Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Herkese merhaba. Çıt seti geliyor demiştim daha önce. Bugün buldum kaynağı. Aynakol! Şimdi tatildeyim diye detay ilgilenemiyorum ama bir de vida düştü bugün soğuk asfaltta giderken ona da bakacağım tekrar.
Her gün işe gidip geliyorum. Asfalt asfalt değil çakıllı yol sanki. Bir dolu da kasis ve kırık dökük yerler. Yani gidiş dönüş 17-18 km'lik acayip bozuk yoldayım. Bir vida düşse anlamayacağım. Ayrıca gelen çıt sesi? Bunlar önemli. Dört gözle geri bildirimlerinizi bekliyoruz.

Scudo
@suyunsesi vidanın yerini ilk başta bulamadım ama tekrar bakacağım. Bisikletten düştüğüne yüzde 99 eminim. Çünkü kadroya değdi. Bakalım. Çıtırtı sesi belki benim bisiklete özeldir çünkü diğer gt sahiplerinden dönüş olmadı hiç. Tahminen gevşemiştir bir yerler. İstanbula dönünce baktıracağım.

Edit: buldum düşen vidanın yerini. Seleyi tutan iki vida var. Bir tanesi gevşeyip düşmüş taktım herşey yolunda 😀

Son düzenleme:
@suyunsesi vidanın yerini ilk başta bulamadım ama tekrar bakacağım. Bisikletten düştüğüne yüzde 99 eminim. Çünkü kadroya değdi. Bakalım. Çıtırtı sesi belki benim bisiklete özeldir çünkü diğer gt sahiplerinden dönüş olmadı hiç. Tahminen gevşemiştir bir yerler. İstanbula dönünce baktıracağım.
Ben de jant tellerinden ve sele borusundan arada ses geliyor.

9B36F0C3-D291-4E71-ACB9-A31E4C5F7749.jpeg
GT modeli dün elime ulaştı Bisan yetkili servisinde kurulumunu yaptırdıktan sonra deneme turuna çıktım. Benim ilk yol bisikletim olmadı dolayısıyla biraz öne eğilemek boynumu ağrıttı kodro boyu olarak bana uygun olduğunu düşünüyorum 183 boy 80 bacak boyum. Endurance yol bisikleti olduğunu için aldım yanlız uzun turlarda boynumun ağrısını düşünemiyorum bile merak ettiğim bu bisikletle uzun tura çıkan var mı?

@birdie85 alışma süresi ve bike fit(veya basit ayarlar) sonucu rahat edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: birdie85
233291 dosyayı görüntüle
GT modeli dün elime ulaştı Bisan yetkili servisinde kurulumunu yaptırdıktan sonra deneme turuna çıktım. Benim ilk yol bisikletim olmadı dolayısıyla biraz öne eğilemek boynumu ağrıttı kodro boyu olarak bana uygun olduğunu düşünüyorum 183 boy 80 bacak boyum. Endurance yol bisikleti olduğunu için aldım yanlız uzun turlarda boynumun ağrısını düşünemiyorum bile merak ettiğim bu bisikletle uzun tura çıkan var mı?
Hayırlı olsun zamanla vücut alışacak. Bu bisikletlerden MTB şehir bisikleti konforu beklemeyin. Amacı o değil zaten. Dirsekleri izi biraz kırarak sürün. Bir nebze rahatlatır.

Ben bu sabah bisikleti alalı toplamda 65 km'yi devirdim, hala optimum sele ve gidon ayarlarımı bulmaya çalışıyorum. Her sürüşten sonra bir yarım santim, ya da birkaç mm yukarı, aşağı, ileri, geri, vs. ayarlarla uğraşıyorum. Henüz boyun ağrısı yaşamadım, ama o kadar uzun yol da yapmadım. En uzun 9 km sürdüm şimdiye kadar. Ben geçen bunca zamanda seleyi biraz yükseltmiş ve biraz arkaya kaydırmış oldum, dropbar da biraz daha aşağı büküldü. Kilitli pedal taktırdım, bugün kilitli pedalla normal spor ayakkabıyla geldim işe. Tabi tuhaf oldu biraz. :) Ama bu haftasonu Decathlone'dan uyumlu bir ayakkabı alıp bir de ona alışma sürecine gireceğim. :)

1594282714038.png

Ben bu sabah bisikleti alalı toplamda 65 km'yi devirdim, hala optimum sele ve gidon ayarlarımı bulmaya çalışıyorum. Her sürüşten sonra bir yarım santim, ya da birkaç mm yukarı, aşağı, ileri, geri, vs. ayarlarla uğraşıyorum. Henüz boyun ağrısı yaşamadım, ama o kadar uzun yol da yapmadım. En uzun 9 km sürdüm şimdiye kadar. Ben geçen bunca zamanda seleyi biraz yükseltmiş ve biraz arkaya kaydırmış oldum, dropbar da biraz daha aşağı büküldü. Kilitli pedal taktırdım, bugün kilitli pedalla normal spor ayakkabıyla geldim işe. Tabi tuhaf oldu biraz. :) Ama bu haftasonu Decathlone'dan uyumlu bir ayakkabı alıp bir de ona alışma sürecine gireceğim. :)

233320 dosyayı görüntüle
Abim güzel gunlerde kullan. Ben de 200 km yi bulmusumdur. Aksesuarlar çok yakışmış.

Abim güzel gunlerde kullan. Ben de 200 km yi bulmusumdur. Aksesuarlar çok yakışmış.
Eyvallah kardeşim. Sizler de güzel günlerde kullanın...
Bisiklet gerçekten içime sindi. İlk aldığımda rengi ve tipi konusunda acaba demiştim. Ancak canlısı çok güzelmiş. Gören arkadaşlarımın hepsi, çok kaliteli bir bisiklete benziyor diyorlar. Görüntüsü ve tasarımı da buna işaret ediyor demekki :kyfmyrn:.

Hayırlı olsun bisanın kadroları çok hoşuma gidiyor bende almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Artık zmanla uygun açıları bulmaya çalışacam... Bisiklet gerçekten de çok hoş. tur bisikletinden sonra sanki ilk defa bisiklet sürüyormuşum gibi geldi dropbar ve hafiflik gerçekten de çok farklı bir olay. Bisiklete alıştıktan sonra Yavaş yavaş tayt forma ve kilitli pedal olaylarına girmeyi düşünüyorum.

Artık zmanla uygun açıları bulmaya çalışacam... Bisiklet gerçekten de çok hoş. tur bisikletinden sonra sanki ilk defa bisiklet sürüyormuşum gibi geldi dropbar ve hafiflik gerçekten de çok farklı bir olay. Bisiklete alıştıktan sonra Yavaş yavaş tayt forma ve kilitli pedal olaylarına girmeyi düşünüyorum.
Ben pedli şort aldım. O bile bisiklette rahat etmeme etken oldu. Biraz zaman tanıyın kendinize ve bisikletinize.

233291 dosyayı görüntüle
Sizin gidon biraz yukarıda kalmış gibi eğer fotoğraf çekim açısından böyle görünmüyorsa hoodlar yukarda kalmış

• Beğen
Tepkiler: birdie85
Grand tour un boyası çizilmelere karşı çok hassas dün dragos sahilde de ufak sürtünme gerçekleşti direk notası kalktı bisikletin. Merhaba boya için ne tarz önlem alabilirim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben bisikletimde aşağı yukarı bu oturuşu ayarlamaya çalıştım. Şimdi bu pozisyondan itibaren daha fazla rahatlayabileceğim ince ayarları bulmaya çalışıyorum.
Bu arada boynuzları (dropbar hood) aşağı yukarı bu görseldeki gibi ayarladım.

1594293684940.png

Dosyalar

• 1594293555974.png
    1594293555974.png
    17,9 KB · Okunma: 29
Merhabalar arkadaşlar kadro geometrisi tablosunu bir türlü bulamadım da 1.88 boyum ve 85 cm iç bacak boyum yardımcı olursanız sevinirim

233291 dosyayı görüntüle
Hocam bisiklet yol bisikleti için ideal acılara sahip. 54 kadro aldıysanız boyunuza uygun. Arkadaşların dediği gibi hoodlariniz yukarıda kalmış, yere dik olmalı. Boyun ve sırt ağrısı çekebilirsiniz alışana kadar, normaldir. Bisikletin temel ayarlari var ilk başta sele ayarı yapmalısınız. Bunun için arama motorundan yardım alarak selenin ileri geri ayarını yapın, diz kapaklarınız pedal milinin hizasında olmalı. Bana seleniz biraz öndeymis gibi geldi. Bir de tur bisikleti gibi ayar yapmayın, iki büklüm sürmeniz de boyun ağrısı yapabilir.
Merhabalar arkadaşlar kadro geometrisi tablosunu bir türlü bulamadım da 1.88 boyum ve 85 cm iç bacak boyum yardımcı olursanız sevinirim
Hocam 1.88 lik arkadaşıma almaktan vazgeçtik, 58 kadro başka bir bisiklet aldık. Ben 1.83-1.84 ün üzerine tavsiye etmiyorum bu bisikleti, küçük gelecektir size de 54 kadrosu.

@Mustafa Bilir Evt biraz araştırma yaptım açısı hatalı yere paralel olmadı gerekiyormuş vites kollarını ayar yapacam ama gidon bandını sardım olmazsa tekrar sökecem...

Geri