Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Scudo
@Ayyşe 26 Küçük kalabilir tabii kadro boyuda onemli 27,5 " , 28 " teker daha uygun olur bence kadro boyunda 16 " altina (15 " sizin için küçük olur gibi) veya 38 cm. altina dusmeyin bence Carrarolardan yapısı hafif iri olabiliyor bazı bisiklet modellerine göre yani markadaki ölçü tıpa tıp aynı değildir denemek lazım. Carrarolarda 38 cm ve yukarısı size uygun olur ama iç bacak boyu da onemli Bir de seleyi yükseltip alcaltarak diz ölçüsü ayarlamak yerine ilk başta bisikleti deneyerek ölçü almak daha sağlıklı olur l. Çünkü sele yüksekliğininde tutma sürüş hizasiyla ölçüsü orta demir mesafesi de önemlidir. Ölçüler internette bisiklet firmalarında da ayrıntılı var bacak boyu hesabi
@Ayyşe Carraro öneririm yakın zamanda cocuklara kron ve carraro aldık ikisi de güzel sorun olmadi ama sanki carraro daha öne cikiyor gibi baktığınız model güzel
@montezuma 27,5 " daha uygun gibi ama bisiklet kadro boyu ve iç bacak uzunluğu da önemli tabii 29 " genelde yüksektir . Bence en fazla 28 " geçmeyin . Alacağınız bisikletin modeli de önemli bir de markalar arası ufak tefek ölçü farkları oluyor aynı yazsa bile kurulum şekli önemli. Seleyi yükseltip alcaltmaktan ziyade deneyerek uygun bisikleti almak daha uygun olur
 
Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: Cem Coşkun
@mavi182002 cevabınızı geç gördüm. Bisikletimi almıştım cararo Julıet 2020 model çok güzel sadece fazla dikkat çekiyor 🙂Bir tur atalım diyen çok oldu. Dediğiniz gibi biraz hantal duruyor amacının çok ağır değil. Sepet yüzünden geniş görünüyor ama çok rahat sadece ben uzun zamandır binmediğim için hala viteslere alışamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: mavi182002
@Ayyşe güle güle kullanın güzel bisiklet
 
Merhaba herkese, benim boyum 1.86, acaba kadro ve jant boyu seçimim nasıl olmalıdır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba arkadaşlar. Şehir bisikleti olarak Bianchi Touring 713 almayı düşünüyorum. Fakat hangi kadro boyu bana uygun karar veremedim.
Boyum 1.68
Bacak boyum 82
Yardımcı olur musunuz?
 
Ben 58 kadro aldım 2 metreyim idare ediyoruz
 
@bikelover45 Bacak boyunuzu doğru ölçtüğünüze emin misiniz? Genel mantıkta 46cm olacaktır size fakat bisiklet kadroları sabit olmadığı için deneme şansınız varsa deneyin derim.
 
Arkadaşlar, yol bisikleti için normale göre 1-2 beden daha düşük kadro seçilebilir mi? Dezavantajları olur mu?
 
Arkadaşlar, yol bisikleti için normale göre 1-2 beden daha düşük kadro seçilebilir mi? Dezavantajları olur mu?

Bir beden yukarı ya da aşağı tercih edilebilir (ben bir beden büyük kadro kullanıyorum (54 yerine 56); genel bir söylenceye göre yarışçılar bir beden küçük kadro tercih ediyorlar). Şahsi tecrübem, ciddi sıkıntılar yaşadığımı söyleyemem. Yine de bu durum kadro marka ve modeline göre değişebilir.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bir benden yukarı ya da aşağı tercih edilebilir (ben bir beden büyük kadro kullanıyorum (54 yerine 56); genel bir söylenceye göre yarışçılar bir beden küçük kadro tercih ediyorlar). Şahsi tecrübem, ciddi sıkıntılar yaşadığımı söyleyemem. Yine de bu durum kadro marka ve modeline göre değişebilir.
54 ve 56 arası 1 beden mi demek oluyor? Benim tam 55 kadro geliyor ikinci el piyasada 54 kadro çok satılıyor, 55 kadro satan yok. 54 alsam ne fark eder?
 
54 ve 56 arası 1 beden mi demek oluyor? Benim tam 55 kadro geliyor ikinci el piyasada 54 kadro çok satılıyor, 55 kadro satan yok. 54 alsam ne fark eder?
Deneyerek alırsanız daha verimli olur. 55 ise kadro ölçünüz bisiklete göre 54 veya 56 kadro ile rahat etmeniz mümkün. Özel yapım değil ise genelde üreticilerde kadro boyları atlayarak gidiyorlar. Üreticilerin sitelerinin çoğunda ölçü tabloları var yardımcı olur size.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerimkzl
54 ve 56 arası 1 beden mi demek oluyor? Benim tam 55 kadro geliyor ikinci el piyasada 54 kadro çok satılıyor, 55 kadro satan yok. 54 alsam ne fark eder?
Bence de rahatlık bisikletten bisiklete bile fark edebiliyor, bu yüzden mutlaka üzerine oturup iyice denemeler yapınız. Sonraları içinizde bir soru işareti ile kafanızı kurcalar şekilde kalmamış olursunuz. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerimkzl
Selam.. Bir konuda kararsız kaldım; boyum 1.75. Yani S'in sonu ve M'nin başlangıcı! Siparişi internetten vereceğim için bazı sitelerde sadece S, M ve L seçenekleri oluyor. Sizce 1.75 için, şehir ya da gravel alırsam hangi kadro boyunu tercih etmeliyim? S mi M mi?
 
@SRDROGZ Bacak boyunuzda önemli ama şunu söyleyim kesinlikle S değil, yanlış araştırmayın...Fikrimce size M varsa ML olur , şehir bisikletinde küçük almayın, ama bir büyük alabilirsiniz...46-50 gibi uyar size, ama net araştırın, üstüne oturun öne eğilin, ayarlayınca sele borusunun ne kadar dışarıda olduğuna bakın vs..
 
Teşekkür ederim bilgi için..
 
Merhaba 74 iç bacak boyu 1,64 boy Salcano City Explorer 30 V modelinin 19 kadrosunu sipariş ettim fakat doğru mu ölçüm? Aşağıdaki gibi ölçtüm fakat yorumları okuduğum kadarıyla büyük gelecek gibi. İptal sistemi öulamadım sitede eğer büyükse aramam gerek. Ya da gelince satmam gerekecek.

Adsız.png
 
Merhabalar,

Bisikletimde bir konfor sorunu var ama bu gidon yüksekliğinden mi yoksa başka birşeyden mi anlamadım.

Boyum 1.85 bacak boyum 84 cm ( ayaklarımı 20cm ayırarak ölçtüm). 18'' dağ bisikleti hard tail kadrosuna sahibim.

Sıkıntı şu ; ben sele yüksekliğini uygun pozisyona getirdiğimde ve kollarımı gidona uzattığımda uzun süre elcikleri avuçlayamıyorum. Ellerim pozisyon icabı daha uzağa gitmek istiyor ve ben de elcikleri kavramak yerine, avuç içimin bileğimle birleştiği yerleri elciklere dayamak zorunda kalıyorum. Sanırım bu uygun bir pozisyon değil çünkü zamanla ağrı yapıyor. Kısacası üst gövdem öne doğru olmasından gerekenden fazla yük veriyor sanırım.

Başka bisikletleri denemediğim için sebebin ne olduğunu anlamadım. 1.85 boya 18 inç de uygun olur diye düşünüyorum. Eğer sorun kadro değilse gidon yüksekliği olabilir mi? Çünkü gidon en alt seviyede ve spacer olmadığı için yükseltmedim daha.

Teşekkürler...
 
Herkese iyi günler dilerim . Benim boyum 171 kilom 70 kadro ölçüsünün ne olduğunu falan bilmeden Salcano ng650 29 inch md modelinden aldım ben sürerken çok zorluk çekmiyorum fakat düşündüğümde 26 yada 27.5 inch alsam dahamı iyi olurdu diye düşünüyorum kısacası biraz kafam karışık yardımcı olurmusunuz ...
 
Geri