Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

Merhabalar,
Bu konuyu açan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. İki olayı paylaşmak istiyorum sizlerle. Oğluma bisiklet aldım ve 2 hafta kadar önce pendik sahilden Maltepe ye gittik. Yolda gördüğümüz bisikletli dostlarla selamlaşınca
sebebini sordu ve anlattım. o da zilini çalmaya başladı karşıdan gelenleri görünce ve bazısından selam alamadı ve sinirlendi. Ben de durumu; bilinçli olarak bisiklete binen arkadaşlarımızın mutlaka selam vereceğini, zilini çalmaktan ve selam vermekten vazgeçmemesini söyledim.

Diğer olay ise dün yaşadım ve beni çok sinirlendirdi açıkcası; dün sabah 06,00 da kurtköy den çıktım ve 6,40 civarında pendik marina dan ilerlerken (sol taraftan) karşıdan bir yol bisikletçisi geliyordu. Sabahın o saatinde bizden başka sokakta başkası o civarda yoktu ve arkadaşa görünecek bir şekilde elimi de kaldırarak selam verdim. Görmemesi imkansız çünkü nerdeyse yan yana geçtik. Oralı bile olmadı. Bu forumda olmadıgından eminim çünkü buradan olsaydı asla karşılıksız bırakmaz ve artis artis yanımdan geçip gitmezdi. Kendisini de kınıyorum. Tamam bu bir zorunluluk değil ama selama karşılık vermek nezakettir kanımca..vermeyince büyünmüyor arkadaşlar..

selamlar,

d.a.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Scudo
@dogan avcı
2.Anlattığınızı bende yaşadım ama bazen antrenmana çok kaptıran insanlar oluyor yani hızlanıp o hızı düşürmemek gibi birşey olabilir ve selam veremiyorlar.. Selam vermeniz çok güzel bir hareket..

özellikle de kendilerini kaptırmış antrenman yapan kişilerin her selamı görmesini veya gördüğü her selama karşılık vermesini beklemek haksızlık olur bence...

hatta bence onları "görmüş de selam vermemiş" pozisyonuna düşürmemek için, onlar selam verirse karşılık vermek daha doğru kanımca...

Antrenman olayında eğer bisikletçi otomobil yolundan gidiyorsa dikkati her daim yoldadır çukurlar,yağmur suyu giderleri vs için kafasını kaldırıp etrafı süzemez bisiklet yolunda gittigindeki gibi o yüzden anlayışlı olmak lazım

selam beyler ben daha yeniyim hmm bu arada sizin gibi insanlarla tanışmak beni çok mutlu etti yakında bende bir bianchi SLR150 alıcam bende sizin gibi böle süper fotoraflar koymak istiyorum.Hmm bide balıkesir li olanlar varsa bana özelden bi mesaj atsın ben onlara dönerim. Saygılar...

@Hasan Kuru

aynen ümraniyede birinin önüne atladım bi dururmusun abi dedim adam biraz korktu ama bende bu sporu yapıyorum diyince rahatladı :D baya muhabbet ettik adamın biraderinin sedona bayiisi varmış adam gelin size baya indirim yaptırırım ben dedi :D

arkadaşlar bence bu selamlaşma ve muhabbet işini abartmışız biraz gibi geldi bana...

spor yapan adam durdurulup muhabbet edilir mi yahu...

kaslarım ısınmış, havaya girmişim, dikkatim yolda... önüme biri atlıyo... neymiş efendim o da kasklıymış ben de kasklıymışım, o yüzden selam vericekmiş, muhabbet edicekmiş...

yani mantıklı iş mi şu ya??

bende herkese selam verıyorum. ama bazıları alıyor bazıları almıyor. ınsanın verdıgı selamın alınmamasıda zoruna gıdıyor bıraz. ama olsun napalım bız verelımde onlar almasın. kask takma konusunda da soylenenlere sonuna kadar katılıyorum. ınsanlar kask eldıven gozluk gıbı zorunlu gereclerı kullandıgımızda sankı zebanı gormus gıbı bakıyorlar. arkadas bız bunları zevk olsun dıye kullanmıyoruz. hepsı tamamen guvenlıgımız ıcın. ama ben artık umursamıyorum. ben degıl onlar garıpler.

@Candan Cığız

Elbette durdurup sporunu kesmek abartı
ama burada bahsedilen yanından geçerken kafa, el vb. bir şekilde ufak bir selam işareti. ;)

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insanlar birbirine selam vermeye korkar olmuş. "Niye baktın" ile başlayan cinayetleri okuyoruz. Yolda bisikletlilerin selamlaşması güzel ama yardımlaşması çok daha güzel. Geçen Bostancı sahilde ön tekeri kontrol ederken Trek kullanan bir arkadaş gelip sorun olup olmadığını sordu, kontrol etti hafif havası inmiş dedi ve hava bastı, el sıkıştık ve gitti.

Dünyadaki tüm insanlar keşke bu kalitede olsaydı forumdaki konuların en az yarısı (Kaza haberleri, bisiklet yoluna parkeden araçlar hakkında v.s.) açılmazdı. Maalesef "diğerleriyle" yaşamaya sabretmek zorundayız. Biz doğru olmaya ve doğru olanı yapmaya devam ettikçe yanlışların yavaş yavaş düzelmesine vesile olabiliriz diye düşünüyorum.

Öncelikle konuyu başlatan kardeşime ve tüm bisikletlilere selam olsun :)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
toplum içerisinde farklı rol üstlenen kişilerdir bisiklet kullanıcıları. peki bunun anlamı nedir? eğer siz bisikletçiyseniz, doğa aşığıysanız, kardeşlik, dostluk, medeniyet gibi kavramların buluştuğu belki de en önemli nokta olan bisiklet kültürünün doğal sonucu olarak selamlaşmayı da içimize sindirmemiz gerekiyor. toplumda çoğunluk değil azınlığız. sadece bu düşünce bile yeter. selamlaşmak uygarlığın medeniyetin bir göstergesidir.
bugün büyük şehirlerde bir çok insan selamlaşmayayım günaydın demeyeyim diye birbirinden kaçar olmuşken bu azınlığın birbirine neden böyle soğuk davrandığını anlayamamışımdır. bisiklet sonuçta medeniyetin ve kültürlülüğün bir göstergesi değil mi? o zaman şu küçük bir kafa eğmeyi selam vermeyi birbirimize çok görmememiz lazım. şu ülkemize gelen turistlerden çok şey öğreniyoruz. adamlar metrelerce öteden el sallıyor. kırmızı ışıkta durunca sağ tarafıma baktığımda iki el sallıyor. bunlar güzel şeyler. öyle abartmadan gerektiği şekilde vermeliyiz selamımızı. vermiyorsakta bu o kişinin bileceği bir iştir ne yapalım.

bir defasında sırf tanışmak ve selam vermek için yavaşlayıp kendisine yetişmemi bekleyen bir bisikletçiye rastlamıştım. güzel bir davranıştı. sonra hoşçakal dedik birbirimize ve iki ayrı yola dağıldık.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Güzelim izmirden kimsenin bu konuya yazmamış olması üzücü. ben de 2 aydır düzenli bisiklet sürüyorum bu şehirde ve bu sürede 100 bisikletçiyle karşılaştıysam istisnasız hepsine ya gülümseyip sol elimi hafifçe kaldırarak ya da sesle selam verdim ama istisnasız hiç birinden cevap alamadım:) nedense aynı güzel gurubun mensupları gibi değil de rakip takımların oyuncuları gibi burda bisikletliler:) ben mi şanssızım anlamadım gitti

@SONER KAYA

Konak-Güzelbahçe arası rüzgar izin verdikçe akşam üstleri çıkıyorum. Genellikle aynı durumu bende yaşıyorum. Hatta başlarını başka yöne kaçıranlara dahi şahit oluyorum. Yaşım gereği yinede alınmamaya çalışıyorum. Yalnız bir bisikletçiye pek yakıştıramıyorum selam alıp vermemeyi. Neyse yinede genç arkadaşlara örnek olmak adına karşı selamı alamasakda selam vermeye devam.

ya arkadaşlar, yapmayın etmeyin eylemeyin.... bisiklete binen bi insanın birbirini selamlarken görmesi ve karşılık vermesi o kadar kolay değil...

yürürken dikersiniz gözünüzü selam vericeğiniz kişiye, önünüze bakmayabilirsiniz... ama bisiklet üstündeyken, hele de biraz hızlıysanız, en fazla bi bakış atabileceğiniz süre kadar ayırıbiliyosunuz gözünü yoldan... hal böyle olunca da, o atılan bakışların aynı ana denk gelmesi lazım ki, karşılıklı bi selam çıksın ortaya...

yani selam vermeyen bisikletçileri sürekli bi ayıplama havası sezinliyorum, bu bence gerçekten haksızlık...

ayrıca, dün anladım ki, "selam verme" konusu, şu başlık sayesinde en büyük stres kaynağım olmuş :D

dün kaşam bisiklete binerken, karşıdan da başka bi bisikletli geliyodu...

bakıyorum, o bakmıyo... bakmıyorum, acaba o bakıyo mudur, selam vermiş midir... selam vermiş de ben görmemiş olabilir miyim... selam vermeli miyim, vermesem ayıp olur mu.. arkamdan "hah bu da saygısız bisikletçilerden çıktı" der mi... yine bakıyorum, yok onun bakışları yakalayamıyorum... o bakıyosa, o da benimkileri yakalayamıyo zaten...

en son yanımdan geçerken bi selam verdi sanki... başımla selam verdim ben de ama, selam verdi mi vermedi mi, benim yaptığım hareketi gördü mü görmedi mi, gördüyse, bi anlam verebildi mi??? hiiiiç bi fikrim yok!

hadi bunu tek bisikletçiyle yaşadım... e bunun hafta sonusu var, kalabalık saatleri var... sürekli birileri bisikletle geçiyo, karşıdan geliyo zaten...

yok yok... ikinci bi emre kadar, selam vermek veya almak için çaba sarfetmeyi yasaklıyorum ben kendime... denk gelirse eyvallah :D

@Candan Cığız

selam vermek/almak konusunda aslında hepimiz hemfikiriz. denk gelirse çok iyi olur eyvallah ama denk gelmezse de zorlamaya gerek yok tabii dediğiniz gibi.:)

@CandanC
hhahahah öldüm gülmekten okurken bile paranoyaklaştırdııı

Türkiye'de ve İstanbul'un her tarafında bir sürü bisikletçi var. Bisiklet sürerken selam vermek biraz zor olabiliyor haliyle ama bir şey dikkatimi çekti, yan yana aynı yerde dinlenen bisikletçiler bir birine selam vermiyor veya yolda duran bir bisikletçiye bir sıkıntısı var mı diye sorulmuyor. Ben şahsen 2 adet yedek lastik taşıyorum devamlı. Eğer çantam varsa fazladan bile alıyorum ne olur ne olmaz yolda birinin tekeri patlamıştır diye. Tüm bisikletlilerden ricam nerede olursanız olun lütfen birbirinize yardımcı olmaktan çekinmeyin. Bir gün yol kenarında bekleyen siz olabilirsiniz. Herkese bol pedallamalar ;)

11234047_1439986032986670_6948524990036168415_n.jpg

Caddebostan sahil yolunda selam olayı pek yok evet, ama zaten selamla falan başaçıkamazsınız o yolda da, eliniz havada kalır sürekli.

Gelgelelim, diğer konuya pek katılmıyorum, en azından ben ne zaman bisiklet yolunun Bostancı bitiminde veya Caddebostan Migros taraflarında dinleniyor olsam, çok sıklıkla orada aynı şekilde dinlenen başka bisikletçilerle muhabbet ediyorum, genelde bisiklet güzelmiş, nasıl rahat mı vs. şeklinde..

Yine de "birbirinize yardımcı olmaktan çekinmeyin. Bir gün yol kenarında bekleyen siz olabilirsiniz" mottosunu bir manifesto haline getirme teklifinizi şiddetle kabul ediyorum :)

Geri