Merhabalar bende dün balata spreyi ve best marka sıvı gres yağı spariş etmiştim bugün geldi ve denedim bisikletim yeni olduğu için daha ilk defa bakım yapıyorum. Balata spreyini disklere balatalara filan güzelce sıktım, sonra zincir ve dişlileri temizlemek için kullandım ancak tam randıman alamadım, zincirde dokunduğumda elime bulaşmayacak kadar yağ ve minik toz parçaları kaldı. Bez, ıslak mendil gibi şeylerle kısmen temizledim ama yinede içime sinmedi bende fazla uğraşmak istemediğim için yağı zincire dişlilere filan iyice sıktım ince bir boya fırçasıylada iyice yedirdim. Ama akşam bisikletimle çıktığımda vites geçişlerinde olsun firen performansı olsun hiç bi değişiklik göremedim sadece ilk aldığımdaki gibi sessizleşti o kadar.
Bisikletimi alalı 1 ay oldu yaklaşık 200-250 km arası kullandım ve bu ilk bakımım. Sizce daha iyi temizleyip daha mı çok yağlamam gerekirdi yada bisikleti çok mu temiz kullandım(yağmurda, çamurda, toprak yolda kullanmadım) bisikletim sportive 225 bu arada, yorum ve önerilerinizi bekliyorum..