vermiş olalım derim.

3 gündür " Send item abroad (EDI-received) " şeklinde bekliyor :(

Geri