Böyle bir meslek grubu olması gerekiyor. Zira evdeki ampülü değiştiremeyen, duvara çivi çakmasını bilemeyen, tornavidayla vida sıkmasını bilemeyen tonla insan var ki bu kişilerin bisiklet bakımı yapmasını bekleyemezsin.arkadaşlar bisiklet tamirciliği diye bir meslek grubu olmaması lazım zaten. bisiklete yeni başlayan çolukçocuk değiliz ki başkasına tamir yaptıralım. 10 adet bakım parasına gereken bütün alet edevatı alırsınız, sonra kendi bisikletinizin ustası olursunuz. gerekenler:
-basit bir akort sehpası, anahtar, jant bandı
-çeşitli anahtarlar (açık ağız set, alyan set, orta göbek sökme anahtarı, ruble anahtarı, bilyalı milleri açmak için yaprak anahtar)
-gres, gres çözücü olarak mazot veya gazyağı
-vites ve fren teli kesmek için keski
-rulman değiştirmek için çin malı bir çektirme
Bana youtubeda öyle bir video göster ki bırak bisikletin göbeğini, adamın göbeğini açayım.youtubedan video izleyip göbek mi açacak
Abi işte herkes sen ben değil... Ayrıca herkesin mekanik beceriye sahip olmasını da bekleyemeyiz. Her konuda tamirciler olacak hep.Bana youtubeda öyle bir video göster ki bırak bisikletin göbeğini, adamın göbeğini açayım.
bütün bakımları kendim yapmayı ve öğrenmeyi istediğini fark ettim. Benim tavsiyem tanıdığın bir bisikletçi var ise paraya kıy ve bakım yaptır. o sırada da yanında dur izle öğren. çoğu iş kolay kolay internetten video izlmekle öğrenilmiyor bisikletine zarar vermeni istememKeşke dalga gecmeseydiniz yeni başladım 16 yaşındayım :/
şahsen kendi bakımlarımın çoğunu kendim yapıyorum fakat tek başıma bunları öğrenmek gerçekten zor bir iş( hala süspansiyon bakımlarını çözemedim denerken de fox40 patlattım böyler bir riske girmeni istemem) bilen birisi sana anlatarak bakım yapsınbütün bakımları kendim yapmayı ve öğrenmeyi istediğini fark ettim. Benim tavsiyem tanıdığın bir bisikletçi var ise paraya kıy ve bakım yaptır. o sırada da yanında dur izle öğren. çoğu iş kolay kolay internetten video izlmekle öğrenilmiyor bisikletine zarar vermeni istemem
Keşke dalga gecmeseydiniz yeni başladım 16 yaşındayım :/
@Anonim Bence isim verin ki işimiz olduğunda listemizden çıkaralım. Bir de, kendisiyle en ufak bir bağım olmadığını baştan söyleyerek, Sincan'da bulunan Emre Bisiklet'i şiddetle tavsiye ederim. Harun beyin hem ustalığı hem esnaflığı harikadır.Şimdi bu bisikletçi ankarada bilinen bir esnaf, daha önce de güvenip gittik tanıyoruz.
Yarın full bakımdan alıyorum bisikletimi. Ön, orta, arka göbeklerin sökülmesi temizlenip yağlanıp takılması, vites bakımı, ihtiyaç varsa akort, zincir bakımı, amortisörün sökülerek bakımı, fren kontrolleri ve bisikletin tertemiz yıkanması da dahil 100 lira vereceğim. Biraz fazla talep etmişler sizden.Antalya da iki yere sordum full bakım fiyatı ikiside 200 TL dedi. Amortisör ve fren hidrolik bakımları yok bunun içinde !!
Fiyat bana çok geldi yanlış mı düşünüyorum?