aldığım tüm bisikletlerde pişmanlık duymadım ,
76 'da altımda pejo yol bisikleti var idi ,klasik pedal idi,o vakitler öyle kilitli pedalda yok idi .teknoloji pek ileri değil idi..yol gidonu ile işe başladık, vitesler alt borudan değişmekte idi.epey kullandım ,sonra 80 'lere geldik ,geroni aldım 26 jant idi ,ve onu bianci meta -pro takip etti 26 jant idi ,daha sonra explorer aldım o da 26 jant idi ,gene 26 jant gıant atx 840 almış idim ,
derken salcano city bike aldım 28 jant idi ,karbonlar gelince dedim bi adet karbon alayım scott scale 30 aldım, 7 sene kullandım ,şimdi sadece kadrosunu satışa çıkardım ,jantları ise sattım yeni almış idim 28 jant yapmış idim ,
large kadro olduğu için 28 janta dönüştürmüş idim , yalnız mtb kadronun 200 km 'lerde rüzgara karşı aerodinamik yapısı bir yol kadrosu kadar iyi değil idi ,defalarca mtb karbon kadro ile 200 km gittim,tekerler 28 olduğu halde değişen bi şey olmadı 700x32 teker takmış idim ,alexrims jantlar kullandım son elemet-cx jantlar takmış idim,
son olarak 7.5 kilo aliminyum gıant yol bisikleti aldım 16 haziranda ,tcr model ,daha önce 200 km 'lik mesafede trek karbon kullanmış idim ( bir arkadaş deneme için bir günlüğüne vermiş idi )8.5 kilo idi ruble 11-28 idi ön 50-34 idi ,99 km sonra 17 eğimde duvara tosladım ,bunun nedeni 44-32-22 ayna kol ile arka 11-34 ile çok çalışma yapmış olduğum için ,hazır değil idi kaslar ,
yeni aldığım gıant yol ile ilk kez bir deneme yapacak idim, o da 50-34 ayna kola 11-36 deore ruble takılma işi idi ,sram force vites sistemleri aynen destekledi deore 11-36 rubleyi ve ön 50-34 ile ayna kol uyum sağladı ,açıkça pişman olmayacağım bi sonuç ile karşılaşmam beni sevindirdi.
istediğimiz sistemlere bazen sahip olamayız çünki bu bisikletler yapılırken istediğimiz bir sistemde yapılmazlar,onun için modifiye gerekir modifiye olayını ise çok severim ,hiç bir şekilde 50-34 ayna kola 11-36 ruble deore takılmaz ,ama olmayacak diye bi kanunda yok aynen olur ,su düşen eğimlerinde sistem yağ gibi çalıştı tekleme felan yok,
üstelik eski sistemden daha hızlı duruma geldim ,
eğimlerde 22-34 çekiyor idik , şimdi 34 -36 çekiyoruz ,bu gıant yol ile bi 10 sene daha tepineceğiz .