Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

ilk çıktığı dönemde bayide farklı kadroların üst boru uzunluklarını aynı ölçtüğümü hatırlıyorum. Büyük ihtimalle paylaşılan kadro ölçüleri doğrudur. O dönem uzun süre kadro ölçülerini paylaşmaktan kaçtılar. Tahmin ettiğim kadarıyla normal bir geometrinin olmayışından kaynaklı olduğunu şuanki tabloyu görünce anladım diyebilirim.
Bisikletin kadrosu boyu büyüdükçe geometrisi değişiyor o zaman

Scudo
Bisikletin kadrosu boyu büyüdükçe geometrisi değişiyor o zaman
(link)
Linkte ki bisikleti kontrol ederseniz yine Bisan tarafından üretilen bir bisiklet olan Mithra'nın Kadro ölçülerinin nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Grand tur ile yapacağınız bir karşılaştırma Bisan'ın ne kadar büyük bir hata yaptığı konusunda size fikir verebilir.
Kadro ölçüsünü bir pantalonun veya gömleğin bedenine benzetebilirsiniz. Kol boyu uzarken bel çevresinin genişlememesi mümkün olmaz ancak görüldüğü üzere Bisan bu konuda zamanında hatalı kararlar almış, umarım gelecekte bu hatalarını devam ettirmez.

Buyrun size 52 kadro bisikletimi bizzat kendi çizimimle ve sitesinden ölçülerle sunayım.
Bu çizimi bisikleti aldığım zamanlarda, Bisan'ın kendi sitesinde verdiği ölçüleri cetvelle kendim ölçerek kontrol ederek ve doğrulayarak yapmıştım.

1663105863994.png

Herkese merhabalar,bende grand tour 105 alarak aranıza katıldım. İç lastik konusunda yazın tur yaptığım ve çokça yaşadığım(BisanTrx 8600 deore) jant tel yuvalarindan kesme olayını iç lastik parçalarını kullanarak çözmüştüm.Grand tour 105 Lastiklerin ölçüsü nedir onu da bilmiyorum 700*25 diye düşündüm.Bisiklet daha kargolanmadi bende garanti olsun diye vittorianin jant şerit bandından aldım fakat 15 mm mi olmalı 18 mm mi? bilenlerden yardım bekliyorum.

merhaba, sanırım Bisan Grandtour Kullanıcıları" şeklinde bir model sayfası yok. O yüzden buraya yazıyorum.

Ağustos ayında Grandtour 10 alarak yol bisikletine geçtim. Şimdilik her şey yolunda gibi.

Güvenli sürüşler.

merhaba, sanırım Bisan Grandtour Kullanıcıları" şeklinde bir model sayfası yok. O yüzden buraya yazıyorum.

Ağustos ayında Grandtour 10 alarak yol bisikletine geçtim. Şimdilik her şey yolunda gibi.

Güvenli sürüşler.
Hayırlı olsun. 105 setini mi aldınız? Bende sora var, tur bisikletinden sonra gayet memnunum.

Güzel günlerde, kazasız belasız sürmeniz dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: Omzu kalabalık

Güvenli sürüşler.
Hayırlı olsun hocam. Bisikletinizi çok seveceksiniz :)

• Beğen
Çok teşekkür ederim.

Başkent ve İzmir granfondo yarışlarında ve antremanlarımda kullandım, kullanıyorum. Şimdilik her şey yolunda. Yarın ilk bakımını yaptırmayı planlıyorum. Sonra gelsin yarışlar :)

Çok teşekkür ederim.

Başkent ve İzmir granfondo yarışlarında ve antremanlarımda kullandım, kullanıyorum. Şimdilik her şey yolunda. Yarın ilk bakımını yaptırmayı planlıyorum. Sonra gelsin yarışlar :)
Hocam bakımda hangi parçalar elden geçecek kısaca anlatır mısınız önümüzdeki mart ayında bende bakım yaptırmayı düşünüyorum kışın zaten evde yatıyor benimki :)

Hocam bakımda hangi parçalar elden geçecek kısaca anlatır mısınız önümüzdeki mart ayında bende bakım yaptırmayı düşünüyorum kışın zaten evde yatıyor benimki :)
Yarın yapılacak, yapıldıktan sonra paylaşırım tabii.

Arkadaşlar herkese hayırlı günler size iki sorum olacaktı.
1-Bende PPden de anlaşılacağı üzere bende GTE sora var. Sayın Omzu kalabalık hocamla görüşürken aklıma bir soru takıldı. Ben aldığımdan beri janttan fren yapınca sürtme sesi geliyordu. İlk başta normal olduğunu düşündüğüm için çok da umursamadım.(bide ilk yol bisikletim olduğu için hiç u fren kullanmadım) sizce bu sorun jantın akordu mu kaynaklı yoksa üretim hatasından mı kaynaklı
Bu arada yeni farkettim o sürtme sesi tam jantın kaynak noktasından geliyor :(
videosunu ekliyorum
2- Arka freni sıkınca ön frene göre daha zor ve fren kademeliymis gibi oluyor sisce telden mi kaynaklı yoksa sti koldan falan mı kaynaklı olabilir

• Beğen
Pabuç V pozisyonda sanki. Bu da her yerin temas etmesini engelliyor olabilir. Pabuç alyanının altındaki pulluk da oturmamış sanki. söküp yeniden dikkatle takın, belki düzelir.

İstanbul içi yokuş antrenmanı için rota, yol önerisi var mı?

Şile köyleri arası bol yokuşlu

Arkadaşlar herkese hayırlı günler size iki sorum olacaktı.
1-Bende PPden de anlaşılacağı üzere bende GTE sora var. Sayın Omzu kalabalık hocamla görüşürken aklıma bir soru takıldı. Ben aldığımdan beri janttan fren yapınca sürtme sesi geliyordu. İlk başta normal olduğunu düşündüğüm için çok da umursamadım.(bide ilk yol bisikletim olduğu için hiç u fren kullanmadım) sizce bu sorun jantın akordu mu kaynaklı yoksa üretim hatasından mı kaynaklı
Bu arada yeni farkettim o sürtme sesi tam jantın kaynak noktasından geliyor :(
videosunu ekliyorum
2- Arka freni sıkınca ön frene göre daha zor ve fren kademeliymis gibi oluyor sisce telden mi kaynaklı yoksa sti koldan falan mı kaynaklı olabilir
Jantta hafif tepme yok mu sanki? Akord ayarı yapılsa fena olmaz gibi duruyor, siz yine de bir bisikletçiye danışın.

Merhaba. Bugün ben de bir tane Sora setli olanından sipariş verdim 13 Bin TL ye. Satıcıdan da Sora setlisinin 2023 fiyatının 26 Bin TL olacağını öğrendim. Hatta malum ikinci el satış sitesinde bir tane sıfır ilan gördüm ve fiyatı 26 Bin TL üzerindeydi. Hayırlısı artık. Bütün fiyatlar uçmuş durumda.

Merhaba. Bugün ben de bir tane Sora setli olanından sipariş verdim 13 Bin TL ye. Satıcıdan da Sora setlisinin 2023 fiyatının 26 Bin TL olacağını öğrendim. Hatta malum ikinci el satış sitesinde bir tane sıfır ilan gördüm ve fiyatı 26 Bin TL üzerindeydi. Hayırlısı artık. Bütün fiyatlar uçmuş durumda.
Hayırlı olsun bisikletiniz
Ben de bu model düşünüyorum nerden aldınız acaba paylaşabilir misiniz

Geri