Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan RX Serisi görüşleriniz

@mudo77 şu basınç ideal olur bu basınç ideal olur demek yanlış. Marka minimum-maksimum basınç aralığını kaç verirse o idealdir. Ayrıca üzerine binen yüke göre de bu minimumla maksimum basınç aralığında tercihi kullanıcı yapmalı. Kişi 60 kiloysa ayrı 100 kiloysa ayrı basınç seçmeli. Yani demem o ki bisiklete binen kişi 100 kilo ise minimum basıncı seçemez. Seçerse o lastiği eline alır. Mesela ben schwalbe durano plus kullanıyorum 92 kiloyum ve 105 PSİ basıyorum. Ben buna minimum değer olan 85 PSİ basarsam o lastik ezilir çöp olur bir süre sonra. (lastiğin basınç aralığı 85-115PSİ arası)
Kesinlikle öyle ben 73 kg yim ve benim idealim bu,700x23 kullansaydım 95 100 olacaktı,kg ve lastik önemli.Neyse konuyu kapatalım ,başlık dışına çıkıyoruz 😉☺️👍

Scudo
700x28 c icin dedim zaten
@mudo77 şu basınç ideal olur bu basınç ideal olur demek yanlış. Marka minimum-maksimum basınç aralığını kaç verirse o idealdir. Ayrıca üzerine binen yüke göre de bu minimumla maksimum basınç aralığında tercihi kullanıcı yapmalı. Kişi 60 kiloysa ayrı 100 kiloysa ayrı basınç seçmeli. Yani demem o ki bisiklete binen kişi 100 kilo ise minimum basıncı seçemez. Seçerse o lastiği eline alır. Mesela ben schwalbe durano plus kullanıyorum 92 kiloyum ve 105 PSİ basıyorum. Ben buna minimum değer olan 85 PSİ basarsam o lastik ezilir çöp olur bir süre sonra. (lastiğin basınç aralığı 85-115PSİ arası)

@pace sizden bir hafta önce aynı bisikletten bir arkadaşımız aldı. Maalesef lastik patlamasından bezdi. Hatta bu yüzden satmak bile istediğini söyledi. 2-3 gündür lastik için bisiklet satılmaz diye caydırmaya çabalıyorum.

Bu kesinlikle jant bandından çünkü ben dahil bu bisikleti alan herkes bu sorundan rahatsız. Halletti o işi demişsiniz ancak nasıl halletti?

Ben patlayan iç lastikleri jant genişliğinde keserek mavi jant şeridinin üstüne yerleştirdim. Tabii ki sibop olan kısıma da sibop kadar delik açtım. Bir daha hiç patlama olmadı. Belki böyle yaparsa sorunu halleder arkadaşınız.

@sieve Değiştirerek halletti, yani kökünden halletti. Patlayan yer lastiğin taban kısmı. Biliyoruz da yazıyoruz buraya tahminle değil. Eski postları okumadan hüküm vermişsiniz arkadaşım.

@mudo77 Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Gidon bandı yok mu üzerinde

• Beğen
Tepkiler: mudo77
  • Beğen
Tepkiler: mudo77
Rx 9200 kullanıyorum. Lastik ve jant kalitesizliginden bıkmış durumdayım. Üzerindeki mitas arka lastigin kenarları tutmaz oldu ve iç lastik içinden çıkıyordu. Lastiği değiştim cst czar aldım o da dandikmis sürekli patlıyor. Jant bandından olduğunu nasıl anlarım arkadaşlar?

Yaptıklarım
1.Servis kurumunu yaptı,ince ayarlar ve kaliteli jant bandı Shimano servisinde yapıldı.
2.Xlc gidon bandı ve gidon aynalarını(Restore ettiğim Beldesan Filamingodan söktüm)
3.Zincir çiziklerinden korumak cırt bantlar.
4.Kumandalı ,sinyalli arka lamba.(Çoğunlukla akşam sürüşleri yaptığım için önemli)
5.Km sayacı
6.Uzun kısa far
7.Sele çantası,pompa ve suluk.
8.İsim etiketleri.
IMG_20201009_002259.jpg
IMG_20201009_002343.jpg
IMG_20201009_002422.jpg
IMG_20201009_002431.jpg
IMG_20201009_002548.jpg
IMG_20201009_002629.jpg

selamlar, 167 boy ve 74 cm iç bacak boyuyla 51 kadro bisan rx 9200 bana olur mu? geometrisi ile alakalı detayları sitesinde bulamadım emin de olamadım

bende rx9300 almayı düşünüyorum daha çok konfor odaklımı performans odaklımı

Rx 9200 kullanıyorum. Lastik ve jant kalitesizliginden bıkmış durumdayım. Üzerindeki mitas arka lastigin kenarları tutmaz oldu ve iç lastik içinden çıkıyordu. Lastiği değiştim cst czar aldım o da dandikmis sürekli patlıyor. Jant bandından olduğunu nasıl anlarım arkadaşlar?

İç lastiğiniz yola bakan dış yüzey tarafından değil de iç çeper tarafından patlıyorsa sorun jant teli başları veya jant teli yuvası etrafındaki çapaklardandır. Bu yıl bisanın bazı modellerini alan arkadaşlar bu jant teli yuvası kaynaklı lastik patlaması sorununu sık yaşadılar. İç lastik ile jant teli arasına yerleştirilen fabrika çıkışlı jant bandını kalitelisi ve kalınıyla değiştirerek sorunu çözdüler.

Lastiğinizin hangi yüzeyinden, noktasından patladığını gözleyin. Bisan gte nin sayfalarını okuyup jant bandı hakkında bilgilenin.

selamlar, 167 boy ve 74 cm iç bacak boyuyla 51 kadro bisan rx 9200 bana olur mu? geometrisi ile alakalı detayları sitesinde bulamadım emin de olamadım
Benim 169 a 75 cm ve 51 kadrodan memnunum. Deneme şansınız varsa deneyerek alınız.

@EKREM_78 soralı corelli aldım 48 kadro. Tereddütlerim vardı da güzel bisiklet çıktı. Teşekkür ediyorum 😅

Yaptıklarım
1.Servis kurumunu yaptı,ince ayarlar ve kaliteli jant bandı Shimano servisinde yapıldı.
2.Xlc gidon bandı ve gidon aynalarını(Restore ettiğim Beldesan Filamingodan söktüm)
3.Zincir çiziklerinden korumak cırt bantlar.
4.Kumandalı ,sinyalli arka lamba.(Çoğunlukla akşam sürüşleri yaptığım için önemli)
5.Km sayacı
6.Uzun kısa far
7.Sele çantası,pompa ve suluk.
8.İsim etiketleri.
243223 dosyayı görüntüle
243224 dosyayı görüntüle
243225 dosyayı görüntüle
243226 dosyayı görüntüle
243227 dosyayı görüntüle
243228 dosyayı görüntüle
Bisikletinizi güle güle kullannın. Gidon aynanız güzelmiş. Daha önce görmemiştim. Markasını ve aldığınız yeri iletebilir misiniz?

Bisikletinizi güle güle kullannın. Gidon aynanız güzelmiş. Daha önce görmemiştim. Markasını ve aldığınız yeri iletebilir misiniz?
Teşekkürler,aynayı alalı bayağı uzun bir süre oldu,İtalya dan bir siteden almıştım,inanın hatırlamıyorum.Hatta 2.yi almayı düşündüm yine bulamadım.

Kendini yanak tellerinden salan dış lastikten sonra bugunde aarka lastik akort tellerim durduk yerde koptu. Malzeme kalitesini bir kenara bırakıyorum hadi 9200 serisi düşük fiyatlı ucuz mallar kullanıyor diyelim kalite kontrol ve sağlamlık sıfır bisan da. Nere elimde kalacak diye korkuyorum. Hayli masrafım oluyor

@meddah58 Kurulum sırasında eksik kontrol sonucu olmuş olmasın? Yanlış anlamayın bilmediğinizi dile getirmiyorum fakat bir hayli üzücü bir durum.

Geri