Scudo Sports

Bisiklet bakımı için anahtarlar ve aletler

"Konu aç" demedim dikkat edersen. "Alakalı başlığa yazarsan iyi olur" dedim. Birleşim yeri evet.

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve Ali99890
Scudo
bir de WD40 mıydı ismi pas-yağ çözücü vardı Şu anda yanımda olmadığı için bakamadım.
Zİncir temizlemede çok işe yarıyor. Tavsiye ederim.
Zincir temizliginde balata spreyide daha fazla is gorur..pas vb seyler varsa yaglayici ozelligi az olan wd 40 kullanilabilir...zincir yagini sanayiden aldigim sanziman yagi ile yapiyorumm..ilk omce balata spreyiyle yikiyorum..sonrasinda sanziman yagi kullaniyorum:)

Merhaba, yeni bir bisiklet aldım ancak sele borusu vidası daha önce karşılaşmadığım türden bir vida. Kelepçesiz ve alyan değil. Ayrıca teker montaj vidası da aynı türden ama şu an onunla bir işim yok :) sele ayarı yapmak için sökmeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım. Şu tarz vidalar hakkında bilgisi olan var mı?

Dosyalar

• IMG_9837.jpeg
    IMG_9837.jpeg
    61,1 KB · Okunma: 60
  • IMG_9833.jpeg
    IMG_9833.jpeg
    97,1 KB · Okunma: 62
1717420362128.pngBurası tırtıklı somun. Diğer taraf 1717420408622.png Bununla gevşetilecek. Tırtıklı somun tarafını bir bez ile sarın ve pense ile tutun diğer taraya alyan anahtarı sokarak işlemi tamamlayın.

Diğer taraf alyan değil, 5 köşeli. Hiçbir alyan uymuyor maalesef.

1717420707223.png
Böyle birşey olabilir mi ?
Torks diye geçiyor ama umarım budur.

Ondan yok ama benzer uçlar var. Aşağıdaki resimdeki hiçbir uç çalışmadı. Acaba buna göre farklı bir araç mı var diye arayışa girdim ama hiçbir şey bulamadım.
Üste resim eklememişim şimdi ekledim.

Dosyalar

• IMG_9843.jpeg
    IMG_9843.jpeg
    73 KB · Okunma: 29
Merhaba, yeni bir bisiklet aldım ancak sele borusu vidası daha önce karşılaşmadığım türden bir vida. Kelepçesiz ve alyan değil. Ayrıca teker montaj vidası da aynı türden ama şu an onunla bir işim yok :) sele ayarı yapmak için sökmeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım. Şu tarz vidalar hakkında bilgisi olan var mı?
Diğer tarafın içini çekinde neymiş görelim hocam

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Umarım bu fotoğraftan belli olur

Dosyalar

• IMG_9844.jpeg
    IMG_9844.jpeg
    61,9 KB · Okunma: 62
Aradığınız uç torx değil. Pentagon. Bazı bisiklet markaları güvenlik için , teker ve sele borusu kelepçelerinde kullanıyor ve bisiklet ile birlikte veriyor. Aşağıdaki security olanı ama boyut uyuyorsa işinizi görür.

Saipor 10pcs Magnetic Pentagon Head Screwdriver Bits Set 1/4 Inch Hex Shank Security Tamper Proof Pentagonal Drive Bit Five-Sided Figure Screw Driver Drill Bit for Electric Hand Screwdrivers, 50mm (link)

Civata kafasının dışındaki siyah silindiri pensenin yuvarlak kavrama kısmı ile, soldaki tırtıklı somunu da yine pense, kargaburun gibi bir alet ile tutunca açılması lazım. Siyah silindir ile civata arasındaki sürtünme kuvveti sıfır olmadıkça bu bağlantı bu şekilde çözülür. Civata kafası tırtıklı somun ile beraber dönerse, yani otoblokaj bozulmazsa, iki çene arasındaki yivli kısımdan 2. bir kişi kargaburun ile tutabilir.

Aliexpressten ucuz yollu şundan sipariş ettim ve tak diye açtı uygun başlık. Teşekkürler fikir beyan edenlere.
Not olarak düşeyim: pense karga burun ya da başka araçlarla somun tarafını tutup çevirmeye çalışmak sadece aşındırıyor hiçbir etkisi yok maalesef :)

Dosyalar

• IMG_0562.jpeg
    IMG_0562.jpeg
    41,5 KB · Okunma: 77
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gurkan
Merhaba. Decathlon Rockrider Explore 520 29" bisikletim var. Geçen sene almıştım ve 2 kere sürdüm sadece. Pek kullanmadım. Evde duruyordu fakat tekrar kullanmayı düşünüyorum.

Bu bisikletin bakımını nasıl yapabilirim? Ya da Decathlon mağazasına mı götürmeliyim? Bisikletlerden pek anlamıyorum. Basit bisiklet bakımı için ne kadar ücret alınıyor?1000004126.jpg

• Beğen
Tepkiler: ratm
Merhaba. Decathlon Rockrider Explore 520 29" bisikletim var. Geçen sene almıştım ve 2 kere sürdüm sadece. Pek kullanmadım. Evde duruyordu fakat tekrar kullanmayı düşünüyorum.

Bu bisikletin bakımını nasıl yapabilirim? Ya da Decathlon mağazasına mı götürmeliyim? Bisikletlerden pek anlamıyorum. Basit bisiklet bakımı için ne kadar ücret alınıyor?318928 dosyayı görüntüle
İki kere sürülen bisiklet ciddi bakım istemez. Lastik havalarını kontrol edin. Zincirde yağ yoksa yağlayın. Çıkıp bir sürüş yapın bir sorun varsa ona göre aksiyon almak yeterli.

• Beğen
Tepkiler: ratm ve Atasoy
İki kere sürülen bisiklet ciddi bakım istemez. Lastik havalarını kontrol edin. Zincirde yağ yoksa yağlayın. Çıkıp bir sürüş yapın bir sorun varsa ona göre aksiyon almak yeterli.
Hangi yağ kullanmalıyım? En iyisi hangisi? Ayrıca bisiklet tozlanmış biraz. Bisikleti ne ile silmeliyim?

Bu arada bu bisikleti satmak istesem ne kadara satabilirim? Bisikleti toplam 20 dakika sürmüşümdür. Tekerleklerinden anlaşılıyor zaten. Yeni gibi hala.

Hangi yağ kullanmalıyım? En iyisi hangisi? Ayrıca bisiklet tozlanmış biraz. Bisikleti ne ile silmeliyim?

Bu arada bu bisikleti satmak istesem ne kadara satabilirim? Bisikleti toplam 20 dakika sürmüşümdür. Tekerleklerinden anlaşılıyor zaten. Yeni gibi hala.

Bisiklet için üretilen herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. Ne kadar eder bilmiyorum ikinci el sitelerinden fiyatlarına bakabilirsiniz.

...Decathlon mağazasına mı götürmeliyim?....Basit bisiklet bakımı için ne kadar ücret alınıyor?...

Decathlon:
(link)
Hızlı bakım 500: (link)
Kapsamlı bakım 900: (link)

Delta, örnek olarak:
800-1000 TL: (link)

Daha küçük yerlerde 500 TL civarı alırlar.

Bisiklet yeni olduğu için sadece zinciri yağlamaları epey daha hesaplı olur. Frenlerde, viteslerde sıkıntı varsa onlara bakmalarını da isteyebilirsiniz.

Bisiklet için üretilen herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. Ne kadar eder bilmiyorum ikinci el sitelerinden fiyatlarına bakabilirsiniz.
http s://www.amazon.com.tr/Swanson-Motosiklet-Bisiklet-Zincir-Yağlama-Spreyi/dp/B08GJCSP38

Bu iyi bir ürün mü?
Bezle :)

Yanlış anlamayın ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz ve bisiklet pek de iyi bir ikili olmamışsınız gibi. Tez zamanda bisikleti satıp bu dertten kurtulmanız hem siz hem de bisiklet için iyi olacaktır...
Bez ile ama bezi hangi kimyasal ile kullanacağım? Bisiklete zarar vermek istemedim.

Geri