Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
iyi günler iyi forumlar yıllardır mtb kullanırdım, geçen hafta bir hevesle mtb bisikletimi sattıktan sonra grand tour sora aldım 54 kadro bisikletin hiçbir sıkıntısı yok ama ben o kadar mtbye alışmısımki kaldırama inip çıkamamak merdivenlerden inememek çok zor geliyor sanırım yeni aldıgım bisikletimi satıp tekrar mtb bir bisiklet alacagım alacak arkadaşlara tavsiyem kadrosu diger markalara göre bir tık büyük 1.75 boyum var bacak aralıgım 80cm ucu ucuna kurtarıyorum
Kadronun yanlış seçiminin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum yeni bisiklete alışamamanızın,e bir de yıllardır Mtb kullanınca alışmak zor olabilir dediğiniz gibi

• Beğen
Tepkiler: darkmumo
Arkadaşlar selam,
Bendeki gtenin yaklaşık 2850. km gibi dış lastiği balon yaptı.(lastikler cst czar700x25c)Bugün 3k kmsi kutladım eve girer girmez yaptığı balon patladı. (Iç lastik sıfırdı en çok ona üzüldüm)
Şimdi 2-3 sorum olacak
1- Dış lastiğin balon yapmasının nedeni nedir?(kilom 75, psi göstergeli pompam var hep 95-100 psi arası hava basarım)
2- Dış lastiği garantiden değiştirme gibi bi olay olabilir mi? (Sadece Bisan değil cstye hem de bisana mail atsam)
3-https://www.hepsiburada.com/mitas-flash-dis-lastik-700x28c-p-HBV00000R71Q5?magaza=DA%C4%9E%20B%C4%B0S%C4%B0KLET&&wt_gl=cpc.6810-Spor.pmax.camp20097147027adgr000000&gclid=CjwKCAjw-7OlBhB8EiwAnoOEk-toWK3ofU0scEMfubwPTAGp2z4uxqiMYcFDw9i_RXWxsFMQIAnM8RoC7NAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds eğer garantiden değismezse ki büyük ihtimal olmaz bu lastik alınır mı? ( Tarihi geçmiş yada az kalmış lastik gönderirler mi?)
4- Endurance bisikletlerde 700x28 slick olur genelde ama 28c tur lastiği taksam sizce fark eder mi?( Bütçem kısıtlı olduğu için böyle yapacağım)
5- Sadece arka için 2-3k km yapmış dış lastik alsam sıkıntı olur mu?
Tanesi en fazla 360 olmak üzere lastik önerilerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler ederim 🙏

iyi günler iyi forumlar yıllardır mtb kullanırdım, geçen hafta bir hevesle mtb bisikletimi sattıktan sonra grand tour sora aldım 54 kadro bisikletin hiçbir sıkıntısı yok ama ben o kadar mtbye alışmısımki kaldırama inip çıkamamak merdivenlerden inememek çok zor geliyor sanırım yeni aldıgım bisikletimi satıp tekrar mtb bir bisiklet alacagım alacak arkadaşlara tavsiyem kadrosu diger markalara göre bir tık büyük 1.75 boyum var bacak aralıgım 80cm ucu ucuna kurtarıyorum
Sizin kadro ölçünüz 52 olmalı. Büyük kadro almışsınız.

• Beğen
Tepkiler: darkmumo
Sizin kadro ölçünüz 52 olmalı. Büyük kadro almışsınız.
Malasef öyle oldu sıfır fiyatından baya ucuza aldm elinde tek kalan bir bayiden satmaya çalışıyorum satıp ya 52kadro bakacagım yada tekrar mtb alacagım

Bisanin toplam kmsi 4kya geldi sizce fren pabuclarini degistirmeli miyim?

Benim bisikletim Bisan Grand Tour Eco Sora 2020 model.
Lastikler 28 mm. Jantların 30 mm desteklediği, ölçülerine bakınca görülüyor. Ancak, 2020'den sonra hangi jantları kullandılar bilmiyorum.
Bu arada 30 mm henüz denemedim ama ileride düşünüyorum.
Merhabalar
28mm lastik takınca acaba yeterince boşluk kaldimi, herhangi bir sürtme yok degilmi?
Çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ben 700*28 taktım. Çok da iyi oldu. Daha güvenli hissediyorum. Hala boşluk var gibi. Bence 700*32 de olur ama sınırlarda olur bence.
Merhaba, bisan grandtour 28mm lastikler ile kadroya veya fren bacaklarına hiç sürtme yapiyormu acaba çukur vs. darbe alinca. Aradaki mesafe ne kadar kaldı acaba, resim paylaşmanız mumkunmu, şimdiden çok sağolun cevaplarınız için

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bisanin toplam kmsi 4kya geldi sizce fren pabuclarini degistirmeli miyim?

km'den çok aşınma miktarına bağlı. Hep düz yolda kullanılıyordur, kolay aşınmaz; sürekli iniş yapılıyordur çabuk aşınır. Pabucun kalitesine de bağlı. En güzeli resmini paylaşmak.

km'den çok aşınma miktarına bağlı. Hep düz yolda kullanılıyordur, kolay aşınmaz; sürekli iniş yapılıyordur çabuk aşınır. Pabucun kalitesine de bağlı. En güzeli resmini paylaşmak.
Eve geçince paylasayim hocam. Ayrica bisiklete kendim bakim yapmayı düşünüyorum. Bakim için neler yapabilirim?

Merhaba, bisan grandtour 28mm lastikler ile kadroya veya fren bacaklarına hiç sürtme yapiyormu acaba çukur vs. darbe alinca. Aradaki mesafe ne kadar kaldı acaba, resim paylaşmanız mumkunmu, şimdiden çok sağolun cevaplarınız için

Merhaba. Bisan'ı satıp farklı yol bisikletleri aldım.
Biri Lapierre Sensium 600 Fdj, diğeri de Bianchi Arcadex.
Dediğim gibi Lastiklerde sorun yaşamazsınız. Kesinlikle 700*28 e geçin derim. Lapierre e de 700*28 lastik taktım. Diğeri zaten 700*37 idi. Onu da 700*40 yaptım :)

Dediğim gibi Lastiklerde sorun yaşamazsınız. Kesinlikle 700*28 e geçin derim. Lapierre e de 700*28 lastik taktım. Diğeri zaten 700*37 idi. Onu da 700*40 yaptım :)
Çok teşekkürler tekrar paylaşımınız için. Bisikleti aldığım yer, ön tarafa 28mm olmayabilir dedi, sadece arkayı 28mm yapmaminda bir sakincasi olmaz dedi.
Oturduğum yer çok yokuş, durmakta zorlanıyordum. Stok cst marka lastikler, fena kayiyorlardi, lastikleri değiştirdim, bu seferde tüm gücümle siksamda 25mm arka lastikleri kitleyemiyordum. %30 lastiklerde kullanabileceğim fren kuvveti daha olduğunu hissediyordum. Sora v frenleri, üst seri ile degistirdim. Bu seferde frenler lastiklere göre daha üst oldu ve %70guc ile arka lastiği kitleyebilir oldum, 28mm ye geçersem fren ve lastik tam uyumlu olacak gibi geldi. %15 ortalama eğimli yokuş inebilir durumdayım.
Çok teşekkürler tekrar paylaşımınız için.

Merhaba, uzundur bazı sebeplerden foruma giremedim. Mesajlarınızı yeni okuyabildim. Cevap için geç kaldıysam da, bir şekilde faydası olur düşüncesiyle cevabımı paylaşayım.
28 mm lastikler bisikleti satın aldığımda doğrudan üzerinde geldiler. Hiç bir sürtme vs. yok. Gayet boşluk var. Hatta ben 30 mm de olur mu arayışı ile bir çift lastik alıp deneme de yaptım. 30 mm lastikler yanlardan kurtarıp üstten sürttü. :) 30 mm leri iade ettim.
Özetle Bisan Grand Tour bisikletlerin kadrosu 28 mm destekliyor ama 30 mm desteklemiyor.

• Beğen
Tepkiler: Tuna Göksel
Merhaba, uzundur bazı sebeplerden foruma giremedim. Mesajlarınızı yeni okuyabildim. Cevap için geç kaldıysam da, bir şekilde faydası olur düşüncesiyle cevabımı paylaşayım.
28 mm lastikler bisikleti satın aldığımda doğrudan üzerinde geldiler. Hiç bir sürtme vs. yok. Gayet boşluk var. Hatta ben 30 mm de olur mu arayışı ile bir çift lastik alıp deneme de yaptım. 30 mm lastikler yanlardan kurtarıp üstten sürttü. :) 30 mm leri iade ettim.
Özetle Bisan Grand Tour bisikletlerin kadrosu 28 mm destekliyor ama 30 mm desteklemiyor.
Çok teşekkürler, ayırdığınız vakit ve kıymetli paylaşımlarınız için. 28mm genişliğinde lastikler ile sorun olmayacağını net anladim. Jantimin iç ölçüsü 15mm, biraz daha büyük iç ölçülü (Hunt 19mm iç ölçülü) bir jantla beraber değiştirmenin daha sağlıklı olacağı fikri oluşmaya başladı.
Sağolun, selamlar.

Çok teşekkürler, ayırdığınız vakit ve kıymetli paylaşımlarınız için. 28mm genişliğinde lastikler ile sorun olmayacağını net anladim. Jantimin iç ölçüsü 15mm, biraz daha büyük iç ölçülü (Hunt 19mm iç ölçülü) bir jantla beraber değiştirmenin daha sağlıklı olacağı fikri oluşmaya başladı.
Sağolun, selamlar.
Rica ederim.
İlave olarak şunu da söylemeliyim, üzerinde gelen jantlar Alexrims RA30 jantlar ve en yüksek 30 mm destekliyor. Ama dediğim gibi jantlar desteklese de kadro desteklemedi.

• Beğen
Merhaba,
Sizi tekrar rahatsız ediyorum, birkaç sorum daha olacaktı ama, mümkünse cevaplarınız çok yardımcı oluyor, diğer bisikletleriniz ile karşılastirinca, bisan grandtour sizce nasıl, yatırım yapmayı hakedermi, alüminyum bisikletler hemen hemen kadro kalitesi olarak birbirine yakın, çok fark yok diye belirtiyordu bisikleti aldığım yer. Karbon bisiklet için farkeder demişti. Grup setden ziyade kalitesi sizce nasıl. İyi bir jant setini hakedermi sizce.

Merhaba,
Sizi tekrar rahatsız ediyorum, birkaç sorum daha olacaktı ama, mümkünse cevaplarınız çok yardımcı oluyor, diğer bisikletleriniz ile karşılastirinca, bisan grandtour sizce nasıl, yatırım yapmayı hakedermi, alüminyum bisikletler hemen hemen kadro kalitesi olarak birbirine yakın, çok fark yok diye belirtiyordu bisikleti aldığım yer. Karbon bisiklet için farkeder demişti. Grup setden ziyade kalitesi sizce nasıl. İyi bir jant setini hakedermi sizce.

Ben karbon bisiklet ile iyi bir alüminyum bisiklet arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Genelde şu karbon daha hafif daha sağlam olduğu ile ilgili söylemler duyulmakta ancak ağırlık bakımından çok da fark olduğunu düşünmüyorum. Zira aralarında genelde 1-2 kg dan fazla fark olmuyor. Şöyle ki benim bisikletlerin ağırlıkları şu şekilde.

Bisan Ground Tour (Sattım) 10 kg (sora), 9,5 kg (105)
Lapierre (karbon) 8,4 kg
Bianchi Arcadex (karbon) 10 kg

Benim şahsi görüşüm üst düzey ekipmanları yine üst düzey (pahalı) kadroya koyup satma stratejisi var. Bu bisikletleri deneyimledim ve aralarında çok fark göremedim.

Karbon bisikletler yerden gelen sarsıntıyı alüminyum a göre daha iyi sönümlüyor da derler. Doğrudur belki. Ama ben bunun da çok az bir farklılıkla olacağını düşünüyorum. Tamamen kaliteli bir asfaltta belki farkı bariz anlarız ama bizim ülkemizdeki yollar çok düzgün olmadığı için aradaki fark çok da etkili değil bence.

Kısaca sıfırdan bir yol bisikleti alacak olsam, kaynak izleri çok belli olmayan alümünyum bisiklet kesinlikle benim tercihim olurdu. Bisan Ground Tour (105) kesinlikle çok iyi. Bununla birlikte bir adet bisiklet alınacaksa eğer ya 700x30, 700x32 lastik ebatında Endurance bir yol bisikleti ya da Gravel alınması çok isabetli olacaktır. (Performans tan ziyade keyifle sürmek isteyen için)

Ben karbon bisiklet ile iyi bir alüminyum bisiklet arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Genelde şu karbon daha hafif daha sağlam olduğu ile ilgili söylemler duyulmakta ancak ağırlık bakımından çok da fark olduğunu düşünmüyorum. Zira aralarında genelde 1-2 kg dan fazla fark olmuyor. Şöyle ki benim bisikletlerin ağırlıkları şu şekilde.

Bisan Ground Tour (Sattım) 10 kg (sora), 9,5 kg (105)
Lapierre (karbon) 8,4 kg
Bianchi Arcadex (karbon) 10 kg

Benim şahsi görüşüm üst düzey ekipmanları yine üst düzey (pahalı) kadroya koyup satma stratejisi var. Bu bisikletleri deneyimledim ve aralarında çok fark göremedim.

Karbon bisikletler yerden gelen sarsıntıyı alüminyum a göre daha iyi sönümlüyor da derler. Doğrudur belki. Ama ben bunun da çok az bir farklılıkla olacağını düşünüyorum. Tamamen kaliteli bir asfaltta belki farkı bariz anlarız ama bizim ülkemizdeki yollar çok düzgün olmadığı için aradaki fark çok da etkili değil bence.

Kısaca sıfırdan bir yol bisikleti alacak olsam, kaynak izleri çok belli olmayan alümünyum bisiklet kesinlikle benim tercihim olurdu. Bisan Ground Tour (105) kesinlikle çok iyi. Bununla birlikte bir adet bisiklet alınacaksa eğer ya 700x30, 700x32 lastik ebatında Endurance bir yol bisikleti ya da Gravel alınması çok isabetli olacaktır. (Performans tan ziyade keyifle sürmek isteyen için)
Çok teşekkürler, çok kıymetli paylasimlar, sağolun, selamlar

Zira aralarında genelde 1-2 kg dan fazla fark olmuyor
Yol bisikletinde 1-2 kg fark oldukça fazla. Mesela şöyle düşünebiliriz: 10 kg alu bisiklete göre 8 kg karbon %20 daha hafif. Yarışanlar için çok kıymetli kazanımlar. Tabii ki de hobi binicisi için hiç ama hiçbir önemi yok.

Yol bisikletinde 1-2 kg fark oldukça fazla. Mesela şöyle düşünebiliriz: 10 kg alu bisiklete göre 8 kg karbon %20 daha hafif. Yarışanlar için çok kıymetli kazanımlar. Tabii ki de hobi binicisi için hiç ama hiçbir önemi yok.

Aynen. Bizim gibi hobi amaçlı kullanımda hiç önemi yok bence.

• Beğen
Geri