Tanımadığın bir bisikletliyle karşı karşıya gelince, sol elini gidondan ayırmadan 4 parmağını biraz havaya kaldırarak selam alır ve verirsin, dünyada genel geçer üsul bu olsa da yurdumuzda kimse bilmez. Tanıdığın birisi ise istediğin şekilde selamlaş .
@MAliYılmaz
bırakın dört parmak kaldırmayı,el kaldırsanız bile uzaylı gibi bakanlar var.fakat sevindirici taraf şu ki bu tipler giderek azalmaya başladı.bu yüzden selamlaşma konusunda ben oldukça iyimserim.
@MeLiSBuRCu Bir keresinde bende arabamla giderken üç kişilik bir bisikletli grubu görmüştüm, hemen heyecanla korna çalıp selam vermeye kaltım, sizin gibi camı açıp sesli selam vermeyi düşünemedim Sonrasında birden yıllardır yollarda bizi taciz edenler gibi davrandığımı hissediverdim Araba ile seyahat halinde iken mutlaka camı açıp selam vermek gerek bencede
@hakano Çok doğru söylüyorsunuz üstadım, işim icabı fazlasıyla yurtdışı ziyaretlerinde bulundum, inanın en hayran kaldığım şey insanların hiçbir karşılık beklemeden birbirlerine tebessüm ederek selam vermeleri. Hal böyle olunca o toplumda bazı konuları çocuklara öğretmeye hiç gerek kalmıyor, zira çocuk büyüklerin davranışlarını örnek aldığı için en temel görgü kurallarından birini hemen öğreniveriyor. Malesef bu konu salt yolda yüyürken biribirine selam vermek ile ifade edilebilecek kadar küçük bir mesele olmaktan çıkıyor, örneğin masum bir bakış sebebiyle '' ne bakıyorsun ge..zekalı '' ya da '' ne var l..n '' gibi tavırlara muhatap olabiliyoruz. Ben bunun yabanilikten ziyade birazda kendimizi beğenmişlikten kaynaklandığını düşünüyorum, bence erkek ve bayan olarak iyi bir özeleştiri yapmamız lazım
@Ünal Altay Evet ya kornaya basınca taciz ediyormuş gibi oluyor , o yüzden yüzümü görmeleri için camı açıyorum el sallıyorum . İçlerinden bazıları noluyo bana mı yapıyor acaba dermiş gibi şaşkın şaşkın sağına soluna bakıyor , mesela o gün el sallayarak geçtiğimde de hepsi şaşkın şaşkın baktı ama en önden gidenler el salladılar ve bisikletlerinin zilini çaldılar
Bende bisiklet sürereken karşılaştığım bir arkadaşa mutlaka selam veririm.
Bazen hafifçe el kaldırarak, kafa ile olumlu bir hareket yada kısa bir zil sesi, karşıdaki de karşılık verince gerçekten moral buluyorsunuz.
Ama bugün selam verdiğim bir arkadaş hiç görmezlikten gelince bozuldum açıkçası.
Soz meclisten disari Yanimdan selam dahi vermeden hizla gecenleri kendini kanitlamaya calisan kisiler olarak dusunup ona yardimci olmak adina tekrar gecmiyorum, varsin gitsin yoluna. Madem cok saglam suruyor yarissin da gorelim diye dusunurum. Belki siz bunu oyun icin yapan tek kisisiniz, ama zevkli bir oyuna benziyor tebrik ederim. Yalniz yine de en sonunda selam verip de ayrilin elbet. Verilen selami almamak gibi bir kabalik hic hos degil bu arada, forumda hep halki elestiriyoruz ama sira igneyi kendimize batirmakta sanki
"bırakın küçük dağları, büyüklerini bile ben yaratım" modunda bisiklete binenler bana çok itici geliyo... hayatta selam vermem, zaten onlar da bana hayatta selam vermez
ben şahsen bisikletçilerin sıcak kanlı ve hoş muhabbet olanını çok seviyorum... böyle arkadaşları ne selamsız bırakırım ne de selamlarını almamak gibi bi ayıp yaparım =)
(ha bak bazen ciddi antrenman yapan bisikletçi arkadaşlar oluyo... görüyorum ki çok konsantre olmuşlar, onları asla kaknem bisikletçi sınıfına sokmuyorum. ayrıca selam bekleyerek veya vererek dikkatlerini de dağıtmak istemem.. hepsine başarılar diliyorum, umarım uluslararsı arenada da isimlerini duyar, yüzlerini görürüz )
Çok iyi bir noktaya değinmişsiniz . Genellikle kask takan arkadaşlar selamı hiç esirgemiyor, bazı motorcularında selam verdiği oluyor, araçlar nadir. Bu gün termalde bir gruba denk geldim, selam verdim, termali bilmedikleri için bir güzel gezdirdim, sonra merkeze kadar eşlik ettim, gayet zevkli ve eğlenceliydi .
Bazen yanlız kalmakta iyidir ancak hayat insanlarla güzel bunuda unutmamak lazım .
Bu keşmekeş ve bisikletlilerin düşünülmediği trafik ortamında bisikletlilerin biraz da ortak ruhsal yönleri olduğundan selamlaşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kimse vermek zorunda değil yolunda kaptırmış gidiyodur ama görüpte kayıtsız kalmak o insanın kibirli ve sevecen birisi olmadığını gösterir. Herkes istediği karakter sahibi olabilir ama insan üzülüyor selamı karşılıksız kalınca. Ayrıca selam ya da teşekkür ifadeleri sadece bisikletliler arasında değil aynı zamanda araçlara da yol aldığınızda vesaire selamlamak varlığımızın kanıksanması açısından önemlidir diye düşünüyorum. Uzattım sanırım ama önemli konular...
Bu selamlasma olayi benim cok hosuma gitti. Bugunlerde Bakirkoy-yenikapi arasi bisiklet suruyorum ve gecen kaskli bisikletlilere selam veriyorum. Benzer bir durumu Belgrad Ormanlarinda da goruyordum. Bisikletle degil yaya olarak yururken oranin kasabali halki her defasinda selam verirdi. O da hosuma giderdi zaten.
zaten taciz için kornaya basanla selam vermek için basan kişiler ayırt ediliyor.
benim hoşuma gidiyor. elimizi kaldırıp selama karşılık vermek zor olmasa gerek.