Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Scudo
Speeder 50 cm hangi boy aralığına denk gelir acaba?
 
Insanın boyuna yaşına uygun kadro boyları nelerdir ben 13 yaşındayım 55 kiloyum 1.55 boyum var salcano ng350 bana uyarmı ? Kadro boyları sitelerde fln yazıyor hiç birşey anlamıyorum yaşlara göre kadro boylarını yazarsanız sevinirim
 
Güzel konu 15 16 kadro işimi görür
 
Merhaba arkadaşlar,
İade ettiğim 19'' kadro Marin Fairfaks SC4 den sonra, 17,5'' kadro Trek fx 7.5 alma hevesim de hüsranla sonuçlandı. 1 aydır araştırıyorum, sonunda gözümü kararttım cube tonapah sl alayım diyorum. 3X10 vites, biliyorum gereksiz diyeceksiniz ama ön amortisör- disk fren var, yine de 10,9 kg. Ayrıca WSD (bayan) modeli. Pek anlamam ama komponentler de iyi gibi. Ama kadro boyu 46, daha küçüğü yok. Cube bisiklet ölçülerini araştırdım, doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım açıkçası.
1.65 boy, 75 iç bacak boyuna biraz büyük mü gelir. Gerçi cube kadroları biraz küçük oluyormuş ama bu kadar bütçe ayırıp yine hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.
Hafta içi şehirde kısa sürüşler, hafta sonu en fazla 100 km yapıyorum. Yılda belki 1-2 kez turlara katılmayı planlıyorum. Bu bisiklet önce kadro olarak, sonra tür olarak bana uygun mudur?
Yoksa ne gerek var bu kadar bütçe ayırmaya deyip, bana ne önerirsiniz?
(link)
 
Benim boyum 1.75 cm ayağımdan diz kapağıma kadar olan kısım 51 cm ayağımdan komple bacak uzunluğum ise 76 78 cm arası yeni ölçtüm :) acaba benim kadro boyum kaç cm kadrolardır
 
Sonunda şehir bisikletinden yol bisikletine geçmeye karar verdim.
2. el Trek 1.5 bisiklet almayı umuyorum ama boyu 184cm ve iç bacak boyum 84 (ayakkabısız olarak)
sonuç olarak 58 kadro trek 1.5 i kullanırken sıkıntı yaşarmıyım.
 
Merhaba arkadaşlar, bisiklet sporuna yeni başladım yaşım 19. Başlangıç olarak uygun fiyatlı bir bisiklet ile başlamak istedim. Garantili sadece 1 ay kullanılmış btwin riverside 120 bisikletini buldum.

Şimdi 3 sorum olacak

1- Bu bisiklet m(medium) kadro boyunda benim boyum 1.88 sele en yükseğe kaldırıldığında alt pedal ile sele arası 100-102 cm arası bisikletin pedallarin oldugu orta kısmından seleye 82 83 cm arası. Sele en yükseğe kaldırıldığında boy problemi kalmıyor ama gidon kısa gelebilir mi diye korkum var. Sizce bana uygun mudur? Yoksa gidon yükseltici almam şart mı Bisiklet fotosu.

JOkgLJ.jpg


YOW7nZ.jpg


2- Trainer ile kış geldiğinden evde kullanmak istiyorum kondisyon bisikleti tarzı, yaz gelene kadar evde kullanacağım arka tekere trainer lastiği almam sart mı?

3- Böyle temiz cok az kullanılmıs bir bisikleti 400 TL'ye buldum almalı mıyım. Sıfir fiyatı 600 TL.

Son ve 4. Sorum baya oldu ama eskiden 6 7 sene önce baya iyi bisiklet kullanıyordum alışma sürecim uzun sürer mi araya baya zaman girdi açikçası sürerken düşerim falan diye endişeliyim :)))))
 
Merhabalar, internetten carraro 022 modelini almayı planlıyorum çünkü bayilerde kalmamış . İnternet sitelerinde de 52 kadro boyu var genel olarak . Boyum 1.80 bacak boyum da 81 ideal olan 54 kadro boyu ama sizce 52 kadro boyu olanı alsam sıkıntı yaşar mıyım ?
 
Merhaba boyum 170-175 civarı 29inç bir bisikleti sürebilir miyim acaba

Tekerlek boyu 29inç olan
 
Merhabalar. Direkt böyle anlaşılır mı bilmiyorum ama görüntü olarak bu bisikletin kadrosu benim için uyguun mu sizce? Boyum 1,67. İç bacağım 72 gibiydi sanırım. Bisiklet Scott ve Small kadro.
IMG_0628.JPG IMG_0626.JPG
 
@Sarper Uluoluk
176 Boy, 80 cm iç bacak boyuyla M beden scott kullanıyorum. Small doğru olacaktır sizin için.
Aklınızda kalmaması için (link) buradan size uygun kadro ölçülerine,
Bu resimden de scott kadro ölçülerine ulaşabilirsiniz;

Bike_Speedster_20_G.jpg
 
@Sarper Uluoluk Benim boy 1.79. O bisikletin aynısını kullanıyorum. Bana bir boy küçük aslında ama daha agresif sürüş sağlıyor. Öne uzanma mesafesine dikkat edin. Belki size 1-2 cm uzun gelebilir... Aslında deneyebilirseniz bir boy küçüğünü de deneyip öyle karar verin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sarp X
boy`a gore veya ic bacak boyunuza gore bisiklet alinmaz!!! stack/reach olculerinizi ogrenip buna gore bisiklet kadrosu alinir.

ornek; bacak uzun kol kisa. bu durumda bacak boyuna gore aldigin kadro sana buyuk gelecektir. bunun tam tersi de olabilir.

@Sarper Uluoluk bu bisiklet kadrosu sana buyuk, oturma pozisyonun cok asagida. kollarinin uzanma mesafesi cok fazla. stack/reach olculerini ogren ona gore kadro al. (bisiklet uzerinde superman gibi uzaniyorsun, bu yanlis bir pozisyon. sagligin onemli ise olculerini ogren)

bike-fit uzmani oldugunu zanedenler, insanlara beden olculerini bilmeden yalan yanlis bilgi vermeyin. insanlarin sagligi ile oynuyorsunuz. 100km bir tur da ortalama 18-19bin defa pedal cevirirsin, bunu yanlis bir aciyla yaptigini dusunun. kemikleriniz deforme olabilir..vs
 
@Sarper Uluoluk
Gidon bogazi uzun sanki sana dostum
 
@3rsin

Esas olay bu işte. ben Xs bile denedim ama hiçbiri olmadı. Benim vücudumun bacak boyu uzun, kollar kısa. Hatta bunu bisikletçiye söyledim size öyle geliyor dedi. Dedim kimse gibi duramıyorum üzerinde, kollarım hep gergin, üzerinde emanet gibi duruşum. Peki ben ne yapacağım? Vücut yapım gereği bu tür bir bisiklet kullanamayacak mıyım? Çünkü Merida, Focus, Scott, Giant, Mosso hepsinin küçük bedenini denedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Sarper Uluoluk bike-fit yaptirip stack/reach olculerini bulacaksin ve buna gore kadro alacaksin.

ayni dert bende de var; piyasadaki seri uretim hicbir kadro bana uygun degil, bende bu yuzden suan %100 vucut olculerime uygun custom bisiklet kullaniyorum, 700c jantlar bile bana buyuk bu nedenle 650c jant kullaniyorum. benim stack/reach olcum; 476mm/343mm. bu olculerde piyasada kadro yok!
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Sarper Uluoluk
Kadın bisikletlerine bakın birde. Ölçüleri daha farklı oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@3rsin

Nerede yaptırabilirim belki ve fiyatı ne civardadır? Bir de custom bisikleti nasıl ayarladınız? kadro seçimi nasıl yaptınız? kadro ölçü işine çok hakim değilim.

@Yusuf !!WOW!!

Onu da düşündüm ama genelde ikinci el piyasasında kullanabileceğim renk bulamadım ya da 2.000 TL'ye tiagra set bulmuşken (mesela resimdeki), aynı fiyatı Clairis, en fazla Sora bulabiliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri