Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan RX Serisi görüşleriniz

Yeni rx 9300 kullanicisi olarak Sahrayicedit ten selamlar sevgiler. Boy 1.84 ic bacak 81.5cm 54 kadro aldim 👍 F/p cidden cok basarili cok sevdim ancak kadro geometrisinin avantajlari dezavantajlarini (ozellikle ust boru egik olmasi) teknik olarak aciklayan bilgiye hic biryerde ulasamadim.. RX 9300; standart bir yol bisikleti olup sadece surat ve kondisyon icinmidir yoksa konfor+her yola gelir birazda endurance dir diyebilir miyiz?
@mehmet.ali boyunuz, iç bacak, kol uzunluğunuz vs. nedir bilmiyorum ama 185 boy 83cm iç bacak boyum var ve rx9300 54 kadro kullanıcısıyım. rx9500'de de durum aynı olabilir, gidip deneme şansınız varsa deneyin derim.
Selamlar, bende de yakın ölçüler, 1.84 e 81.5, pisikletçi arkadaş ısrarla sana küçük bu kadro sıkışırsın 56 al dedi bende ısrarla 54 aldım :) Bence doğru ama daha 15 km binmedim. Sizde nedir durum konfor açısından? Gidon boyu uzatma sele geri çekme vs yaptınız mı yoksa gerek kalmadan rahatça kullanabiliyormusunuz?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Scudo
@MstCnrMbt Biraz sert bir kadro o yüzden performans odaklı denebilir. Uzun yol da yapmıştım ama sizin sürüş şeklinize de bağlı diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: MstCnrMbt
Selamlar. Bu hafta cumartesi bisan rx9300 almayı düşünüyordum. Mağazasında gidip görüp deneyip alacaktım fakat yeni kısıtlamalar sebebiyle mümkün olmayacak. Bu sebeple internetten sipariş vermeyi düşünüyorum. 1.77 boy 78-79 cm iç bacak için sizce 52 kadro rx9300 uygun mudur?

@gkhankahraman54 52 ve 54 kadro sizin için uygun hangisini tercih etmek isterseniz

Merhaba. Rx9300 56 kadro kullanıyorum. Siteye ilk defa geliyorum diyebilirim. Sürekli neredeyse her tur veya kesinlikle tur aşırı iç lastiklerim patlıyor. Ön iki defa arka iki defa olmak üzere toplam 4 defa patladı. Lastiğe bir şey de girmiyor dış lastik temiz. İç lastiktikte yılan ısırığı diye tabir ettiğimiz şey meydana geliyor ve ben de gerçekten iç lastik almaktan, değiştirmekten, bu durumlardan sıkıldım. Bisana mail attım en yakın servise götürmemi ve servisin kendileri ile iletişime geçeceğini söylediler. Pazartesi günü bisikleti servise götüreceğim. Buradaki arkadaşların hepsi yazmış alır almaz jant şeridini söküp değiştirin diye başkalarının da aynı sorun başına geldiğini gördüm, servis bisan ile iletişime geçip ne yapar bilmiyorum ama öğrenmiş olduğuma sevindim, başkaca bir şey yapılabilir mi bilmiyorum detaylı yorumlarınız bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Merhaba. Rx9300 56 kadro kullanıyorum. Siteye ilk defa geliyorum diyebilirim. Sürekli neredeyse her tur veya kesinlikle tur aşırı iç lastiklerim patlıyor. Ön iki defa arka iki defa olmak üzere toplam 4 defa patladı. Lastiğe bir şey de girmiyor dış lastik temiz. İç lastiktikte yılan ısırığı diye tabir ettiğimiz şey meydana geliyor ve ben de gerçekten iç lastik almaktan, değiştirmekten, bu durumlardan sıkıldım. Bisana mail attım en yakın servise götürmemi ve servisin kendileri ile iletişime geçeceğini söylediler. Pazartesi günü bisikleti servise götüreceğim. Buradaki arkadaşların hepsi yazmış alır almaz jant şeridini söküp değiştirin diye başkalarının da aynı sorun başına geldiğini gördüm, servis bisan ile iletişime geçip ne yapar bilmiyorum ama öğrenmiş olduğuma sevindim, başkaca bir şey yapılabilir mi bilmiyorum detaylı yorumlarınız bekliyorum.

Ben de Ekim ayında aynı bisikleti aldım. Bu sorun zaten herkesin başına gelmiş genel bir sorun. Jant şeridi alıp kendiniz de çözebilirsiniz. Ben alır almaz janta elektrik bandı sardım ve geçen haftaya kadar hiç lastik patlamadı. Geçen hafta arka lastik patlayınca bandı kontrol ettim. Patlayan noktada kayma olmuş. Jantın tel deliği açığa çıkmış ve iç lastiği delmiş. Tekrar bir tur elektrik bandı sardım ve şu ana kadar bir sorun olmadı.
Selamlar. Bu hafta cumartesi bisan rx9300 almayı düşünüyordum. Mağazasında gidip görüp deneyip alacaktım fakat yeni kısıtlamalar sebebiyle mümkün olmayacak. Bu sebeple internetten sipariş vermeyi düşünüyorum. 1.77 boy 78-79 cm iç bacak için sizce 52 kadro rx9300 uygun mudur?
Alım yaptınız mı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından yazayım. Ben mağazada deneyerek almıştım. Mağazada son bir adet 52 kadro kalmıştı. Boy 174 cm, iç bacak 76 cm. Benim için ideal bir kadro boyu oldu. Daha önce kullandığım Carraro 220 51 kadro olmasına rağmen bana büyük gelmişti ve 181 cm boyunda bir arkadaşa satmıştım. Ona daha uygun gelmişti.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: red12345
@red12345 Bisan'ın bir kaç modelinde kronik bir sorundu bu ve bir çok kişinin başına gelmişti. Daha sonra jant şeridi değişimiyle halletmislerdi.

Ben farkli marka kullanmama ragmen bu sorun benim de çok başımı agritmisti. Onceleri dış lastikten dolayi zannediyordum ama iç lastiğin delindigi yerler iç yani jant yüzeyi olunca anladim ki patlaklar jant mil deliklerinden.

Once elektrik bandı aldım ama nafile, sonrasinda kaliteli bir jant bandi aldim zefal marka pamuklu, sonra çok şükür patlaklar kesildi.

Yani patlaklar dış tarafta degilse acilen jant şeridini değiştirin. Sonra duruma göre dış lastiği de değiştirirsiniz.

Yılan ısırığı dediğiniz patlak tipi jant şeridinden değil, iç lastiğin havasının az olmasından kaynaklanır. Bildiğim kadarıyla rx9300 700*23c dış lastik kullanıyor ve bu lastiklere 100-130 psi arasında basınç gerekiyor. Eğer basınç göstergeli ayak pompanız mevcut değilse edinmenizi tavsiye ederim, el pompaları ile bu basınca ulaşmanız imkansiz.
Eger basınçla ilgili bir sorun olmadığından eminseniz, jantın iç yüzeyinde çapak olup olmadığını elle kontrol edebilirsiniz. Eğer patlak çapaktan kaynaklı ise lastiğin yılan ısırığı dediğimiz simetrik çift delik yerine tek bir noktadan delinmesi daha muhtemeldir. Bisan in giriş seviyesi jantlarında bu sorunla sıkça karşılaşıldı ve en iyi çözüm iyi bir jant şeridi kullanmak.

@red12345 Bende bir süredir kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç patlamadı. Lastiğe kaç psi hava basıyorsunuz ?

Bana jant bandını degistir diyen arkadaşlara en derin saygı ve sevgilerimi iletiyorum,herkesin yazdığı gibi bu bisiklet alındığı zaman yapılacak ilk iş jant bandını değiştirmek olmalı. Ayrıca kendime bir iyilik yaptım ve bir tane de ayaklı pompa siparişi verdim,sanırım pazartesi-salı gelir.:) her sürüş öncesi en az 110 psi ile çıkarsam patlama riskini de azaltırım

tiğin havasının az olmasından kaynaklanır. Bildiğim kadarıyla rx9300 700*23c dış lastik kullanıyor ve bu lastiklere 100-130 psi arasında basınç gerekiyor. Eğer basınç göstergeli ayak pompanız mevcut değilse edinmenizi tavsiye ederim, el p
Evet yılan ısırığı çift taraflı oluyormuş, yanlış bahsettim benimkiler yılan ısırığı değil. Eski iç lastiklerimi kontrol ettiğimde jant tarafında patlak olduğunu gördüm sadece bir adet. Jant cemberinden kaynaklanıyor. Fabrika hatalı ürettiyse bunu fabrikanın düzeltmesi lazım zaten iç lastiklere yeterince para verdim. Garantisi var sonuçta kendilerinin jant şeritlerini değiştirmeleri lazım, servise götüreceğim.

@red12345 Bende bir süredir kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç patlamadı. Lastiğe kaç psi hava basıyorsunuz ?
Ayak pompam var arka 110 ön 100 basıyorum, basınçtan dolayı bir sıkıntı yok. Ve zaten yanlış açıkladım yılan ısırığı değil bunlar çift taraflı değil çünkü.

Benim rx9300 alali 3 hafta oldu. Alir almaz jantlari kontrol ettim çapak ve jant bandi durumu icin.. Bir problem goremedim. Elektrik bantta çekmedim. Extra önlem icin iç lastikle dis lastik arasina koyulan zozo marka zirh bandindan koydum. Öne 90 arkaya 95 hava bastim ciktim yola (82kg yum).. 40 km gittim geldim ertesi gun on lastik inmişti.. İc lastik sibop çikisinin yola bakan tarafindan yilan isirigi olmus ve delinmis 😬 2 tane yama yaptin yinede tutmadi. Yine cst nin ic lastigini siparis ettim.. Demem o ki konfor olsun diye 100 psi altina dusmemek lazim-miş👋

• Beğen
Tepkiler: cengower
Benim rx9300 alali 3 hafta oldu. Alir almaz jantlari kontrol ettim çapak ve jant bandi durumu icin.. Bir problem goremedim. Elektrik bantta çekmedim. Extra önlem icin iç lastikle dis lastik arasina koyulan zozo marka zirh bandindan koydum. Öne 90 arkaya 95 hava bastim ciktim yola (82kg yum).. 40 km gittim geldim ertesi gun on lastik inmişti.. İc lastik sibop çikisinin yola bakan tarafindan yilan isirigi olmus ve delinmis 😬 2 tane yama yaptin yinede tutmadi. Yine cst nin ic lastigini siparis ettim.. Demem o ki konfor olsun diye 100 psi altina dusmemek lazim-miş👋

Bizdeki aynı sorun sende de baş göstermeye başlamış olabilir. Delik sibop hizasında diyorsunuz ve lastiğe dışarıdan giren bir şey olmadığı için jant kesiği olmuş olabilir yani sizin de jant şeridini değiştirmeniz gerekebilir, sorun kronikmiş, herkeste oluyormuş. Bu arada yılan ısırığında 2 delik oluyor 1 yırtık yılan ısırığı olmuyor, sizdeki durumu bilmiyorum ama ben de yanlış biliyordum. Yine bendeki aynı sorun sizde de mevcut lastik giderken patlamıyor veya inmiyor eve geliyorum 2-3 saat sonra yan odadan bisikletin olduğu yerden ses geliyor duyuyorum patlıyor ve iniyor. Kısa turda bir yere gidiyoruz oturuyoruz 45 dk falan oluyor çay içiyoruz tam bisikletin yanına gidecekken ses duyuyorum durup dururken patlıyor ve lastik sönüyor veya hafta sonu tur yapmışız bisiklet evde yatıyor 3-4 gün sonra lastik patlamış inmiş oluyor. Sizde jant içindeki şeridi değiştirmeyi düşünebilirsiniz :)

Evet arkadaşlar, sizden edindiğim bilgiler doğrultusunda Bisan'a mail attım ve durumu anlattım geçen hafta. Hemen dönüş yaptılar, yaşadığım il-ilçeyi sordular; "Müşteri memnuniyeti adına 1 çift cst iç lastik ve 1 çift jant bandı gönderiyoruz, Bostancıdaki Pedaltürk ile iletişime geçebilirsiniz" dediler.. :krnz: Bugün gittim Pedaltürk'e, saolsunlar hemen ilgilendiler iç lastik ve bantları değiştiler, çokta keyifli bilgili ve ilgili arkadaşlarmış bu arada, tavsiye ederim.. Sonuç olarak bir mail ile sorunu çözdük. Bu vesile ile yönlendirmelerinizden dolayı sizlerede çok teşekkür ederim..🥰

Bisan'ın malının arkasında durması ve sonuç odaklı yaklaşımı beni mutlu etti açıkcası beklediğimde buydu. Fekattt, Pedaltürk deki arkadaşta 54 kadro sana küçük dedi :)(1.84 boy 82 bacak iç uzunluk). Gidon boğaz üzerindeki 9cm, bunu 13 cm ile değiştirsek ayna kollarıda 17,5 yapsak kurtarır vs dedi.. Bunun yerine Grand Tour Sora setli 54 kadro tam sana olur, sendeki 1 aylık pisikleti takasa sayar üstüne 2 lira verirsen fit oluruz didi :):) Bu cepte düşünüyorum halen..

Neyse ön-arka 110 psi bastık çıktık yola.. Küçükyalı-Kadıkoy arası sahilden takribi 30 km yol yaptım. Dönüşte Fenerbahçe ordu evin oradaki Atölye 25.4 Bisiklet Dükkanına uğradım, oradaki arkadaşa hem bir selam vereyim hemde kadro uygunluğunu danışayım dedim.. Bu bisiklet 54 değil dedi aldı metreyi üst boruyu ölçtü 55 cm çıktı.. Uyarda demedi uymazda demedi, geometrisi itibariyle vs vs dedi, çokta şaapmadı yani :)

Günün özeti;
  • Bisan malının arkasında, müşteri odaklı, kaliteli yerli malı yurdun malı bu malı herkez kullanmalı..
  • Rx9300 cidden çok güzel akıyor yolda ve hiç yormuyor ancak artık üretimden kalkmış (Bisan yetkililerle mail ile teyitleştik), rx9500 olarak devam edeceklermiş (Sora set, karbon maşa ve bir çok ortak noktasına rağmen f/p dan dolayı 9500 satışına balta vurduğu için kaldırmışlar diye söylentiler var)
  • 54 kadro bana küçük mü gerçekten hala yılan hikayesi, toplam 60 km tecrübem oldu, bugün ki 2 saat sürüşte ciddi bir bel yada boyun ağrım da olmadı (ben de 9300 ü çok sevdim işin kötüsü ayrılmakta istemiyorum)
  • 2000 TL daha üste verip sıfır Sora setli Grand Tour almak çok çok fark yaratır mı bilemedim..
Selamlar..

Bisan'ı tercih ettiğim için mutluyum,böyle şeyleri okumak da insanı mutlu ediyor. Başka bir başlıkta da yazdığım gibi Bisan gerçekten ürünü aldıktan sonra yani satış sonrası dediğimiz olayı iyi yapıyor. Umarım bu şekilde devam ederler.

• Beğen
Evet arkadaslar soru şu; 54 kadro bisiklet bana uygun mu degil mi? Gönüllü bikefite yapacak yardimseverler araniyor :) Boy 1.84 ic bacak 82. Kollar ust boynuzdayken, gidonun 2 parmak onunde goruyorum on teker göbeğini.. Gidon bogazi 90mm. Sele en geriye cekilmis vaziyette. Bendeki bilgiler bu kadar gerisi resimlerden az-cok demeyelim yorumlarsaniz sevinirim.. Selamlar 👋

**Bugün bir 20 km daha kullandım, ilk 5 km bel ağrısı oluyor bariz, sonraki km ler nispeten rahatlıyor. Belimi düz yaparsam kolları kırıp kullanırken çok dik oluyor duruşum rahat değilim yani, kambur yaparsam relax (küçük kadroda sıkışırsın dedikleri bu mu acaba?).. Sırt ve kürek kemiklerde de ağrı var öldürmeyecek kadar. Özellikle yokuşlarda bel ağrısı hiç yok, bisiklet yokuşta çok konforlu. 10km sonra avuç içinde, baş parmak dibinde bariz ağrı başlıyor ve hiç gitmiyor (karpal tünel sendromu hikayesi). Tüm bu şikayetler kadro boyu, gidon mesafesi ve açısı revize edilse/değiştirilse düzelir mi yoksa mevcut kas grubunun yol bisikletine alışma sürecimidir/normal midir??? Kafamda deli sorular..:okyrm:

20210415_155033.jpg20210415_154952.jpg20210415_154851.jpg20210415_155128.jpg

20210415_155654.jpg

Son düzenleme:
@MstCnrMbt Biraz sert bir kadro o yüzden performans odaklı denebilir. Uzun yol da yapmıştım ama sizin sürüş şeklinize de bağlı diyebiliriz.
Tekrar Selamlar, geçmişe dönük yorumları okuyordum şu kadro boyu sorunsalım için. Siz boyunuza göre 54 kadroda bel agrısı avuc ıcı agrısı sırt agrısı vs yasadınız mı? Kadro boyu sıze oldu mu kısacası? Boy -kg oranlarımız çok yakın çünkü. Tşkler

@MstCnrMbt Aşırı rahattı, dediğim gibi yeri geldi yokuşta veya düzlükte gayet iyi atağa kalkabildim yeri geldi sabit hızda uzun gittim. Ben her şeyinden memnundum.

• Beğen
Evet arkadaslar soru şu; 54 kadro bisiklet bana uygun mu degil mi? Gönüllü bikefite yapacak yardimseverler araniyor :) Boy 1.84 ic bacak 82. Kollar ust boynuzdayken, gidonun 2 parmak onunde goruyorum on teker göbeğini.. Gidon bogazi 90mm. Sele en geriye cekilmis vaziyette. Bendeki bilgiler bu kadar gerisi resimlerden az-cok demeyelim yorumlarsaniz sevinirim.. Selamlar 👋

**Bugün bir 20 km daha kullandım, ilk 5 km bel ağrısı oluyor bariz, sonraki km ler nispeten rahatlıyor. Belimi düz yaparsam kolları kırıp kullanırken çok dik oluyor duruşum rahat değilim yani, kambur yaparsam relax (küçük kadroda sıkışırsın dedikleri bu mu acaba?).. Sırt ve kürek kemiklerde de ağrı var öldürmeyecek kadar. Özellikle yokuşlarda bel ağrısı hiç yok, bisiklet yokuşta çok konforlu. 10km sonra avuç içinde, baş parmak dibinde bariz ağrı başlıyor ve hiç gitmiyor (karpal tünel sendromu hikayesi). Tüm bu şikayetler kadro boyu, gidon mesafesi ve açısı revize edilse/değiştirilse düzelir mi yoksa mevcut kas grubunun yol bisikletine alışma sürecimidir/normal midir??? Kafamda deli sorular..:okyrm:

Bence kadro ile bir sorununuz olmaz. Ben de 1.85 boy 83 kiloyum. 56 kadro kullanıyorum bazı bisikletçiler büyük bu sana diyorlar. Size de küçük demişler. Siz kendinize küçük geldiğini hissediyorsanız. Gidon boğazını ters çevirebilirsiniz, gidon açısını biraz yukarı kaldırmakta fayda sağlayabilirsiniz. Sele'yi ben en önde kullanıyorum siz en arkada kullanabilirsinz. Grand Eko güzel değil ya Rx9300 gibi değil (görünüş itibariyle konuşuyorum) Ve bisiklet üzerinde çok dik durmamaya çok eğik durmamaya dikkat edebilirsiniz ağrılar azalır ve yok olur diye düşünüyorum.

Bence kadro ile bir sorununuz olmaz. Ben de 1.85 boy 83 kiloyum. 56 kadro kullanıyorum bazı bisikletçiler büyük bu sana diyorlar. Size de küçük demişler. Siz kendinize küçük geldiğini hissediyorsanız. Gidon boğazını ters çevirebilirsiniz, gidon açısını biraz yukarı kaldırmakta fayda sağlayabilirsiniz. Sele'yi ben en önde kullanıyorum siz en arkada kullanabilirsinz. Grand Eko güzel değil ya Rx9300 gibi değil (görünüş itibariyle konuşuyorum) Ve bisiklet üzerinde çok dik durmamaya çok eğik durmamaya dikkat edebilirsiniz ağrılar azalır ve yok olur diye düşünüyorum.
Valla yukarida safex rumuzlu arkadasimiz da 54 kadroda sorun yasamiyorum demis ayni olculerdeyiz. Sizede buyuk demissiniz. Ben tam ara olcudeyim sanirim.. Sele en arkada zaten bu arada. Gidon bogaz acisini yukari versem uzanma acim dahada kisalacak gibi.. Sanirim gidon bogazini 90mm den 120 yada 130 a cikarip deneyecegim bir.. Umarim benim henuz yol bisiklet durusuna alisamamamla ilgilidir bu agrilar yada ayarsizlikla, oyleyse sabrederim zaten problem yok.. Cidden bu bisiklete cok kisa surede cok isindim ve cok sevdim durusunu/gidisini, o yuzden degistirmek en son cozum benim icin..

• Beğen
Tepkiler: safex
Geri