Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

Scudo
Bisiklet sürerken arabalar motosikletler sürekli selam veriyor. Geçenlerde bir bisiklet takımı arabasıydı sellektör korna selam adam her şeyi yaptı. :)

Kaskı yoksa selam vermiyorum çünkü selam vermek o insanı saymak, varlığını farkettiğini göstermek için yapılmıştır. Kaskı yoksa o kişi kendini saymıyordur ben niye sayayım.

Ben yolda elimden geldiğince selam vermeye çalışıyorum, tabii önce bir süzüyorum kaskı aydınlatması var mı diye :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
O bu degil de mahallede yillarin bisikletcisi var. Cocuklugumda babasi isletirdi rahmetli oldu. Oglu ben yaslarda o isletiyor. Parca sormak icin ugradim 1 saat eski gunlerden sohbet ettik. 1 . 1.5 ay sonra dukkanin onunden gecerken merhaba kolay gelsin hayirli isler dedim. Agzi acik bakti bakti bakti. Ben SIKILDIM, yoluma devam ettim. Yani hic tanimadigin biri boyle dese en basitinden bir cevap verilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
bir kere bana selam verildi bir araba tarafından o an elim ayağım birbirine karıştı selam veremedim onun yerine kafamı salladım inşallah farkedip anlamıştır yoksa selamının alınmadığını zannedip kötü düşünebilir

@Zekeriya Çab Kaskı ve güvenlik materyalleri olmayanlara bende çoğunlukla selam vermiyorum, kendine saygısı olmayan bir insanın karşısından saygı beklemesi biraz abzürt, birde abuk subuk bisiklette hareket yapanlara selam vermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
İstanbul dan Birol ben. Öncelikle siteyi kuran ve emek veren herkese teşekkürler. Güzel bir site Allah razı olsun. Sevgi ve saygılarımla.

Geçen gün kulaklık takılıydı taksimde işe giderken bisikletlinin birinin elini kaldırdığını geç gördüm önüme geçince selamını aldım inşAllah yanlış anlamamıştır burdaysa tanısın beni :harika:;)

selam verende kendine vermeyende insanlık insanın içinde olacak gerisi hikaye

Kasksızlara ben de selam vermiyorum onun haricinde illa ki el kaldırırım. Sırf bisikletliler değil motorcular da çok selam veriyor kornayla hem de karşılık beklemeden 100 km hızla giderken dıtt yapıp geçiyor mesela yanımdan. Güzel şeyler bunlar. hatta bir keresinde şile turu yaparken su-dinlenme molası vermiştim yolun kenarında. Bir motorcu bayağı bir yavaşlayıp elini sallayarak "sorun mu var?" gibisinden bir hareket yapmıştı ben de elimle "sıkıntı yok" yaptım sonra kornasına basıp gitmişti. mutluluk veriyor insana böyle şeyler yalnız olmadığını hissettiriyor.

İstanbul anadolu yakasında selamlaşma oranı (kasksızlar hariç) çok yüksekken avrupa yakasında çok nadirleştiği dikkatinizi çekiyor mu?

Valla kasklı olsun kasksız olsun bisiklet süren küçük çocuklara dahi her daim selam vermeye çalısıyorum. Ufak bir cocuk için vitessiz bisiklet sürerken büyük bisikletli bir abinin selam vermesi iyi olsa gerek en azından benim hoşuma gidiyordu:)

selamlaşmayı en iyi çocuklar biliyor :) özellikle yaylalardan köylerden ücra mahallelerden geçerken çocukların muhteşem ilgisiyle karşılaşıyorum. bisikletli görünce bakışları aydınlanıyor birden, nabızlarının yükseldiğini hissediyorum. sanki uzak diyarlardan masal kahramanı gelmiş gibi seviniyorlar. hemen birbirlerine haber veriyorlar bağıra bağıra. bazen durup sohbet ettiğim oluyor. çocuklar şahane canlılar. kalpleri çok saydam.

Merak ettiğim bişey var acaba bisiklet unutulan sevgiyi dayanışmayı beraberindemi getiriyo :)

@canerland
Eyvallah hocam inip bisikleti verdigim, sürdürdügüm dahi oldu belki bizim için bisiklet ama emin olun cocuklar icin zihndeki şekillenişi çok farklı. İlerde imkanım ne olur bilmem ama çocukları bisikletlerle daha erken yaşta daha profesyonel tanıştırmalı bence. Neden birinciler bizden olmasın öylesine ilgi duyuyorken neden bir giant bir scott almayı isteyip hayal kurarken bir küçüğümüz büyüyüp de yerli malı daha kalitelisini üretip bi yabancı çocugun hayalini süsleyen bisikletin mimarı olmasın?

• Beğen
Tepkiler: canerland
Geri