Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birini ısrarla sollamaya çalışan bisikletlinin amacı

bu arada beni geçen bisikletli olunca gaza gelip peşinden gidiyorum. çünkü tek olunca hızlı gidesim olmuyo. beni gaza getirecek biri olması lazım. peşindne gittiğim bisikletli de peşinden gittiğimi görünce oda gaza geliyo olsa gerek hızlanmaya başlıyo. öyle takım gibi gidiyoruz valla :D

Scudo
Yav onlar en zararsızı.
Kiralık bisikletlerle gruplar halinde insanların arasından deli gibi geçip gidenler daha tehlikeli.
Bir grup işin cılkını çıkarmış koskoca yolda yan yana gidiyorlardı, yol da karanlık.
30 35le gidenler 50 metre kala tamamen durdum, beni gören bile yoktu.
Yanlarından geçmeye de imkan yoktu.
Onlar yanımdan geçerken arka arkaya sürerek gidin dedim ama dinlediler mi bilmiyorum.

Beni geçmeye çalışanları çok gördüm ama üstteki hallere daha çok rastlıyorum.

Ben karşı yolda birisini görürsem mutlaka el sallarım. Eğer benim şeridimde ise yanına kadar yaklaşırım, şeridi kontrol eder ve yanında geçeceksem selam veririm. Hızlı değilsek sohbet ederim. Sonra da yoluma devam ederim. MTB kullanıyorum. Yol bisikleti ile milleti ezip geçtiğini söyleyen arkadaşları turlarımıza beklerim. Saygılar.. :) Özellikle de @chnkrmz :D

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz ve Berke
"Karbon bisikletlilerin bizi takmaması" konusuna benzeyen bir konu olmuş. Dün yol bisikleti kullanan bir arkadaşımızı, başka bir yol bisikleti kullanan kişi geçip kazaya sebep oldu.

Demek ki neymiş, bisikletin yol yada mtb olup olmaması önemli değilmiş. Önemli olan, insan gibi kendi yolunda, efendi efendi gitmekmiş!

Aman aman MTBliler bizi geçiceklermiymiş hızlılarmıymış ortalamaları 30-35miymiş aman aman oyyyy oyyyy :D

@Erdal YILMAZ
Amaç gezi yada spor sonuçta. Daha hızlı gitmek daha profesyonel yapmaz. Profesyonel olmak isteniyorsa kişi yarışlara katılmalı ve memleketimin en güzel şekilde temsil etmelidir... ☺

yalnız bu araba ya da sosyal statü olayı değil. spor ve kültür olayı. özellikle bizim gibi ülkesinden sürekli tehlikede olan bu topluluğun gösterdiği refleksi yanlış buluyorum.
market bisikleti ya da karbon bisiklet farketmez. her gün bir kişi bile bisiklete binmeye başlasa kardır. adamın 300TL'lik bisikletiyle cayır cayır yanan yol bisikletini ve üstündeki formalı kasklı sürücüye özenmesi geçmeye çalışması kötü değil ki. belki adam geçemeyince gaza gelip kötü bir alışkanlığını bırakacak, para biriktirip düzgün bir bisiklet alacak.
her gün sayımız artsın diye çırpınırken böyle bir başlık olmasına üzüldüm. bahsi geçen arkadaşlardan birinin okuyup üzülmesi daha kötüsü bisiklet düşmanı bir otomobil sürücüsüne dönüşmesi de muhtemel.
veya adamın internet imkanı yoktur veya bilgisi eksiktir. basıp gitmek yerine iki dakika durup bir iki kelam etmekten zarar gelmez.
medeniyet için teker sayısını düşürmek lazım, ve her vatandaş hedef kitlemiz olmalı.

beyler egonun bu kadarı başınıza bela olur.
kullandığınız bisikletin başkasınınkinden hızlı, kaliteli, pahalı vesaire olması, onu geçip geride bırakmanız falan sizi iyi insan, üstün insan yapmaz.
trafikte pahalı ve hızlı arabasıyla makas atan, yarışan tiplerden farkınız kalmıyor. bisiklet üstünde bir mücadeleniz varsa kendinizle olsun.

demir yığını kullanan apaçi bisikletçiler kategorisi deniyor bunalara eziklik hissediyorlar muhtemelen..

@Erdal YILMAZ katılıyorum

bende artık kesin olarak karar verdim.

dün akşam annesinin elinden kurtulup bir anda bisiklet yoluna koşan çocuğa çarpmamak için ön frene asıldım arka tekeri havada durdurdum 5 10 cm kalmıştı çocuğa çarpmama. geçen de yine bisiklet yoluna fırlayan bir patenliye çarpıyordum ben yavaş gitmeme rağmen onlar benden daha hızlıydı.

geçen haftada çimlerden sahibinin yanında yuruyen köpek bisiklet yoluna yine paralel koşmaya çalıştı direk benim önüme zil de var duymuyorlar tabi.

bisiklet yolunda yavaş da gidiyordum ama bir anda koşan çocuklar bisiklet kiralayıp aniden bisiklet yolunda 360 derece dönenler vs olduğu için artık kullanmıcam.

şile yolu çok daha güvenli, haftasonu fenerbahçe kartal arası bisiklet yolumu şile yolumu daha guvenlı derseniz şile yolu derim.

@SerkanH abi istanbulda sürdünüz de ben mi gelmedim :D

@chnkrmz

Sırf senin için gelecektim ama şans olmadı işte.. :) Geçen hafta bizimkiler İstanbul' a geldiler. Ben gelemedim. Arayacaktım seni.. :( Sağlık olsun.

abi valla gelirsen haberini beklerim. ben de zonguldağa gelirsem seni arıcam. teyzemler orada.

Hadi onlar iyide bende de yol bisikleti var yanımdan bi yol bisikleti geçti. Koçtaş önü İzmir Bizim grubu beklerken. Tahminim ona değil çelik bisiklet şahin de yetişemez. :)
Çok sağlam pedallayanlar var gerçekten. Şimdi o arkadaş market bisikletine de binse beni sollar bence..

Karakoyden besiktasa dogru gidiyorum. Biri var gucuyle benle kapismaya calisiyor. Ben de islik calarak suruyorum keyifle. Iplemedim, gecti gitti yanimdan. Sonra barbarosu cikarken sagda gordum, almis bisikleti eline, yaya tirmaniyor. Gectim gittim yanindan. Eee biz bosuna mi karakoy besiktas arasinda, barbaros bulvari yokus, yolumuz uzun...

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Ben normalde tempolu sürmeye çalışıyorum zaten... Ama benden hızlı giden birisini gördüğümde veya hırs yaptığımda ( nabız yüksekken güzel gaza gelebiliyorum ) yakalamaya çalışıyorum açıkçası. Ben zevk alıyorum bundan. Geçtiklerim de oluyor geçemediklerim de. İşin içinde bir sidik yarışı yok yani maksat eğlenmek. Eminim bu şekilde de çok kişi vardır sizi geçmeye çalışan ;)

Sporun en vazgeçilmez unsuru rekabet.Yanımızdan geçen kişinin bisikletine bakmaksızın bu tip ufak yarışlar tempo yapmamızı sağlar ve daha keyifli bi sürüş gerçekleşir bence.En önemli faktörün can güvenliği olduğunu unutmadan tabi..

• Beğen
Tepkiler: Ardaa ve Berke
@Soner Közen

Aslında konu dışı falan değil. Çok güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz.
Yazarken içinizden gelen ses, ellerinize vurgusuyla birlikte dikte veriyor. Ancak bir başka forum üyesi bu mesajı okurken şekilden şekle giriyor, birkaç kez okumak zorunda kalıyor.

Kısacası, noktalama işareti ve cümle çatısı kurmak çok önemli.

Bende yaşadım ama güzel olaylarda yaşamadım degil kücük bir arkadaşımız benim geldigimi görünce yarışmak istedi ama söylemedi hareketleriyle belli ediyordu ben geçmesine izin veriyordum sonra yanına yaklaşıp hafif geçer gibi yapıp tekrar geçmesine izin veriyordum ama görmeniz lazım okadar mutlu oluyorduki basiskele sahilininn başlangıcında oldu :) bir süre sonra durup ailesinin yanına gidince bende pedallamıştım :) hep kötüleride olmuyor canım :) nolucak bırakın geçsinler :)

• Beğen
Tepkiler: Ardaa
Geri