Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike24

o değil de gümrükte takılabilir ! Müşavir firma bana kask alma abi dedi.Gümrükte kask için uygunluk belgesi isteniyor demişti.Teste bile gönderebilirler dedi.
Teste girerse ve kırılırsa o şekilde teslim ediyorlar vs demişti.Bilginize.Belki takılmaz.Ben müşavir firmanın dediğini söylüyorum.
O müşavir firma bence kapısına kilit vurup bu işi bırakmalı.
Kasklar da Tareks denetimi olduğu bilgisi doğrudur.
Fakat bu denetimler test üzerine yapılmaz. Öncelikle Ce belgesi ve diğer teknik dokümanlar incelenir.
Eğer bu evraklarda şüpheye düşürecek bir ibare bulunmaz ise denetime onay verilir.
Fakat şüpheye hasıl bir durum olursa kask yüzeysel olarak kontrol edilir ve ona göre uygunluk verilir ya da verilmez.
Bu kontrollerde asla yukarıda bahsedildiği üzere test vs. yapılmaz. Çünkü bu hukuki durumun doğmasına sebep olur.

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Scudo
O müşavir firma bence kapısına kilit vurup bu işi bırakmalı.
Kasklar da Tareks denetimi olduğu bilgisi doğrudur.
Fakat bu denetimler test üzerine yapılmaz. Öncelikle Ce belgesi ve diğer teknik dokümanlar incelenir.
Eğer bu evraklarda şüpheye düşürecek bir ibare bulunmaz ise denetime onay verilir.
Fakat şüpheye hasıl bir durum olursa kask yüzeysel olarak kontrol edilir ve ona göre uygunluk verilir ya da verilmez.
Bu kontrollerde asla yukarıda bahsedildiği üzere test vs. yapılmaz. Çünkü bu hukuki durumun doğmasına sebep olur.
Bana da saçma geldi söyledikleri ama aynen böyle söyledi.Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
100,83 Euro üzerinden %20 vergi ödeyeceksiniz. 20 € daha hazırlayın.
Merhaba bike24 üzerinden alışveriş yapacağım. Fakat alacağım ürünlerin toplamı 150 Euro yu aşacak. Yeni düzenlenen gümrük vergi sistemine göre toplam siparişin mi 150 Euro yu geçmemesi gerekiyor yoksa sadece bir ürünün fiyatı mı 150 Euro geçmemesi gerekiyor?

Merhaba bike24 üzerinden alışveriş yapacağım. Fakat alacağım ürünlerin toplamı 150 Euro yu aşacak. Yeni düzenlenen gümrük vergi sistemine göre toplam siparişin mi 150 Euro yu geçmemesi gerekiyor yoksa sadece bir ürünün fiyatı mı 150 Euro geçmemesi gerekiyor?
Toplam.

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Eğer 1den fazla ürünse arkadaşınız yada ailenizden bir başkası üzerinden alabilirsiniz, sonuçta öyle de vergisini veriyorsunuz kanuna aykırı bir durum oluşmuyor. Tek sıkıntısı ekstra olarak kargo bedeli çıkması olabilir. Ben wiggle alışverişimde maşayı babam adına, kadroyu kendi adıma aldım. 1 paketim ücretsiz kargo ile geldi.
Yok eğer tek ürün bedeli 150€ ise o zaman birisi beraberinde getirecek yada alışverişten vazgeçeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Tareks her ürünün denetiminde rastgele denk gelecektir. Ancak bireysel de nasıl çözülür bilmiyorum.
tse testleri yapılabilir ve bazı testlere tabi tutulur ama kırılır mı kask bilmiyorum. Bazı durumlarda kırık rulmanlar ile karşılaştığımız oldu. Her türlü evrakını teslim etmemize rağmen.

Eğer 1den fazla ürünse arkadaşınız yada ailenizden bir başkası üzerinden alabilirsiniz, sonuçta öyle de vergisini veriyorsunuz kanuna aykırı bir durum oluşmuyor. Tek sıkıntısı ekstra olarak kargo bedeli çıkması olabilir. Ben wiggle alışverişimde maşayı babam adına, kadroyu kendi adıma aldım. 1 paketim ücretsiz kargo ile geldi.
Yok eğer tek ürün bedeli 150€ ise o zaman birisi beraberinde getirecek yada alışverişten vazgeçeceksiniz.
Benim amacım bir defa kargo ücreti vermekti. O da trainspotting35 nun yazdığı cevap ile suya düştü :)

Adsız.jpg

Öncelikli kış taytına yöneliyim belki black friday döneminde daha uygun yazlık taytlara ulaşabiliriz. Resimdeki üründeki başlıkta SC'siz diye yazmışlar pedsiz olabilir mi?

Son düzenleme:
150 euro üzeri siparişleri vermeyin derim artık. Arkadaşım 350 euroluk bir sipariş verdi ve ptt gümrükten çıkmasına rağmen ürünleri vermiyor. Parasını ödeyip yine de alamıyorsunuz şuanda 150 euroyu geçerse.

Vergiler ve bu saçma kanunlar yüzünden tadımız kaçalı çok oldu. Her şeye rağmen Türkiye'den ürün almıyorum. Sağ olsun eş, dost, akraba kim varsa onlara sipariş veriyorum. Uçak biletlerine katkıda bulunup, ne istiyorsam yine yurt dışından alıyorum. bike24'ün Almanya şubesini açtım sayılır! :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar, şu 150 euro sınırından sonra yurtdışından (internetten) bisiklet alan yok mu hiç ? vergi, masraf ve prosedürleri yazan olursa çok makbule geçer.

Yeni gümrük kanunu diye bir başlık açılmıştı orada detaylı anlattılar. Ben o kadar hakim değilim konuya ama özetle diyebilirim ki 150€ üzerinde bir şey alınmaz. Olayı imkansız hale getirmişler. Daha bilgili bir arkadaş doğru başlığa yönlendirir belki. Ben genelde takip ediyorum bunu başarabilen ve buraya yazan olmadı şu ana kadar (takip edebildiğim kadarıyla).

Arkadaşlar, sipariş ettiğim ürünlerin order IDsi DHL takip kodu mu oluyor ?

Arkadaşlar, sipariş ettiğim ürünlerin order IDsi DHL takip kodu mu oluyor ?

Hayır. DHL sisteme giriş yapılınca 13 haneli takip kodu verir. DE ile biten..

evet arkadaşlar (toplam 1.520 tl verdim çift dış lastiğe);

30.11.2022 - siparişimi verdim
03.12.2022 - kargo girişi yapıldı (DHL)
05.12.2022 - ptt gönderisi oluşturuldu
15.12.2022 - İSTANBUL(AVR) / ARNAVUTKÖY şubesine kabul edildi + Transfer sürecine alındı
16.12.2022 - TRANSFER SÜRECİNDE (muhtemelen yarın gelecek)

Son düzenleme:
Merhaba, bike24'ten ilk akışverişimi yapacağım ama geriye dönük de biraz baktım, açıkçası kafam karıştı,

Özetle 150 euro üzeri her alışverişte biraz da gümrüğün insiyatifiyle değişken bir vergi ödemesi çıkıyor, şayet totali 150 euroyu geçen birden fazla parça alınacaksa tek bir isme değil farklı isimlerle farklı siparişler verilmesi öneriliyor.

150 euro altında ise herhangi bir ek vergiye tabi olmadan ürünümüz ulaşıyor.

Doğru mu anladım?

140 euro ürün 20 euro vergi ile toplam 150 euroyu geçiyor.Bu durumda vergi ürün üzerinden mi toplam değer üzerinden mi kesiliyor?

Geri