@everhard fiyat ve içerik güzelmiş.
Antalya için tavsiye verebilecek varsa beklerim
Kendi çapımda ilk bakımım; WD40; köpüklü su; sünger; bezler 😁
245575 dosyayı görüntüle
Her müessese bir amaca, bir ihtiyaca hizmet eder. Bisiklet tamirinden, bakımından anlamayan çok sayıda kişi var onlar için bisiklet tamir hizmeti gerekli olabiliyor. Veya çok fazla iş, önemli bir iş sunumu, vize veya final haftası gibi durumlarda bisiklet tamirine yeterli zaman ayıramıyorsan verirsin bisikletçiye gider. Ama bisiklet tamircilerine de %100 bağımlı olmamak lazım, bisikletlerden bu kadar korkmamak lazım. Ben hafif kazma sayılırım buna rağmen dün hem arka rubleyi değiştirdim hem de arka göbeğin içini güzelce temizleyip gresleyip bilyaları geri dizdim göbeğin ayarını da güzelce yaptım bugün de ön göbeği yağlayıp yeni aldığım zinciri de takacam.arkadaşlar bisiklet tamirciliği diye bir meslek grubu olmaması lazım zaten. bisiklete yeni başlayan çolukçocuk değiliz ki başkasına tamir yaptıralım. 10 adet bakım parasına gereken bütün alet edevatı alırsınız, sonra kendi bisikletinizin ustası olursunuz. gerekenler:
-basit bir akort sehpası, anahtar, jant bandı
-çeşitli anahtarlar (açık ağız set, alyan set, orta göbek sökme anahtarı, ruble anahtarı, bilyalı milleri açmak için yaprak anahtar)
-gres, gres çözücü olarak mazot veya gazyağı
-vites ve fren teli kesmek için keski
-rulman değiştirmek için çin malı bir çektirme
Yoksa farkli tamircilerde geldiyse sende bir sıkintı olabilir.
@Mehmet Altuğ öyle bir tanimlamissin ki heran eline makinalı tufek alip önüne geleni tarayacakmiş gibi bir halin var.
Butun tamircilerde ayni seyi yaşaman tesaduf olamaz.
Sadece süspansiyon bakımı 200 liradan fazla tutar normalde. Tabi süspansiyona bakım yapmaktan bahsediyorum. Fiyata herşeyi dahil edip sadece "bakıp" geri verenlerden yakınanları forumda zaten görüyoruz. Bir ihtimal sadece lower bakımından bahsediyorsak o olabilir belki. 75-100 liraya yapılan bir şey.Antalya da iki yere sordum full bakım fiyatı ikiside 200 TL dedi. Amortisör ve fren hidrolik bakımları yok bunun içinde !!
Fiyat bana çok geldi yanlış mı düşünüyorum?
Umarım bisikletinizi geri aldığınızda dediklerinizin hepsi yapılmış olur. Bana böyle bir fiyat çekseler güvenip bisikletimi teslim etmezdim.Yarın full bakımdan alıyorum bisikletimi. Ön, orta, arka göbeklerin sökülmesi temizlenip yağlanıp takılması, vites bakımı, ihtiyaç varsa akort, zincir bakımı, amortisörün sökülerek bakımı, fren kontrolleri ve bisikletin tertemiz yıkanması da dahil 100 lira vereceğim. Biraz fazla talep etmişler sizden.
Bisikletimi geri aldım. Çok acayip de bir tur yaptım. Yapılanlardan oldukça memnun kaldım. Aslında fiyat konusu kafa kurcalıyor evet ama gerçekten güvenilir ve işinin ehli bir usta ve esnaftır Harun bey. Ankara Emre bisiklet diye forumda da konusu var hatta.Umarım bisikletinizi geri aldığınızda dediklerinizin hepsi yapılmış olur. Bana böyle bir fiyat çekseler güvenip bisikletimi teslim etmezdim.