Scudo Sports

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

@Groims

En sakat şey bir bisikletliye korna çalmaktır. Arabanın önüne geçip kornayı başkasına çaldırın korna sesinin ne kadar güçlü olduğunu anlarsınız. Korna çalındığında insan ne olduğunu anlamıyor, yanlış bi şey mi yaptım, acil bir durum mu var? İnsan panik oluyor.

En doğrusu kafa hareketi yaparak selamlaşmaktır. El kol sallamak da tehlikeli.

Scudo
@Gökhan Kuş dagda sehirde kavgada arizada kazada muhabbette birbirlerini hic tanimayan motorsikletciler bu dayanismanin en guzel ornekleri.adamlar sanki motorsiklet locosi kurmuslar tarikat gibiler.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Bizimde ekip öyle, gelin tanışalım[emoji6]

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
@clubber sizi hemen aydınlatmakta fayda var. Bir bisiklet kullanıcısı olarak ta bahsettiğiniz konu üzerine farkındalığım mevcuttur. El salladığım bisikletliler karşıdan yaklaşık 10 km'lik bir hızla rahat tempoda, şehir bisikletleri ile gelmekteydiler.

Bahsetmiş olduğunuz hususa forum içerisinde de hassas olunduğu zaten aşikardır.

öküzlük kanımızda var ne olacak. bisikletli olunca da bu öküzlük çok azalmıyor. kabullenin artık türkiye de yaşıyoruz

• Beğen
@hikko
beni yanlış anlamayın da bu tip tamir işleri biraz da yapa yapa öğrenebileceğiniz şeyler. bir kaç defa yanlış yaparsınız öyle öyle doğruyu yapmayı öğrenirsiniz. şahsen ben böyle öğrendim bazı şeyleri.

@hashus1099
Valla hocam bak bunu not ediyorum, o guzergahta olur da zincir koparsa ilk bulacagim kisi siz olursunuz, ona gore :)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Bu konu başlığını her görüşümde Kuzguncuk'un gereksiz/samimiyetsiz sosyalleşme düşkünü "sakinleri" (herkesi zan altında bırakmadan bazıları diyelim) geliyor aklıma. Bütün güzelliğine rağmen bir dönem orada yaşama gafletinde bulunmuştum maalesef!

@Groims

Korna çalıyorum diyorsunuz sonrada hassasiyetten bahsediyorsunuz. Ben inanmam. Hassasiyet hiç korna çalmamaktır. Aç pencereyi el salla.

@clubber Kişisel tercihiniz korna çalmamak üzerine kurulu olabilir. Lakin kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Güvenliklerini tehlikeye atacak bir durumun olmadığını ifade etmiştim ama sorun değil.

Bugün bisikletimi yeni almışım, böyle ucundan kıyısından bu ortama uyum sağlamaya çalışıyorum. Eymir dönüşünde çağdaş marketin önündeki kavşakta karşıdan gelen bi bisikletli önce zil ile sonra eliyle selam verdi. Ya ne kadar hoşuma gitti ne kadar mutlu oldum, eğer kendisi bu mesajı görürse birgün kendisine cok cok cok teşekkür ediyorum, bana sizlerden birisi gibi hissettirdiği için :)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Selamlaşmak ve yolda karşılıklı saygı göstermek çok güzel bir şey,başka hiçbiryerde bulamazsınız.. :)

@Groims

Korna çalmamak kişisel tercih değildir. Zaten yasak olan bir şeydir. Mecbur kalınmadıkça korna çalınmaz. Gürültü kaynağıdır. Korna tehlike anında kullanılır.

@Anonim Sen samimiyetsizlerle karşılaşmışsın demekki kardeşim, avrupa yakasında o tarz samimiyetsizlikler olmadı şimdiye kadar.Biz kendi grubumuz dışında bir sürü grupla pedallıyoruz samimiyetsizlik görmedik, konumuz selam vermek, insanlık göstergesi bir konu, başınla selam ver,elinle,ıslıkla,ağzınla,düdükle, ne bileyim tepki ver diyoruz. Konumuz bu !

Çok çok yoğun bisiklet sürülen yerler hariç (Caddebostan vs.) gördüğüm bisikletliye aramızda dört şerit olsa bile selam veriyorum, çoğunlukla selam da alıyorum. He kimisi yola odaklanıyor görmüyor, kimisi görüyor alışık olmadığından falan olsa gerek karşılık vermiyor, kimisi görüyor sallamıyor ama ben selam vermeye devam ediyorum.

Şehir içinde ciddi anlamda bisiklet sürmeye başladığımda tanımadığım ama "bisikletli" birinin verdiği selam garip bir şekilde mutlu etmişti beni, ondan sonra ben de başladım selam vermeye işte. Güzel bi bulaşıcılık oldu :)

• Beğen
Sabahları işe giderken gördüğüm insanları selamlıyorum, ama Caddebostan'da her bisikletliyi selamlamaya kalkarsam çok zor olur :)

Hiç bir araç kültüründe olmayan bu hareket bisiklet ve motorsikletçilere has bir harekettir. Bazıları diyorki yola odaklandık o ara zor oluyor :D yani yaptığın hız kaç ki ? Ben bisiklet dışında motorda kullanıyorum adam 100 km hızla bana korna çalıyor, bende ona. Örneğin hiç bir araba yolda bozulan bir araç için durmaz, fakat bisiklet ve motorsiklette bu farklıdır. Onun için ne diyoruz, selam vermekten çekinmeyin biz dünyalıyız :cool:

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
2'li sürüşlerde sohbetler ayrı bir tad verir insana :D

• Beğen
Tüm bisiklet sever arkadaşlara selam, aranıza ikinci el olarak aldığım 2011 model merida white sox model bisikletle katılıyorum. Yakın zamanda fotoğraflarını da ekleyeceğim. Umarım bundan sonra ara ara sizlerle bu forumda buluşurum. Öncelikle herkese güzel sürüşler diliyorum. Görüşmek dileğiyle...

• Beğen
Geri