Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir günde maksimum kaç km sürdünüz?

Scudo
Ben aslında bilimsel bir yazı çalışma var mı diye merak etmiştim sorarken :) bı tanıdığım 100 km dediği için merak ettım ama birşey bulamadim. Menıskus yırtıgı olduğu için dizimde ılgımı çekmişti bu bilgi

Edıt.
Bı yazı buldum kadınlarla ilgili ama.

(link)

(link)

Gerçekten de bir ''yazı'' bulmuşsunuz. :ssrtcbya: Yazı diyorum çünkü bilimsel bir makale olsaydı bilimsel çalışmanın kaynağı gösterilir link bırakılırdı.Ne bilelim bunun cımbızlama, eksik ve sadece sansasyonel kısımların daha da abartıldığı yarım yamalak bir çeviri olup olmadığını. o_OBundan dolayı yazı seviyesini geçememiş.:tskler:
İnanın bilimsel ve ispatlanabilir evrensel bir yasa olan ''minimum yasasından'' hareketle gırgırına yazdığım Hamlet Yasası bile Söz Kıbrısın sözde makalesinden pardon yarım yamalak kopyala yapıştırından daha bilimseldir.
Burada eleştirdiğim bilimsel makalenin orjinali ,dayandırılan bilimsel çalışma değil(zaten orjinalini göremedik) ; tamamen Söz Kıbrıs tarzı yayın organlarının bilimsel makalelere yaklaşımıdır.

Ben aslında bilimsel bir yazı çalışma var mı diye merak etmiştim sorarken :) bı tanıdığım 100 km dediği için merak ettım ama birşey bulamadim. Menıskus yırtıgı olduğu için dizimde ılgımı çekmişti bu bilgi

Edıt.

(link)
Bu yazıyı okuyan Fiona Kolbinger haftalık 300-400 km'sini sorgulamaya başlamış :)

fiona.jpg

Bu arada Dr. Pisal;
Doğru fit ve sele ayarı , chamois kremler, doğru tayt, yeterli su tüketimi ve hijyen kurallarına uyarak bu sorunların önüne geçileceğini de yazmış. Tabi gazeteler bunları sevmezler :)

Bu arada Dr. Pisal;
Doğru fit ve sele ayarı , chamois kremler, doğru tayt, yeterli su tüketimi ve hijyen kurallarına uyarak bu sorunların önüne geçileceğini de yazmış. Tabi gazeteler bunları sevmezler :)
Bilimsel makaleyi bulamamış olsam da Dr Pisal'in kontrol grubu olarak çok az bisiklete binen veya hiç binmeyen kadınları aldığını bilmek için müneccim olmaya gerek yok gibi. Başka bilim insanları kontrol grubu olarak Fiona gibi ultra mesafecileri alsaydı bilimsel önermeleri neler neler olabilirdi?
-Bisiklete daha çok binen kadınlarda ankisiyete veya strese bağlı hastalıklar daha az görülüyor
-Bisiklete daha çok binen kadınlarda kalp kardiyovasküler rahatsızlıklar görülme oranı belirgin şekilde düşüyor.
-Bisiklete daha çok binen kadınların kemik ve kas sistemleri binmeyenlere oranla çok daha sağlam.
-Bisiklete daha çok binen kadınlarda obezite ve obeziteye bağlı sorunların görülme oranı çok çok düşük.
Bu liste uzar gider. Ama bilim insanları bile bu kadar çok faydanın arasından bunların tersini ispatlamanın daha sansasyonel olacağının farkında:krnz::snzdglsn::eek:

Lavabo, su ve kuruyemis molalari disinda durmadan 112 km pedal cevirdim en uzunu. Eve geldigimde hala binmek istiyordum psikolojik olarak.. Toto pek izim vermiyordu :D gunluk olarak en sagliklisi 120km max

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
en fazla bunu yapmışım 121 KM

(link)

• Beğen
Tepkiler: ulaş depeli
4 Ekim 2015'te 95 km.
Ankara'da Bisiklet Gönül Birliği grubunun Zir Vadisi Etkinliğinde.
Geçtiğimiz yaz Yozgat'ta 92 km yapsam da hala geçemedim bu mesafeyi, kalçamdan korkuyorum o yüzden daha fazlasına cesaret edemedim :(

temmuz 2019 bolu derince 165 km whistle şehir- tur bisikleti ile

2015 yılında sedona 810 ile erzurum uzundere arası 80 km +oradan puşulu yaylasına (dağa yukarı) 15 yada 20 km

60 km fazlası daha olmadı fakat ramazan bayramında ankara bolu (130km) yapmayı düşünüyorum hadi bakalım :)

dunkelgluck,

Öncelikli hedefiniz bisiklet sürmekten keyif almak olsun. Keyfinize göre sürün.

Ben dün kondisyonlu bir gurup ile kendimi denemek istedim. 20 dk da patates oldum. Adamlar kayboldu gittiler. 20 dk çok keyifliydi ama sonrası hem üzücü hem de moral bozukluğu oldu benim için. Tek tesellim kendi ortalama hız rekorumu kırmış oldum. 25 km yi 34 ortalama ile 40 dk da aldım.

İstediğiniz zaman durup dinlenin, istediğiniz zaman sürün. Başlangıç olarak en güzeli bu diye düşünüyorum. Zamanla hem mesafe uzar, hem de performans artar.

Ulturacıların sürüşlerini bekleriz şöyle bol irtifalı :)) Bunun gibi 154-160 civarında giden sürüşlerim oldu.. Uzunlarda ve sevdigim bir sürüş oldugu için bunu ekledim.:harika:
dfsı.PNG

Günde 150 yaptığım oldu tabi dinlenmeden değil yemek molası falan verdik evden çıkıp eve geldiğim kilometreyi söylüyorum

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Hidiman
Bir kere 83 yaptım daha da gelmedi gerisi
94e çıktı bu yüklü Triban 520 ile. Geçen sene bitmeden 100 challenge zorladım ama olmadı ne yazık. Karantina sağolsun şimdi yarısını zor görmeye başladım, yasaklar hafifler hafiflemez sıfırdan gene başlayacağım kondisyon kasmaya.

Strava ya kayıtlı turlar arasında 1cilik Atama Saygı Turumuz 👍

Dosyalar

• Screenshot_20200620-134628_Strava.jpg
    Screenshot_20200620-134628_Strava.jpg
    269,7 KB · Okunma: 70
  • Screenshot_20200620-134852_Strava.jpg
    Screenshot_20200620-134852_Strava.jpg
    263,7 KB · Okunma: 68
Geri