Herkese selamlar arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce bisan grandtour model bisiklet aldım. Bundan önce carraro sportive 327 model bisikletle 3000 km yol yapmıştım. Bisan Grandtour benim ilk yol bisikletim oldu. Tur bisikletinden yol bisikletine geçmiş olmanın konforsuzluğunu hissettim ama bisikletin akıcılığı bana bunu unutturdu. Bisikleti almadan önce bu başlıkta ki neredeyse tüm yorumları okudum. Çoğu kişi lastik patlamasından sıkıntı çekmiş, bende buna önceden önlem aldım ve schwalbe'nin kumaş jant bandını taktırdım (önce ki çıkan jant bandı elektrik bandından daha kötü kondisyondaydı). Lastik sorununu sık yaşamama ümidi ile bisiklet turlarıma başladığımda lastiğim her sürüş sonrası patlıyor, bazen 1 turda 2 kere iç lastik değiştirdiğimi biliyorum. Bu arada bisikleti 500 km dir kullanıyorum 15'den fazla arka lastiği patlatmışımdır. (kilom normal) Gel gelelim lastiklere, Cst czar 700x23c lastiklerle geliyor. Yol bisikletinde geçtiğimde lastik patlamasına kendimi hazırlamıştım zaten ince lastik olduğundan ötürü ama bu kadar da sık patlayacağını tahmin etmiyordum ki önceki carraro tur bisikletimde 3000 km'de 2 belki 3 kere lastik patlatmışımdır. Artık dayanamadım bu kadar lastik patlamasına ve paraya kıyacağım arkadaşlar. Öncelikle lastik genişliğini arttırmak istiyorum 25c veya 28c lastik düşünüyorum, 28c lastik stok haldeki bisiklete uyar mı?
Ayrıca arkadaşlar bu ebatlarda ki zırhlı lastik tavsiyelerinizi bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...