Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@Bora Gökbakan
Bence ileriyi düşünerek daha büyük kadro almalısın. Sele ayarıymış, gidon açısıymış (bazı modeller açılı olabiliyor) orta yolu bulur ve boyun uzadıkça ince ayar çekersin. Çünkü bisiklet kaza yapmadığın müddetçe yılarca kullanılabilen bir araç. Elbise gibi değiştir de mümkün tabi ama ikinci elden satman gerekecek. Seçim ve tercih senin...

@Eren Üye
Öncelikle hayırlı olsun. Bu kadronun uygun olup olmadığına uzun turlarda karar vermelisin. Ayrıca kalabalık turlara katılırsan benzer modellerin farklı kadro boylarını arkadaşlarından rica edip tartabilirsin. Performansta bir değişiklik yoksa uygun kadroyu seçmişsin demektir. Ama unutma 100 km.'lik popo ağrıtan uzun turlarda mutlaka bir dene...:)

Scudo
@Salih Dinçer

Tesekkür ederim. Kondisyonum olmadıgı için uzun turlara pek katılamıyorum. Genelde şehir içinde sabahları ve aksamları tek basıma turluyorum. Sizin dediginiz gibi yaparak ilerde 20'' nin bana daha uygun oldugunu anlarsam kadro boyunu nasıl degistirebilirim.

Aslında forumdaki 185 boyunda olanlar genelde 18'' kullanıyor. Ben fazla evham yapıyorum sanırım :)

Bir sorum daha olacak. Benim köyde duran ve devamlı bindigim bir Bisan Roadstar bisikletim var.

(link)

Bunu sürerken herhangi bir kamburluk olmuyor ve ok gibi duruyorum. Ama Sedona 761 modelini sürerken hafif egiliyorum. Sizce bu normal mi ? Ve bakıyorum dağ bisikleti sürenlere hepsi de egiliyor. Yol bisikleti kullananlar tamamen egiliyor. Çünkü dağ bisikletlerin genelde selesi daha yüksek oluyor ve bu da eğilmemize neden oluyor galiba.

Seleye oturdugumda ise sadece ayak uçlarım yere degiyor. Sele boyu normal.

Ulaş Bey Drag Grand Canyon almayı düşünüyorum. treking ölçülerine göre karar vericem sanırım, doğru mu?

1.70 boyum var 16 kadro aldım whistle kilo 80 sizce uygun mu oldu yaş 17

Boyum 186 cm, bacak boyum 97 cm kadar, 16" e binsem seleyi uzun tutsam ne gibi sakıncaları olur acaba?

Mtb lerde boyu kısa olanlar seleyi mümkün olduğunca düşürüp 1-2 boy buyuk dik kadro alırlarsa hem oturuşları dik olur citybike havası verir hemde uzun yolsa çok rahat ederler . Tabi buda markalara göre değişkenlik gösterir ki marka farkıda burda ortaya çıkmaktadır. Çünkü bazı bisikletlerde seleyi tamamen indirdiğinizde gidon seleden yüksekte kalır..

Merhaba,

Bisikleti kullanacağım ayakkabı ile boyum : 188cm
Kilo:92
Apış arası aralığı (aynı ayakkabı ile): 85-88 cm gibi

Trek 4300 Disck MTB düşünüyorum
Geometrisi linkte:
(link)

Açıkçası MTB'lerde seleyi çok yukarıda tutunca rahatsızlık vermeye başlıyor, çok kambur bir sürüş istemiyorum düz yolda. Bu yüzden hatırlarım , boynuzları hep kendime doğru 90 derece ve üzeri tutup dik durmaya çalışırdım.

Trek 4300 19.5" kadro yere olan uzaklık 80.3, sele gidonu pedala uzunluğu 49.5 cm
Trek 4300 21" kadro yere ulan uzaklık 83.1 , sele gidonu pedala uzunluğu 53.3 cm
Sizce 19.5" - 21" hangisini tercih etmeliyim?

(Not olarak: Trek 6000 19.5" kadro denedim iyi gibi geldi, apış arasından kadroya 2-3 parmak mesafe kaldı. Seleye otururken pedala topukla basınca tam düz açıyı yakalamak için seleyi biraz yukarı aldık.
Bu durumda kadro açıları gereği biraz sportif eğik bir sürüş oldu, düz yolda yoracak beni bu duruş)

Bu kadronun yere olan uzaklığı 78.7, sele gidonu uzunluğu 49.5cm)

merhaba
bende bisiklet alacağım kısa süre içinde netten bakıyorum ama karar vermek çok zor trek modelleri güzel burada paylaşılanlar için teşekkürler marka hakkında önerileriniz varsa memnun olurum iyi günler iyi sürüşler herkese.

Arkadaşlar merhaba,ben siteye yeni üye oldum. 42 yaşında bir bayanım ve bisiklet kullanmayı daha yeni öğrenebildim.:eek: :( şimdi kendime bir bisiklet almak istiyorum. 1.70cm boyunda ve 52 kg. ağırlığındayım,pek güçlü birisi sayılmam. Hafif ve uygun fiyatlı birşey almam gerek. Ağır bisikleti kaldıramıyorum henüz. Ortada direk olmamalı. Şehiriçinde gezinti yapmak maksatlı kullanabileceğim,acemiliğime uygun bir model almalıyım. Bu sayfaları inceledim çok güzel ve ayrıntılı yazmışsınız ama biraz fazla teknik :( Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla. :)

Naçizane tavsiyem, 28" tekerlekli, V-frenli bir Şehir-Tur bisikleti almanızdır. Ancak tabii ki son karar sizindir. Bisiklet Dünyası'na hoş geldiniz.

Geri