Scudo Sports

Bir günde maksimum kaç km sürdünüz?

Scudo
Merhaba. Yaklaşık 1,5 aydır bisiklet kullanıyorum. Genelde şehir içinde 20-25 km kullandım. Geçtiğimiz gün farklı bir rota çizmek istedim. Yaklaşık 200 mt lik bir tırmanış vardı. Çıkarken çok zorlandım. Bunun sebebi kondiyon kaynaklı mı yoksa bisikletimin 21 vites olması mı? (Sportive 220). Son günlerde ise uzun tur yapmaya çekinmeye başladım.

@ÆSir Bisikletimi seviyorum. Giriş seviyesi shimano seti var. Ancak bisikleti almadan önce şimdiki gibi bilinçli değildim. Forum sayesinde çok şey öğrendim. Şu anda alacak olsam üst model alırdım. Çünkü amacım tura çıkmak. Ancak bu vites sistemi ile zor olacak gibi (Tourney-21 Vites).
Sadece şehir içinde, hobi amaçlı ya da işe gidip gelmek için yetebileceğini düşünüyorum.

21 vites meselesini sanırım yanlış yorumluyorsunuz, ne kadar çok vites o kadar iyi bisiklet genellemesi yanlış olur. Kullandığınız modelde 48,38,28 aynakol ve 14-28 ruble varmış. Yani en küçük viteste aynakol 28 ruble 28’de kullanabiliyorsunuz ve bu da 1 oran demek. Yani 1 tam tur pedal = 1 tam tur tekerlek demek. Çook düşük bir vites oranından bahsediyoruz, o kadar düşük ve yokuş için o kadar uygun bir oran ki bu, bununla da yokuş çıkılamıyorsa inip yürümek daha hızlı olabilir:snzdglsn:
21 vitesin suçu yok kısaca. 2 etken kalıyor geriye: Bisikletin ağırlığı ve sizin form durumunuz. Bisikletin 13 kilo olduğu yazıyor, bu sınıf bir bisiklet için çok normal bir ağırlık. Bu yüzden bisikletin suçsuz günahsız olduğunu düşünüyorum ben o_O

@Serkan Mıstınoğlu Aslında vites konusundan şu sebepten şüphe ediyordum. Bir arkadaşımın bisikleti var. La Pierre marka. Deore vites sistemi var (30 vites). Yukarıdaki mesajımdaki konuyu ona açınca "30 vites yani Deore olsaydı, çok daha kolay çıkardın. Senin bisikletin Deore vites sistemini de desteklemiyor. Maşa aralığı dar. Belki takan olur; ama verim alamazsın." deyince üzüldüm.
Bu sebeple ben de sanırım 21 vites olmasının etkisinden dolayı 200 mt. yi çok zor çıktım dedim. Kondisyon eksikliği olduğunu bilsem de suçlu bisiklet olmuştu gözümde ve moral bozukluğu yaşadım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aynı güzergahta çalışmaya devam edeceğim öyleyse.

Ben 50 km görsem öp basa koy 😂 Bu işte başlangıç seviyesinde ilk kac km ile başlanmalı bari biz amatör kardeşlerinize bilgi verin. 10 km iyimi başlangıç, "Az gibi sanki"🙄

Ben 50 km görsem öp basa koy 😂 Bu işte başlangıç seviyesinde ilk kac km ile başlanmalı bari biz amatör kardeşlerinize bilgi verin. 10 km iyimi başlangıç, "Az gibi sanki"🙄
Ben evin etrafında, yan kasaba, köyleri dolanırken 25 km falan oluyordu. 25, 25, 25... her gün de değil, arada bir. Bir gün 60 dedim, bir gün 80 dedim, sonra 150 dedim. Sonra "İzmir'den Dinar'a süreceğim lan" dedim kendime. Sayın @hamlet2006 'nın başını da yaktım. Sayın @Bahri Kaplan 'ı saymıyorum, O zaten sürekli biniyor.😅
Neyse, memlekete gittim geldim, benim kayış koptu.🤣

100km yi deneyin sizin için zorda olsa bitirirsiniz. sonra ki hafta bir 100 daha yapın bu sefer ilki kadar yorulmadığınızı görüceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Daha öyle tur denemem olmadi ama ev iş arasında 40 kmlık sürüşlerim oldu havaların serinlemesi ile kendi çapımda denemelerim olabilir.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
1243 km yaptım. İnanmayan arkadaşlar 1 a4 dolusu yalan söylediğimi iddaa edecek yazı yazabilirler. Matematik kimya fizik formülleri ile bu iddaalarını destekleyebilirler. Ben şu mühendisiyim bu mühendisiyim en çok bana soracaksınız diyebilirler. Yardım isteyen arkadaşların başlıklara yazmasalarda olur.

Not: 7 saat sürede yaptığımı yazmayı unutmuşum.

430 mu gerçekten mi?
Ünye'ye giderken yanlışlıkla dağ yoluna girip dağa 400 kmyi bitiren bacaklarla tırmanmasaydım 500 kmyi görebilirdim
Ttubr1 yarışında Hopa'dan çıkıp Ünye'ye gelmiştim.

@hamlet2006 helal olsun.Abi 👏👏@citk60 hocam ne olur ne olmaz ufak ufak attırmak iyidir. peki sürüşlerde su haric sıvı ve kuru gıda takviyesi olarak neler tüketiyorsunuz. yarım ekmek kokoreç felan 😂😂

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
2 ay günlük 13 km sürüşün katmış olduğu ( aslında pek birşey katamamış, dizimi yolda bırakıyordum neredeyse) kondisyonla tam yüklü ( yaklaşık 19 kg + 13 kg bisiklet ağırlığı, 75 kiloyum ) 83 km yaptım. Ortalama hız 15 km, Bandırma - Biga güzergahı.

Ardından ertesi gün aynı şekilde Gelibolu ya geçtim. Orası kaç kmydi hatırlamıyorum.

Uzın tur düşünen arkadaşlara tavsiyem, kadans ve kondisyon kurallarına çok dikkat etsinler.
231141 dosyayı görüntüle

Şimdiye kadar ki en uzun sürüşüm. Gün geçtikçe mesafeler uzuyor. Ancak bir problemim var, 30 km den sonra kramp girmeye başlıyor bunu nasıl çözebilirim ?

Bol magnezyum, doğru sele yüksekliği, doğru sürüş pozisyonu ve doğru kadans.

Dosyalar

• IMG_20200810_204347.jpg
    IMG_20200810_204347.jpg
    844,7 KB · Okunma: 28
Uzın tur düşünen arkadaşlara tavsiyem, kadans ve kondisyon kurallarına çok dikkat etsinler
Düşünen düşünmeyen herkes dikkat etsin buna.
150 denedim demiştim ya, dağ bisikleti ile. Bende 80 km sonra dizimi yolda bırakıyordum ama o gün tatil olduğu için her yer kapalıydı. Aldım dizimide götürdüm 80 km daha.😅
İşin komiği sağlam olan bacağım su koyverdi. Sol bacağımda 20 cm platin olmasına rağmen kalan 80 km o taşıdı beni.🤣

Bu kadans olayını çok incelememe rağmen pek anlamadım. dakikada ortalama 80-90 pedal mı cevirmek lazım hadi çevirdik. bu tempoda sürüş insanı daha çok yormaz mı? 🤔

Geri