Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
Merhaba. Bu bisiklet benim de takibimdeydi. 3 yıldır turlarımda hibrit şehir bisikleti kullanıyordum. Artık almanın zamanı geldi diye düşündüm.

İkinci el de olsa neredeyse hiç kullanılmamış 2021 model bisan grand tour sora aldım.

Bisikletimle bu 3.sezonum.

Tamamen keyfi sebeplerden,
jantları dt swiss p1800 23 e güncelledim memnunum.
Gidonu prime doyenne aerobar baktım güzel oldu.
Lastikleri Continental gp 5000 yaptım iyi bir indirim yakalayıp. (en iyi güncelleme bu oldu)

Gidon bandını turuncu yapmıştım ama tekrat siyaha döndüm.

Son olarak çakma selle italia novus aldım bunu değiştirebilirim tekrardan.

Hedefim bu yıl sonunda kadroyu değiştirmekti ama bu fiyatlarda olası değil. Belki uyguna bi mithra kadrosu denk getirirsem o ayrı.
O yüzden en kötü aynakolu 52 36 dan 50 34 e getirip biraz da rubleyi büyütmeyi planlıyorum.

Arkadaşlar dün memleketten bisikleti getiriyordum ön lastiği sokup arabaya koydum. Sabah kurmak için aşağıya indiğimde lastik durduk yere patlamıştı. Forumda okuduğuma göre jant şeridi kaynaklı olması muhtemel. Sizce bir kat elektrik bandı sarsam yeterli olur mu? Bide dış lastik 700x25 iç lastiğin son desteklediği ebatsa 700x23 Bisan'in böyle bir hata yapması tuhafima gitti paylaşayım dedim.

Dosyalar

• IMG_20220715_124530.jpg
    IMG_20220715_124530.jpg
    56,1 KB · Okunma: 61
Arkadaşlar dün memleketten bisikleti getiriyordum ön lastiği sokup arabaya koydum. Sabah kurmak için aşağıya indiğimde lastik durduk yere patlamıştı. Forumda okuduğuma göre jant şeridi kaynaklı olması muhtemel. Sizce bir kat elektrik bandı sarsam yeterli olur mu? Bide dış lastik 700x25 iç lastiğin son desteklediği ebatsa 700x23 Bisan'in böyle bir hata yapması tuhafima gitti paylaşayım dedim.

(link)'un hala sattığı 3x7 vites bisikletlerde bacağının üstünde "6 SPEED" yazan, Shimano'nun 6 vites için ürettiği (link) attırıcıyı gördükten sonra Bisan'ın olması gerekenden ince iç lastik takması beni şaşırtmadı. Daha önce trekking bisikletinde kullanmayacağım incelikte jant şeridini yol bisikletine taktıklarını da görmüştüm. Sanırım satana kadar görünmeyecek yerleri önemsemiyorlar. Kron'un attırıcı seçimi satana kadar da görünüyor ama olsun, yeni bisiklet heyecanıyla kimse bakmıyor herhalde.

Özellikle yol lastiğinde PVC şerit, iç lastikten yapma şerit ve elektrik bantlarına güvenmeyin. Vittoria, Token gibi markaların dayanıklı jant şeritlerinden kullanın:
(link)
(link)

Son düzenleme:
Bisana o kadar sinirliyim ki o kadar güzel bisiklet yapıyorsun kaynak izlerini siliyorsun sora setli bisikleti iki vida söksen 9 küsur kilolara indiriyorsun (sitesinde10,05kg yazıyor kendim ölçmedim) karbon maşa koyuyorsun bana göre tasarımını harika ötesi yapıyorsun ama iyi bir jant şeridi sarmıyorsun bu yüzden kullanıcıların gözünden düşünüyorsun işin özeti yeni aldığım iç lastik daha 15 dk önce gözümün önünde patladı(bisiklet evde kalıyor film izliyordum) önce sifon sesi gibi ses geldi anlamadım sonradan farkettim yani ne diyeyim ki bilmiyorum bide bisana mail atsam bedava jant şeridi ve iç lastik gönderirler mi

Bisana o kadar sinirliyim ki o kadar güzel bisiklet yapıyorsun kaynak izlerini siliyorsun sora setli bisikleti iki vida söksen 9 küsur kilolara indiriyorsun (sitesinde10,05kg yazıyor kendim ölçmedim) karbon maşa koyuyorsun bana göre tasarımını harika ötesi yapıyorsun ama iyi bir jant şeridi sarmıyorsun bu yüzden kullanıcıların gözünden düşünüyorsun işin özeti yeni aldığım iç lastik daha 15 dk önce gözümün önünde patladı(bisiklet evde kalıyor film izliyordum) önce sifon sesi gibi ses geldi anlamadım sonradan farkettim yani ne diyeyim ki bilmiyorum bide bisana mail atsam bedava jant şeridi ve iç lastik gönderirler mi
Göndermeleri gerekir. Garantisi yok mu?

Garantisi var hocam bisiklet daha 1-1.5 aylık
2020 yılından beri bu sorunu giderememişler mi? Şok oldum. Biz ilk aldığımızda bu sorunu keşfetmiş, bedavaya değiştirtmiştik. Hem iç lastik, hem şerit. Yapmaları gerekiyor. Bizleri örnek olarak sunabilirsiniz.
Şuraya tıklayıp resimleri ile anlattığım değişim paylaşımımı okuyabilirsiniz: Jant bandı post.

Son düzenleme:
2020 yılından beri bu sorunu giderememişler mi? Şok oldum. Biz ilk aldığımızda bu sorunu keşfetmiş, bedavaya değiştirtmiştik. Hem iç lastik, hem şerit. Yapmaları gerekiyor. Bizleri örnek olarak sunabilirsiniz.
Şuraya tıklayıp resimleri ile anlattığım değişim paylaşımımı okuyabilirsiniz: Jant bandı post.
Sağolun hocam gece bisana mail attım yanıtını bekliyorum
Sağolun hocam gece bisana mail attım yanıtını bekliyorum
Arkadaşlar Bisana attığım mail queued gözüküyor sorunu nasıl çözebilirim başka mail hesabıyla atsam olur mu acaba

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Hocam hiç uğraşma al elektrik bandı kaliteli olsun sar geç.

Arkadaşlar aranızda Bisan'dan ulaşabileceğim yetkili birilerinin e-posta adresi var mı? info@bisan.com.tr'ye e-posta atınca queued diyor nedenini anlamadım.

Dosyalar

• IMG_20220719_002003.jpg
    IMG_20220719_002003.jpg
    22,2 KB · Okunma: 19
Telefonla ulaşmayı deneyin, olmadı bir de instagramdan Ali beye yazın.

Arkadaşlar aranızda Bisan'dan ulaşabileceğim yetkili birilerinin e-posta adresi var mı? info@bisan.com.tr'ye e-posta atınca queued diyor nedenini anlamadım.
Bizim bisikletlere 28 yerine 30 mm lastik takan oldu mu arkadaşlar? Jantlar izin veriyor mu acaba? Bizim jantların üzerindeki yazılara baktığımda izin veriyor gibi görülüyor. Ama ön ve arka maşanın yanları ve üzerindeki boşluk düşündürüyor. Takılabiliyor olsa artıları/eksileri ne olurdu merak ediyorum. Deneyimlemek isterdim açıkçası.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Telefonla ulaşmayı deneyin, olmadı bir de instagramdan Ali beye yazın.

Bizim bisikletlere 28 yerine 30 mm lastik takan oldu mu arkadaşlar? Jantlar izin veriyor mu acaba? Bizim jantların üzerindeki yazılara baktığımda izin veriyor gibi görülüyor. Ama ön ve arka maşanın yanları ve üzerindeki boşluk düşündürüyor. Takılabiliyor olsa artıları/eksileri ne olurdu merak ediyorum. Deneyimlemek isterdim açıkçası.

Jantlar izin verir. Maşaların en dar yerinde iki yandan 1'er mm genişleme payı varsa (genişledikten sonra hala yeterli boşluk kalıyorsa) 30 mm takılır.
Artısı biraz düşen basınçtan dolayı küçük bir konfor kazancı olur.

• Beğen
Bisan yazdığım e-postaya yanıt verdi. Yaşadığım şehirdeki bayilerine bir çift jant şeridi ve bir çift iç lastik gönderecekler. Dün kazadan sonra biraz moralim bozulduydu şuan iyiyim. Bide arkadaşlar kazadan sonra maşada çatlak oluştuysa nasıl anlayabilirim?

• Beğen
Bisan yazdığım e-postaya yanıt verdi. Yaşadığım şehirdeki bayilerine bir çift jant şeridi ve bir çift iç lastik gönderecekler. Dün kazadan sonra biraz moralim bozulduydu şuan iyiyim. Bide arkadaşlar kazadan sonra maşada çatlak oluştuysa nasıl anlayabilirim?
Karbonsa tıklattığınızda sesi değişir, pesleşir diye biliyorum.

Deneyeyim hocam
Maşada tıklattığımda ses değişimi yok hocam bide bisiklet 1.5 aylık oldu garantinin devam etmesi için ilk bakıma götürmek gerekiyor galiba jant şeridi değiştirirken ilk bakımı yaptırayım mı? Bide ilk bakımda neler yapılıyor?

Son düzenleme:
Geri