Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

Herkese merhaba;
Henüz pişman olmamışken aranıza katılmış bulunuyorum :) 15-20 gün içerisinde bisiklet almayı planlıyorum. Ağırlıklı İzmirde şehir içi, hafta sonları asfalt uzun yolda sürmeyi düşünüyorum.Bunun için şehir bisikleti tavsiye ettiler ama kararsız kaldım. Bisiklet için maks 1000, ekipman için 100 toplamda 1100 tl bütçem var. Decathlondan bir bisiklet beğendim ama nasıldır bilmem.

Önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

(link)

(link)

(link)

Scudo
2 yıldır İstanbul'da MTB kullanıyorum. Sahilde, trafikte, dağda. Aydos, Belgrad, Polonezköy, Çınarcık Erikli Yaylası, birçok yer gezdim. Hep MTB vardı, sadece duruma ve mevsime göre lastikleri değişirdim. 3 çift lastiği var; 1,95 ince dişli, 2,10 kalın dişli, 1,95 kalın dişli.

İlk bisikletim pabuç fren kron xc 150 idi, yağmurda Polonezköy ormanına girip Güzelçamlı Milli parkı kanyonundan inerken hidrolik disk frenin şart olduğunu anladım, temiz ikinci el bir Kron xc 3000 aldım ve gayet memnunum. Asfaltta tabiki yol bisikleti değil ama benim gibi her şartta kullanmak isteyen için ideal. Şunu söyleyebilirim bisiklet alırken disk fren, yüksek vites sayısı, kilitli maşa gibi ihtiyaç duyulması muhtemel tüm donanımı değerlendirmek lazım yoksa her al sat zarar..

Sanırım bunu çokça kullanmışımdır :D
"Keşke kendimi az daha zorlayıp bir üst grubunu alsaydım :("

Keske gidip dag bisikleti almayaydim. Aklimi kullanip yol alaydim. Simdi kullanmiyorum. Balkonda yatiyor MTB. Yol alaydim yol alaydim... Bastan yol alaydim. Simdi yol aldim ama neye yarar. Bastan yol alaydim...

@ioalici

Nedense aklıma Pedal dergisinin başlığı geldi; "En yeni yol, yarış, dağ ve yol bisikletleri" :)

Bisikleti aldım bindim eve doğru sürüyorum , ön zincir attı ve aynakol koruyucu kapağını kırdı , yarım saat içinde ilk pişmanlığımı yasamış oldum ve bu ilk pişmanlığım degildi ☺

bende yol, mtb ve şehir Arasında kalmıştım. Mtb'nin lastiklerni inceltince şehir olur deyip Şehiri eledim. Mtb ile yol Arasında kararımıda çocuklar Büyüyünce biner dedim, yolu eldim daha doğrusu erteledim. Şehirden sonra mtb arazi aracı gibi geldi. 1-2 yıla yol bisikletini kesinlikle almak istiyorum inşaallah.
Çocuklarımla takılırım diye yol almadığım için pişman olamıyorum.
Yol almadan bu işi bırakmak istemiyorum.

@karizmaertu, seninle aynı durumdu bulundum 2-3 ay kadar.
Mtb b'twin rockrider340 İçin gittim baktım inceledim internetten araştırdım sonra 500 'e yükseldim. Personeliyle fikir alış verişinden sonra 520 derken 540 aldım geldim, Ramazan Bayramının ikinci günü. Triban 500ü eledim. Önceki mesajımda Yazdığım gibi pişman olamıyorum.
5-6 km lik bir yola gittim geldim ve kesinlikle triban 500 veya o dönemde o ayarda ne varsa almaya karar verdim(bende herkes gibi sadeliğinden, renginden, personelinden, kalitesinden dolayı tercih ediyorum b'twini)

Konuyu açtıktan yedi sene sonra, bu konuda şunu söylemek isterim;
pişmanlık duyduğum tek şey, - pek çok bisikletçinin yaşadığı gibi - bir zamanlar kompanentlere fazla önem vermiş olmam. Yıllar sonra diyorum ki keşke donanım, hafiflik gibi konulara hiç kafa yormasaymışım. Sonuçta iş bisikleti kullananda, bisiklette değil. Bu konuda sık söylenen sözleri tekrarlamak istiyorum;
- Bisikletçinin vitesi bacaklarıdır !
-En iyi bisiklet kullandığın bisiklettir!
-Bisikleti vites götürmez.
Bu da benden olsun der, tüm bisikletçi arkadaşlara selam ederim;

Bisiklet hafifliği hiçbirşeydir, antrenman ve kondisyon herşey! Motivasyonsuzluğu yen!

Arkadaşlar moral bozmayın! Üyelik tarihimden 2 ay önce falan(2010 yazı) bianchi scorpion almıştı babam benden habersiz çift amortisör daha sonra 2 hafta araştırdım meğersem orta amortisör ve çelik o fiyatta ki bisikletlerde üstüme yük oluyormuş :) 13-14 yaşında idim o zaman 20 yaşına geldim geçen seneye kadar O bianchiyi getir götür ihtiyaç çocukluk ışte can sıkıntısı sürdüm tabi herkes mahallede hayran bakardı ama ben forumu gördükçe pişmanlığım artardı ve geçen sene Giant şehir bisikleti denk geldi ve satmak yerine artık başlama zamanı dedim ve Kask eldiven çekip ufak ufak başladım 1 günde 120 km sürdüğüm oldu sonra baktım bu iş çok zevk vermeye başladı benden 3 boy büyük xl kadro şehir bisikletini satıp tekrar Giant yol bisikleti aldım claris set ama kafama takmadim çünkü kadro da önemli sora olacağına claris olsun Giant trek vs olsun... 1 aydır konya hava koşulları nedeniyle 50 km binebildim inşallah güzel ve turlu günler yakındır sakın ola moral bozmayın elbet bir gün istediğiniz bisiklete kavuşuyorsunuz! Sağlıcakla kalın hayırlı akşamlar ;) :D

Sn @akifberkant'ın da ifade ettiği gibi "en iyi bisiklet kullandığın bisiklettir"

İlk bisikletim 16 kiloluk Bisan Sırano idi. Bu bisikletimi 1 yıl kullandım. Çelik kadro, giriş seviyesinde dahi olmayan donanım. Zamanla ihtiyacıma binaen bazı parçalarını değiştirdim. Ancak hiç pişman olmadım. Bu bisikletle, bisiklete binmenin keyfini yaşarken başka bir şeyi fark ettim. 26 jant bir bisiklet bana göre değildi.

Uzun turlar yapmayan bir insandım. Daha çok şehir içinde kısa ve keyif turları yapıyordum. İşte bu anlarda bazen yoruluyor, bisikletle başladığım kısa gezintime toplu taşıma ile son vermek istiyordum. Bana uygun olan bisiklet daha küçük tekerlek çapına sahip, katlanabilir bir bisikletti.

Bu nedenle Bisan Sırano'mu sattım. Biraz önce Bianchi'nin 2017 model 21 vitesli katlanır bisikletinde karar kıldım ve satıcı ile irtibata geçtim. Artık yorulduğumda bisikletimi katlayıp yoluma akbil ile devam edebileceğim.

Bu seçenek dahi büyük moral kaynağı, büyük keyif.Kesinlikle şu marka olmalı,şu marka aktarıcılar, şu marka lastikler, şu marka fren/vites sistemi,şu marka aynakol olacak diye bir takıntım yok. Üstüne bindiğimde keyif almam, yeri geldiğinde katlayıp evime toplu taşıma ile dönmem yeterli.

Benim de hikayem böyle.

Esen kalın.

30 mart 2008 ,
mtb ,scott scale 30 large kadro
karbon
4500 keş paraya alındı
1300 lira kazandırdı,
pişmanlıkmı yok öyle bir durum,

16 haziran 2015
gıant tcr alü-pedalsız 7.5 kilo
şimdiye kadar 240 lira masrafı oldu ,
pişmanlıkmı ,yok öyle bir durum,
keş para 4500 lira

Şu an tek pişman olduğum şey kadronun geometrisi. Agresif geometri sevdiğimi farkettim, konfor bana göre değilmiş. Şimdi de bu eksikliği spacer, sele boyunu yüksek kullanma,furş üst kapağının daha kısasını takma, gidon boğazının derecesi gibi yollarla kapatmaya çalışıyorum.

Pişman olduğum konular;
-far
-çamurluk
-bagaj yokdu bisiklette
Hiçbirşeyde acele etmemek lazımmış biraz daha araştırıp ihtiyacımızı tam olarak belirlemek gerekiyo ama sanırım önce bi tecrübe şart.
Sütten ağzı yanan yoğurdu yiyerek yer gibisinden
Hayalimdeki bisiklet carraro cr t world vb

@devr-i cihan
Bir kaç kişiden daha duydum 29'' ile ilgili pişmanlık. Benim de aklımda 29'' almak vardı ama şikayetleri okuyunca vazgeçtim 27.5'' aldım. 1.85 den uzun ya da sağlam antrenmanlı değilsek 29'' mantıklı değil gibi.

Geri