Scudo Sports

Bir günde maksimum kaç km sürdünüz?

Ünye'ye giderken yanlışlıkla dağ yoluna girip dağa 400 kmyi bitiren bacaklarla tırmanmasaydım 500 kmyi görebilirdim
Ttubr1 yarışında Hopa'dan çıkıp Ünye'ye gelmiştim.
Strava kaydı tutmusmuydunuz? Verilerinizi görmek isterdim. Yanlış anlamayın inanmadigimdan degil.

Scudo
Düşünen düşünmeyen herkes dikkat etsin buna.
150 denedim demiştim ya, dağ bisikleti ile. Bende 80 km sonra dizimi yolda bırakıyordum ama o gün tatil olduğu için her yer kapalıydı. Aldım dizimide götürdüm 80 km daha.😅
İşin komiği sağlam olan bacağım su koyverdi. Sol bacağımda 20 cm platin olmasına rağmen kalan 80 km o taşıdı beni.🤣

Bak bu işte bir bit yeniği var. Benim de sol bacağımda eski bir hikayeden kaynaklı ağrı var ve ara ara tekrarlıyor bu ağrı, tur esnasında sağ bacağım su koyverdi, sol taşıdı beni de. İlginç 🤔

Bu kadans olayını çok incelememe rağmen pek anlamadım. dakikada ortalama 80-90 pedal mı cevirmek lazım hadi çevirdik. bu tempoda sürüş insanı daha çok yormaz mı? 🤔
Teknikten anlayan biri olduğumu söyleyemem ama nefes kontrolü, kendinize bir totem (ne diyeceğimi bulamadım) belirlemek, beslenme önemlilerinden bir kaçı.😁

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Bu kadans olayını çok incelememe rağmen pek anlamadım. dakikada ortalama 80-90 pedal mı cevirmek lazım hadi çevirdik. bu tempoda sürüş insanı daha çok yormaz mı? 🤔
Herkeşin doğru kadansı farklıdır. Kimse kimsenin kadansına karışamaz 🤣

İşin şakası bir yana, ben sağlıklı kadansımı şöyle belirledim;

Bacaklarımı zorlamayacak viteslerde ( ne çekişi hissetmeksizin boşa çevirme, ne de dizlere çok baskı yapan ağır bir çevirmeye izin vermeyerek ) durmadan çevirebildiğim maksimum sayının 15 altını belirledim.

Normal şartlarda teçhizatsız ölçebildiğim maksimum kadansım 91-92 civarları. Ben 75-80 lerde tutmaya çalışıyorum. Ne zorluyor, ne de kondisyonu düşürüyor.

Kısacası, rahat sürüşünüzü kayba uğratmadan çıkabildiğiniz üst sınır size özeldir.

tekrar bisiklete 2 ay flan oldu başlayalı 45-50 km mesafeleri görebiliyorum. Zaman içerisinde kondisyon sağladıkça uzun yol denemeleri yapmayı düşünüyorum. Tabiki forum üzerinden tecrübe edinerek. :)

Burda daha iyi üstadlar var biliyorum bisikletforumda yorum yazmak youtube de açıklama yazmaya benzemez daha dikkatli olmak gerek🤣
Yanlışım varsa bilmek isterim....

245 Km lik sürüş videomun açıklaması

Merhaba Arkadaşlar, uzun süredir düşündüğüm bu şürüşü gerçekleştirmekten büyük keyif aldım. Enteresan bir tecrübe oldu benim için.

Ancak açıklama gereği hissettiğim bir husus var. İkinci videoda gece şartlarındaki sürüşü sakın denemeyin!!!!
Mecbur kalırsanız da aydınlatmanız çok iyi olsun hızınız da her an durabileceğiniz şekilde olsun. İlk fırsatta bir vasıta bulup gideceğiniz yere öyle gidin.

Ben denedim, deneyen çok kişinin olduğunu da biliyorum herkes aynı şeyi söylüyor "gece çok riskli". Gündüz şehirler arası sürmek gece ile kıyaslanamaz bile.

Naçizane Tavsiyeler.
1. Yola erken çıkın hatta mümkünse gün doğumundan hemen sonra. Erken kalkan yol alır bunu unutmayın geceye kalma riskiniz de azalır. Çıkmadan önce kaslarınızı sürüşte hazırlamak için açma germe hareketleri yapın.
2. Yazın seyahat edecekseniz güneş kreminizi kesinlikle yanınızda bulundurun. Yanıklar oluşursa motivasyon kaybına uğrarsınız başka bir sürüşte başıma geldi bu sürüşte tecrübeliydim o konuda.
3. Su içme ve beslenmenize önem verin uzun sürüşlerde acıkma ve susama normalden fazla oluyor. Ansızın acıkabilirsiniz yanınızda enerji veren besinler bulundurun, hurma, muz, çerez, kuru üzüm tavsiye ederim doğal beslenmeye çalışın. Ben enerji barları aldım abur cubur birsürü şey yedim ama siz yapmayın ekmek arası bi şeyler hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz benim yanımda bir ekmek vardı karbonhidrat ihtiyacı çok fazla olduğu için hemen tükendi 3 ekmek olsa yersiniz yolda 😬
4. Yolda köfte, pide, tost most yaptırıp yemeye çalışmayın zaman kaybınız çok fazla olur. Beklemek laktik asit salgılamanıza ve bu da yorgunluk hissetmenize neden olur. Kendinizi toparlamak uzun sürebilir. Fındık fıstık alıp direk yolda gömün. molalarınız 10-15 dk yı geçmesin geceye kalmak gereksiz moladan daha keyifsiz olabilir.

Bunlar yaşayıp edindiğim tecrübeler kimse amerikayı yeniden keşfetmiyor sonuçta ben de duydum bunların bazılarını ama insan yaşamayınca tam bilemiyor maalesef 1 müsibet bin nasihatten evladır demiş atalar.

Sürçü lisan ettiysem affola. Sonuçta herkes bir Özcan Güler değil. Denediğinizde başınıza neler gelebileceğini yansıtmaya çalıştım. 😬

Bu ikinci bölümü

Son düzenleme:
Bir günde en uzun sürüş mesafem Bursa çıkışından Biga merkeze oldu. Net 160 km.Sabah 08,30 gibi çıkış yaptıktan sonra akşam 18.00 da konaklayacağım yere vardım.İlk 80 km si hariç bol dinlenmeli oldu(Cuma namazı,öğle yemeği,çay fasılları vs).Nacizane tavsiyem birçok arkadaşta yukarıda belirttiği üzere uzun yol yapacakların gereğinden fazla yol üzerinde eğlenmesi,dinlenmesi kanaatimce sürüşün sonlarına doğru akşamında yaklaşmasıyla mental olarak negatif etkiye sebep oluyor.

Strava kaydı tutmusmuydunuz? Verilerinizi görmek isterdim. Yanlış anlamayın inanmadigimdan degil.
Strava kaydımda şöyle bir sıkıntı oldu. Benim kullandığım GPSli cihaz İgs10. Yarışta İgs 10u benim emektar cep telefonundaki Strava uygulaması ile eşleştiremedik. Mecburen cepten strava açtım, bu sefer de şarz bitti, ayrıca yarış heyecanı ile ilk gün sonunda telefondan kapatmayı da unutunca iki günlük kayıt tutmuş oldum.Şarz da bitince toplam 624 kmlik kayıt 589 km tutuldu.

İşin en doğrusu ilk gün yaklaşık 23 saatte 430 km yol aldım. Ortalamam 27 km/sa e yakındı.Bunu İgs10 dan ölçtüm ama stravaya kaydetemedim.

eab9e9cf-2626-4eb9-a875-9c351d63ea26.jpgca54b202-3ec0-4dc0-92cf-1d66e05bb30e.jpg

Bisiklete başlayalı yaklaşık 2 buçuk ay oldu. Daha fazlasını yapacak enerji ve irade vardı ama Tourney setli 21 vitesli bir şehir bisikleti ile anca bu kadar oldu :D Gelecek sene yol bisikletimi alınca daha iyilerini yapacağım inşallah.

@viatorem hep de suçu 21 vitese atıyorsunuz. 3 vitesli Kaybis ile Challenge yaptığım gün geldi aklıma 🤩

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
1243 km yaptım. İnanmayan arkadaşlar 1 a4 dolusu yalan söylediğimi iddaa edecek yazı yazabilirler. Matematik kimya fizik formülleri ile bu iddaalarını destekleyebilirler. Ben şu mühendisiyim bu mühendisiyim en çok bana soracaksınız diyebilirler. Yardım isteyen arkadaşların başlıklara yazmasalarda olur.

Not: 7 saat sürede yaptığımı yazmayı unutmuşum.
İstanbul - Artvin arası kadar mesafeyi 7 saatte mi yaptın ? helal olsun çık ortaya da elini eteğini öpelim...

İstanbul - Artvin arası kadar mesafeyi 7 saatte mi yaptın ? helal olsun çık ortaya da elini eteğini öpelim...
Yanlış yazmıştır..Saatte 180 km ortalama..124 ya da 243 tür 1243 km dediği...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@viatorem hep de suçu 21 vitese atıyorsunuz. 3 vitesli Kaybis ile Challenge yaptığım gün geldi aklıma 🤩
Hocam aslında 21 vites olmasında değil de sıkıntı Tourney olmasında. Garibim dayanamadı 115 kilometre durmadan pedallamaya herhalde ayarları kaçtı :D Bu arada ben de Kayseri'de yaşıyorum ama bir nasip olmadı KAYBİS'e binmek :D
@Mhmm@ Bu arada bu lacivert-bordo Merida sizin hocam sanırım. Sizi Decathlon Kayseri Park şubesinde görmüştüm de. Arkanızdan bayağı dua ettim bisikleti görünce nazar değmesin diye :D

@viatorem eyvallah kardeşim daha güzelleri senin olur inşallah 👍

Yukarıdaki mesajı laf olsun diye atmıştım 115 km çok iyi bi mesafe ayağına sağlık

• Muhteşem
Tepkiler: viatorem
20 saatte 500km :)
Siz Mevlana gibi dönüp durdunuz. Sizin ki sayılmaz.😅
Sağa ve ya sola dönmeyi unutmanızdan korktum, o kadar dönmek hasar verir beyine.🤣

Geri