Scudo Sports

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

Sn @Özgürpedal Öncelikle Aleyküm Selam...

"bisikletçiler neden selamlaşmıyor?"

Bu sorunun cevabı, sosyo/kültürel ve sosyo/ekonomik gerçeklerde yatıyor. Sıradan halkın kullandığı bisikleti "market bisikleti" yahut "o'na bisiklet diyemeyiz, o iki tekerlekli götürgeç" gibi ifadelerle küçük gören bir zihniyet için "selam" oldukça avami gelecektir.

Bu konuya hassasiyet gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ancak bu ve benzeri konulara çok takılmamanızı tavsiye ediyorum. Bisikletinizin keyfini yaşayın. Size ve selamınıza değer verecek insanlar ile dostluk kurun.
Esen kalın.

Scudo
Ben genellikle selam veririm ve her verdigimde selam almışımdır
Hic unutmam bakırköy ataköy yapacaktım 3 bayan bisikletli karşı yönden gelirken selam vermişlerdi hatta durup iki muhabbet etmiştik
Saygı cercevesi icinde nadir de olsa bböyle şeyler güzel oluyor
Normalde olsa yüzüme bile bakmazlardı belkide

@Infinity dragon bizim burda apaçi de kalmadı. Bi kaç tane atv ye binen ergenler var, tehlikeli hareketler yapıyorlar yollarda. Bana artistlik yapmaya çalışıyorlar. Beni takip ediyolar resmen. Ben de çıkardım geçen bunları bizim buranın tepeye kadar, beni takip ediyolar ya. Yardırdım aşağıya, baya kapattım gidiyorum. Tabi bunların atv lerinin dişlileri yetmedi o kadar hıza heralde. Sonra el salladım gittim.

Mesajların bazılarına dikkat ederseniz eğer, yol bisikleti kullananları ayrı kefeye koyanlar oldu. Yol bisikleti kullananlar havalı ve tribe giren insanlar oldular.

Az sonra başka bir arkadaşımız, mtb veya şehir bisikleti kullananlarda selam vermiyor yazarsa, hiç şaşırmayın! İlk önce bu ön yargılardan kurtulmak gerekiyor.

Bu konu uzar gider, kolaylıklar diliyorum. :)

Ben görürsem veririm selamımı, almazsa bana dokunan bi tarafı yok sonuçta. Alırsa alsın, almazsa almasın. Baane ki :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Konu bir selam verip vermemekten yol bisikletçilerinin artistliğine, ordan da ışık hızıyla müslümanlığa gelmiş...

Kafalar pırıl pırıl maşallah... :harika:

Ben single kullaniyorum. Ne turculara, ne yolculara, ne de mtbcilere selam vermiyorum. Neden vereyim ki? Size ne beyler, bizler ayni ortak amaca hizmet veren ve ayni misyona sahip gizli bir tarikatin uyeleri miyiz?
Bu denli buyutup de abartmayin. Selam bekliyomus da karsi taraf vermiyormus. Belki adam performansci, ya da belki adam yola ust duzey anlamda hakim olmaya calisiyor. Size ne ki, gönül adami misiniz siz?
Herkes isine gucune baksin.

Sn @1dost arkadaşınız çok ilginç bir insanmış. Ben Teo/Ontolojik olarak Agnostisizm'i benimsiyorum. Ancak Nakşibendi tarikine mensup arkadaşlarım da var, pozitif A-teist arkadaşlarımda. Ben/biz, "evrensel insan projesi"ne gönül vermiş bir birey/ler olarak kalıplara yahut tanımlara bakmıyorum/ruz. Çünkü biliyoruz ki;dünyada sadece iyiler ve kötüler var. Biz iyiliği ve iyi olmayı destekliyoruz. Renk,din,dil,etnik köken,ırk gibi kriterleri gözetmeksizin.
Esen kalın.

Yolda yürürken tanımadığınız insanlara selam veriyor musunuz? Öyleyse tanımadığınız bisikletçilere de sırf aynı vasıtayı kullanıyoruz diye selam vermenin mantığı yok...

Problemin sebebi ve kesin cozumu linkte arkadaslar

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

:acpsnr:

Ben, uzaktan bi bakarim gelirken. Ne modda diye. Kimisi o an tour de france modunda oluyor, selamlasmadan geciyoruz. Ama kafasi yukarda biri gelirse, beni gorurse yani, ya kafamla selamlasirim ya el kaldiririm(gidonu alttan tutmuyorsam o an)

Fakat benim de icime sinmeyen bir sorun var aslinda :eek:ops: solladigim kisiye selam verip vermemek... Versem, hava atmis olurum gibi hissediyorum,vermesem daha da beter hissediyorum :D veriyorum selam sollarken de kibarca :)
Bazen tonton amcalar geliyor karsi yonden. Biz onlara selam verince cok sasirip mutlu oluyorlar mesela :)

@Serkan Mıstınoğlu
Bence sollarken selam vermez caiz değil hocam :D :D Ben vermiyorum ayıp olur diye ya da sollamadan önce yanında aynı hızda 10 15 sn gidip selamlaşıp sonra geçilmesi lazım :D

@Özgürpedal O kadar bisiklet sürerken destek sıvıları, destek gıdaları tüketmeyi aman ha unutmayın hocam.

Doktor tavsiyesi ile ek gıdalar almanızı öneririm, tahminimce siz zaten biliyorsunuzdur ama genede içim rahat etmedi uyarıda bulunayım dedim.

Umarım yanlış anlamazsınız :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Konu dışı;
Sn Ahmet bey isminiz gerçekten size mi ait? :) İsminize dikkat edince, ismi çok uzun olduğu için mahkeme kararı ile ismini kısaltan haber sunucusunu hatırladım.
Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@Mesut DOĞRU
Benim hocam, orjinal dünyada tek :D :D Fakelerimden sakınınız :D

@erdalyilmaz_ önyargı değil bunlar gerçekler çoğunluk yol bisikleti kullanan en azından benim gözlemim bu, bendede yol var kullanıyorum. yollar benim modunda adamlar ve kadınlarda var bunların içinde ve yavaş süren arkadaşlar bunlar adam roket gibi hızlı gitse nerden neyin selamını verecek.ona kimse bir şey demiyor zaten bisiklet yolunda giderken hep bana denk geliyor bu arkadaşlar.

Geri