Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

serkan mıstınoğlu güzel ifade etmişsiniz okudum tüm metni elinize sağlık.... lakin ben hiçbir zaman bireysel hatalardan yola çıkarak genel bir yargı geliştirmedim bahsettiğiniz şeylerin çoğunu bende yaşadım yaşıyorum ve yaşayaağımdan da eminim birileri selam almayacak birileri bisiklette yola burnunu sümkürecek ,tükürecek birileri kendinden daha az afilli birini küçümseyecek vs ..... o tiplerin aslında sizde demişsiniz bir bisiklete veya dar bir tayta veya kaska , garmine vs sahip olması demek değildirki karakteri duruşu değişecek.... hatta sırf egosunu tatmin etmek ben iyi bisikletçiyim ben şöyle baklava dilimine sahibim diye ben şu pace de koşarım ben şöyle tırmanırım yok şu kadar KOM aldım bla bla bir ton ezikliğini giderdiğini düşündüşü saçma salak kazanımlarıyla karşımıza çıkacak.... ben bisiklete sağlık ve ruhsal dinginlik için biniyorum daha çok o yüzden selam da bu dinginliğimin bir parçası ise esirgemem veririm de alırım da
Kusura bakmayın ama o "şöyle tırmanırım" lar KOM lar kolay kolay alınmıyor. Müsade edin de adam biraz havasını atsın. Anladığım kadarıyla siz hobi bisikletçisisiniz ve herhangi bir hedefiniz yok. Bu sebeple bahsi geçen arkadaşları anlamanızı beklemiyorum. O mantıkla düşünürsek sizde rumuzunuzun başına DR yazmışsınız. Bende kendi çapınca bir sporcu olarak doktor ve avukatların her yerde dr - av kısaltmalar kullanmalarına aynı yönden bakıyorum.

Scudo
@Mad Buddha Dostum biraz hırs var sanki, ne dersiniz ?

Biraz hırs iyidir tabii ama fazlası EGO ya girer. Siz yok benimki iyi ve uygun seviye diyorsanız yazdıklarımı unutun lütfen, konu tartışmaya dönmesin.

Kusura bakmayın ama o "şöyle tırmanırım" lar KOM lar kolay kolay alınmıyor. Müsade edin de adam biraz havasını atsın. Anladığım kadarıyla siz hobi bisikletçisisiniz ve herhangi bir hedefiniz yok. Bu sebeple bahsi geçen arkadaşları anlamanızı beklemiyorum. O mantıkla düşünürsek sizde rumuzunuzun başına DR yazmışsınız. Bende kendi çapınca bir sporcu olarak doktor ve avukatların her yerde dr - av kısaltmalar kullanmalarına aynı yönden bakıyorum.

KOM'lar hava atmak icin mi aliniyor ya da KOM alindigi zaman hava atilmasi kabul edilebilir mi oluyor?
Bir kez tek basima surusumde denk geldik bir kez de etkinlik icerisinde Laurens ten Dam ile beraber grup surusu yaptik daha sonra oturduk kahve ictik. Artik emekli etse de kendisini profesyonel atlet, kuzey Hollanda'da muhtemelen en cok kom sahibi olan bisikletci ki "dunya kadam malin olacagina Hollanda'da kom'un olsun" diye bir laf vadir ( aslinda yok, burada kom alamayan biz Turk arkadaslar uydurduk ) adamin zerre hava atma, kendini ovme gibi tutumu ile karsilasmadim. Kendisine fazlasiyla musade ettik hava atmasi icin fakat tinmadi bile.

Insanin kendisini motive etmesi ve iyi hissetmesi icin hedefler koymasi ve basarilariyla gurur duymasi gayet normal fakat bunu bireysel dusunce/tutum disina cikartip tum bisikletcilerden takdir beklemek hedeflerin/basarilarin amaci konusunda kafa karistirici. Bisiklet sporunda basarilariniz yuzunden herkes tarafindan takdir edilmek istiyorsaniz tour de france orada. Tdf'de etap kazanmis bisikletciyi herkes takdir eder fakat kom gibi herhangi bir standardi olmayan basari icin takdir beklemek biraz naif dusunce.

@Mad Buddha Dostum biraz hırs var sanki, ne dersiniz ?

Biraz hırs iyidir tabii ama fazlası EGO ya girer. Siz yok benimki iyi ve uygun seviye diyorsanız yazdıklarımı unutun lütfen, konu tartışmaya dönmesin.
1 KOM'um olmuştu onu da aldılar ne yazık ki. Bende olduğu süreç içerisinde arkadaş arasında havasını atmadım değil. ? Hobi bisikletçisi değilseniz ve az da olsa hedefleriniz varsa hırs olmadan ne yazık ki olmuyor. Performans, sürüş tekniği olarak kendime yakın bulduğum diğer bisikletliler ile tabi ki içten içe bir yarış içerisindeyim. Fakat ilk hedefim her denememde kendimden daha iyi olmak. Daha sonrasında çevremdeki bisikletliler ile kendimi kıyaslayıp onlardan bir adım önde olmaya çalışıyorum. PR KOM segment'te ilk 10 veya ilk 5'te olmak hedefleri olan birisi için büyük bir motivasyon ve bunu kimse inkar edemez. Bence hırsın çevrendeki insanlara zarar vermediği sürece bireyin kendini geliştirmesi için fazla olmasının bir sıkıntısı olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
ben birsürü platformda üyeliği olan ve hemen hemen her platformda bu niki kulllanan biriyim saihinden. com dan tutun atıyorum amazon üyelğine bisikletforumdan tutun bilmem tıbbi binlerce siteye vs .... Ve kendimce bir standart olsun kullanıcı adı fix olsun diye hep dryakup23 ü kullanırım yaşım 38 ve hiçbir zaman mesleğimle övünmedim insan olabilme vasıflarımla hep hayat mücadelemi sürdürüyorum... Bakış açınız genel olabilir ama beni bağlamadığını rahatlıkla ifade edebilirim... BU arada şahan gökbakarın bi repliği vardı ^^ Ne alakası var^^
ben 3 tekerlekli çocuğada selam veririm kürsü görmüş havasından geçilmeyen yarış bisikletçisinede ... bu güzel birşey ... necmeddin abimiz güzel demişti selamın yaşı cinsi dili ırkı yoktur

ben birsürü platformda üyeliği olan ve hemen hemen her platformda bu niki kulllanan biriyim saihinden. com dan tutun atıyorum amazon üyelğine bisikletforumdan tutun bilmem tıbbi binlerce siteye vs .... Ve kendimce bir standart olsun kullanıcı adı fix olsun diye hep dryakup23 ü kullanırım yaşım 38 ve hiçbir zaman mesleğimle övünmedim insan olabilme vasıflarımla hep hayat mücadelemi sürdürüyorum... Bakış açınız genel olabilir ama beni bağlamadığını rahatlıkla ifade edebilirim... BU arada şahan gökbakarın bi repliği vardı ^^ Ne alakası var^^
ben 3 tekerlekli çocuğada selam veririm kürsü görmüş havasından geçilmeyen yarış bisikletçisinede ... bu güzel birşey ... necmeddin abimiz güzel demişti selamın yaşı cinsi dili ırkı yoktur
Akranmışız. O halde sizde Nejat Uygur'un şu repliğini hatırlarsınız. "Anlayan anladı".

şehirden uzaklarda, bir bisikletliye rastlama ihtimalinin düşük olduğu bir yerde, dağda bayırda falan, benim gibi gezintiye çıkan birini görsem, aynı şeyi yaptığımız için bir şekilde selam vermek ve almak, belki iki satır sohbet etmek bile isteyebilirim. ama şehrin ortasında günlük kıyafetlerimle aheste aheste işime gücüme giderken karşılaştığım bisikletlilere selam vermek için bisiklet dışında başka bir gerekçe ararım.

bisikletli selamını kural hâline getirmeye çalışanlar bir kısım likralılar. kendilerine benzemeyenleri kategorize eden, yaftalayanlar da genellikle onlar. hobi bisikletçisiymiş, hizmet bisikletiymiş, laylaylomcuymuş... işi daha ileri götürüp selam vermeyeni mimlemeye bile başlamışlar.

yukarıda güzelce söylenmiş, ben de hep söylerim bunu, insan günlük hayatta nasılsa sele üstünde de aynıdır, çok doğru, bisiklete biniyor olmak insanı kendiliğinden değiştirmez, değişim bisikletle değil, bisikletin kültürü üzerine düşünmekle olur ancak. o kültür de selamı kural hâline getirmekle, selam veren ile vermeyeni birbirine kırdırmakla inşa edilmez.

ben şehirde günlük giysileriyle bisiklet süren yetmişlik seksenlik abiler, işine alışverişine gezintisine giden kadınlar, okuluna bisikletle giden çocuklar, çocuğunu terkisine almış anneler babalar görünce içimden selam veriyor, bazen hafifçe tebessüm ediyor, bazen de "saygı duruşu"na geçiyorum. çünkü yaşadığımız şehri yaftacı likralılar değil onlar güzelleştiriyorlar.

kendini bisiklet kültürünün efendisi zanneden o likralılarda azıcık akıl varsa, bisiklet üzerine ahkâm kesmekten vazgeçip etraflarına daha mütevazı bakışlarla bakar ve sağa sola veryansın etmeyi bırakarak şehrin doğallığını ve çok renkliliğini keşfederler, çünkü şehrin içinden bakınca bu tavır ve söylemleriyle hiç sevimli görünmüyorlar.

şehirden uzaklarda, bir bisikletliye rastlama ihtimalinin düşük olduğu bir yerde, dağda bayırda falan, benim gibi gezintiye çıkan birini görsem, aynı şeyi yaptığımız için bir şekilde selam vermek ve almak, belki iki satır sohbet etmek bile isteyebilirim. ama şehrin ortasında günlük kıyafetlerimle aheste aheste işime gücüme giderken karşılaştığım bisikletlilere selam vermek için bisiklet dışında başka bir gerekçe ararım.

bisikletli selamını kural hâline getirmeye çalışanlar bir kısım likralılar. kendilerine benzemeyenleri kategorize eden, yaftalayanlar da genellikle onlar. hobi bisikletçisiymiş, hizmet bisikletiymiş, laylaylomcuymuş... işi daha ileri götürüp selam vermeyeni mimlemeye bile başlamışlar.

yukarıda güzelce söylenmiş, ben de hep söylerim bunu, insan günlük hayatta nasılsa sele üstünde de aynıdır, çok doğru, bisiklete biniyor olmak insanı kendiliğinden değiştirmez, değişim bisikletle değil, bisikletin kültürü üzerine düşünmekle olur ancak. o kültür de selamı kural hâline getirmekle, selam veren ile vermeyeni birbirine kırdırmakla inşa edilmez.

ben şehirde günlük giysileriyle bisiklet süren yetmişlik seksenlik abiler, işine alışverişine gezintisine giden kadınlar, okuluna bisikletle giden çocuklar, çocuğunu terkisine almış anneler babalar görünce içimden selam veriyor, bazen hafifçe tebessüm ediyor, bazen de "saygı duruşu"na geçiyorum. çünkü yaşadığımız şehri yaftacı likralılar değil onlar güzelleştiriyorlar.

kendini bisiklet kültürünün efendisi zanneden o likralılarda azıcık akıl varsa, bisiklet üzerine ahkâm kesmekten vazgeçip etraflarına daha mütevazı bakışlarla bakar ve sağa sola veryansın etmeyi bırakarak şehrin doğallığını ve çok renkliliğini keşfederler, çünkü şehrin içinden bakınca bu tavır ve söylemleriyle hiç sevimli görünmüyorlar.
Likralılar derken?

Az evvel Çamlıhemşin yolunda iki tur bisikletçisine denk geldim, selam veremedim ama çok sevindim görünce. Benden onlara selam olsun :) yağmura dikkat😉✌

@Ysryyn Bisiklet kalitesine göre selam şeklimi var?.. 😂😂🤣

@Ysryyn Bisiklet kalitesine göre selam şeklimi var?.. 😂😂🤣
arkadaşım murat seni bisikletin ile görse selam vermez. Egoist biri bu konuda. Neden öyle yaptığına gelince hiç sormadım. Arkadaşların bazı huylarını görmezden gelmek gerek👍

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@Ysryyn Bisiklet üstünde ya da altında selamımı almasa zaten arkadsşım değildir, küstahın ta kendisidir diyeceğim ve "küstah" kelimesini kullandığım için uyarı gelecek...😁🙂🤣..

Ve aleykum selam.

Yolda giderken bisiklet kullanan yaşça çok küçük olan kardeşlerimize denk geliyorum. Meraklı ve dikkatli gözlerle bizleri izlerken verdiğimiz selam ile mutlu olduklarını gördükçe onlara doğru bir rolmodel olabilmek adına daha fazla sorumlu olma gerekliliği hissetmeye başladım.

Kask, eldiven ve etik kurallar konusunda dikkatli olmalı ve her an birilerininin bizi izleyip taklit ettiği bilinci ile hareket etmeliyiz.

Selam başlığını görünce birden bunlar geldi aklıma 😄

Benden de selam olsun tüm bisiklet kullanıcılarına 🖐🏻

Yaş ve cinsiyet gözetmeksizin genelde bütün bisikletlilere selam veririm. Yokuş aşağı iniyorsam bile yavaşlarım hatta. Kask en önemli güvenlik unsurumuz diye düşünüyorum ve kask takmayanlara selam vermiyorum. Kendi can güvenliğini göz ardı edip kendisine saygısı olmayan insana benim de saygım olmaz.

@Ysryyn Bundan sonra trek ten aşağısı bana selam vermesin. 🤣🤣 Bu arada murat kim, o selam vermese de olur ben ona selam veririm =)

Geri