Wilhelm_LAS
Üye
- Tepki
- 26
- İsim
- Yunus
- Başlangıç
- 2022—23
- Bisiklet
- Ümit
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Nereden ne alsam acaba hangi marka iyidir şuanda normal fiyat aralığı nedir her biri o kadar farklı ki... Aslında bana sadece arka rubleyi sökmek için alet gerekiyor çünkü fazla yalpalıyor ve onu düzeltmek için ya boşluğu alacağım ya da jantı düzelteceğim bir şekilde...
Yarın videolu şekilde sizlere sunacağım. Acemi olduğum için özür dilerim. Bisiklet için kısa bir özet geçeyim:@Wilhelm_LAS Sanırım vidalı rubleli bir bisiklete sahipsiniz. Rublenin anahtar kısmı gözükecek şekilde yakından bir fotoğraf atarsanız ne tip anahtar gerektiğini söyleyebilirim.
...
- Arka frenleri temizlerken bir şey daha farkettim. Frene bastığımda fren takımı tekere tam oturmuyordu. Yani sol fren kolu, sağ fren kolundan daha önce tekere değiyordu. ...
Yeteri kadar detay vermemişsin. Çemberin her noktası sol kola aynı mesafede mi? Yoksa bazı yerlerde yaklaşıyor bazı yerlerde uzaklaşmıyor mu? İlki ise, akorta müdahaleye gerek yok.Arka frenleri temizlerken bir şey daha farkettim. Frene bastığımda fren takımı tekere tam oturmuyordu. Yani sol fren kolu, sağ fren kolundan daha önce tekere değiyordu. Sadece frene abanırsam tekere tam oturuyordu. Bende henüz akord anahtarı olmadığı için bir şey yapamadım ve sorunu tabii ki öncelikle size danışmam gerekti. Sonrasında parça arayışına girdim.
Unior'unkini mi aldın? Ne kadara?fren telini çekip sabitleyen penseden aldım. çok kullanışlı
Merhaba arkadaşlar bir sorum var ve konu açmaya yetkim olmadığı için buraya yazmak durumundayım kusurumuz affola.
Carraro Force 970 ilk sahibiyim.Orjinal kilitli maşasını (manuel), kilitli (gidondan) havalı maşa ile değiştirmek istiyorum.Bütçem kısıtlı olduğu için sr suntourda muadillerine göre uygun bir maşa buldum.Ancak teknik bilgim çok olmadığı için maşayı satın alcağım bisikletçiye sorduğumda telefondan uyumlu olur dedi.Ancak sizler benden daha bilgili olduğunuz için size danışmak istedim.
Almak istediğim maşanın modeli:
SUNTOUR 29" XCR AIR RL-R D Fren Gidondan Kilitli Amortisörlü Maşa
Ayrıca bu modelde rebound ayarı var mıdır çünkü fotoğrafta rebound vidasının olduğu yer gözükmüyor sormak içinde tekrar rahatsız etmek istemiyorum.Teknik bilgim kısıtlı olduğu içinde RL-R Kısmını anlayamadım araştırdığımda kafam karıştı.
Suntour kullanan arkadaşlar memnun mu bu model iyi midir veya aynı özellikleri taşıyan farklı bir maşa öneriniz var mıdır?
Sürüş şeklim karmadır.Dağ tepe bulursam hafif arazide (ormanlık alanlar) gezmeyi severim (sağa sola uçmam).Kendi çapımda arada bana göre uzun (60-70 km) olan turlar yapmayı severim.Hareket yapan birisi değilim ancak süspansiyonun konforu ve geri tepkimesi benim için önemli çünkü yaşadığım şehrin yolları yol çalışmaları gereği (hiç bitmez) derin ve sık çukurlu.
Bisiklet Model: Carraro Force 970 2023
Jant: 29
Orijinal Maşa: ALÜMİNYUM 1.1/8" MLO 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
Göbek: Shimano FH-TX505
Fren Kaliperi: Shimano MT-200
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Kamuflaj sargılı benim orjinal maşam üzerinde gelen
315164 dosyayı görüntüle
Almak istediğim:
315163 dosyayı görüntüle
Unior'unkini mi aldın? Ne kadara?
Unior’unkini sonradan gördüm. İlk onu görsen unior alırdım. Ben şuradan aldım. Kargo parası yok
(link)
pabuç ayarlama aparatını yeni gördüm. İzlediğim bir videoda eğimi ,pabucun ucuna kalın paket lastiği sararak ayarlıyordu....
Orası jant profilinin ek yeri genç arkadaşım. Bundan sonra soracağın şeyleri alakalı başlığa yazma gayretinde olursan iyi olur.Merhabalar bugün bisiklet sürerken dur bir jant bakiyim dedim jantta böyle çatlak gibi birsey var resmimde görebileceğiniz gibi arka ve ön jantta 1 tane bundan var sizce çatlak mı? Bana çatlak bu kadar kusursuz olmaz gibi geldi .
Ek yeri derken tam anlamadım birlesim yeri mi valla konu açmaya izin vermedi forumOrası jant profilinin ek yeri genç arkadaşım. Bundan sonra soracağın şeyleri alakalı başlığa yazma gayretinde olursan iyi olur.