Arkadaşlar, artık ben de ilk yol bisikletime kavuştum. Bisan Grand Tour Eco.
Önceki gün benim şehirli kızımı istemeye geldiler. Ben de içim biraz buruk bir şekilde verdim gitti. (Salcano City Sport 30 V).
E tabi ki 2 haftadır bayi kovalıyordum. Sattığım günün akşamı bir bayi ile konuşmuştum. Ellerinde bir Grand Tour Eco vardı. Hem de tam beklediğim 52 kadro. Bir sürü dil dökerek "Abi aman kimseye verme gelip alıcam. Ancak bu akşam yetişemem. Yarın akşama gelsem olur mu?" Vatandaş olur dedi. Ancak ertesi gün, yani dün öğlen beni aradı ve "abi biri geldi ve sattık. İstersen telefonunuzu ve adınızı tekrar yazalım, yeni sipariş geçtik, size ayırtalım." dedi. Tabi ki üzüldüm. Vatandaşa "ben zaten ayırttım sizden sanıyordum. Neyse kısmet değilmiş, siz yazın adımı numaramı" dedim. Peşinden telefonu kapatır kapatmaz İstanbul'da ne kadar bayi varsa aradım. Pendik'te Merkez Bisiklet'te buldum. "Telefonda abi yoldayım, geliyorum, aman satma" dedim.
Bu arada Hadımköy tarafında oturuyorum. Yani İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna gittim şu Grand Tour Eco için.
Bisikletçi ile çıkan aksaklıkları zaten telefonda konuşmuştuk. Jant içi bant, Claris ön fren, jant telleri vb. Bisikletçiye ulaştığımda (Yaklaşık bir buçuk saat sürdü) orada da tekrar hatırlattım. Bisikletçi ben gelmeden önce jant içini kontrol etmiş, dikkatini çeken olası patlatma ihtimali olacak yerleri Bisan'a bildirmek üzere not almış. Şimdilik benim bisikletim için bir sorun görünmediğini söyledi. Benim yanımda Bisan'ı aradı. Durumlardan bahsetti. Bisan, ön frenler için; sora ile ücretsiz değiştireceklerini, hatta bayilere de göndermeye başladıklarını söylemiş. Jant içi için de çalışma başlattıklarını kısa sürede o sorunu da çözeceklerini söylemişler.
Merkez Bisiklet benim telefonumu ve adımı aldı. Sora ön fren geldiğinde kargolayacağını, ya da yakınlardaysam gelip ücretsiz taktırabileceğimi söyledi. Eğer lastik patlaması ile karşılaşırsam da ücretsiz iç lastik verip şeridi değiştireceğini söylediler. Gayet hoş karşılama, sohbet ve indirim ile bisikletime kavuştum. 3650₺ ye aldım.
Bu arada kadrosu için tereddütlerim vardı. Boyum 173, iç bacak ise 78. Bisiklet kadro ölçüsü olarak bana çok uygun geldi. Rengini kesinlikle canlı görmelisiniz. Gerçekten bariz güzel bir tasarım yapmışlar. Hatta şöyle söyleyeyim, almadan önce biraz renkleri ve tasarımı konusunda soru işaretlerim vardı. Ancak canlısını elime alıp yakından görünce tam içime sindi bisiklet.
Biraz kullanma fırsatım da oldu, birkaç yüz metre kadar 🤪. Yalnız bisiklet kuş gibi
, bırak beni uçayım diyor. Özetle, tam bir fiyat/performans canavarı bir ürün çıkarmış Bisan. Bunu orada bisikletçinin kendisi de tekrarladı.