Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

@Kudret Kurtcebe sevgili ağbimiz, kullandığın bisikletler ve malzemeler güzeldi, kalitelydi; seni hep takip ettik.

Ama takip ettiğimiz sendin. Sen olmasan o bisikletler bir hiçti ! O turları yapan, bisikletteki @Kudret Kurtcebe efsanesini yazan sensin ! O bisikletleri sen değil, bir başkası kullansa belki de garajda yatmaktan paslanacaktı ! Sende çelik kadro da olsa efsane olurdun ! Çünkü bu sevgi , bu istek var sende; senin zihnin, bedenin ve ruhun !
Bu tüm bisikletçiler için geçerli.

Dünya kupasını kaldıran bisikletler ve donanımları değil, acı çeken, ter döken sporculardır; eşya/madde değil, insandır. Sık söylenen o sözleri tekrarlamak istiyorum;
- Bisikletçinin vitesi bacaklarıdır !
-En iyi bisiklet kullandığın bisiklettir!
-Bisikleti vites götürmez.

Notumu da tekrar düşeyim; Bisiklet hafifliği hiçbirşeydir, antrenman ve kondisyon herşey! Motivasyonsuzluğu yen!

Sevgiyle, saygıyla Kudret Kurtcebe ağbimiz ve tüm dostlara selam ederim.

Scudo
@akifberkant

dostum akif günaydın,hatırlar isen herkesin katılacağı hız olmayan, yardımlaşmalı turlar düzenledim ,bu turlarda kimseyi arkada bırakmadık ,lastiği patlayana yardım ettik,ama tarzı değiştirince yani idmanlara gelince kazın ayağı tabi değişti,biliyorsun kartepe bisiklet takımını kurdum,kartepe bisiklet takım formasına hak kazanmak için önce 100 km tepip üstüne suadiyenin sert eğimlerini alıp ,15 km çıkıp aynı yerden inip yalovaya dönüp, işi 218 km 'ye bağlamak vardı ,erkan közen zati başarmış idi,keza bahtiyar közen otele 1 km kala durdu, ama istanbula döndü ,gruba sonra katılan furkan tk 'da başardı ve korcanda ,bu 5 adam formaya hak kazandı ,ama sonra bu prosedürden vaz geçtim,erkan közen -furkan tk-bahtiyar közen-korcan-ile acaip idmanlar yaptık,durma yok idi,lastiği patlayan anında değiştirecek idi,
kerim ise kartepeyi alamadı ama idmanlarda 50 km 'yi durmadan giderek 2 saat 3 dakikada tamamladı (mtb ile )burada 6 adet şile eğimi vardır ve köy içinden sert eğimler,bıçkıdereden göçbeyliye doğru ise acaip eğimler ,tahminimce bu forumda 50 km çok sert eğimlerde durmadan basan ekip ya var ya da yok,aynı yerde km 'yi 33 ' e çekerek gene durmadan bastık ,bize ne katkısı oldu bunların ,bana gran fondo marmarada ikincilik kürsüsü,bahtiyar közen kendi katagorisinde 12 'inci erkan közen 14 'üncü ve furkan tk ise 26 'ıncı oldu ,ama furkan tk orbea 'ın düzenlediği uludağ eğiminde 283 kişi içinden 3 'üncü oldu ,ama katagorisinde aynen birinci olmuştur,orbea daha çok gezi amaçlı idi,fakat gran fondolarda millet kıyasıya yarıştı.

akif dostum 2010 'da açmışın konuyu ama hala bisiklet forumdayız farkında isen ve kopamıyoruz ....

Bugüne kadar dağ şehir yol pek çok bisiklet kullandım sattım. Kron xc 250, Salcano şehir 29 hd, salcano xrs 030 tiagra, carraro 062 105 bunların içinde pişmanlık duyduğum ilk geldiğinde kadrosuna dokunduğumdan beri canımı sıkan tek bisiklet carraro race 062 oldu. Bundan sonra düşüncem daha fazla para biriktirip ağırlığı donanımı iyi olan uzun bir süre değiştirmeyeceğim yol bisikleti almak olacak.

Kesinlikle kesinlikle, karbon bisiklet alma bak sonra kırılır ha sonra çok ağlarsın diyenlerin sözüne kanmak. Şu an bisiklete başlasam bir kaç aylık acemiliğimi atlattıktan sonra (1500-2000 km) hiç diğer bisikletlere para vermeden güzel bir karbon alırım. Karbon almayın diyenler, geçmiş yıllarda (canan karatay bunları duman edene dek) aman tereyağ yemeyin yoksa damarlarınız tıkanır deyip en halis tereyağlarını lüpleten kişiyle ayın zihniyettedir gözümde ona göre.

Bisiklete binmeyi pek sevmeyen bir eş ile evlenecek olmam :( Üzerime toprak atın :(

Edit: Düşündüm de eşimden memnunum bu konuda memnuniyetsizliğimi dile getirmek istemiştim =)Yanlış anlaşılabilir ;)

Başlığı okuyunca aklıma ilk bisikletim salcano ng 650 geldi hemen :koptum::komik::komik::komik::komik:

Walla aslında pek pişmanlık duyduğum söylenemez ama ilk yol bisikletim olan salcano xrs 040 ile olan yaklaşık 1.5 sene süren beraberliğim, bana bu işi de öğreten unsur oldu. İlk aldığım bisiklet olan b'twin rockrider 5,2 yi halen kullanıyorum ve gittiği kadar binmeyi düşünüyorum. Belki amörtisör değiştirmeyi düşünebilirim.. Belki..!? ama xrs 040 ilk önce cazip fiyatı ile dikkatimi cekmişti daha sonra gidon geometrisinin bozuk olması, arkanın qr olmaması nedeni ile daha sıfır bisiklette parça değiştirmem hoş olmadı. Daha sonra ise işi bilen bir satıcıdan alınması gerektiğini öğrenmiş oldum bisikletin çünkü 54 kadro aldım. Meğerse ben 52 veya 51 sürmeliymişim yol bisikletinde. Ama ilk parçaları değiştirdikten sonra kendisini bayağı kullandım.. Temel kondüsyonumu geliştirmemde bayağı bir etkisi olmuştur.. Sonra kendime bir karbon geotech kadro aldım. Salcano'nun üstündeki grup seti yeni kadroma aktarttım. Şimdi ki bisikletimden çok memnunum ve uzun süre binerim.. Ha belki grupset değiştiririm.. O da belki.. Grup set o kadar elzem değil.. Ama iyi bir kadro ve jant seti önemli bence.. Sürüş zevkini ve performansı çok değiştiriyor..

@beci
Konuyu saptırmadan sormak istiyorum örnegin ng 650nin neyinden memnun değilsiniz?. Ben yazın ng650 aldım bana bisiklet oldukça seri ve keyifli geliyor bir mtbye göre. Lastiklerin değişme zamanı gelince tur lastiği takip devam etmeyi düşünüyorum.
Ng659yi alırken forumda giriş bisikleti için ovuyorlardı. Şimdi tavsiye etmiyorlar neden acaba?

Katlanır almadığıma pişmanım biraz, başladığım bir kursa terli gidemiyorum, dönüşte bineyim diyorum ama oraya bisikleti götürmek de çok olası değil :(

fakat kısıtlı bir süre çok iyi bindim ve çok keyif aldım
ayrıca şunu felsefe edinmekte fayda var ki: "bazı şeyleri yaptığına pişman olmak, yapmadığına pişman olmaktan iyidir"

MOSSO yerine üzerine biraz daha koyup giant espace almadığıma pişmanım uhde olarak kaldı:)

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
veeeee artık 29 pişmanlığım sona erdi. çünkü artık 27,5 hemide full süspansiyonlu bir piskeletim var. bir de meridamı satsam tam olacak

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bisiklete binme hikayesine uzun bir aradan sonra katlanır bisiklet ile başlamıştım. 5-6 ay sonra yol bisikletine geçmek istedim. Fakat yol bisikleti almam için katlanır bisikletimi satmam gerekiyordu. Nitekim de sattım. Fakat kendisini özlüyorum, rahatlığını ve hop katla götür kolaylığı çok iyiydi. Nerelere gitmedim ki ben onunla. Affet beni carraro flexi 121 :'(

@Genç89

Var. Canyonda xs ve s kadroları 27.5 la gelirken; m,l ve xl kadroları 29 la gelir.

@Soykan U. Soykan bey firmanın 27.5 için l kadro üretmiyor olması jant boyutuyla kullanıcı boyu arasında bağlantı olduğunu göstermez. Örneğin giant escape air'ların en büyük kadroları medium dur. O vakit 28" bisikletler uzun boylular için uygun değilmidir diyeceğiz. Canyon firması satış politikası veya hedeflediği pazar gereği 27.5 için L kadro yada 29" için s kadro üretmemiş olabilir ama bu firmanın aksine size yüzlerce 1.70 boyundaki kişiler için 29" S kadrolar veya 27.5" hatta 26" için bile L kadrolar gösterebilirim.

İnsan bisiklet alınca pişman olur mu, bu nasıl bir çelişkidir böyle :)
Bisiklet alınca insanın hem aklı yerden kesilir hem kalbi hem de ayakları :)

Neredeyse 8 aya yakın bir süre forumda insanların kafasını şişirdikten sonra almış olduğum scott s20 den çok memnunum zaten alüminyum istiyordum tek merakım acaba s10 ile aradaki 300-500 u hakkında edecek ne var? Meselesi oldu. Bu da bir pişmanlık değil zaten...
Garmin edge 520 nin benim gibi birine fazla olduğu nu düşünüyorum sanırım çok para verdik. Ama acısı geçti:)

Yarışçı bir abimizle konustugumda "boşver ben bu kadar senede 50 bin e yakın harcadım" dedi.
"Abi ama sana sağlığını kazandırmış " dedim a(dam 48 yaş civarında ama 40 gösteriyor) benden daha fit ve iyi sanırım pismanlik duygusu verdigimizin karşılığını alamadığımız ya da veremedigimizde olusuyor

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
@akifberkant
Bu yazıdan sonra dedim; Bu yazıyı okuyan bisikletçi arkadaş artık o muydu bu muydu boş şeylerle uğraşmaz dedim! @Kudret Kurtcebe abimiz bas bas bağırıyor bu forumda @Kudret Kurtcebe belki artık kültür olarak bir adım daha ilerleriz dedim! Bu yazıdan sonra devam eden paylaşımlara bakınca nafile nafile dedim!

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
Geri