Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

Scudo
@Türka¥ şahsen işin acemisi olduğum için başlangıçta fazla para gömmek istemedim ayrıca bu kadar bağlanacağımı da düşünmemiştim :)

@Talha Ateş
Dağlarda kamp mı yapmak istiyorsunuz? Yoksa asfaltta rüzgârla dans mi etmek ? Işte bütün mesele bu ? Bence Tur lastikleri takılı bir jant seti al. Sele çantaları, çadır vs bir kenara koy türün tadına bak. Durumu düzelince bir de orta yollu bir yol yapıştırırsın eğer hala isteğin varsa..

@Türka¥
Tabii ki cezbeden şey bütçe :D birazda acemilik eklenince, yok bisikleti amoetisörsüz ince lastik vs derken dayanıksızdır bu düşüncesi oluşuyo. Ortalama bi yol bisikleti 2-3bin lira civarındayken 1,500 tlye rockrider 8.1'e sahip olmak daha cazip geliyor. En azından benim için böyleydi :D ama fit500 almadığıma çok pişmanım

Eğer seni mutsuz eden bir bisikletin varsa 1 sn bile düşünme 3 e 5 e bakma sat gitsin.uzerine biraz ekler en azından profesyonel bir bisiklet saticisindan yardim alarak sana uygun birsey alırsın.
2.el alacak arkadaşlar satin alacaginiz bisikleti almadan önce mutlaka binerek deneyin. Eger sehir dışındaysa o kadro boyunda bir bisikleti ya bir arkadaşınızbirdan yada bir bisikletcide ölçüö ona göre satis onayı verin. En güzeli görüp kullanarak almak
Hatta mtb ve yol Bisikleti gibi uc noktalarda seçim yapmıyorsaniz bir arkadaşınızın bisikletin e birkac gün çökün :)) bu dogru karar vermenizi sağlayacaktır.
Tabiiki bol bol formu okumayı da ihmal etmeyin.

@olympos kesinlikle öyle benim problemim bütçeden ziyade acemilikti o yüzden demir yığını denebilecek bir şey aldım başlangıç olarak
şimdi B'Twin markasının şu modelini almak üzereyim sizde aynı markayı kullanıyorsunuz sanırım bi' fikrinizi almak isterim açıkçası :)
(link)

@amoush00

Yok dağlarda kamp yapmak amaçlı değil. Zaten mtv duracak onu seviyorum ve memnunum. Eskiden buralarda asfalt yollarımız ÇAKIL SERME TAŞLI yollardı. Yol bisikleti ile uzun tura çıkınca yolun pürüzlü olmasından dolayı meydana gelen titreşimden eller ve hatta dirseklere kadar uyuşma meydana gelirdi. Son yıllarda gerçekten sıcak asfalt olarak güzel yollar yapıldı. Mtb bile bu yollarda yol bisikleti gibi....:)

Şimdi bana ikinci bisiklet olarak ihtiyaç olan, eski ismi ile bir İNCE TEKER... 88087292.jpg

@Talha Ateş
Ben hem mtb, hem de yol kullanıyorum. Mtb ' nin yeri ayrı, yolun yeri ayrı. Mesala mtb için o karşıdaki dağa çıkarım, yol ile asfaltta hız yaparım, mesafe kat ederim. Yerleri ayrı. Tur için bir grup bulursam zaten direkt 350 tl lik bir harcama ile jant seti ve lastik ve yeni ruble o kadar. Arkaya heybe vs.. Ona da 150 tl yeterli başlangıç için. Çadırım ve uyku Tulumum var. Ocak seti aydınlatma vs gerekir. Öyle de bir 200 tl harcarsınız. Ama ben yanlız sürüş yapacağım ve cok para harcamayacağım diyorsanız 80 tl ye dış lastikleri değiştirin yeter.

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
@Strelok
marka olarak önerebilirim ama yorumlarda vitesin pek kaliteli olmadığı yazıyor, ilerde yükseltme yapabilecekseniz bence iyidir :)

• Beğen
Tepkiler: Strelok
Şükürler olsun ki ben bisikletimi almadan sizlerle tanışmıştım, yoksa bende buraya pişmanlıklarımı sıralamış olurdum.

Bende Bianchi Peggy aldım 2. el de olsa şehir bisikleti sanırım hafifliği hoşuma gitti. sizce tercihim doğrumu?

@Tolstoy Bizim mahallede BMX zengin bisikletiydi.. Almanyadan getirilen, değişik rekte tekerlekleri olan mahalleli çocukların yutkunarak baktıgı sahiplerinin gurur duyduğu biiskletti. Kimseyi ezme deridnde oldugumdan değil de o zamanki "sen binemezsin" havasına duyduğum duygudandır o. BMX çi zengin ve ukala arkadaşlarımızın bize hisettirdiklerindendi. Yoksa bana ne? çevremdekilerin çoğu böyleydi ben başkasını nereden bileyim?

@Saturn dağ bisikleti gerçekten köy yollarında iyi oluyor kötü asfalt, ve özellikle toprak yolda süper. E güzel de şehirde yaşıyoruz, yoldan da çıktıgımız pek olmuyor ben o nedenle şehirde gezilen dağ bisikletleirne off-road jeep ler gibi bakıyorum. Yine de ülkemizdeki güzelim geniş mazgallı şehir yolları yolun ortasına dikilen mazgal kapaklarını düşününce dağ biiskletlerini anlıyorum.
satarsınız birine

İlginç, bizim mahallede pinokyo lar biraz daha alınamaz bisikletler gibi duruyordu. Değişen bişey demekki sokağına mahallesine göre.

15 Haziran -15 Temmuz arasında Akbükteki yazlığımıza gitmiştim. Mosso 3.29 29" arabaya sığmamıştı, eski 24" çift amortisörlü bisikletimi de beğenmeyerek götürmek istememiştim. Fakat bu karardan pişman olacaktım. Siteye en yakın alışveriş merkezi, bakkal en az 2 km mesafedeydi. Güneş tepedeyken yanımdan çift amortisörlü de olsa vızır vızır geçen bisikletlere bakıp imrendim. Yine bir gün bakkala giderken karşıdan genç bir arkadaş bisikletiyle geliyordu. İçimden geldi ve bisikletinin kıymetini bil dedim. Sonrasında ise bizimkilerden sonraki gelişlerinde 24" mtb'yi bagaja atıp getirmelerini istedim. 24" bisan mtb'yi getirdiklerinde sanki ilk kez bisiklet gören çocuklar gibi sevindim. İftardan sonra sabah saat 8 e kadar uyumadan bakım yaptım, ve yeni bisikletimi aldıktan sonra bisanı ne kadar ihmal ettiğimi farkettim. Ertesi gün cumaya gitmek için bisikletimi aldım. Evet hidrolik frenleri yoktu, sadece 18 vitesti, kadro boyu küçüktü, 24" tekerleri vardı. Ama ben o bisiklete, Mosso'ya binerken aldığım keyiften daha fazlasını alarak, yüzümde bir gülümsemeyle bindim. Diyeceğim siz siz olun, yeni bisiklet alınca eski bisikletlerinizi ihmal etmeyin :)

1 sene içinde 2. Bisikletimi aldım.
Tek pişmanlığım ilk bisikletimi seneler önce almamış olmamdır.

Bisiklet sürmeye başladığımdan beri mtb herzaman övüldü ama hep bi yol bisikleti almak istemişimdir insanlar yol bisikletine hep yok o dayanıksız yok o narin onun tekerkleri ince yamulur sürekli tekeri patlar gözüyle bakıyor. En sonunda korkarakda olsa yol bisikletimi aldım ve bu denilenlerin hiçbirini yaşamadım 1.95 ve 100 kilo olduğum halde... Yanlızca benim gibi iri biriryseniz yüksek gidonlu bir bisiklet seçmenizi öneririm

En büyük pişmanlığım tam olarak ne istediğime emin olmadan MTB almış olmam , zarara girerek değiştirdim ama mutluyum

Geri