Scudo Sports

Bike24

@Pureal Gönderi sadece size teslim edilir diye biliyorum. Siz İstanbul'dan bizzat alabilirsiniz tahminen, ama gönderi gümrükten çıktıktan sonra birimler arasında epey hızlı hareket ediyor. Ankara'ya sevk edilmeden önce yakalayabilir misiniz paketi bilemiyorum.

Zamanında yaşadığım şehrin posta dağıtım merkezine gelen gümrüklü bir ürünü, dağıtıma çıkmadan merkeze telefon edip yerlerinde teslim almıştım. Ama farklı şehirlerde durum nasıl olur hiçbir fikrim yok.

• Beğen
Tepkiler: Pureal
Scudo
@Pureal Urunleri ya kendiniz alirsiniz veya vekalet vereceginiz herhangi biri.. Genelde DHL yetkilisi evragi size fax cekiyor, imzalayip tekrar fax ile gonderiyorsunuz..(Veya scan edip email atabilirsiniz) Ben hep bu sekilde gumrukten cekmistim urunlerimi.

ya yeri değil ama konu güncel diye buraya yazdım. Bike discount tan 26 ağustos ta kilitli maşa siparişi verdim( benimki kilitsiz maşa ) 68 euroya kargosu ile beraber 300 tl tuttu. bugun baktım su anda almanyadan turkiyeye kargodaymış gibi gözüküyor.
1. ilk defa alışveriş yaptım bu kargo gelirmi
2. Bu kadar beklemesi normalmi hala almanya türkiye arasında yolda gözüküyor
30/08/201620:00:00Gonderi yurtdisina sevk edildi
aynen böle yazıyor takip kodu ile ptt ye baktığımda
3. Firmaya mesaj atmam gerekirmi?

@Aerocycle Benim kargom 16 Agustosta yola cikti henuz haber yok hocam. Koca bisikleti Ingiltereden getirttim 15 gunde. Kiyaslayinca hic normal gelmiyor tabii. Fakat yuzlerce siparisim olmustur yurt disindan bazi siparislerimin cok gec geldigi oldu. Biraz daha bekleyin derim.

@Aerocycle Bir çoğumuzun durumu bahsettiğiniz şekilde, ben az önce DHL Almanya'ya bir e-posta gönderdim, durum hakkında tam bilgi verebilirlerse gerekirse Bike24'e toplu bir bildirimde bulunup sürecin hızlandırılması hakkında baskıda bulunabiliriz dilerseniz. Ben de 18 Ağustos'ta verdim siparişi 2 Eylül'de anca Türkiye'ye gönderildi bilgisi geldi, 2 eylül'den bu yana da bahsettiğiniz şekilde durum, halen gönderiliyor.

@Jandero Dün forumdaki arkadaşlardan birisinin, bugün de benim kargom Türkiye'ye giriş yaptı görünüyor. Dilerseniz tekrar bir kontrol edin durumunu kargonuzun.

• Beğen
Tepkiler: Aerocycle
Bike24 sen yana sıkıntılarınız olmaz. DHL bazen yogunluk oluyor. Özellikle de Bayram öncelerinde. Merak etmesin kimse. Herkesin ürünü gelecektir. Ha ürünü geri dönen olur ise de ; sebebini belirteyim : Yeni gümrük kurallarına göre Faturada isminizin yanında yada hemen aşağısında TC kimlik numaranızın yazılı olması gerekiyor. Bunu da nasıl çözersiniz ? Hiç siteye felan mesaj yazmayın. Sitedeki isminizi güncelleyin : isim-soyisim(T.C Kimlik No) böylece sitede isminiz tc kimlik nonuz ile görünecek site tarafından fatura kesilince isminiz tc numaral ıgeçmiş olacak faturada. Dolayısı ile de Kargo firması da paketinizin üzerine vurduğu kargo etiketinde de TC numarası görünecektir. Sorunsuz geçer Türkiye'ye böylelikle. Türkiye'de geri de göndermez paketinizi !

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Pureal
@Pureal evet benimkide istanbulda gözüküyor. şu anda 68 euroya aldıydım 23 euroda kargo ücreti 75 euro altında olduğu halde 48 tl gümrük vergisi yazmışlar doğrumu acaba bide bu kaç günde aşağı yukarı bana ulaşır artık ?

@İbrahim Aslanhan Bike24'ten yana endişem olmadı, sadece kredi kartı onayı v.s. biraz uzun sürdü ki o da benim forumu tam olarak incelemememden kaynaklanan bir durum, paypal üzerinden çok daha hızlı yapabilirdim. DHL evet çok hızlı hareket etmedi, ama bir sorun oluştuğunda gönderilecek e-postaya da bir şekilde dönüş yapıyorlar. Ben gönderim adresine buradaki arkadaşlar sağolsun TC Vatandaşlık Numaramı ekletmem konusunda yardımcı olmuşlardı, hemen irtibata geçip eklettim. Artık gelişmeleri takip edeceğiz, umuyorum tatil öncesi elime geçer bir şekilde.

An itibariyel 715 tl'de toplam ödemem çıktı :) Bu kadar vergiye, 120 tl kargoya rağmen Türkiye fiyatları ile arasında 2.500 TL kadar fark olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
@İbrahim Aslanhan ben tc yazmamıştım sıkıntınolurmu ne yapmam lazım kargo şu anda başaksehir gümrükte dior

@Aerocycle Ptt yetkililerinin bazıları dikkat ediyor bazıları etmiyorlar. Dikkat eden birine denk gelirse geri gönderirler. Dikkat etmeyen biri gelirse kargon gelir sıkıntı olmaz. Forumdan birilerinin de geri dönmüştü hatırlıyorum. Daha sonra sistemdeki ismini güncelleyerek TC'sini de eklemişti. Site ile irtibata geçmişti. Daha sonra ürünü gelmişti !

Saygılarımla.

@İbrahim Aslanhanistanbul uluslararsı kargo merkezini aradım 3 güne gelir dediler . Zaten gümrük vergisine ititraz edebiliomuşum ama o zaman ürünü 1 ay bekletiyorlarmış. herhalde bnlar gümrük vergisi, harç pulu kestiklerine göre bu saatten sonra geri göndermezler diye düşünüyorum .

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
@Aerocycle Forumdan ve diğer internet sayfalarından araştırdığım kadarı ile ve eğer yanlış bilmiyorsam ürünü teslim aldıktan sonra size çıkartılan gümrük bedellerini alışveriş yapmış olduğunuz yer ile paylaşarak gereksiz yere ödemiş olduğunuz tutarın iadesinde yardımcı olabiliyorlar eğer kendileri tarafından yapılmış bir yanlışlık var ise (kargo bedelini fatura bedelinde belirtmeden direk tutara yansıtmak gibi). Ama eğer yanlışlık tamamen buradaki gümrük memurları tarafından fatura doğru kesilmesine rağmen yanlış işlem gördüyse o zaman Türkiye gümrüğü tarafından çözebilirsiniz/çözmeye çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.

• Beğen
@Aerocycle az önce UKİM ile görüştüm -benim de kargom aynı durumda şu anda- zimmet alındı ibaresinin kargoyu dağıtımın yapılacağı şubeye doğru yola çıkarmak üzere zimmet aldıkları anlamına geldiğini söylediler. Artık gümrükteki süreç bitti ve dağıtım aşamasına geçildi diyebiliriz kısacası, bundan sonra önce vermiş olduğunuz ile daha sonra da adresinize teslime çıkartılacaktır muhtemelen kargonuz.

@Aerocycle Zimmet alındı demek ; ürününün kargo şubesine gelmekle ptt çalışanının ürünü teslim almış olması demek ! Zimmet olarak almışlar üzerlerine. Daha sonraki aşama da dağıtıma çıkması.
Saygılarımla.

• Beğen
valla anlamadım baya hızlı işlem yaptılar :) demekki Türkiyeden yapılan alış verişleri mi biriktirdiler bende son anda yetiştim sanırım :D

@mühendis 7 günde gemiye binmesi normal . Zaten işlemleri 3-5 gün içerisinde kargoya veriyorlar ! Yine de hızlı. Başarılı !
Saygılarımla.

Geri