Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birini ısrarla sollamaya çalışan bisikletlinin amacı

bu konuda güzel bir anım var.
benim bisikletim 24 vites.
10.viteste yüksek kadans çevirerek gidiyordum. yanımdan çift amartisörlü demir yığını bisiklet grubu geçti (3-4 kişiler) normalde umrumda olmaz geçer giderler,ilerde kayboluşlarını izlerim falan. baktım aralarında gülüşüyorlar. sebebi sanırım benim dışarıdan kendimi zorluyormuş gibi gözüküp yavaş gitmem.
ilerde biraz hız kestiler, doğal olarak yetiştim yavaş yavaş geçiyorum aramızda 2km/h anca var. Birkaç metre önlerine geçtim.
bu sırada ''reisler gelin şunun ifadesini alalım'' diye bir cümle duydum. hala umursamadan gidiyordum hatta pedala verdiğim gücü biraz düşürdüm.
yanımdan geçtiler bide en önde giden çocuk orta parmak çekti,(bu bardağı taşıran damla oldu) aralarında gülüşerek gittiler. belki bilen varsa adana yeni stadyum yolu %1-2 yokuş aşağı eğimli 3 km civarı bir yoldur. tam olarak yolun başındayız.
kadansı düşürüp 15 sn kadar enerji topladım. aramız bayağı açıldı ve sonra tüm gücümle pedala yüklendim. 24. vitese geldiğimde yaptığımın tehlikeli olduğunu bile bile ayağa kalkarak bisikleti nerdeyse yapabileceği son hıza çıkardım. oturdum bisikletin üstüne kapandım, gidona yapıştım yol bilgisayarım yok ama hızımın tahmini 50-55 olduğunu söyleyebilirim. çocuklara yetişip yanlarından fırtına gibi geçtim. birkaç saniye sonra arkamda kayboldular

umarım bu onlara yolda gördükleri daha iyi bisikletlere bulaşmamaları gerektiği dersini vermiştir.

Scudo
bu konuda güzel bir anım var.
benim bisikletim 24 vites.
10.viteste yüksek kadans çevirerek gidiyordum. yanımdan çift amartisörlü demir yığını bisiklet grubu geçti (3-4 kişiler) normalde umrumda olmaz geçer giderler,ilerde kayboluşlarını izlerim falan. baktım aralarında gülüşüyorlar. sebebi sanırım benim dışarıdan kendimi zorluyormuş gibi gözüküp yavaş gitmem.
ilerde biraz hız kestiler, doğal olarak yetiştim yavaş yavaş geçiyorum aramızda 2km/h anca var. Birkaç metre önlerine geçtim.
bu sırada ''reisler gelin şunun ifadesini alalım'' diye bir cümle duydum. hala umursamadan gidiyordum hatta pedala verdiğim gücü biraz düşürdüm.
yanımdan geçtiler bide en önde giden çocuk orta parmak çekti,(bu bardağı taşıran damla oldu) aralarında gülüşerek gittiler. belki bilen varsa adana yeni stadyum yolu %1-2 yokuş aşağı eğimli 3 km civarı bir yoldur. tam olarak yolun başındayız.
kadansı düşürüp 15 sn kadar enerji topladım. aramız bayağı açıldı ve sonra tüm gücümle pedala yüklendim. 24. vitese geldiğimde yaptığımın tehlikeli olduğunu bile bile ayağa kalkarak bisikleti nerdeyse yapabileceği son hıza çıkardım. oturdum bisikletin üstüne kapandım, gidona yapıştım yol bilgisayarım yok ama hızımın tahmini 50-55 olduğunu söyleyebilirim. çocuklara yetişip yanlarından fırtına gibi geçtim. birkaç saniye sonra arkamda kayboldular

umarım bu onlara yolda gördükleri daha iyi bisikletlere bulaşmamaları gerektiği dersini vermiştir.
Gercekten onlar cocuk sen 16 yasinda babamisin. Ayrica altindaki bisikletin ne olursa olsun cocuklarin bisikletine demir yigini deyip asaglaman da biraz fazla olmus (sonucta seni gecmisler, onlarida sen yokusasagi allah ne verdiyse basarak gecmissin yani zorlanmissin). Seninkine de 24 vites kron düsük giris seviyesi bisiklet diyorlarmi, bence kimse demezdir. Ozaman kendini daha iyi bisikletim var diye övme.

Madem onlar coluk cocuk ve sen yasini basini almis birisin, neden ozaman cocukla cocuk oluyorsun?

Bazen ne yazdigimiza dikkat etsek cok iyi olur.

5-6 gün oldu, dayının biri beni fıxıe sağlık Bakanlığı bisikleti ile geçti. Ben yanından geçince hırs yaptı heralde ama o hıza cıkmasınada şaşırdım :D

Gercekten onlar cocuk sen 16 yasinda babamisin. Ayrica altindaki bisikletin ne olursa olsun cocuklarin bisikletine demir yigini deyip asaglaman da biraz fazla olmus (sonucta seni gecmisler, onlarida sen yokusasagi allah ne verdiyse basarak gecmissin yani zorlanmissin). Seninkine de 24 vites kron düsük giris seviyesi bisiklet diyorlarmi, bence kimse demezdir. Ozaman kendini daha iyi bisikletim var diye övme.

Madem onlar coluk cocuk ve sen yasini basini almis birisin, neden ozaman cocukla cocuk oluyorsun?

Bazen ne yazdigimiza dikkat etsek cok iyi olur.

abi biraz yanlış anlamışsın orda benim demir yığınından kastım tamamen bakımsız her tarafı pas,gıcırdayan ama hala yürüyebilen durumdaki bisikletlerdi. bundan 5-6 sene önce bende çift amartisörlü bisiklet kullanıyordum. benim için stabilize yollarda mtb'lerden sonra en iyi kategoridir. ama bakmayınca, kışın yağmur,yazın güneşte bırakınca demir yığını oluveriyor işte.

yinede bir hatamız olduysa affola. daha gencim tecrübe 0'dan biraz fazla.

Yol bisikleti ile az eğimli bir yokuş çıkıyordum. Birazda yorgunluk vardı bende ama ortalama bir hizda gidiyordum ve beni bir mavi fixie geçti (yokuşta) buradaysa selam olsun:)

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi
Başlığı görünce yüzümde bir gülümseme oluştu :D Önceden ben de yapardım aynı hareketi.
Geçen de normal şekilde 35 km/s'lik tempomla devam ediyordum. Sırt çantalı yol bisikletli genç bir kardeşimizin yanından geçtim. Bir 10 saniye geçmeden solumdan bir vites şakırtısı bir ıkınma sesleri derken baktım yanımdan sırıtarak solladı beni. Demek ki bünye sollanmayı kaldıramıyor. Ne yapayım sağlayayım bari :)

Bi keresinde okula giderken ankara eryamanda bisiklet yolunda ilerimde focus yol bisikletli bi abiyi gördüm biraz hizimi artırdım abiye yetistim tam arkasından gidiyorum tabi abi baya performanslı iyi gidiyor. Ben de kendimi test ediyim zorliyim kendimi vs falan diye abiyi geçmeden biraz arkasindan giderek ondan geri kalmamaya calisyorum. Neyse 1km kadar gittik. Az ilerde yokuşa çaptık abinin bir çıkışı var maşallah. Dedim benden bu kadar önü bire attım 😆.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geçen gün işe şehir bisikletimle sakin sakin giderken yanımdan elektrikli bisiklet geçti. Bimde satılan modellerden birine benziyordu. Benimle yarışır gibi yanımda pedal çevirmeye başladı. Hızımı onunla aynı tutarak tam arkasına geçtim. Rüzgarına girdim. Biraz gıcık oldu suratı asıldı. Dönmem gereken yere gelince peşini bıraktım :)

İleride bu elektrikli bisiklet kullananlar bizim için sorun olacak diye düşünüyorum. İki pedal çevirme ile 25 km/h hıza ulaşanlar altlarında uçak var zannediyor. Kendilerini ve trafiği tehlikeye atıyorlar. Ayrıca hiçbiri kask falan da takmıyor.

Amca bisikletin çok hızlı diyor gençler bana. Normal şehir bisikleti sadece tekerler ince. Gencler diyorum sizin bacaklarınız benden hizli yasitlarinizla yarışın. Kardiyolog arkadaşım da cocuklarinla yarışma yaşıtlarinla takil.demisti bana 😄. Bemde mtb li gençler geçsin mutlu olsunlar diye aynadan takip ediyorum onları. Bu yaşta o kadansı çevirebilsem evereste bile çikarim. 50+ olarak yarışma bizi aşar. Iş dayanıklılık ve uzun mesafeye geldimi kaplumbağa tavşan misali geçer gider finişte beklerim sizi ama 😎

5-6 gün oldu, dayının biri beni fıxıe sağlık Bakanlığı bisikleti ile geçti. Ben yanından geçince hırs yaptı heralde ama o hıza cıkmasınada şaşırdım :D
Fixie değil onlar, SRAM marka göbekten 3 vites. ;)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Normal şartlarda bu triplere hiç girmem ancak beni sollayıp bak nasıl geçtim şeklinde arkasına bakıp bakıp kasılarak gideni görürsem soluna sol çeker pedalla tokatlarım tabi dengi dengine olursa yoksa eleman çekmiş karbonu, grup set dura-ace filan hiç girmem o topa klasmanlar farklı ;)

Normal şartlarda bu triplere hiç girmem ancak beni sollayıp bak nasıl geçtim şeklinde arkasına bakıp bakıp kasılarak gideni görürsem soluna sol çeker pedalla tokatlarım tabi dengi dengine olursa yoksa eleman çekmiş karbonu, grup set dura-ace filan hiç girmem o topa klasmanlar farklı ;)
Burak bey, yanlış hatırlamıyorsam bir başka konuda 3 dakika boyunca 57 km/s hızı koruduğunuzu/sürdüğünüzü yazmıştınız. O anda 3 dk bu performansı yapsanız zaten Dura-Ace te olsa klasmanda farketmez yaklaşamaz size. :)

Var bunlar..
Önce gaz ve toz bulutları vardı..
Sonra big bang ve milyonlarca yıl sonra evrimleşmiş bisikletle var olan homo bisikletuslar..
Bursa' mızın müstesna ekipleri arasında öyle kasıntı tipler vardır ki, ne selam verir/alır ne bir bakış..
Birikmiş kibir ve megalomani içinde yolda görürseniz hemen sağa geçip boynunuzu bükerek ezikliğinizi göstermelisinizdir. Çünkü yanından geçmeye kalkarsanız, bir jant öne geldiğinizde tahrik olur ve size gününüzü gösterir..
Not: Altımızdaki bisiklet değil, kaskın altındaki zihinsel düzey bizi belirler...

Burak bey, yanlış hatırlamıyorsam bir başka konuda 3 dakika boyunca 57 km/s hızı koruduğunuzu/sürdüğünüzü yazmıştınız. O anda 3 dk bu performansı yapsanız zaten Dura-Ace te olsa klasmanda farketmez yaklaşamaz size. :)
Daha önce bu hızda pedal basmam şuan da yapabileceğim anlamına gelmez o dönem pandemiden önceydi. Şuan ki sağlık sorunum ve kondisyon eksiğiyle o iş epey zor.. Kaldı ki benden çok hızlı ve çok daha uzun süre pedal basan arkadaşlar mevcut!

Daha önce bu hızda pedal basmam şuan da yapabileceğim anlamına gelmez o dönem pandemiden önceydi. Şuan ki sağlık sorunum ve kondisyon eksiğiyle o iş epey zor.. Kaldı ki benden çok hızlı ve çok daha uzun süre pedal basan arkadaşlar mevcut!
Anladım. Geçmiş olsun, bir an önce sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. Sağlık oldumu, kondisyonu bir şekilde yine tutarsınız.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Geri