Scudo Sports

Bisiklet bakımı için anahtarlar ve aletler

Kaset rubleler kolay sökülüyo diye hatırlıyorum ruble tutma anahtarı yerine elini kullansan heralde yeterli olur ama çok da zorlamak iyi değil. Pasolu ruble kullanıyorsanız asla önermem. Biraz riskli bir alışveriş. Alınıp bir köşede atıl durumda unutulma ihtimali olan bir ürün. Plastik parça yeterince sağlam mı sorusu var kafamda. Akort anahtarının da 50 tl olduğunu sanmıyorum bence ara sokaklardaki bisiklet dükkanlarına da bir şans verin.

Ve burdan papağan pensenin mucidine de teşekkür etmek istiyorum. Nerdeyse cebimde gezdiricem.

elta-2401110240-2.jpg

Scudo
Kaset rubleler kolay sökülüyo diye hatırlıyorum ruble tutma anahtarı yerine elini kullansan heralde yeterli olur ama çok da zorlamak iyi değil. Pasolu ruble kullanıyorsanız asla önermem. ...

197696-00-d-370767.jpg

Shimano, kaset rublelerin 40 Nm ile sıkılmasını öneriyor, kilit halkasında da yazıyor. Çoğunluğun o kadar kuvvetle sıkmadığını biliyorum ama üreticinin uyarılarına uyan bir fabrika, servis ya da tamircinin taktığı bir ruble 40 Nm ile sıkılmıştır, en azından yeni bir bisikletteki rubleyi ilk defa sökmek elle tutabilecek kadar kolay olmaz.

Bir de ürünün kaset rubleler için olduğu belirtilmiş.

...Eğer iş görür bir ürün ise, fiyatı 106 tl beni masraftan kurtaracak...

Erdoğanlar'da biraz daha ucuz: (link)

unknown.png

Akort anahtarının da 50 tl olduğunu sanmıyorum bence ara sokaklardaki bisiklet dükkanlarına da bir şans verin.
Yakinimdaki bisikletçiler alet satmıyor ki getir bisikleti ben yapayım diyor adam. Ayrıca o rubleyi elimle sökmemin ihtimali yok. Yada öyle bir el bende yok :)

Erdoğanlar'da biraz daha ucuz: (link)

unknown.png
Link için teşekkür ederim Hocam sanırsam bu parça benim işimi görecek. Çok sık kullanmayacağım zaten. Akort ayarı için benim tel başlarımla uyumluluğunu da kontrol ettikten sonra sipariş geçeceğim inşallah.

...
Link için teşekkür ederim Hocam sanırsam bu parça benim işimi görecek. Çok sık kullanmayacağım zaten. Akort ayarı için benim tel başlarımla uyumluluğunu da kontrol ettikten sonra sipariş geçeceğim inşallah.

Akort anahtarı olarak iş görüp görmeyeceğinden emin olmak için kumpas varsa tel başının kalınlığını ölçün. 3.3 mm uyumluymuş alet. Bendeki tüm bisikletlerdeki tel başları öyle, sizinki de muhtemelen öyledir.

Ruble tutma aleti yerine varsa eski bir zinciri bir tutma parçasına takarak ya da sıkı tutabilecek bir aletle kavrayarak rubleyi sökebilirsiniz. Epey kişi ruble tutma aletini kendi yapıyor.

(link)

Fren kablosu keserken zorlanmadan yan keski ile kesebildim. Ama vites kablo telini kesemedim. Hatta parça parça ince kısımlarından ayrı ayrı kesmeye çalıştım ama yine fayda etmedi. Tel kablo kesiciler var. Bunlardan mı almalıyım? Yoksa kerpeten mi?

İzeltaş ve Unior tel kesme aleti:

(link)

(link)

Kerpeten:

(link)

Bu tel kesme aletleri yan keskiden daha sağlıklı kesim yapabiliyor mu?

Ağzı keskin bir yan keski yeterli olur. Dremelin varsa küçük aşındırıcı taş takarak ağzını bileyleyebilirsin. Alt çeneyi hasar alabilecek bir zemine dayayıp üst çeneye çekiçle vurulduğunda tek hamlede kesiliyor bütün lifler.

Fren kablosu keserken zorlanmadan yan keski ile kesebildim. Ama vites kablo telini kesemedim. Hatta parça parça ince kısımlarından ayrı ayrı kesmeye çalıştım ama yine fayda etmedi. Tel kablo kesiciler var. Bunlardan mı almalıyım? Yoksa kerpeten mi?

(link)

(link)

Kerpeten:

(link)

Kerpeten Yan keskiden daha sağlıklı kesim yapıyor.
Yakınınızda bit pazarı kuruluyorsa yanınızda bir parça tel ile deneyerek alabilirsiniz Ben öyle yaptım çok ucuza aldım. Tamir aletlerimi böyle tamamlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve -Deniz-
Keepeten Yan keskiden daha sağlıklı kesim yapıyor.
Yakınınızda bit pazarı kuruluyorsa yanınızda bir parça tel ile deneyerek alabilirsiniz Ben öyle yaptım çok ucuza aldım. Tamir aletlerimi böyle tamamlıyorum.
Mantığı peki yan keski ile aynı mı? Yani tek seferde sıkarak kesim mi yapıyor? Yoksa kademe kademe bir kaç kere sıkıp sonunda tak diye kesiyor mu?

Ağzı keskin bir yan keski yeterli olur. Dremelin varsa küçük aşındırıcı taş takarak ağzını bileyleyebilirsin. Alt çeneyi hasar alabilecek bir zemine dayayıp üst çeneye çekiçle vurulduğunda tek hamlede kesiliyor bütün lifler.
Bunu bir deneyeyim.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Mantığı peki yan keski ile aynı mı? Yani tek seferde sıkarak kesim mi yapıyor? Yoksa kademe kademe bir kaç kere sıkıp sonunda tak diye kesiyor mu?

Bunu bir deneyeyim.
Ağzı düzgün ise tek seferde kesiyor. Bazı bisiklet tamircileride kerpeten kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
son dönemde jagwire nın kablosuna geçtim fakat kabloyu düzgün kesmek çok zor. kerpetenle kestikten sonra ucunu düzeltmek için elektrikli kesici bile denedim fakat ısınınca içindeki plastik de eriyor. daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım, ilginç bir kablo. el ile de düzeltmek mümkün değil. kabloyu mu değiştireyim yoksa kesici mi edineyim?

(link)

(link)

Kerpeten:

(link)

Deniz alma sansin varsa linkdeki Uniorun keskisini al, bisikletciler gnelde o keskinin Park tool markasini kullaniyorlar. Onlar özel olarak bisikletin fren ve vites telleri icin üretilmis ve hic pürüzsüz hafif bastirmayla kesiyor. Ayrica kolay kolay agzida korelmiyor.
Park Tool olani bu sekilde ve uniorun markasi da cok iyi bir marka oldugu icin bence aynidir. Fiyat olarak da müthis ucuz. Uniorun ayni keskisi almanyada suan 30€ oda yeni modeli ciktigi icin, aksi taktirde 45€ civari idi.

Deniz alma sansin varsa linkdeki Uniorun keskisini al, bisikletciler gnelde o keskinin Park tool markasini kullaniyorlar. Onlar özel olarak bisikletin fren ve vites telleri icin üretilmis ve hic pürüzsüz hafif bastirmayla kesiyor. Ayrica kolay kolay agzida korelmiyor.
Park Tool olani bu sekilde ve uniorun markasi da cok iyi bir marka oldugu icin bence aynidir. Fiyat olarak da müthis ucuz. Uniorun ayni keskisi almanyada suan 30€ oda yeni modeli ciktigi icin, aksi taktirde 45€ civari idi.
Abi park toolunki şuna benziyor :

(link)

Üstteki diğer Unior ürünün ağzı çok ince geldi bana.

Ben bunu kullanıyorum: (link)
Kablo kesici de var, iki defa denedikten sonra başka bir yerde kullanırım diye kaldırdım. Kablo kesiciler kablo kesemiyor, çiğniyor.

Alıntıladığım eski mesajımla bugün bir etkileşim olunca güncelleme yapmak istedim; artık kullandığım ürün bu:
1703147717135.png
(link)

Şu anda fiyatı yüksek görünüyor ama kampanya dönemlerinde Wert ürünlerinin fiyatı epey düşüyor. Ben kampanyaya girince 219.99'dan almıştım:
1703147805192.png

Sonra fiyatı kampanya süresi içinde tekrar düşünce 52.42 TL iade geldi:
1703147885473.png

Böylece 167.57'ye gelmiş oldu.

Amazon'dan acil olmayan ürün alacaksanız kampanya dönemlerini bekleyin. AliExpress'teki kadar sık olmasa da sık sık kampanya dönemi oluyor.

Son düzenleme:
Alıntıladığım eski mesajımla bugün bir etkileşim olunca güncelleme yapmak istedim; artık kullandığım ürün bu:
312932 dosyayı görüntüle
(link)

Şu anda fiyatı yüksek görünüyor ama kampanya dönemlerinde Wert ürünlerinin fiyatı epey düşüyor. Ben kampanyaya girince 219.99'dan almıştım:
312933 dosyayı görüntüle

Sonra fiyatı kampanya süresi içinde tekrar düşünce 52.42 TL iade geldi:
312934 dosyayı görüntüle

Böylece 167.57'ye gelmiş oldu.

Amazon'dan acil olmayan ürün alacaksanız kampanya dönemlerini bekleyin. AliExpress'teki kadar sık olmasa da sık sık kampanya dönemi oluyor.

Bunun mavisini zamanında Koçtaş'tan almıştım. Teli çok muntazam kesiyor.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba Arkadaşlar,

ben de aranıza yeni katıldım. Başlıktaki tüm mesajları ilgiyle okudum.
Bendeki takımlar:

kablo pensesi (ilk vites teli değişimi başarılı olmadı.)
Zincir sökme takma
Hazneli zincir temizleyici
Lastik sökme levyes
Tonavida, alyan ve lokma seti

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bir türlü yeni konu açamadım. Benim bisikletin ön dişlisini yükseltme yerine basarken vites düşürme koluna çarpıyor diğerinde öyle bir sorun yok. Aniden oldu bisikletin üstünde bile değildim, çözüm bulursanız çok sevinirim.

Bir türlü yeni konu açamadım. Benim bisikletin ön dişlisini yükseltme yerine basarken vites düşürme koluna çarpıyor diğerinde öyle bir sorun yok. Aniden oldu bisikletin üstünde bile değildim, çözüm bulursanız çok sevinirim.

Kolda mı sorun var? Microshift mi kol?

Kolda mı sorun var? Microshift mi kol?
Bisiklet daytona 730 deore sistemli full shimano set var. Kolda mı bilmiyorum ama düşürme koluna çarpıyor 2ye 3e geçmiyor ön dişli

Geri