Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
Bir de bayi iken iyi
bayiliği bırakınca 180 iade
doğruysa bile bence etik değil
Adam aynı şeyi geçen sene corelli bayiliğini bıraktıktan sonra söylüyordu. O ara bisan tavsiye etmişti. Hep beni buluyor böyleleri 😀

Adam aynı şeyi geçen sene corelli bayiliğini bıraktıktan sonra söylüyordu. O ara bisan tavsiye etmişti. Hep beni buluyor böyleleri 😀
Merhaba,
Naçizane görüşüm kalitenin tesadüfen gelişmediğidir. Yani bisiklet camiasında isim yapmış kaliteli denen markalar bu noktalara kolay gelmiyorlar. Yerli üretim tarafında da esasında bu kalite çıtasının yakalanması çok zor değil ama nedense ısrarla bazı markalar kaliteden ödün veriyorlar. Örneğin Bisan için karbon kadroları çin ya da tayvan da ürettirdiği için sorun olduğunu düşünenler olacaktır. Esasen işçilik ve malzeme tarafında sıkıntı yoksa ve standartlar ile kalite kontrol süreçleri iyi çalışıyorsa inanın nerede üretildiğinin hiç bir önemi kalmıyor (maliyet azaltmak dışında).
Son dönemde kadro kaynaklama ve boya işçiliği olarak Carraro bisikletleri beğeniyorum, belli bir kalite yükselmesi var ve bu ilk görüşte anlaşılıyor. Bir de tabii ki ülkemize gelen ithal ürünlerin fiyat yüksekliği var, bu nedenle imkan yaratıp insanlar yurtdışından alıp beraberlerinde getirmeye mecbur bırakılıyorlar.
ilgili markaların TR tarafında satış sonrası ilgi-alaka ve garanti işleri 4x4 işlemiyor gibi de görüyorum, tecrübe edenlerin paylaşımlarından.
Tam da dün bir video izledim youtube üzerinde, Canyon bisiklet fabrikasını ve birimleri kabaca özetleyen bir söyleşi diyelim. İnanın imalat, montaj, kalite kontrol , tasarım, yenilik vs. ne derseniz deyin inanılmaz güven veriyor. İstediğiniz modeli test edebilme şansınız da bulunuyor ki zaten öyle olmalı. Diğer bilindik markalarda da bundan farklı değildir diye düşünüyorum (AB ülkesi markalar özellikle).
uzun oldu biraz ama benim görüşüm şu şekilde olacaktır; günümüzde fiyatların uçtuğunu da görerek söylüyorum, paranızı mümkünse biriktirerek bilindik ve kalite anlamında sorun yaşanmayan firmalardan bir bisiklet almanız yönünde olacak. Temiz 2nc el bile olabilir. Takdir elbette sizindir.
Selamlar

.............

Son düzenleme:
kumpas frene sürtmüyor mu

Benim bisikletim Bisan Grand Tour Eco Sora 2020 model.
Lastikler 28 mm. Jantların 30 mm desteklediği, ölçülerine bakınca görülüyor. Ancak, 2020'den sonra hangi jantları kullandılar bilmiyorum.
Bu arada 30 mm henüz denemedim ama ileride düşünüyorum.

Shimano kumpas frenler max 700.28 lastik alıyor . disk fren olsa 700.28 üstü olabilir

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Merhabalar, boyum 179 iç bacak boyum 80. Grand Tour Eco – Claris kadro boyu için Bisan'a mail gönderdim ve cevaplarında 54 kadronun uygun olabileceğini söylediler. Kadroyu denemeden fikir sahibi olmak zor biliyorum ancak yine de denemeden önce sizlerin görüşlerini almanın iyi olacağını düşündüm, sizce 54 kadro benim için uygun mudur?

Boyum 173, iç bacak boyum 78.
52 kadro kullanıyorum. Benim için uzanma mesafesi üst sınıra yakın. Bence sana 54 uyar ama, üzerine oturup deneyebilsen çok daha sağlıklı olur. Çünkü herkesin uzanma ile ilgili beden kas yapısı ve esnekliği aynı değil.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürbüz
Merhabalar, boyum 179 iç bacak boyum 80. Grand Tour Eco – Claris kadro boyu için Bisan'a mail gönderdim ve cevaplarında 54 kadronun uygun olabileceğini söylediler. Kadroyu denemeden fikir sahibi olmak zor biliyorum ancak yine de denemeden önce sizlerin görüşlerini almanın iyi olacağını düşündüm, sizce 54 kadro benim için uygun mudur?
175 cm boy, 80 cm bacak boyuyla 54 cm kadrolu Carraro CR052 kullanmaktayım. Aynı marka ve model olsaydı, 54 cm kadroyu tavsiye edebilirdim ancak Bisan'da durum nasıl olur, bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürbüz
Boyum 173, iç bacak boyum 78.
52 kadro kullanıyorum. Benim için uzanma mesafesi üst sınıra yakın. Bence sana 54 uyar ama, üzerine oturup deneyebilsen çok daha sağlıklı olur. Çünkü herkesin uzanma ile ilgili beden kas yapısı ve esnekliği aynı değil.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hafta sonu fırsat bulabilirsem bisikleti görmeye gideceğim inşallah.
175 cm boy, 80 cm bacak boyuyla 54 cm kadrolu Carraro CR052 kullanmaktayım. Aynı marka ve model olsaydı, 54 cm kadroyu tavsiye edebilirdim ancak Bisan'da durum nasıl olur, bilemedim.
İkinci el denk gelirse carraro almak da planlarım arasında, ancak benim boyum ve iç bacak ölçüm için 52 önerenler de var 54 önerenler de kafam çok karıştı açıkçası :) yorumunuz için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: specific
Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hafta sonu fırsat bulabilirsem bisikleti görmeye gideceğim inşallah.

İkinci el denk gelirse carraro almak da planlarım arasında, ancak benim boyum ve iç bacak ölçüm için 52 önerenler de var 54 önerenler de kafam çok karıştı açıkçası :) yorumunuz için teşekkür ederim
Benim boy 1.77 iç bacak 79 du sanırım, 52 kullanıyorum. 2.5 3 saate varan sürüşler yaptım bu aralıkta sorun olmadı. Bikefitte de genel olarak küçük büyük diye bir comment olmadı açıkcası.

Arkadaşlar, Shimano Sora setli bisikletim için bir zincir bir de ruble seti yedeklemek istiyorum. Malum fiyatlar hızlı yükseliyor. Yedeklemişken Rublemi de 11-34 alayım diyorum. Bizim bisikletlerin sora setli olanlarında 11-32 ruble var ama 11-34 alırsam aktarıcı bacağı kurtar mı sorusu var? Bizim arka aktarıcı uzun bacak mı kısa bacak mı, bu değişimi daha önce yapan var mı?
Shimano'nun kendi sitesinde iki bacak türü görüyorum, kıca bacaklı olanı Sora RD-R3000-SS, diğeri ise RD-R3000-GS. Bisiklet yanımda değil ve kontrol edemiyorum. Gerçi bacağın üzerinde de bu ayrım belli midir bilmiyorum :)

Düzenleme: Forumun daha önceki mesajlarından benzer bir yanıt buldum. Bu yüzden, bir adet 11-34 Ruble + bir de uyumlu zincir almaya karar verdim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, Shimano Sora setli bisikletim için bir zincir bir de ruble seti yedeklemek istiyorum. Malum fiyatlar hızlı yükseliyor. Yedeklemişken Rublemi de 11-34 alayım diyorum. Bizim bisikletlerin sora setli olanlarında 11-32 ruble var ama 11-34 alırsam aktarıcı bacağı kurtar mı sorusu var? Bizim arka aktarıcı uzun bacak mı kısa bacak mı, bu değişimi daha önce yapan var mı?
Shimano'nun kendi sitesinde iki bacak türü görüyorum, kıca bacaklı olanı Sora RD-R3000-SS, diğeri ise RD-R3000-GS. Bisiklet yanımda değil ve kontrol edemiyorum. Gerçi bacağın üzerinde de bu ayrım belli midir bilmiyorum :)

Düzenleme: Forumun daha önceki mesajlarından benzer bir yanıt buldum. Bu yüzden, bir adet 11-34 Ruble + bir de uyumlu zincir almaya karar verdim.
ss gs ayrımı arka bacağın üstünde (iç tarafta da olabilir) gözüküyor biraz zor da olsa.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Arkadaşlar, bisikletim için yeni satın aldığım 2 adet 30 mm (700x30C ya da 30-622 de deniliyor) Schwalbe Pro One TLE Evo katlanır lastik kadroya olmadı.
Lastiği Amazondan sipariş vermiştim geçen Cuma günü elime ulaştı Ctesi günü taktım. Lastiği şişirdiğimde Jantlardan yana tamamdı, yanlardan da tamamdı ama üstten kurtarmadı. Çatala lastiğin sırtı değiyor. Bu yüzden geri iade süreci başlattım. Eğer almak isteyen olursa, bana özelden yazabilir. Satın aldığım fiyata sizlere verebilirim.

Bu arada kendi üzerinde gelen 11-32 rubleyi de 11-34 ile değiştirdim. Sistem Sora setli olup, aktarıcı bacağı uyumluydu. Buradan bu bilgileri de iletmiş olayım.
Özetle: Bisan Grand Tour Eco Sora setli bisikletlerimizde 30 mm dış lastik kadroya sığmıyor (28 mm ile devam), arka aktarıcı bacağı uzun olup 11-32 rubleyi destekliyor.

Düzenleme: Dış lastiklerin iade işlemini tamamladım.

iyi günler iyi forumlar yıllardır mtb kullanırdım, geçen hafta bir hevesle mtb bisikletimi sattıktan sonra grand tour sora aldım 54 kadro bisikletin hiçbir sıkıntısı yok ama ben o kadar mtbye alışmısımki kaldırama inip çıkamamak merdivenlerden inememek çok zor geliyor sanırım yeni aldıgım bisikletimi satıp tekrar mtb bir bisiklet alacagım alacak arkadaşlara tavsiyem kadrosu diger markalara göre bir tık büyük 1.75 boyum var bacak aralıgım 80cm ucu ucuna kurtarıyorum

Geri