Burda daha iyi üstadlar var biliyorum bisikletforumda yorum yazmak youtube de açıklama yazmaya benzemez daha dikkatli olmak gerek🤣
Yanlışım varsa bilmek isterim....
245 Km lik sürüş videomun açıklaması
Merhaba Arkadaşlar, uzun süredir düşündüğüm bu şürüşü gerçekleştirmekten büyük keyif aldım. Enteresan bir tecrübe oldu benim için.
Ancak açıklama gereği hissettiğim bir husus var. İkinci videoda gece şartlarındaki sürüşü sakın denemeyin!!!!
Mecbur kalırsanız da aydınlatmanız çok iyi olsun hızınız da her an durabileceğiniz şekilde olsun. İlk fırsatta bir vasıta bulup gideceğiniz yere öyle gidin.
Ben denedim, deneyen çok kişinin olduğunu da biliyorum herkes aynı şeyi söylüyor "gece çok riskli". Gündüz şehirler arası sürmek gece ile kıyaslanamaz bile.
Naçizane Tavsiyeler.
1. Yola erken çıkın hatta mümkünse gün doğumundan hemen sonra. Erken kalkan yol alır bunu unutmayın geceye kalma riskiniz de azalır. Çıkmadan önce kaslarınızı sürüşte hazırlamak için açma germe hareketleri yapın.
2. Yazın seyahat edecekseniz güneş kreminizi kesinlikle yanınızda bulundurun. Yanıklar oluşursa motivasyon kaybına uğrarsınız başka bir sürüşte başıma geldi bu sürüşte tecrübeliydim o konuda.
3. Su içme ve beslenmenize önem verin uzun sürüşlerde acıkma ve susama normalden fazla oluyor. Ansızın acıkabilirsiniz yanınızda enerji veren besinler bulundurun, hurma, muz, çerez, kuru üzüm tavsiye ederim doğal beslenmeye çalışın. Ben enerji barları aldım abur cubur birsürü şey yedim ama siz yapmayın ekmek arası bi şeyler hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz benim yanımda bir ekmek vardı karbonhidrat ihtiyacı çok fazla olduğu için hemen tükendi 3 ekmek olsa yersiniz yolda 😬
4. Yolda köfte, pide, tost most yaptırıp yemeye çalışmayın zaman kaybınız çok fazla olur. Beklemek laktik asit salgılamanıza ve bu da yorgunluk hissetmenize neden olur. Kendinizi toparlamak uzun sürebilir. Fındık fıstık alıp direk yolda gömün. molalarınız 10-15 dk yı geçmesin geceye kalmak gereksiz moladan daha keyifsiz olabilir.
Bunlar yaşayıp edindiğim tecrübeler kimse amerikayı yeniden keşfetmiyor sonuçta ben de duydum bunların bazılarını ama insan yaşamayınca tam bilemiyor maalesef 1 müsibet bin nasihatten evladır demiş atalar.
Sürçü lisan ettiysem affola. Sonuçta herkes bir Özcan Güler değil. Denediğinizde başınıza neler gelebileceğini yansıtmaya çalıştım. 😬
Bu ikinci bölümü